• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek sonrası cinsel hayatımız ne olacak?

ekvatordakipenguen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
72
Puanlar
3
Kızlar selam. Eşimle bebek düşünmeye başladık, hatta yavaştan harekete de geçtik. Şimdiye kadar ateşli bir cinsel hayatımız oldu. 5 senedir aynı heyecanla yaklaşıyoruz birbirimize ama bebek fikri yerleştikçe endişe de sarmaya başladı beni. Bebekten sonra ne olacak? Beni artık "seksi kadin" kategorisinden çıkarıp "ana" kategorisine mi sokacak kocam? Sıradan, ateşsiz bir karı koca hayatimiz mi olacak? "Hiç değişmedi" diyenleriniz var mi? Deneyimlerinizi paylaşın lütfen benimle.:(

Yani bana karşı genelde hassas, duygusal ve isteklidir. İnşallah benimki de öyle devam eder. :( Çok hassaslaştım bu ara.

Yani bana karşı genelde hassas, duygusal ve isteklidir. İnşallah benimki de öyle devam eder. :( Çok hassaslaştım bu ara.
Çok çok yakınım onu uyarmama rağmen doğum sonrası gereken pansumanı esine yaptirmisti adam gerçekten tiksindi zaten de huylu diyebileceğimiz tiplerdendi
Bende mesela ilk anne olduğumda küçüktüm cahildim uyaran olmadı ama kendim akil ettim tiksinmeye durumunu çünkü ne yalan söyleyeyim empati yaptım Bende olsam tiksinirim diye düşündüm kendim yapmıştım hep yani yapılmayacak bir sey degil bence
Birde ben yaşamadım ama duydum emzirme olayını gören erkek de kendi annesiyle ozdeslestirebiliyormus eşini ve dediğiniz gibi annelik vasfı yüklüyor bir anda esine ama bu bana da saçma geldi bilmiyorum eşim tabii ki emzirme sırasında gördü ama bizim bir olumsuzluk yasanmamisti
Ve son olarak belki libc yiyeceğim ama doğuma girmelerini doğru bulmuyorum ben tabii bu benim görüşüm lutfen kimse polemiğe girmesin bilmiyorum bana yanlış geliyor

su akar yolunu bulur
bugun keyfinde, aleminde - kendi icin yasayan birisin. yorgunsan uzanirsin - ev pisse pis kalir haftasonu esinle temizlersiniz, yemek yoksa atistirir ya da siparis edersiniz, canın bakım yapilacak uzun bir duş cekse tüm gece mumlari yakar banyoda ayin yapar gibi bakim yaparsin, film izler gec yatarsin, uyku tatli gelir ikiye kadae yatarsin...
esi ayi olmayan ortalama cocuksuz kadin evliligi boyledir yani, kendimden biliyorum.
e bu halde insan atesli olur tabii ki, guzel bir bos zaman gecirme aktivitesi.
ama bebek gelince (en azindan ilk seneler diyeyim) ne gönlünce uyuyabileceksin ne uyanacaksin
mikmikmik tüm gece uyudu uyandi ugras, emzir yorul terle, sabah 6da enerjisi yuksek uyanan bebekle ilgilen, mutfakta - camasir sepetinde bitmeyen bir dongu. hersey yolunda bile gitse akli melekeleri yerinde olmayan bir canlidan 7/24 sorumlu olmak, onu devamli takipte kalmanin ve onunla ilgili endiselerin mental yogunlugu, artı omrun boyu salgilanmayan hormonlarin vucudunda dolastigi bir donemden gecmis olmak, ısiklar acik gururla sergiledigin vucudunda harita gibi catlaklar, belki koca sezaryen izi, belki hamilelikte rengi degisen kararan bir karın, daha once orada olmayan ve disaridan zayif da gorunsen ciplakken ortaya cikan yumusak gobek, devamli süt vermekten ve ulu orta acilmaktan seksilikten cok baska anlamlara gelmeye baslayan süt dolu (ve bazen bebegin yara yaptigi) memelerle
sen zannediyor musun ki atesi basina vurmus kocayi cekebileceksin zirt pirt?

