Bebek sorunsalı...

Souldfly

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2015
1.421
1.417
133
32
Arkadaşlar merhaba herkesin kendi ailesi ve eşünin ailesi ilk torunları olacağı zaman ne dedi, nasıl davrandı, ne aldı, bunları paylaşır mısınız? Konu şöyleki;
Biz eşimle ikimizde öğretmeniz ve bazı kararlar aldık işte abur cubur yasak tv tablet telefon bunlar yasak hep eğitici ve yararlı olan şeylerle büyütmeyi amaçlıyoruz. Benim 7 ay doğum iznim var, iznim bitince eşimin annesi kv '' bize bırakırsın ben zaten 12 ye kadar yatıyorum yatakta çizgi film izler oyalarım dedi...'' bende bizim kurallarımız var eşimle çizgi film falan yasak 6 aylık çocuk vs gibisinden dedim bu sırada eşim içerideydi bulunduğumuz yere gelince annesi dönüp eşüme ne dese iyi ''oğlum duydun mu karın çocuğu bize vermeyecekmiş sevdirmeyecekmiş'' dedi ben şokk sonra sağolsun görümcem onların çocuğu ne isterlerse siz uymak zorundasınız dedi. Konuyu uzatmadık. Ben çalışmaya başlayınca kv bırakmayacağım özel bir yerde kendime ait odam var ve bebeğüme bakım imkanım var o yüzden yanımda götürmeyi planlıyorum.

Sizin düşüncelerüniz ve tutumlarınızı öğrenebilir miyim? Siz ne yapardınız?

Kimse sizin kurallariniza gore cocuga bakmak zorunda degil, anlayis gosterirlerse ne ala.
Ya kendiniz bakarsiniz ya da parasini verir istediginiz kurallarla baktirirsiniz cocugunuza.
Ama yok hem kv baksin hem direktif vereyim olmaz.

Onun disinda misafirlik vs durumlarinda elbette sizin izin vermediginiz durumlara herkes uymak zorunda ve mudahale edersiniz.

Konuyla ilgili tek tavsiyem, bebek konusunda asla buyuk konusmayin. Zaman gelir bir saat bile olsa birakacak birini ararsiniz. Asla yapmam dediginiz seyleri yaparken bulursunuz kendinizi.
Konuyla ilgili tek tavsiyem, bebek konusunda asla buyuk konusmayin. Zaman gelir bir saat bile olsa birakacak birini ararsiniz. Asla yapmam dediginiz seyleri yaparken bulursunuz kendinizi.
Aslında herkes bunu söylüyor ama yukarıda yazılanlar gibi benden başka kimseyi benimsemesinden iyidir mi diyim bilemedim

Şöyle eşimle aynı yerdeyiz benim dersim olunca o alacak onun dersi olunca ben ona göre derslerimizi ayarlayabiliriz
Evdeki hesap carsiya uymayscagi durumlsri goz onunde bulundurun derim.Keskin bir sınır cizerseniz cok zorlanirsiniz.Isler cunku planladigimiz gibi gitmiyor hep malesef.

Kimse sizin kurallariniza gore cocuga bakmak zorunda degil, anlayis gosterirlerse ne ala.
Ya kendiniz bakarsiniz ya da parasini verir istediginiz kurallarla baktirirsiniz cocugunuza.
Ama yok hem kv baksin hem direktif vereyim olmaz.

Onun disinda misafirlik vs durumlarinda elbette sizin izin vermediginiz durumlara herkes uymak zorunda ve mudahale edersiniz.
Yok zaten benim kurallarıma göre baksınlar diye bir dayatmam yok yani ben bakıcının da annelerinde bakmasını istemiyorum kendim büyütmek istiyorum.

O zaman bakıcı tutacaksınız. Bu yönde eğitim almış birini. Hem bedavadan bebek baktıracaksınız hemde aa şöyle olmaz böyle olur diyeceksınız öyle biri varsa bize de söyleyin. Hem karnım doysun hem pastam dursun dünyası yok malesef. Ha kv nin olayı çarpıtıp anlatması yanlış, bahsetmek istediğim o degıl altını cızerım. Fakat eğitimli birinin bakmasını ıstıyorsanız, kurallarla büyüyecekse o zaman tercihiniz anane babane olmamalıydı. Doğmamış çocuğa don biçmek sizinkisi. Ayrıca bir bebek için bu kadar keskin konuşmak da yanlış. Çünkü bi bakmışsınız tam da sizin istemediğiniz şeyleri yaparak büyüyor:işsiz:

Maksimum 1 hafta 10 gun sonra ay ben hastayim yastayim cok yoruldum acaba ucretsiz izin mi alsan yardimci mi baksaniz demeye de baslayabilir.. Bence önce bir süreç baslasin sonra degerlendirme yapin. 0-3 yaş arasi tam bir maraton. Bakalim yetisebilecek mi?
Diyorsunuz 😔 korkmuyor da değilim aslında ama gerçekten kendi eşim bile babasının annesinin müdahalesini istemiyor çünkü vizyonlar birbirine çok ters

Yok zaten benim kurallarıma göre baksınlar diye bir dayatmam yok yani ben bakıcının da annelerinde bakmasını istemiyorum kendim büyütmek istiyorum.

Eee sorun ne o zaman?
Kayinvalideyi mi gömelim şimdi "aaa ne cahil cizgi film izletecekmiş" mi diyelim. Senin kocani da o büyüttü, begenip almişsin işte.

Bu durumda kayınvalideye bırakılmaz, ne yapacağı belli.
Bakımı aileden talep etmenin avantaj ve dezavantajları var.
Gözünüz arkada kalmıyor, güvenliğinden endişe etmiyorsunuz ama sizin kurallarınız bir yere kadar işliyor.
O aydaki bebeğe televizyon hiç açılmazken sizinki muhtemelen saatlerce izleyecek, son seçenek olsun kayınvalide.

Şöyle eşimle aynı yerdeyiz benim dersim olunca o alacak onun dersi olunca ben ona göre derslerimizi ayarlayabiliriz
O zaman mantıklı bence çocuğunuzun çoğu anını yakalayabilirsiniz ve kimseye onu yapma bunu yapma diye tembihlemek zorunda da kalmazsınız 🌸

Back
X