Bebek sonrası bozulan evlilik ve tek başına mücadele, ne yapsam bilmiyorum

Kesinlikle katılıyorum, eğer eşinle alakalı farklı çözümsüz sıkıntılar yoksa her evlilikte Bebek sonrası uzaklaşma oluyor, bizde de olmuştu sakince konuştum, rahatsız olduğu şeyleri sordum kendim de rahatsız olduğum şeyleri söyledim baktığım zaman o da haklıydı ben de sadece bocaliyorduk, ilk adımı o atmiyorsa sen at başka sorun yoksa düzeltmeye çalışın, bebek buyuyene kadar birbirinizden beklentilerinizi azaltın anin tadını çıkarmaya çalışın, arkadaşın dediği gibi anne olmayın sadece
çok haklısınız, teşekkür ederim. Söylediklerinizi uygulamaya çalışacağım. Ama ilk adımı çook attım zamanında. Artık durdum

inanın çocukla o kadar mesgulum ki birinin ilgisi dikkatimi bile çekmiyor. sadece arada yorulduğumda nefes almak biraz dertleşmek istedim. Evde benle biraz da olsun empati yapan bir eş istedim. İnce ufak bir söz bile yeterdi.
Adamlar anlamıyor halden duygusuzlar çünkü yemek yesin uyusunlar işe gitsinler yaptıkları tek sey bu karsımdaki kadın mutlumu yorgun mu bıseye bi destege ıhtıyacı varmı demezler klasık türk erkeği.. bu yabancı adamlara bk atarlar ama o adamlar ne kdr anlayıslı ve destek oluyor eşlerine valla iş uok türk erkeklerinde. Ben evlenmeden daha muzdaribim bazı şeylerden sonrası ins benımde böyle olmaz ne diyim :((

Aileniz çok büyük hata yapmış ne olursa olsun bari kocanın yanında böyle demeseler ben de boşancam diye tutturduğumda annem sen salak mısın kocana sahip çık kim kavga etmiyor sadece sana zarar sen 8turup bebek bakacakken o ne yapacak hayatını yaşayacak vs demişti ama kocama da ben onun arkasındayım evladıma da torunuma da bakarım zaten kızımın da sana ihtiyacı yok çalışıyor olan sana olur bebeğinden karından ayrı kalırsın ne karar verirse versin artık son kararı onun karı koca iyi düşünün ben kızımı çeker alırım mutsuzluktan ben sana kızımı emanet ettim beni geç allahın emanetini üzemezsin demişti. Bence boşanmayıj bebek büyümeden o arada da evde ve kocada huzur bırakmayın tüm parasını harca borca sok
annenizin arkanızda olması harika. Keşke benim de annem arkada özel olarak benimle konuşsaydı. Ama onlardan beklentimi bıraktım. Bebeğimi büyütmeye çalışıyorum ama çocukla bir saat ancak benim zorumla oynuyor. Sanki çevreye kendini göstermek için çocuk istemiş diye düşünmeye başladım

Benım anlamadığım 10 küsür yıl evli kalıp bebek olunca mı boşanma noktasına geldınız ? 10 sene nasıl gectı ?
10 yıl arada tartışmalar oluyordu. Ancak benim sabrım bu sefer çok bitmeye aşladı. Söz konusu evladım olunca açıkcası kızdım. İyi bir baba ve eş olması bu süreçte önemliydi diye düşünüyorum.

Ailenizin eşinizin yanında bizden destek beklemeyin, bize mi güvendiniz laflarını hangi konuşma sonrası söyledi?
En azından eşinizin yanında daha farklı konuşabilirlerdi diye düşünüyorum.
Onun haricinde evet bebekten sonra dengeler biraz değişiyor ama keskin değişimler de normal değil. Sizin sürekli gel sohbet edelim demenizi kısmına takıldı. Ayrıca bir çaba göstermeden sohbet edersin zaten eşinle. Çok mu üstüne gidiyorsunuz bu konuda acaba?

10 yıl arada tartışmalar oluyordu. Ancak benim sabrım bu sefer çok bitmeye aşladı. Söz konusu evladım olunca açıkcası kızdım. İyi bir baba ve eş olması bu süreçte önemliydi diye düşünüyorum.
Demek istediğim kimse bi anda değişmiyor burda gördüğüm bence herkes Hamılelık ve lohusalık süresinde eşini tam anlamıyla tanıyor . Çünkü öncesinde duygusallıgı kenara atıp devam ediyorlar ama çocuk hayatı öylesine değiştiren bir dönüm noktası ki kimse kocasının çocukluğunu o süreçten sonra kaldıramıyor .