önceki konularınızda eşinizin arkadaşları ile olan yazışmaları yüzünden saygı ve sevginizin zedelendiğinden bahsetmişsiniz. ayrıca eşiniz, sizinle sosyalleşmeye kaçınmasından da bahsettiğiniz bir konunuz var. bebek kararınız hayırlı olsun.

su akar yolunu bulur
bugun keyfinde, aleminde - kendi icin yasayan birisin. yorgunsan uzanirsin - ev pisse pis kalir haftasonu esinle temizlersiniz, yemek yoksa atistirir ya da siparis edersiniz, canın bakım yapilacak uzun bir duş cekse tüm gece mumlari yakar banyoda ayin yapar gibi bakim yaparsin, film izler gec yatarsin, uyku tatli gelir ikiye kadae yatarsin...
esi ayi olmayan ortalama cocuksuz kadin evliligi boyledir yani, kendimden biliyorum.
ama bebek gelince (en azindan ilk seneler diyeyim) ne gönlünce uyuyabileceksin ne uyanacaksin
mikmikmik tüm gece uyudu uyandi ugras, emzir yorul terle, sabah 6da enerjisi yuksek uyanan bebekle ilgilen, mutfakta - camasir sepetinde bitmeyen bir dongu. hersey yolunda bile gitse akli melekeleri yerinde olmayan bir canlidan 7/24 sorumlu olmak, onu devamli takipte kalmanin ve onunla ilgili endiselerin mental yogunlugu, artı omrun boyu salgilanmayan hormonlarin vucudunda dolastigi bir donemden gecmis olmak, ısiklar acik gururla sergiledigin vucudunda harita gibi catlaklar, belki koca sezaryen izi, belki hamilelikte rengi degisen kararan bir karın, daha once orada olmayan ve disaridan zayif da gorunsen ciplakken ortaya cikan yumusak gobek, devamli süt vermekten ve ulu orta acilmaktan seksilikten cok baska anlamlara gelmeye baslayan süt dolu (ve bazen bebegin yara yaptigi) memelerle
Ay bir tuhaf oldum çok haklısın 😁

Bebek doğduktan sonra bütün yük kadına kalırsa erkek ben anlamam diyip kenara geçerse sağlıklı ilişki kalmıyor ortada. Emzirme harici annenin yaptığı her şeyi baba da yapabilmeli. Doğum sonrası eve anne kardeş kayınvalide görümce vs hiçbirini yatılı kabul etmeyin. Arada uğrayıp bir iki saat yardım edilsin tamam ama bizde kadınlar üşüşüp babayı bebekten uzaklaştırıyorlar. Lohusayken yorgun uykusuz olacaksınız, bir de ev kalabalık olursa sinir basıyor her şey batıyor. Annem deseniz eşinizin kayınvalidesi oluyor, kayınvalide deseniz anneniz olmuyor. Kocalarınıza prenses gibi davranmayın, çocuğunu yedirsin yıkasın uyutsun hatta çamaşırlarını bile yıkayıp ütülesin. Size dinlenecek huzur bulacak vakit kalsın.

Eşinizin sizi nasıl algılayacağını bilemem onu siz daha iyi tanırsınız. Ama bir şeylerin değişeceği kesin. İlk zamanlar kendinize duş, tuvalet için bile vakit ayırmakta zorlanacaksınız muhtemelen bunun getirdiği yorgunluk ve gerilimle libidonuz zaten etkilenir, o yüzden cinsellik ateşli geçmez aklınıza bile gelmeyebilir. Ama bebek büyüdükçe, düzene alıştıkça tabii ki toparlanabilir bir durum. Hem bebeğimiz, yeni bir hayatımız olsun hem de tamamen eskisi gibi devam edelim diye beklemek biraz ütopik olur. Biz sevgilimle okurken part time da çalışıyorduk hem sınav haftalarında hem de işin yoğun olduğu günlerde cinselliğimizde bariz bir düşüş yaşanıyordu yoğunluk ve yorgunluktan.
Varın bebeğin getirilerini siz düşünün:KK6:

Ilk 1 yıl yok gibi bir şey sonra normale dönüyor.Bebek cinselligimizi etkilemedi diyen varsa ya bebeği çok uslu ya da o is esnasında bebek evde değil 🤣 Hele iki cocuklu olunca biz öyle bir seviyeye gelmiştik ki bazen cocuklari anneme bırakıp liseliler gibi oraya buraya kacıyorduk cünkü biri uyusa digeri uyumuyordu uyutalim derken biz uyuyakalıyorduk.Bu sefer bu insana sinir olarak yansıyor ihtiyac sonucta 1 yıldan sonra yavas yavas normale döndük ama tamamen cocuksuzmus gibi de değil.

su akar yolunu bulur
Yemin ederim 2 çocuğum var beni bile soğuttun çocuktan. Yazmasan iyiydi🤣🤣🤣

ay ne alaka? ben vajinal doğum yaptım ve alt değiştimememle, tuvalete gidip gelmemle hep esim ilgilendi. sonrasında sorduğumda “seni korkutmak için söylememiştim o zaman ama cok darmadağınıktı aşağısı” demişti. hatta ben korkmayayım diye sakin sakin altımı değişip gidip ebeye sormus normal mi diye 😂

