Bebek sonrası bozulan evlilik ve tek başına mücadele, ne yapsam bilmiyorum

Niye surekli gel sohbet edelim diyorsunuz. Bu cok garip. Bir konu varsa konusulur. Konu acin, sohbet edelim demek yerine. Biri bana gel sohbet edelim derse konusacak bir sey aklima gelmez, yani biraz garip bir sey hadi sohbet edelim demek. Eften puften konu acin. Sohbet kendiliginden gelisir.

Benım anlamadığım 10 küsür yıl evli kalıp bebek olunca mı boşanma noktasına geldınız ? 10 sene nasıl gectı ?

Aileniz çok büyük hata yapmış ne olursa olsun bari kocanın yanında böyle demeseler ben de boşancam diye tutturduğumda annem sen salak mısın kocana sahip çık kim kavga etmiyor sadece sana zarar sen 8turup bebek bakacakken o ne yapacak hayatını yaşayacak vs demişti ama kocama da ben onun arkasındayım evladıma da torunuma da bakarım zaten kızımın da sana ihtiyacı yok çalışıyor olan sana olur bebeğinden karından ayrı kalırsın ne karar verirse versin artık son kararı onun karı koca iyi düşünün ben kızımı çeker alırım mutsuzluktan ben sana kızımı emanet ettim beni geç allahın emanetini üzemezsin demişti. Bence boşanmayıj bebek büyümeden o arada da evde ve kocada huzur bırakmayın tüm parasını harca borca sok

Ben böyle çocuktan sonra değişen erkeklerin eşlerine olan sevgisi konusunda samimi olduğunu düşünmüyorum zaten ama ailenizin eşinizin yanındaki tavrı da çok kırıcı.Sizi eşinizin karşısinda iyice zayıf duruma düşürmüşler.

Kendi ekonomik özgürlüğünüz yoksa, aileniz de kesin olarak destek olmayacaksa ve boşanmayı da reel bir sekilde düşünmeyecekseniz odağinizi değiştirin.

Çocuğunuzla eğlenmeye bakın, kendinizi iyi hissettirecek şeylere yönelin.Bosverin onunla sohbet etmek için cabalamayi. Kendinize yönelin.

Bocalama oluyor. En çok kavga ettiğimiz ve aramıza duvarların girdiğini hissettiğim dönemdi bebeğin 0-2 yaş aralığı. Sonra düzeliyor. Ama şayet eşinizin farklı bir durumu varsa işler değişir. Yani bu süreçte aklı ilgisi başkalarına kayıyorsa vs. Siz sadece bebeğin annesisiniz eşinizin değil bunu hatırlatın sizde unutmayı . Ülkemizde kadınlar anne olunca tüm rolleri bitiyor sanılıyor sadece annelik var gibi oluyor..
Kesinlikle katılıyorum, eğer eşinle alakalı farklı çözümsüz sıkıntılar yoksa her evlilikte Bebek sonrası uzaklaşma oluyor, bizde de olmuştu sakince konuştum, rahatsız olduğu şeyleri sordum kendim de rahatsız olduğum şeyleri söyledim baktığım zaman o da haklıydı ben de sadece bocaliyorduk, ilk adımı o atmiyorsa sen at başka sorun yoksa düzeltmeye çalışın, bebek buyuyene kadar birbirinizden beklentilerinizi azaltın anin tadını çıkarmaya çalışın, arkadaşın dediği gibi anne olmayın sadece

4 yıl uzun uğraşlar sonucu bebek oldu. Kaç doktor gezdik. İnanın çok istediğine inanarak bu yola girdim. Ama yanılmışım
Hayır şuan öyle düşünüp kendini doldurma, belli ki o da bocaliyor sen de...bak desteğin de yok biliyorum yalnız hissediyorsun ama bu çözülmeyecek şey değil, eşinin dilini sen bilirsin biraz kendinize zaman ayirin

Aranızdaki cinsellik nasıl ? Esas evlilik cinsellik bittiğinde bitiyor aranızda cinsel birliktelik yoksa evliliğiniz fiilen bitmiş demektir. Eşiniz aranıyor olabilir mi, bana biraz öyle geldi. Sizin yerinizde olsam iki kuruş da olsa kenara atmaya bakarım çünkü hiç güvenilir bir eşiniz yok, aileniz arkanızda değil, aileniz benim ailem gibi, boşanırsanız evinizi ararsınız diye düşünüyorum. Bir yandan işe girmeyi de düşünün ileride ihtiyacınız olacak gibi duruyor.

