Bebek sonrası bozulan evlilik ve tek başına mücadele, ne yapsam bilmiyorum

Herkese merhaba
10 küsür yıllık evli ve 9 aylık bebeği olan biriyim. Eşimle bebek öncesi de tartışırdık ve toparlardık. ama bebek sonrası hersey degıstı. Eşim benimle hiç sohbet etmıyor. İlgisi sıfır. Elimi bile yolda tutmuyor. Hiç umrunda değilim. Çok konuştum, gel bir on dakka sohbet edelim çay içelim. Umrunda değil. Sadece bebekle ilgili konuşuyoruz. Aileme konuyu açtım. Ama hiç destek olmadılar. Babam biz 65 küsür yaşındayız. Bizden destek beklemeyin dedi. Annem bana güvenerek mi çocuk yaptın dedi. Bende onlara mesafeli oldum, kırıldım. Bu arada bu lafları eşimin yanında ikimizin de yüzüne söylediler. Yalnız ve desteksizim. Heralde boşanıp üstlerine kalıcam sandılar. Tek sıgındıgım evladım.
Ne yapsam bilmiyorum. Adım adım boşanmaya doğru gıdıyorum. Bebekten sonra her evlilik mi böyle oluyor?
Sonuçta çocuğu anne babanıza güvenerek yapmadınız dimi...10 yıllık oturmuş bir evliliğe gelen çocuğun bu kadar sarsmaması lazımdı,planlama yapamadiniz heralde beraber destekli yol alma karı koca,eşiniz arada mama verip uyutabilirdi..

Bebegınız kaç aylık yada yaşında daha öncesinde çalışma hayatınız oldu mu aile destek verir mi size boşansanız ?
Bebeğim 9.5 aylık. Ailemden emin değilim. Boşanma gibi konulara sıcak bakmıyorlar. Onlar ne olursa olsun susayım ve devam edeyim istiyorlar. Hep idare et diyorlar. Evet bebekten önce çalışıyordum ayrıldım. Ama yine başımın çaresine bakabilirim. Ben hep çalıştım zaten. Sadece çocuk nedeniyle işten ayrıldım.

haklısınız, bu çözümü de deneyeceğim. Sanki çocuk olana kadar iyi davranıp çocuktan sonra boşvermiş gibi. Ailem beni kırdı. Eşimin karşısında yalnız ve gidecek bir yeri olmayan biri gibi göründüm. Şu an için çalışmıyorum ama birkaç yıl sonra yine işe başlayacağım. Üniversite mezunuyum.
Bebek istediğinden emin miydiniz eşinizin? 10 senede hayat görüşü nasıldı?açık açık istemişse sert çıkmak hakkiniz diye düşünüyorum.güzellikle anlamıyorsa sert olmak lâzim.

Sonuçta çocuğu anne babanıza güvenerek yapmadınız dimi...10 yıllık oturmuş bir evliliğe gelen çocuğun bu kadar sarsmaması lazımdı,planlama yapamadiniz heralde beraber destekli yol alma karı koca,eşiniz arada mama verip uyutabilirdi..
İnanın tam tersine bebek bizim sorumluluğumuz dedım hep. Kımseden beklentım de olmadı. Zaten biraz pimpirikliyim benegımı ben büyütmeyi tercih ettim. Herseyıyle ben ilgilendim. Ama anladığım kadarıyla eşim hayatından ödün vermek fedakarlık yapmak konusunda hiç istemıyor. Çocuktan sonranın çocuk öncesi gibi olmasını beklıyor heralde

Bebeğim 9.5 aylık. Ailemden emin değilim. Boşanma gibi konulara sıcak bakmıyorlar. Onlar ne olursa olsun susayım ve devam edeyim istiyorlar. Hep idare et diyorlar. Evet bebekten önce çalışıyordum ayrıldım. Ama yine başımın çaresine bakabilirim. Ben hep çalıştım zaten. Sadece çocuk nedeniyle işten ayrıldım.
Kendınıze guvenmenız çok güzel . Eğer alacağınız maaş size ve bebegın bakıcısına falan yetebilecek konumda bir mesleğe sahipseniz kendınızı daha fazla tüketmeyin bu adamla .