Demek istediğim kimse bi anda değişmiyor burda gördüğüm bence herkes Hamılelık ve lohusalık süresinde eşini tam anlamıyla tanıyor . Çünkü öncesinde duygusallıgı kenara atıp devam ediyorlar ama çocuk hayatı öylesine değiştiren bir dönüm noktası ki kimse kocasının çocukluğunu o süreçten sonra kaldıramıyor .
Haklısınız, zor süreçler ve desteğe insan çok ihtiyaç duyuyor. Açıkçası vicdan da çok önemli. Ortada bir bebek var ve iki kişi birbirine destek olmak zorunda. Yıllar geçse de insanları tanımakta zorlanıyoruz. Mesela geçen gün off yine sizinle haftasonu zamanı geldi. Bıktım dedi. Bebekle de ilgili duruyor ama onunla vakit geçirmekte hiç istekli değil.ben bebeğimle geçirdiğim her ana şükrediyorum

Haklısınız, zor süreçler ve desteğe insan çok ihtiyaç duyuyor. Açıkçası vicdan da çok önemli. Ortada bir bebek var ve iki kişi birbirine destek olmak zorunda. Yıllar geçse de insanları tanımakta zorlanıyoruz. Mesela geçen gün off yine sizinle haftasonu zamanı geldi. Bıktım dedi. Bebekle de ilgili duruyor ama onunla vakit geçirmekte hiç istekli değil.ben bebeğimle geçirdiğim her ana şükrediyorum
O anda hemencecik eline bir valiz kıcına bir tekme hadi canım bizde koca haftayı senle geçirip bide üstüne haftasonumuzu berbat etmene dayanamıyoruz artık diyip defedecektiniz .
İnsanlar bi anda değişmezler benımde bi oğlum var yılları devırdık eşim ilk gün tanıdığım insan değişti mi evet değişti daha güzel bi adam haline geldi çocukla .hatta ben bazen kendımı bile sorguluyorum Yahu naptım da hakettim die insan mutluluguda sorguluyor bazen o yüzden örnek verdim . Bu yüzden hayatınızdaki kişi size mutluluğu sorgulatsın suan çocuğunuz belki küçüktür ama buyudugunde babasının kurduğu cümle travma olabılır o cocuk için düşünsenize babanız sizinle haftasonundan şikayet ediyor 😏😔😞

Belki siz biraz hassasınız? Her zaman aynı olamayız ama ailelerin yanında boşanma mevzusu kavgalarını çok gereksiz. Oturup eşinizle derdi neymiş diye konuştunuz mu?
Konuşmaya kalkınca herseyden şikayet eden birine dönüşüyor. O istiyor ki bebekle ilgilenmesin, istediği kadar uyusun,ona hiç kimse karışmasın, dilediği gibi yaşasın. İşten geç dönse bile kimse birsey demesin. İstediği her şeye harcama yapsın. Bunlar olmayınca da şikayetleri başlıyor. Yani aslında bana da sus ve Çek diyor

O anda hemencecik eline bir valiz kıcına bir tekme hadi canım bizde koca haftayı senle geçirip bide üstüne haftasonumuzu berbat etmene dayanamıyoruz artık diyip defedecektiniz .
İnsanlar bi anda değişmezler benımde bi oğlum var yılları devırdık eşim ilk gün tanıdığım insan değişti mi evet değişti daha güzel bi adam haline geldi çocukla .hatta ben bazen kendımı bile sorguluyorum Yahu naptım da hakettim die insan mutluluguda sorguluyor bazen o yüzden örnek verdim . Bu yüzden hayatınızdaki kişi size mutluluğu sorgulatsın suan çocuğunuz belki küçüktür ama buyudugunde babasının kurduğu cümle travma olabılır o cocuk için düşünsenize babanız sizinle haftasonundan şikayet ediyor 😏😔😞
Aynen öyle bebeğim büyüdüğünde bu durumlara şahit olursa diye çok üzülüyorum. Bende yıllarca bebek bekledikten sonra hayatımıza gelince çok daha iyi olur sanmıştım. O bizden kurtulmanın peşinde devamlı. Madem öyle boşan diyorum onuda yapmıyor. Sizin adınıza Çok çok sevindim. Hep mutlu olun

Aynen öyle bebeğim büyüdüğünde bu durumlara şahit olursa diye çok üzülüyorum. Bende yıllarca bebek bekledikten sonra hayatımıza gelince çok daha iyi olur sanmıştım. O bizden kurtulmanın peşinde devamlı. Madem öyle boşan diyorum onuda yapmıyor. Sizin adınıza Çok çok sevindim. Hep mutlu olun
Amin . Sizden kurtulmak isteyen biri neden boşanma teklifinizi reddediyor hıc karşılıklı uzun soluklu konusabildiniz mı bu durumu yani biliyor mu neler hissettiğinizi ne kadar yalnız bıraktığının farkında mı sizi ?

