Bebek sonrası eş ile ilişki? Mental ve fiziksel

Ben de kızıma uyku eğitimi veremedim ama memede yatmaya da alıştırmadım. Kalkar emer park yatağına yatırırım. Aç değişse pışpışlar geri park yatağına. Sadece 3 gün memede uyutmuştum ve bana göre güzel bir deneyim değildi. Ben eşlerin yatak ayırmasını doğru bulmuyorum keza doğumdan sonrada ayırmadım ve özel hayatımızda çok da bir değişiklik olmadı.

Kızlar merhaba yine ben. Malum bizim uzun bir zaman sonra bebişimiz oldu ikinizde çok istiyorduk. Fakat bebek doğduktan sonra bu kvdemler görümcem ve eltimle yan yana binalara taşınmak zorunda kaldık. Eşim bu evden nefret ettiğimi biliyor. Zaten taşındığımdan beri de asla eskisi gibi değilim. Aramız iyi de değil kötü de değil. Bende sürekli onunla bir inatlaşma hali var. Giderse gitsin modundayım. Hatta sanki boşansak ben bu evden çıksam gitsem dünyanın en mutlu insanı olacağım ama işte küçücük bir evladım var eskisi gibi har gür karar veremiyorum.
Eşim hamileyken korktu ilişki yaşamadık. Bebek doğdu en başlarda vakit bulamadık.
Şimdi yaz için annem yanıma geldi ben zaten bebişle yatıyorum eş ayrı odada. Bizim bi 3 aydır falan hiç ilişki durumu yok.
Eşim bu işsiz kaldığı dönemde kendini aşırı saldı. Ben de bu tarz şeylerden inanılmaz soğuyan bir insanım. Şimdi adam bana aslaaa çekici gelmiyor. İlişkiyi oldum olası hep ben başlatırdım ama şimdi düşünüyorum biraz da o yanaşsın ben miyim erkek o mu be kardeşim diyorum yani. Sizde bebekten sonra durumlar nasıldı? Toparlanır mı bu ilişki?
(dipnot:benim bebiş kuzucuk büyüdükçe her yarım saatt bi uyanıp memede uyumak istiyor büyüdükçe daha zor bir çocuk oldu afedersiniz adamla halvete girmek istesem asla tamamlanmadan uyanır bide duş sorunu var emzirdiğim için duş almak istiyorum ama ona da vakit olmuyor ay ben çıldırıciim) napcaz şimdii? Bana bir el atın kurban olduklarım.
walla sevişmek isteyen iki arada derede her turlu sevişir. ben bu genc çiftleri anlamıyorum.

Kızlar merhaba yine ben. Malum bizim uzun bir zaman sonra bebişimiz oldu ikinizde çok istiyorduk. Fakat bebek doğduktan sonra bu kvdemler görümcem ve eltimle yan yana binalara taşınmak zorunda kaldık. Eşim bu evden nefret ettiğimi biliyor. Zaten taşındığımdan beri de asla eskisi gibi değilim. Aramız iyi de değil kötü de değil. Bende sürekli onunla bir inatlaşma hali var. Giderse gitsin modundayım. Hatta sanki boşansak ben bu evden çıksam gitsem dünyanın en mutlu insanı olacağım ama işte küçücük bir evladım var eskisi gibi har gür karar veremiyorum.
Eşim hamileyken korktu ilişki yaşamadık. Bebek doğdu en başlarda vakit bulamadık.
Şimdi yaz için annem yanıma geldi ben zaten bebişle yatıyorum eş ayrı odada. Bizim bi 3 aydır falan hiç ilişki durumu yok.
Eşim bu işsiz kaldığı dönemde kendini aşırı saldı. Ben de bu tarz şeylerden inanılmaz soğuyan bir insanım. Şimdi adam bana aslaaa çekici gelmiyor. İlişkiyi oldum olası hep ben başlatırdım ama şimdi düşünüyorum biraz da o yanaşsın ben miyim erkek o mu be kardeşim diyorum yani. Sizde bebekten sonra durumlar nasıldı? Toparlanır mı bu ilişki?
(dipnot:benim bebiş kuzucuk büyüdükçe her yarım saatt bi uyanıp memede uyumak istiyor büyüdükçe daha zor bir çocuk oldu afedersiniz adamla halvete girmek istesem asla tamamlanmadan uyanır bide duş sorunu var emzirdiğim için duş almak istiyorum ama ona da vakit olmuyor ay ben çıldırıciim) napcaz şimdii? Bana bir el atın kurban olduklarım.
Herşeyden önce ayrı odalarda yatmayın, çocuğunuza birlikte bakın.