Bebek istediğinden emin miydiniz eşinizin? 10 senede hayat görüşü nasıldı?açık açık istemişse sert çıkmak hakkiniz diye düşünüyorum.
Çevrenin baskısı da olabillir. Çünkü herkes ona bebek soruyordu. Görüntüde çocukları çok seven ama elini taşın altına koymak ıstemeyen biri. Mesela dıyorkı eskıden kadınlar hem tarlada çalışıp hem çocuk büyütürmüş sende oyle ol dıyor. Yanı benden bırsey bekleme dıyor.

Bebeğim 6 aylıkken boşanma davası açtım. Gebelik, doğum, çocuk biraz babayla vakit geçirsin derken 6 aya kadar sabredebildim. O da çocuk için beraberiz diyordu. Benim de pek aile desteğim yok ama üstümden büyük bir yük kalktı. Zor zamanlardı. Geçti gitti çok şükür.

Çevrenin baskısı da olabillir. Çünkü herkes ona bebek soruyordu. Görüntüde çocukları çok seven ama elini taşın altına koymak ıstemeyen biri. Mesela dıyorkı eskıden kadınlar hem tarlada çalışıp hem çocuk büyütürmüş sende oyle ol dıyor. Yanı benden bırsey bekleme dıyor.
Hmm bence içten istememiş.evlendim hadi şimdi de çocuk yapmam lâzim demiş gibi.içten içe kendine bile sinirleniyor olabilir.açık açık böyle söylemesi çok saygısızca.sadece ilgisiz olsa belki farketmiyor diyeceğim ama bu laf herşeyin farkında olduğunu gösteriyor.bu güne kadar güzellikle çözmeye calişmişsiniz ama olmamış.eee demek ki sertleşmek gerekiyor.bir baba olarak benden birşey bekleme deme hakkı yok.evlenmişse ve bebek yapmışsa sorumluluklarını yerine getirmeli.eee o zaman siz de bazı şeyleri yapmayın bakalım.bu konuda benden birşey bekleme deyin.eee senin görevin derse de babalık yapmak, benimle ilgilenmek de senin görevin ama yapıyor musun de.ohh koymuş eve bir kadın gıkı çıkmadan herşeyi hallediyor.bu kadar naif olmayın.sorun çıkartın.şımartmişsiniz beyefendiyi.

Özür dileyerek soruyorum . Bebek neden 10 sene sonra istemedınız mı sağlık problemımi vardı
İlk beş yıl istemedim sonraki yıllarda bayağı sağlık durumundan dolayı uğraştık. Hatta o dönem o kadar istiyorduki ben hep emın mısın bak bu büyük sorumluluk dedıgımde evet ıstıyorum ben harıka baba olurum dıye söylenıyordu

Hmm bence içten istememiş.evlendim hadi şimdi de çocuk yapmam lâzim demiş gibi.içten içe kendine bile sinirleniyor olabilir.açık açık böyle söylemesi çok saygısızca.sadece ilgisiz olsa belki farketmiyor diyeceğim ama bu laf herşeyin farkında olduğunu gösteriyor.bu güne kadar güzellikle çözmeye calişmişsiniz ama olmamış.eee demek ki sertleşmek gerekiyor.bir baba olarak benden birşey bekleme deme hakkı yok.evlenmişse ve bebek yapmışsa sorumluluklarını yerine getirmeli.eee o zaman siz de bazı şeyleri yapmayın bakalım.bu konuda benden birşey bekleme deyin.eee senin görevin derse de babalık yapmak, benimle ilgilenmek de senin görevin ama yapıyor musun de.ohh koymuş eve bir kadın gıkı çıkmadan herşeyi hallediyor.bu kadar naif olmayın.sorun çıkartın.şımartmişsiniz beyefendiyi.
Zaten çok dil döktüm olmadı. Artık bende sert konuşuyorum. Bitirebilirsin diyorum neden şikayet edıyorsunki dıyorum. Zamanla düzelir dedim 9 aydır daha da kötüye gitti. Hani bir yerde kendine gelsin dedım ama hiç olmadı