ama daha lohusayken beni istediği belliydi. sonrasında da tabii ki eskisi kadar sık olmasa da cinsel birlikteliklerimiz aynı istekle devam etti. bir de şöyle bir sey var; evet bende bir süre isteksizlik oldu. ayda bir belki aklıma geliyordu 😂 ama esim doğru yaklaştığında da her sey yoluna giriyordu. yani cinsel birliktelik sırasında öyle isteksiz yattığım hiç olmadı 😂

bu arada bu durumlar tabii ki herkeste aynı olmaz. ama ben senin de bir parçan olan bir canlıyı dünyaya getirmek için bir tarafımı yırtarken, bir zahmet doğum travmasını, emzirme zorluğunu da bırak ben yasayayım 😂 ben esimin yanında da emzirdim bu arada. o konuda da sadece bebeğim emmeyi bırakana kadar sevişirken göğüslerimle cok mümasebet kurmadı cünkü bir iki seferinde süt gelmişti 😂

önceki konularınızda eşinizin arkadaşları ile olan yazışmaları yüzünden saygı ve sevginizin zedelendiğinden bahsetmişsiniz. ayrıca eşiniz, sizinle sosyalleşmeye kaçınmasından da bahsettiğiniz bir konunuz var. bebek kararınız hayırlı olsun.
Ayyyy geldiler gene. Sizin kocanızın ennn ufak nokta kadar bir hatası yoktur kesinlikle. Terapi aldığımızı da yazmışım ama linç kültürü işte, kocası ve hayatı dört dörtlük olan kadınlar durur mu, durmaz.

dünyaya getirmek için bir tarafımı yırtarken, bir zahmet doğum travmasını, emzirme zorluğunu da bırak ben yasayayım
Yüzde yüz katılıyorum. Şuran şöyle buran böyle diye eşinden soğuyacak erkek bir zahmet bu işe hiç girişmesin. Doğum yerine bir başka hastalık da olabilir bedenini etkileyen, o zaman da 'ay kocam iğrenmesin' diye yaklaştırmayacaklar mı anlamıyorum. Bu kadar çıtkırıldım erkek de olunmaz yahu...

Yazılanlardan dersler çıkarıyorum kizlar. Hiç düşünmediğim şeyler yazdınız, teşekkür ederim. Mesela evet, pansuman vs eş tarafından yapılmamalı. Hatta emzirmeye de şöyle bir düşündüm de sanırım onu da yaninda yapmam. Seksi kadin imajını olabildiğince korumak istiyorum. Ama tabii o günler gelince umrumda olacak mı bakalım.

Ayyyy geldiler gene. Sizin kocanızın ennn ufak nokta kadar bir hatası yoktur kesinlikle. Terapi aldığımızı da yazmışım ama linç kültürü işte, kocası ve hayatı dört dörtlük olan kadınlar durur mu, durmaz.

burada konu bizim kocalarımız değil.
linç, tek kişi ile olmaz ve linç küşltürü de böyle bi şey değil.

Yüzde yüz katılıyorum. Şuran şöyle buran böyle diye eşinden soğuyacak erkek bir zahmet bu işe hiç girişmesin. Doğum yerine bir başka hastalık da olabilir bedenini etkileyen, o zaman da 'ay kocam iğrenmesin' diye yaklaştırmayacaklar mı anlamıyorum. Bu kadar çıtkırıldım erkek de olunmaz yahu...
bence bunları böyle yapanlar da kadınlar. bana belki elli kişi “doğumda esine yaptırma bakımını evliliğin biter” dedi. bu yüzden soğuyacaksa zaten soğusun dedim ben. esim dısında baskasına neden bu kadar mahrem durumumu açayım?

ama esimin ciddi bir durumu olsa ona “aman esin görmesin” demez kimse. cünkü kadınlar her seye katlanır, erkeklerin arzusu ise hep tavanda tutulmak zorunda yoksa dısarı kaçar gözü. aman diyim 🤔

burada konu bizim kocalarımız değil.
linç, tek kişi ile olmaz ve linç küşltürü de böyle bi şey değil.
Hmmmm, sizin görüşünüze göre dünyada kusursuz insan olmadığına göre sevgiliniz yoktur, eşiniz yoktur, çocuğunuz yoktur, hatta kök ailenizle bile bir irtibatınız yoktur, dostunuz da yoktur. Kolay gelsin. O sebepten burada insanları didikleyip yargı dağıtıyorsunuz demek, zor bir yaşam. İnsanların terapi alması, hatalarını düzeltmesi gibi şeyler de olamaz tabii. Haklısınız hanımefendi, ne diyelim. Size tek hayatınız olan KK' de mutluluklar. Ayrica dikkatleri olumlu değil de olumsuz noktaya çekerek insanlara hatırlatmanız da tam olarak linç başlangıcı. Ama mukemmel ve yalniz insanlar tabii linç girişiminde bulunabilir. Hakkındır kiz, devam.

Back
X