Amin . Sizden kurtulmak isteyen biri neden boşanma teklifinizi reddediyor hıc karşılıklı uzun soluklu konusabildiniz mı bu durumu yani biliyor mu neler hissettiğinizi ne kadar yalnız bıraktığının farkında mı sizi ?
Konuşuyorum ama cevap alamıyorum. Madem kurtulmak istiyorsun niye duruyorsun dedıgımde bebek var diyor. İyi de bebekten önce on yıl var. Bitirmek için bekleme o zaman dedığımde hep bir bahaneyle karşıma çıkıyor.

Konuşuyorum ama cevap alamıyorum. Madem kurtulmak istiyorsun niye duruyorsun dedıgımde bebek var diyor. İyi de bebekten önce on yıl var. Bitirmek için bekleme o zaman dedığımde hep bir bahaneyle karşıma çıkıyor.
Çok üzücü değil mi senı sevmıyorum istemıyorum ama şu çocuğun hatrına yaşıyoruz der gibi . Maddi gücünüz var mı ? Kendınız gecınebılır mısınız yada aile desteği ? Boşanalım dediğinize göre eşiniz dediğinizi altı boş mu görüyor dolu mu onu anlamaya çalışıyorum .

Çok üzücü değil mi senı sevmıyorum istemıyorum ama şu çocuğun hatrına yaşıyoruz der gibi . Maddi gücünüz var mı ? Kendınız gecınebılır mısınız yada aile desteği ? Boşanalım dediğinize göre eşiniz dediğinizi altı boş mu görüyor dolu mu onu anlamaya çalışıyorum .
Şu an çalışmıyorum. Ama bir yıl sonra yine başlayacağım. Üniversite mezunuyum. İş bulurum. Kendime çocuğuma bakarım. İnanın işin içinden çıkamadım. Madem bu kadar istıyorsun önünde engel yok git doğru bildiğini uygula diyorum

Şu an çalışmıyorum. Ama bir yıl sonra yine başlayacağım. Üniversite mezunuyum. İş bulurum. Kendime çocuğuma bakarım. İnanın işin içinden çıkamadım. Madem bu kadar istıyorsun önünde engel yok git doğru bildiğini uygula diyorum
Mevzu bu konuşmalar arttıkça tadı kaçar ve karşıya boş laf gelmeye başlar sizi tınlamaz . Çalışmaya başlayın ve bıçak gibi kesin atın ondan sonra başlar yalvarmalar yapma etmeler

Mevzu bu konuşmalar arttıkça tadı kaçar ve karşıya boş laf gelmeye başlar sizi tınlamaz . Çalışmaya başlayın ve bıçak gibi kesin atın ondan sonra başlar yalvarmalar yapma etmeler
Adım adım o noktaya doğru ilerliyorum. Sanki kurtulmak için can atıyor ama benim gidip başvurmamı bekliyor sanırım. Anladığım bu artık

ailem sadece benim arkamda olsaydı yeterdi. Yani birsey yapmalarına gerek yoktu. En azından üzülme kızım yanındayız deseler bile yeterdi bana

Konuyu eşinizin yaninda ailenize açinca bu pekte "uzulme kizim" dese yeterlik bir beklenti degil.
Benim ailem her turlu arkamda duracak bir aile mesela eminim bundan hatali dahi olsam beni tutarlar basinin caresine bak demezler ama eşimin bulundugu ortamda oturup aileme eşimi evliligimi şikayet etmem. Boşancaksam eşimle karar veririm sonra anne babamla ayri oturup konusurum durumlari. Yaptiginiz sacma bisey.

Ayni sekilde ben de esimin ailesinden evliligimle ilgili öğüt duymak ya da azarlama duymak istemem ve önlerinde şikayet edilmek istemem.

Son düzenleme:
Back
X