Bebegim 3.5 aylik, dogdugundan beri bebekle ayri odalarda yatiyoruz. Sadece emzirmeye gidiyorum. Bebek uyurken benimle ayni odada oldugunu nereden bilecek ki? Esinizle odayi ayirmaniz cok yanlis. Ayrica bebek dogdugunda nasil uyumasi gerektigini bilmiyor ki yatak secsin, yataga siz alistirmissinizdir. Bas bas bagiran kolik bir bebegim var besiginde sallayarak uyutuyoruz dogdugundan beri.
Bence araniza bebekten dolayi soğukluk girmis. Odalari birleştirerek ise baslayin derim. Eger kendini salmasindan kastiniz bakimsa tiras olmasini, dislerini fircalamasini soyleyebilirsiniz. Bir adim atmazsaniz soguma sevgisizlikle sonuclanir. Simdiden adam size batmaya baslamis

Kendi evimizdi o ara hamile olunca kabul etmek zorunda kaldım ki hormonlarımdan mı yoksa gerizekalı olduğum için mi hala bilmiyorum. Ama yakın vakitte adamı bırakır giderim gibi geliyor çünkü hiçbirşeye tahammülüm kalmadı.

2 yaşına kadar anne ile aynı odada kalması gerektiğine inanıyorum yani dinlediğim pedagoglar dahilinde. Odası benim odamdan uzak kalıyor. Normalde emmek istediğinde gelir emzirir giderim diyordum ama diyorum ya büyüdükçe daha sık uyanır oldu.

Yarım saate yaparım da sonra bide duş faslı var kaç kere yarıda çıkmak zorunda kaldım. Duş almasam da emzirmek istemiyorum o halde. Ne bileyim
Her şeyi çıkmaza sok ondan sonra ben ne yapacağım de, yaptığınınnelle tutulur tarafı yok ki. Öncelikle kendi he deyip taşınduğın ev için afama trip atmaktan vazgeçip kayınaile ile mesafeni ayarlamaya bakacaksın, sonrasında bebekle birlikte yatak odasına döneceksin. Bir de 2 yıl bebekle yatacağım diyorsun ya 😱 ayrıca emzirme öncesi gusül almak zorunda değilsin göğsünü yıkayıp bebeğini emzirmende hiç sakınca yok.

Haaa hiçbirini yapamam diyorsan muska yazarak sorun çözebilenimiz yok kusura bakma

Yarım saate yaparım da sonra bide duş faslı var kaç kere yarıda çıkmak zorunda kaldım. Duş almasam da emzirmek istemiyorum o halde. Ne bileyim
Önceden süt sağın,öyle zamanlarda eşiniz siz duşta iken biberonla o sütü versin bence..
Ha bir de memede uyuma sorununu çözmek için bebeği ayakta sallayarak uyutun,koku bağımlılıgi gider öyle

2 yaşına kadar anne ile aynı odada kalması gerektiğine inanıyorum yani dinlediğim pedagoglar dahilinde. Odası benim odamdan uzak kalıyor. Normalde emmek istediğinde gelir emzirir giderim diyordum ama diyorum ya büyüdükçe daha sık uyanır oldu.
İyi de bu bebegi yanına al kocayı at demek degil ki bende bu düşünce ile çocuk büyütüyorum anne yanı beşik ile yanıma aldım kocam 1 defa uyuyamıyorum diye odayı terk etmeye kalktı gittim getirdim sen yat yatakta gerekirse ben susana kadar başka odada olurum sonra çocugu yerine yatırıp yanına gelirim dedim yada çocuk uyudugu zaman gidip çagırdım gel uyudu yerine yat diye ayrı yatmasına izin vermedim çocuktan sonra yataktan eşi göndermek dogru Bi durum değil çocugun sizin yanınızda olmaya ihtiyacı oldugundan daha çok saglıklı bir anne baba ilişkisine ihtiyacı var

Bu bebek dogunca oda ve yatak ayirmalar, neden yapiyorsunuz böyle şeyler? Cocuk ortada yatmak istedi diye birşey olabilirmi ayni odada sizinle yatabilir kendi beşiginde vs neyse artik. Eşinizle iyice kopmuşsunuz biran önce cocugu kendi yatagina yatirmalisiniz.
Cocuk aglar aglamaz meme vermek zorundamisiniz, böyle bagimli yapiyorsunuz cocuklari kendinize sonra kendime ayircak vaktim yok. Eminim bebekten önce eşinizle cok güzel bi hayatiniz vardi bunu degiştiren siz olmuşsunuz, eşinizde uzaklaşmiş sizden.
Şimdi ikinci çocuğumdan önce kesinlikle size katılıyordum çünkü çok haklısınız. Eşi başka odada yatırmak doğru değil bende asla yapmam diyordum ama yaptım daha doğrusu mecbur kaldım ..3. aydan sonra gece yirmi kere uyanmaya başladı ve ayakta sallatmamaya başladı yoksa eşim sallıyor ben uyuyordum. Bebeğim izin vermedi illede meme diye tutturdu bir nevi...illede meme vermek zorunda mısınız demişsiniz misal ben vermek zorundayım çünkü bı turlu emzik almadı beni kullandı emzik yerine. Bende kalk emdir yatır artık o kadar yoruldum ki çareyi yanıma almakta buldum...doğrumu tabiki değil ama çare yok, demem o ki biz değil bebekler karar veriyor gerçekten...büyük konusmamak lazimmis

