Bebek sorunsalı...

Net soyleseniz anlasak.Kimse anlamamis bir ogretmen okulda nasil bebek bakar ki?Türkiye tarihinde yaşanmamış bir durum..Egitim diye bir sey var .Dersiniz boşken işiniz mi yok yazılı okumak,not girmek,not cikarmak vb. Esiniz okul kurucusu siz de okul muduru müsünüz. Ikiniz de rehber ogretmensiniz diyelim .Odaniza mutlaka öğrenci ve veli görüşmeleri olacak.Bir öğretmen olarak fikir saçma geldi imkanı yok çünkü. Bakıcı tutacaksiniz o zaman yarım gün. 12 de garanti cikilan bir okul varsa..
İkimizde müzik öğretmeniyiz ve özel bir kuruluştayız ve sadece enstruman dersleri veriyoruz. Bu uygun mu

Şöyle düşünün 1.5 yaşında evladınız. Derse girdi eşiniz, yalnızsınız, çığlıklar atıyor siz telefonu elinize alınca. Sizden kalemi almaya çalışıyor, cama tırmanmaya çalışıyor, kafanızda ki tokaya takmış durumda vs vs herhangi bir şey. Okul sessiz. O ders arasında onun çığlıkları tüm binada yankılanıyor ve siz susturamıyorsunuz. Ne yapacaksınız? Telefon vereceksiniz :KK70: Diğer çocuklarla oynayana kadar abur cuburdan uzak tutarsınız, yalan değil. Ama parkta çocuklar cips yerken bakıp isteyecek :) Sonra geçmiş olsun. 1.5 yaşına kadar yapabilirsiniz ama sonra kontrolü çok çok çok zor olacak.
Okulda değilim yorumları okursanız

Valla bende yorum yazacaktım ama siz benim yerime de yazmissiniz size katılıyorum 👍
İş yerinde bebek bakılmaz. Olmaz. Bu çocuk ağlayacak. Acıkacak. Gazı olacak ki bunlr ilk 5-6 aylık süreç. Sonra dönmek isteyecek. Keşfetmek isteyecek oyun isteyecek. Ayağa kalkacak. Olmadık yerlere girecek çıkacak. Düşecek uyuyacak. Çocuğun bir düzeni olmak zorunda ve bu düzeni iş yerinde sağlayamazsınız. Bakıcı tutmanız tavsiyem ama mecburi gidip kayınvalidenize vereceksiniz. O yüzden tv dir çikolatadır şu dur budur hepsini unutun. Zamanla kendi düzeniniz oturacak.
Bunu gercekten goturebileceginizi mi dusunuyorsunuz?
Imkani yok.
Bunun hastaligi 2 yas krizleri, dis donemleri, yurume huysuzlugu bir suru seyi var..
O cocuk bi odada elden ele buyumez.
Ardinizdan okulda kiyameti koparacagini hic mi hesaba katmiyorsunuz?
Okulda da bu durum anlayisla karsilanmaz.
Zaruri haller disinda ozel odaniz olsa bile cocugu surekli yaninizda getirmeniz dogru degil.
Siz annelerle aranizi iyi tutun, simdi birakmam diyorsunuz ama o isler oyle olmuyor..
Gece uyutmayacak gunduz iste bide nobetlese bakacaksiniz oyle mi🤦🏼‍♀️
Yani guleyim diyorum ama ilk cocuk deneyiminiz sanirim, yasadikca gorursunuz.
Ve o okulda o cocugu hasta edersiniz turlu turlu bakteriye viruse maruz birakarak.
Ozel bir okulda esinizle donusumlu olarak bebek bakacaginizi zannetmeniz beni gulumsetti acikcasi ;) oyle bir sey mumkun degil,hangi veli olsa o sikayet eder. Hİc bir okul da buna izin vermez zaten Bence ucretsiz izin alir kendiniz evde bakarsiniz. Sonra esiniz alir ucretsiz izin o bakar. Bir sure sonra da bakici tutarsiniz ikiniz de calisirsiniz.
Hangi okul kabul ediyor odanızda kocanızla dönüşümlü bebek bakmanızı merak ettim cidden. Bu mükemmel anne baba olma hayalleri hep suya düşer ama dilerim başarılı olursunuz. Ama bu konuda ailelerinizi hesaba katmayın. Kimse sizin katı kurallarınıza uyarak çocuğunuza bakmak zorunda değil. Onların bakım şekli hoşunuza gitmiyorsa başka bi formül bulursunuz.
Okulda bebek olmaz
Okulun disipline bebegin disipline ihtiyaci var bebek icin olan da kurallari bebek koyuyor siz degil okulda ztn kabul edilecek bir durum degil anneler ile aranizi iyi tutun ayrica kurallariniz olmali ama o kurallar birazda esnemek icin var kalp kirmadan anlatirsaniz oda ne kdr esneyebilecegini yada dogru olani anlayabilir.
6 aylık bebeğe televizyon izleterek bakmayı teklif eden ayrı bir dert bir de aaa bu nasıl kural o zaman kendin bak diyenler de ayrı :D
Bu zihniyette birisi çocuk bakmasın zaten. Benimki 1 yaşında asla dediğim bir şey yok ama evet bebeğimin sağlığı için kurallar elbette var. Tv, video vs yasak. Yiyecekleri mümkün olduğunca organik ve ayına uygun olmalı gibi. He olmazsa kıyametler kopmuyor ama zorda kalmadıkça da tersini tercih etmiyor/ ettirmiyorum.
Diğer konuya gelince,iş yerinde çocuk bakılmaz emin olun. Bebek bu saati saatine uymaz, uyuyacaktır sizi ister dersiniz başlar. Acıkır, hastalanır, zamnalı zamansız emmek ister. Bir de sabahları onu hazırlayıp o soğukta çıkarmak özellikle ek gıdaya geçtikten sonra işkence.
Ben evde bakıcıyı tercih ettim.
Ücretsiz izin?
Ben de öğretmenim 24 aya izin hakkım var.
Valla yanınızda götürmeniz o kadar zor ki.
Şimdi size kolay geliyor ama o çocuğun eve ihtiyacı var. Uykusu yemesi her şey bir rutin olmalı...
7 aylık bebek öyle otur deyince oturmuyor
Anladıpım kadarı ile ya idarecisiniz ya da rehber öğretmen. İki durumda da yasak bir iş yapmış olursunuz. Şikayet durumu olabilir
İmkanınız varsa kimseye bırakmayın tabiki.
Ben ücretsiz izin aldım kendim bakıyorum. Kayınvalideme saksıdaki çiçeği emanet etmem
Şu okuldaki özel odanızda çocuk bakmayı düşünmeniz çok ütopik geldi bana. Siz yine de Kv ile aranızı çocuk konusunda iyi tutun zira krediniz falan varmı
7 aylik bebege gece cizgi film mi izletecekmis tv karsisinda???
Rica ediyorum bakmasi icin birakmayin , sevmeye size gelsinler , siz gittiginizde de yanlarindan ayrilmayin
Pesss
o ne ki benmi kv 2,5 aylık kızıma karpuz verelim demişti. Sıcakta hareretini alırmış, hem canı çekermiş biz yerken 🤦🏻‍♀️