Herkese merhaba
10 küsür yıllık evli ve 9 aylık bebeği olan biriyim. Eşimle bebek öncesi de tartışırdık ve toparlardık. ama bebek sonrası hersey degıstı. Eşim benimle hiç sohbet etmıyor. İlgisi sıfır. Elimi bile yolda tutmuyor. Hiç umrunda değilim. Çok konuştum, gel bir on dakka sohbet edelim çay içelim. Umrunda değil. Sadece bebekle ilgili konuşuyoruz. Aileme konuyu açtım. Ama hiç destek olmadılar. Babam biz 65 küsür yaşındayız. Bizden destek beklemeyin dedi. Annem bana güvenerek mi çocuk yaptın dedi. Bende onlara mesafeli oldum, kırıldım. Bu arada bu lafları eşimin yanında ikimizin de yüzüne söylediler. Yalnız ve desteksizim. Heralde boşanıp üstlerine kalıcam sandılar. Tek sıgındıgım evladım.
Ne yapsam bilmiyorum. Adım adım boşanmaya doğru gıdıyorum. Bebekten sonra her evlilik mi böyle oluyor?
Ben buradaki konuların çoğunda görüyorum bunu,bebekten sonra kadınlar bence erkekleri gereksiz , abartılı bir şekilde darlamaya başlıyor.Sonra da erkekler değişti diyorsunuz.Acaba bebekle tamamen değişen kadınlara mı ayak uydurmakta zorlanıyor erkekler.
Gel sohbet edelim,kusura bakmayın ama çok gereksiz bir cümle değil mi?Sohbet kendiliğinden doğar ,gelişir.

Bebekten konuşuyoruz demişsiniz, bu çok doğal değil mi?Ne güzel sohbet konunuz bebeğiniz işte.

Niye surekli gel sohbet edelim diyorsunuz. Bu cok garip. Bir konu varsa konusulur. Konu acin, sohbet edelim demek yerine. Biri bana gel sohbet edelim derse konusacak bir sey aklima gelmez, yani biraz garip bir sey hadi sohbet edelim demek. Eften puften konu acin. Sohbet kendiliginden gelisir.
Evet bu da bir çözüm. Ama ortaya laf atıyorum karşılık alamıyorum ve mecburen iletişim ortamı yaratmaya çalışıyorum

Ben buradaki konuların çoğunda görüyorum bunu,bebekten sonra kadınlar bence erkekleri gereksiz , abartılı bir şekilde darlamaya başlıyor.Sonra da erkekler değişti diyorsunuz.Acaba bebekle tamamen değişen kadınlara mı ayak uydurmakta zorlanıyor erkekler.
Gel sohbet edelim,kusura bakmayın ama çok gereksiz bir cümle değil mi?Sohbet kendiliğinden doğar ,gelişir.

Bebekten konuşuyoruz demişsiniz, bu çok doğal değil mi?Ne güzel sohbet konunuz bebeğiniz işte.
bebek ile ilgili konuşmak çok çok mutluluk verici. Bundan hiç şikayet etmiyorum. Ama bunun dışında hiç iletişim kurmamak, yüzüme bakılmaması, sert hitaplar kullanması ve beni sadece çocuğa bakım veren bir anne olarak görmesi kırıcı oldu

İlgi manyagı olabilir misiniz li? Bizde hergun konusmuyoruz sürekli hep aynı zaten tv izliyoruz arada bısey denk gelırse yorum yapıyoruz masterchefte sonrada yatıyoruz standart günlerden biri böyle gecıyor. Ama sanırım sana kaba ve sert konusuyor sen buna bozuluyosun sevgi dolu bi yaklaşımı olmamasına. Aslında yabancısınızda cocuk için mecburi bir iletişim sadece varmış gibi. Eger adamın davranısları itici isteksiz ve kabaysa haklısınız. Ozaman sizde iletişimi kesin bence valla zor bi durum gercekten ya aslında anladım ben siz görülmemekten gem vuruyosunuz aynı evde ama yok sayılmaktan

Hayır şuan öyle düşünüp kendini doldurma, belli ki o da bocaliyor sen de...bak desteğin de yok biliyorum yalnız hissediyorsun ama bu çözülmeyecek şey değil, eşinin dilini sen bilirsin biraz kendinize zaman ayirin
umarım, mücadeleye biraz daha devam edeceğim. ama zaman ne gösterir bilmiyorum
teşekkür ederim

İlgi manyagı olabilir misiniz li? Bizde hergun konusmuyoruz sürekli hep aynı zaten tv izliyoruz arada bısey denk gelırse yorum yapıyoruz masterchefte sonrada yatıyoruz standart günlerden biri böyle gecıyor
inanın çocukla o kadar mesgulum ki birinin ilgisi dikkatimi bile çekmiyor. sadece arada yorulduğumda nefes almak biraz dertleşmek istedim. Evde benle biraz da olsun empati yapan bir eş istedim. İnce ufak bir söz bile yeterdi.

Ben böyle çocuktan sonra değişen erkeklerin eşlerine olan sevgisi konusunda samimi olduğunu düşünmüyorum zaten ama ailenizin eşinizin yanındaki tavrı da çok kırıcı.Sizi eşinizin karşısinda iyice zayıf duruma düşürmüşler.

Kendi ekonomik özgürlüğünüz yoksa, aileniz de kesin olarak destek olmayacaksa ve boşanmayı da reel bir sekilde düşünmeyecekseniz odağinizi değiştirin.

Çocuğunuzla eğlenmeye bakın, kendinizi iyi hissettirecek şeylere yönelin.Bosverin onunla sohbet etmek için cabalamayi. Kendinize yönelin.
haklısınız, bu çözümü de deneyeceğim. Sanki çocuk olana kadar iyi davranıp çocuktan sonra boşvermiş gibi. Ailem beni kırdı. Eşimin karşısında yalnız ve gidecek bir yeri olmayan biri gibi göründüm. Şu an için çalışmıyorum ama birkaç yıl sonra yine işe başlayacağım. Üniversite mezunuyum.

Back
X