Bebek sorunsalı...

İş yerinde bebek bakılmaz. Olmaz. Bu çocuk ağlayacak. Acıkacak. Gazı olacak ki bunlr ilk 5-6 aylık süreç. Sonra dönmek isteyecek. Keşfetmek isteyecek oyun isteyecek. Ayağa kalkacak. Olmadık yerlere girecek çıkacak. Düşecek uyuyacak. Çocuğun bir düzeni olmak zorunda ve bu düzeni iş yerinde sağlayamazsınız. Bakıcı tutmanız tavsiyem ama mecburi gidip kayınvalidenize vereceksiniz. O yüzden tv dir çikolatadır şu dur budur hepsini unutun. Zamanla kendi düzeniniz oturacak.

Eşimle aynı yerdeyiz o dersteyken ben ben dersteyken o

Bunu gercekten goturebileceginizi mi dusunuyorsunuz?
Imkani yok.
Bunun hastaligi 2 yas krizleri, dis donemleri, yurume huysuzlugu bir suru seyi var..
O cocuk bi odada elden ele buyumez.
Ardinizdan okulda kiyameti koparacagini hic mi hesaba katmiyorsunuz?
Okulda da bu durum anlayisla karsilanmaz.
Zaruri haller disinda ozel odaniz olsa bile cocugu surekli yaninizda getirmeniz dogru degil.
Siz annelerle aranizi iyi tutun, simdi birakmam diyorsunuz ama o isler oyle olmuyor..
Gece uyutmayacak gunduz iste bide nobetlese bakacaksiniz oyle mi🤦🏼‍♀️
Yani guleyim diyorum ama ilk cocuk deneyiminiz sanirim, yasadikca gorursunuz.
Ve o okulda o cocugu hasta edersiniz turlu turlu bakteriye viruse maruz birakarak.

Ozel bir okulda esinizle donusumlu olarak bebek bakacaginizi zannetmeniz beni gulumsetti acikcasi ;) oyle bir sey mumkun degil,hangi veli olsa o sikayet eder. Hİc bir okul da buna izin vermez zaten Bence ucretsiz izin alir kendiniz evde bakarsiniz. Sonra esiniz alir ucretsiz izin o bakar. Bir sure sonra da bakici tutarsiniz ikiniz de calisirsiniz.

Hangi okul kabul ediyor odanızda kocanızla dönüşümlü bebek bakmanızı merak ettim cidden. Bu mükemmel anne baba olma hayalleri hep suya düşer ama dilerim başarılı olursunuz. Ama bu konuda ailelerinizi hesaba katmayın. Kimse sizin katı kurallarınıza uyarak çocuğunuza bakmak zorunda değil. Onların bakım şekli hoşunuza gitmiyorsa başka bi formül bulursunuz.

Okulda bebek olmaz
Okulun disipline bebegin disipline ihtiyaci var bebek icin olan da kurallari bebek koyuyor siz degil okulda ztn kabul edilecek bir durum degil anneler ile aranizi iyi tutun ayrica kurallariniz olmali ama o kurallar birazda esnemek icin var kalp kirmadan anlatirsaniz oda ne kdr esneyebilecegini yada dogru olani anlayabilir.

Naaıl çözüm buldunuz peki
Kendi iş yerimdi (Cafe) kapattım . Şu anda sadece şirket yemekleri -doğumgünleri vs. yapılıyor. Her gün açık değil . Ki cafem 2 katlı , size göre çok daha uygun olurdu ama olmadı . Çünkü bebek öyle çalışırken dursun diye birşey değilmiş . Bebek yokken hep söylediler bana ama ben çok bilmiş olduğum için ‘aman ne abarttınız’ diyordum . Ama öyle değilmiş .
O sebeple 2.seçenek düşünün derim. Dilerseniz deneyin ama ben olmayacağına eminim :(

6 aylık bebeğe televizyon izleterek bakmayı teklif eden ayrı bir dert bir de aaa bu nasıl kural o zaman kendin bak diyenler de ayrı :D
Bu zihniyette birisi çocuk bakmasın zaten. Benimki 1 yaşında asla dediğim bir şey yok ama evet bebeğimin sağlığı için kurallar elbette var. Tv, video vs yasak. Yiyecekleri mümkün olduğunca organik ve ayına uygun olmalı gibi. He olmazsa kıyametler kopmuyor ama zorda kalmadıkça da tersini tercih etmiyor/ ettirmiyorum.
Diğer konuya gelince,iş yerinde çocuk bakılmaz emin olun. Bebek bu saati saatine uymaz, uyuyacaktır sizi ister dersiniz başlar. Acıkır, hastalanır, zamnalı zamansız emmek ister. Bir de sabahları onu hazırlayıp o soğukta çıkarmak özellikle ek gıdaya geçtikten sonra işkence.
Ben evde bakıcıyı tercih ettim.

Evet önüne önlük ve meyvenin tadına bakması ıcın verıp 45dk kesfetmesını tadını almasını bekledım. Ama ne oldu mama sandalyesını reddettı meyveyı de her seferınde mıncırıp yere attı. Sandalyesını gorunce yakama yapısıyo ınmemek ıcın :KK71: :KK53:
Çook normal ilk seferse :D

Çook normal ilk seferse :KK70:
Yok be canım 10kere denedık bır sonuc alamadık. Valla fileye verdiğim paraya acıyorum. Bısey yese gam yemıcem. Sadece mıncırıp bırakıyo :KK53:

Ücretsiz izin?
Ben de öğretmenim 24 aya izin hakkım var.
Valla yanınızda götürmeniz o kadar zor ki.
Şimdi size kolay geliyor ama o çocuğun eve ihtiyacı var. Uykusu yemesi her şey bir rutin olmalı...
7 aylık bebek öyle otur deyince oturmuyor
Anladıpım kadarı ile ya idarecisiniz ya da rehber öğretmen. İki durumda da yasak bir iş yapmış olursunuz. Şikayet durumu olabilir

Arkadaşlar merhaba herkesin kendi ailesi ve eşünin ailesi ilk torunları olacağı zaman ne dedi, nasıl davrandı, ne aldı, bunları paylaşır mısınız? Konu şöyleki;
Biz eşimle ikimizde öğretmeniz ve bazı kararlar aldık işte abur cubur yasak tv tablet telefon bunlar yasak hep eğitici ve yararlı olan şeylerle büyütmeyi amaçlıyoruz. Benim 7 ay doğum iznim var, iznim bitince eşimin annesi kv '' bize bırakırsın ben zaten 12 ye kadar yatıyorum yatakta çizgi film izler oyalarım dedi...'' bende bizim kurallarımız var eşimle çizgi film falan yasak 6 aylık çocuk vs gibisinden dedim bu sırada eşim içerideydi bulunduğumuz yere gelince annesi dönüp eşüme ne dese iyi ''oğlum duydun mu karın çocuğu bize vermeyecekmiş sevdirmeyecekmiş'' dedi ben şokk sonra sağolsun görümcem onların çocuğu ne isterlerse siz uymak zorundasınız dedi. Konuyu uzatmadık. Ben çalışmaya başlayınca kv bırakmayacağım özel bir yerde kendime ait odam var ve bebeğüme bakım imkanım var o yüzden yanımda götürmeyi planlıyorum.

Sizin düşüncelerüniz ve tutumlarınızı öğrenebilir miyim? Siz ne yapardınız?

İmkanınız varsa kimseye bırakmayın tabiki.
Ben ücretsiz izin aldım kendim bakıyorum. Kayınvalideme saksıdaki çiçeği emanet etmem

Back
X