Tekrarlıyorum yorumları okumayanlar için özel bir kurumda müzik öğretmeniyiz ve sadece enstrüman dersi veriyoruz yani yazılı veli falan yok dersleri de kendimize göre ayarlıyoruz.

+
Ben de her gün 7’de yatıracaktım çocuğu .
Görüldüğü gibi , koala ile oynuyoruz hala 🙄 :olamaz:
(Çoğu zaman 7-8 arası uyuyor ama maalesef kurulu saat değil bazen şaşıyor )
Sevgili konu sahibi demek istediğim ; herşey öyle bizim ‘hayal’ ettiğimiz gibi olmuyor .
Maşallaahhh

Daha tüm sayfaları okumadım.
Ama buna çok takıldım.
bir gün değil iki gün değil.
İş yerinde nasıl çocuk bakacaksınız?
Yani ev gibi olmaz ki?
bu çocuk ağlayacak. Acıkacak. Gün gelip sıkılacak yatağında. Emeklemek isteyecek. Siz ayaklarınızı uzatıp bir uzanmak istersiniz. Uyumaz yanına uzanırsınız?
Anlamadım yani olur mu ki?
İnşallah olur olsun nolur 🙏🏻🙏🏻🙏🏻💕

Bebek için belirlediğiniz kurallara uyulmak istenmemesinden daha büyük sorununuz var sanki. Başkalarının da şahit olduğu bir ortamda söylediğinizden bambaşka bir cümle kurarak eşinizi kışkırtmaya çalışması her türlü yalanı söyleyebilecek karakterde biri olduğunu gösteriyor. Bakıcı tutmayı tercih edin.
Yani öyle çok feci sorunlar değil ama klasik kv sonuçta onlar bana el ben onlara el kimse öz anne öz kız gibi olamaz. Her kv gibi oğlunu kayırıp kıskanıyor işte