İlk beş yıl istemedim sonraki yıllarda bayağı sağlık durumundan dolayı uğraştık. Hatta o dönem o kadar istiyorduki ben hep emın mısın bak bu büyük sorumluluk dedıgımde evet ıstıyorum ben harıka baba olurum dıye söylenıyordu
Bir valiz hazırlayın ve evden gitmesini söyleyin öyle net bir tavrınız olsun ki ciddiyetiniz bakışlarınızdan anlaşılsın . O andan sonra da bi adım atıp konuşmaya çalışmaz ise zaten bitmiş bi evlilik zorlamanın anlamı kalmamış olur

Bir valiz hazırlayın ve evden gitmesini söyleyin öyle net bir tavrınız olsun ki ciddiyetiniz bakışlarınızdan anlaşılsın . O andan sonra da bi adım atıp konuşmaya çalışmaz ise zaten bitmiş bi evlilik zorlamanın anlamı kalmamış olur
O noktaya gelmemek için çabaladım ama artık gücüm de kaldırmıyor. Bebekli hayatı anlayamıyor bir türlü. Ben mı abartıyorum dıye çok bekledim kendımde de sebep aramaya çalıştım ama bulamadım

O noktaya gelmemek için çabaladım ama artık gücüm de kaldırmıyor. Bebekli hayatı anlayamıyor bir türlü. Ben mı abartıyorum dıye çok bekledim kendımde de sebep aramaya çalıştım ama bulamadım
Yok abartmıyorsunuz bence hele öyle tutupta eskiler sırtına bağlar tarla sürermıs bu süreçte beni yok say yardım isteme falan diyorsa asla abartmıyorsunuz

Yok abartmıyorsunuz bence hele öyle tutupta eskiler sırtına bağlar tarla sürermıs bu süreçte beni yok say yardım isteme falan diyorsa asla abartmıyorsunuz
Bilmıyorum bazen birını mı arıyor dıye de hıssedıyorum. Sureklı kendı fotosunu cekıp telefonunda güncelleme yapıyor. Aklıma başka bırı mı var dıye de düşünüyorum. Ama bırseyını yakalamadım

Bilmıyorum bazen birını mı arıyor dıye de hıssedıyorum. Sureklı kendı fotosunu cekıp telefonunda güncelleme yapıyor. Aklıma başka bırı mı var dıye de düşünüyorum. Ama bırseyını yakalamadım
Başka biri olsaydı muhtemelen boşanma konuşmalarınızı degerlendırırdı

Onun iş saatleri nasıl, işte ekstra yoruluyor olabilir mi..Yani tek çocuk evde başka küçük çocuk yok bir düzen proglama ile halledilir diye düşünüyorum,konu çocuğa bakmaması mi size karşı ilgisizliği

Onun iş saatleri nasıl, işte ekstra yoruluyor olabilir mi..Yani tek çocuk evde başka küçük çocuk yok bir düzen proglama ile halledilir diye düşünüyorum,konu çocuğa bakmaması mi size karşı ilgisizliği
Mesela ben bebeğin ilk yıllarının çok önemli olduğunu bildiğimden babayla iyi bir iletişimi olsun istedim. Oyun oynasınlar eğlensinler ama o ıstemıyor. Ne benle ne bebekle uğrasmak işine gelmıyor. İşi sabah 8 akşam 5. Bezen 7 gıbı geç cıkar. Genelde 6 da evde olur. Haftasonu tatıl. Ama o tatıllerde de vakıt geçirmek ıstemıyor

Hatta devamlı off Bugun tatıl yine sizinle olucam nefret edıyorum bu tatıllerden dıyor

Back
X