Sorma ortamızda yatmak istedi hep bebiş. Babası deli yatıyor bu sefer ben uyuyamadım hiç oda rahatsız oldu. Beşikte zaten yatmıyor yatak istiyor. Ben iki arada kaldım. Adam da rahat rahat yatıyor şimdi.
Bebeğim 7. aydan sonra emziği bıraktığı için beni emzik yaptı. O zamana kadar asla yanımda yatırmadım. Aynı odada beşiğinde yattı. Yaz geldiği için beşiğine nasıl tekrar alıştıracağımı düşünüyorum bende

Kişisel bakımına özen göstermiyor. Akşama kadar elinde telefon kafasını kaldırmıyor.
Ikizlerim var tek başıma bakıyorum gayette evimin işini temizliğe kadar çok ayrıntılı olmasada yaparım esimede zaman bi ara bulur ayırırım ..sizdede kabahat var

Ikizlerim var tek başıma bakıyorum gayette evimin işini temizliğe kadar çok ayrıntılı olmasada yaparım esimede zaman bi ara bulur ayırırım ..sizdede kabahat var
Kadin sizin gibi loser ruhlu degildir belki.
Cocuklarin bakicisi, mutfagin ascisi, evin temizlikcisi, kocasinin cariyesi olmayi kabul etmiyodur belki.

Hakli olarak bu cocuklari babamin evinden getirmedim, ben anaysam o da baba, ben bakicimiyim, babasi da benim kadar ilgilenecek diyordur,
zaten cocuklar ev isi yoruluyorum butun gun manda gibi elde telefon yatacagina kalksin evin islerinin ucundan tutsun diyordur,
bunlarin hicbirini yapmayan, kadinin hayatini zerre kolaylastirmayan , disini kuşunu yikamaktan aciz olan, ne kendine ne ailesine faydasi olmayan bi adami saygi duymayip arzulamiyordur.

Herkes sizin gibi dort dortluk bir hizmetli, pardon KADIN olamiyor demekki.

Aslında siz şanslısınız çünkü anneniz yanınıza gelmiş.
Ev işleri yemek vs onlarda size yardımcı olur.
Esiniz de issizmis o da gündüz pek çok konuda destek olur size market alışverişi vs.
Yani gayet kendinize zaman ayirabilirsiniz aslında.
Hergun çıkıp yürüyüş yapabilirsiniz eşinizle mesela bi yarım saatte olsa.
Ya da anneiz gündüz dışarı çıktığında da eşinizle birlikte olabilirsiniz bu da bı seçenek illa geceyi beklemeye gerek yok.
Kayınvalideye yakın oturmak şu anda hayatınıza ne zorluk katıyor mesela?
Gelip burnunu sokan birileri var mı hayatınıza?
Ev de kendi evinizmis bu devirde kira odememek ev sahibi olmak müthiş bir şey bence.
Biraz da olumlu taraflarini bulmaya çalışın yok hiç bulamıyorsanız da ona göre plan yapıp ilerde taşınmayı düşünün.

Yaa size sarılmak istiyorum şu an. Çok teşekkür ederim. Geceleri çok sık uyandığı için asla uykumu alamıyorum ve hep yorgun uyanıyorum. Babayla bir yatsak baba çok deli yatıyor yine uykusuz kalıcam. Çok iki arada derede kaldım. Aslında diyorum benim ona karşı hislerim ayrı yatıyorum diye asla değişmedi ne kadar soğudum desemde seviyorum odunu 😂 erkekler de neden böyle şeyler hemen soğumaya gidiyor anlamıyorum. Ya da soğur mu benden onu da bilmiyorum
Ben ayrı yatmanın eşler arasındaki duyguları değiştireceğini düşünmüyorum. Biz 1. Bebe 2.bebe derken kaç senedir ayrı uyuyoruz ama ilişki başka bişey yeterki iki tarafta istesin. Veya beraber uyuma,uzanma zamanları. Yeterki o iletişim hiç kaybolmasın. Şimdi 2.yi memeden kesme zamanı yaklaştı onu yatağına yatirip beraber uyumaya devam edicez. Bişey kaybolmuyor yani istedikten sonra

Bu duruma gore degisir. Eger cocugu anne emziriyorsa acikinca baba neden uyansin mesela? Gereksiz. Ama pispislamaya ve mama iciyorsa mama yapmaya kalksin tabii
Bencede oyle. Gece emen bebek için baba neden kalksın ki? Dediğiniz gibi mama vs içiyorsa yapabilecek biseyi varsa bu ayri tabi.