Valla kuzum bende buyuk konusmama taraftariyim ancak bazi seyler vardir ki insanin cizgileri net olmalidir
Bak bebegini oyuncakla oynatiyorsun eminim bebegine tv acip saatlerce karsisina oturtmuyorsundur
Bazi seyleri buyuk konusmamak lazim , uyku duzeni , yemesi icmesi vs
Ancak yetistirirken bilincli bir annenin asla yapmailmamasi gereken seyleri de yapmamasi gerekir
Çok doğru gerçekten

Öyle yanınızda götürme ve bakma imkanınız varsa daha iyi tabi. Kayınvalideniz elbette çocukla zaman geçirmek isteyecektir ona da izin vermeli. Belki daha yumuşak dille yasak masak yerine bunların ne kadar zararlı olduğunu anlatarak, bu yüzden bunları istemediğinizi bunların sizi üzeceğini vs dile getirerek anlatabilirsiniz. Görümceniz de destekliyorsa sizi onlar da uyar diye ummuyorum. Ah keşke bizim istediğimiz gibi bir dünya olabilse, Kayınvalideniz olmasa başkaları tanıştıracak onu öyle istemediğiniz şeylerle, dayılar amcalar yeğenler, okula gidecek bu sefer diğer çocuklar vs vs... çok zor ama sizi takdir ediyorum.
Allah razolsun ya valla karamsara bağlamıştım moral oldu 🙏🏻😘

Ben cocuklarima cok titizlenen biriyim, üc bucuk yil kizimi koynumda yatirdim bebegimle, simdi oglum yanimda yatiyor toplam üc yil emzirdim, kendimi cok yiprattim iyi bakacagim diye, yalnizdim da
Alti senelik bir maraton benim ki, esim bu ay ikisine de kontrollü tablet aldi
tv de netflix üzerinden cizgi film izliyorlar
Ve benim telefonumu da verdigim zamanlar oluyor
Bunlari artik günlük ihtiyaclarimi karsilamak icin yapiyorum
Stresten yogunluktan sacimda yaralar cikti, omzumun agrisi senelerdir gecmedi sizliyor hala ayni yatakta yattigim icin
Yani ne diyeyim bende durumlar böyle
Tablet olmasa ac kalirdik hatta
Bazen insan öyle bunaliyor ki kendi sagligimiz icin veriyoruz
Ki benimkiler oyun da oynar, resim de cizer, okula gitmeden alfabeyi, toplama cikarmayi yapabilen kizim var
Oglum da üc yasina girecek onun da cizimleri cok iyi, el becerileri sahane
Ama ben bugün krese giderken oglumu arabaya oturtabilmek icin kendi telefonumu ona verdim
Bazen baska türlü mümkün olmuyor, ha cok kati kuralci olsam cocuk mum olur o baska
Ben zamanin cogunu cocuklara kizarak da gecirmek istemiyorum
Yani herkesin cocugunun karakteri farklidir, anneligi de farklidir
Yine de yazasim geldi
Tablet ve telefon oynayan cocuklarin annesiyim, ne olur ameliyatli yerime vurmayin
Ya kıyamam 😘 ya okadar katı kuralcı değilim ama kv öğlen 12 ye kadar birlikte yatakta çizgi film izler yatarız (7aylık çocukla) diyo yani daha yaşını dahidoldurmadan çocuk süblüminallerle aptallaşacak ve ihtiyaçlarını ne kadar karşılayabilecek 12 de uyanıp öğlen 1 de kahvaltı yapan biri sonuçta. Sonra konu olunca bize ay işte çocuk yüzünden erken uyanıyorum hasta oluyorum falan filan diyecek bunları yaşamak istemiyorum

Ben 8aylıktı bıraktım işe gittim Kayınvalidem bakıyordu ben işteyken ağladığında emzirmişti kızımı hemde aylarca sonradan öğrendim yıkıldım, 😢😢😢 iyi anlaşıyorum Kayınvalidemle çok ilgilidir ama çok kötü olmuştum öğrenince 😢
Yok artık yok artık yani böyle birşey olsa ben irtibatı keserim heralde

Ya kıyamam 😘 ya okadar katı kuralcı değilim ama kv öğlen 12 ye kadar birlikte yatakta çizgi film izler yatarız (7aylık çocukla) diyo yani daha yaşını dahidoldurmadan çocuk süblüminallerle aptallaşacak ve ihtiyaçlarını ne kadar karşılayabilecek 12 de uyanıp öğlen 1 de kahvaltı yapan biri sonuçta. Sonra konu olunca bize ay işte çocuk yüzünden erken uyanıyorum hasta oluyorum falan filan diyecek bunları yaşamak istemiyorum