Bide konu sahibi bazen bizde de denk geliyor ilişki sonrası dustayken uyanıyor o ara eşim hemen kapıyı tiklatiyor aceleyle çıkıyorum bornozla emzirdigim oluyor. O ara eşim pispisliyo kucağına alıyor. Ben çıkana kadar idare oluyor. Sizde bunu teklif edebilirsiniz

Bencede oyle. Gece emen bebek için baba neden kalksın ki? Dediğiniz gibi mama vs içiyorsa yapabilecek biseyi varsa bu ayri tabi.

Bide konu sahibi bazen bizde de denk geliyor ilişki sonrası dustayken uyanıyor o ara eşim hemen kapıyı tiklatiyor aceleyle çıkıyorum bornozla emzirdigim oluyor. O ara eşim pispisliyo kucağına alıyor. Ben çıkana kadar idare oluyor. Sizde bunu teklif edebilirsiniz
Aynen babada sorumluluk alsin derken abartiyoruz😐😂

Bu odaları ayırmayın diye arkadaşların çocuk sahibi olduğu kesin mi?
Ben eşimle dönüşümlü bakıyorum. Gece bana ait. Uykusuz kaldığımda, 1 keresinde 7’ye kadar gözümü kırpmadım, gündüz ben uyuyorum eşim bakıyor. İkimizde uyanık kalırsak gündüz kim bakacak? Koca kişisi çalışıyorsa, adam uykusuz bir de işe mi gidecek.
Konu sahibi bizde benzer durum yaşıyoruz. Bir yola çıktık, hiç kolay bir şey değil inşAllah bu günler de geçecek.

Kadin sizin gibi loser ruhlu degildir belki.
Cocuklarin bakicisi, mutfagin ascisi, evin temizlikcisi, kocasinin cariyesi olmayi kabul etmiyodur belki.

Hakli olarak bu cocuklari babamin evinden getirmedim, ben anaysam o da baba, ben bakicimiyim, babasi da benim kadar ilgilenecek diyordur,
zaten cocuklar ev isi yoruluyorum butun gun manda gibi elde telefon yatacagina kalksin evin islerinin ucundan tutsun diyordur,
bunlarin hicbirini yapmayan, kadinin hayatini zerre kolaylastirmayan , disini kuşunu yikamaktan aciz olan, ne kendine ne ailesine faydasi olmayan bi adami saygi duymayip arzulamiyordur.

Herkes sizin gibi dort dortluk bir hizmetli, pardon KADIN olamiyor demekki.
Saygısızlığnzı neye borçluyum ... konu sahibi yazabilir sizi ilgilendirmez ama ruhunuzda varsa tabiki umutsuz vakasınız...size açıklama yapmam muhatabım bile olamazsınız... nedense egonuz tatmin oldumu acaba benim gibi anneye hizmetli yazarken ama ben hep özelim siz anlayamazsınız

Kaynananin dibine taşınmak, bebek dogdu diye ayri odaya tasinmak... iliskiyi sonlandirmak icin tum sartlar olusmus masallah. Allah rahmet eylesin evlilginize. Nasil bu kafalara erişilir bilmiyorum. Korkup iliskiye girmemek mesela. 3 gun yapmasak deli oluruz heralde, hamilelik galan viz gelir yani. Zaten dogumu kolaylastiriyomus diye dha bi hevesle yapiyoz biz. Lohusalik nasil geçecek diye sayıklıyor simdiden adam. En bastan bi ten uyumu sorunu var bebek bahanesi bence. Hele ayri yatmak neeeee???? Nedeeeen? Kendi başınıza bakamayacaginiz cocugu dogurup aylarca velinizi cocuga yardim etsin diye basiniza bekci gibi dikmek nedeeeen??? Seks yapmaya , dus almaya vaktim yok diyecek kadar hayatinizi bebekten ibaret kilmak nedennn?? Binbir emekle kurulan yuvalara bu kötülük neden yapiliyor ya Korkunc. El birligiyle yapmissiniz. Hatta siz biraz daha suclusunuz. Adam kendini saldi diye sogumussunuz. Hiii aynen

Kişisel bakımına özen göstermiyor. Akşama kadar elinde telefon kafasını kaldırmıyor.
Bu kısmı görmemişim pardon.... bence evde sadece 3 kişi olmalısınız anneler gelmesin olamaz mı ... yani ben eşimden fazlasıyla destek gördüm ...size haksızlık olur bu durum... durumunuz varsa bakıcı tutun eve de ben haftalık abla geliyor o işimin çoğunu görüyor... kendinize zaman ayırmak öncelik... ama düşüncelerinizi belirtin yani

Back
X