Ya ben uzun süre beste altida kalkmis insanim cocuk icin
Cocugu öglene kadar uyuyanlar varmis bir de
Inanasim gelmiyor
Kahvalti önemli, erken yapilmali
Benim de icime sinmezdi ki
Ben de kvdeme güvenmiyorum o konularda :KK69:

Tekrarlıyorum yorumları okumayanlar için özel bir kurumda müzik öğretmeniyiz ve sadece enstrüman dersi veriyoruz yani yazılı veli falan yok dersleri de kendimize göre ayarlıyoruz.

Boyle bi durumda 1-2 saat evet idare edilebilir belki ama ayaklandigi zaman elindeki herseyi agzina goturmeye basladigi zaman cok bunalirsiniz.
Istediginiz kadar ortami steril edin, ayakkabiyla girilen bi yer sonucta.. yere birakamazsiniz, hadi biraktiniz, yer soguk mu sicak mi pis mi temiz mi🤦🏼‍♀️ Hadi kucakta oyaladiniz, bu seferde evde orda burda heryerde kucak isteyebilir.
Sirtina kadar kaka yaptiginda banyoluk oluyor bebekler, nasil halledeceksiniz boyle bi durumu?
Bastan asagi kusmalari, dis agrisi krizlerini saymiyorum..
Bi cocuk icin en iyi yer evi..
2 cocuk buyuttum, ona ragmen bnde isyerindeki odamda cocuk bakma cesareti yok..

Boyle bi durumda 1-2 saat evet idare edilebilir belki ama ayaklandigi zaman elindeki herseyi agzina goturmeye basladigi zaman cok bunalirsiniz.
Istediginiz kadar ortami steril edin, ayakkabiyla girilen bi yer sonucta.. yere birakamazsiniz, hadi biraktiniz, yer soguk mu sicak mi pis mi temiz mi🤦🏼‍♀️ Hadi kucakta oyaladiniz, bu seferde evde orda burda heryerde kucak isteyebilir.
Sirtina kadar kaka yaptiginda banyoluk oluyor bebekler, nasil halledeceksiniz boyle bi durumu?
Bastan asagi kusmalari, dis agrisi krizlerini saymiyorum..
Bi cocuk icin en iyi yer evi..
2 cocuk buyuttum, ona ragmen bnde isyerindeki odamda cocuk bakma cesareti yok..
10aylık oğlum bugün iki kere kakasını yaptı iki kere banyo+üst değişmesi oldu. Şu an yerlerde yuvarlanıp bulduğu yerde tutunarak ayağa kalkıyor. Ha bu arada tuvalete peşimden emekleyerek geliyor eşek sıpası ya 😂
Zor olur bilmem iş yerinin ortamı nasıl?

Yine mumkun olmaz ki. Ne kadar uyumlu bir bebeginiz olursa olsun isyerinde bu kadar kucuk bir bebek bakilamiyor. Simdi biz ne desek bos gerci siz yasadikca goreceksiniz nasilsa. En dogrusu esinizle beraber sirasiyla ucretsiz izin almak. O zaman rahat rahat buyutursunuz cocugunuzu

10aylık oğlum bugün iki kere kakasını yaptı iki kere banyo+üst değişmesi oldu. Şu an yerlerde yuvarlanıp bulduğu yerde tutunarak ayağa kalkıyor. Ha bu arada tuvalete peşimden emekleyerek geliyor eşek sıpası ya 😂
Zor olur bilmem iş yerinin ortamı nasıl?

Bnm isyerim mi? Guzel ve rahat ☺
Ama olur da 3. Olursa ben ucretli ucretsiz ne varsa kullanir oyle buyuturum, cocuklari da 3 yasindan sonra bazen isyerine kabul ediyorum oglen yemeklerine 😂
Masallah bu arada bebeginize, ne tatlidir kim bilir 🧿

Yine de zor.
Bakın ben de öğretmenim ben işe gitsem hiç. Bir iş yapmıyorum.
Rehberlik araştırma merkezindeyim.
Eşim de orada.
Yani istesem bütün gün çay kahve içerek mesai yaparım ki yaptım 9 ay gebelikte.

Ama çocukla olmuyor olmaz
Çünkü huzursuz oluyor bebek.
Çobık için rv önemli. Bir kavram.
Güvenli bağlanma vs bunlar için gerekli

Back
X