Çocuk Hastalıkları bebek uyutma yöntemlerini paylaşalım mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Gaz sorunu bizi de çok üzmüştü. Bir ay daha sıkın dişinizi 4. ayda hareketlenmeye başladıktan sonra artık o eski gaz sancıları kalmıyor.

kızım doğduğunda ilk 7 ay hiç uyku problemi yaşamadım
bırakıyordum yatağına kendi kendine uyuyordu sonra diş sıkıntıları
benim işe başlamam uyku düzenini bozu kucakta pışpışladım bir zaman
sonra ayakta sallamaya başladım şimdi 14. ayın içinde ayakta sallanarak uyuyor
beşiğine bırakıp uyutmayı denemedim hiç zaten bütün gün yanında yokum
birde geceleri ağlatmak istemiyorum oyüzden şimdilik sallanarak uyuyoruz ama ben
kendi kendine düzene gireceğini düşünüyorum bilmiyorum yada ben çok iyimserim :)))

arkadaşlar merhaba hepinizin paylaşımları için teşekkürler...bu konuyu açalı yaklaşık 1 ay olmuş valla maşallah diyelim bugün 3. günümüz belki kutlama için erken ama sizinle paylaşmak istedim...3 gündür kızımı günde yaklaşık 4 ya da 5 kez uykuya dalıyor her seferinde ne kucakta ne de beşiğinde sallamadan beşiğine bıraktım...5 dakikayı geçmedi ağlamaları her seferinde kendi uyudu:lepi:ruh sağlığım düzeldi desem yeridir:teytey:ama hala az da olsa ağlıyo ağlamaları kesilmedi daha erken sanırım...zaten bu kadarını sallarken de ağlıyordu ben şimdi diyorum ki acaba boşuna mı sallamışım aman o ağlaması diye beşiğinde sallıyım duruyodum...valladeneyin belki ilerki aylarda daha zor oluyordur kafası ermeye başlayınca daha uzun ağlıyordur ama deneyin yine de...ve arkadaşında yazdığı gibi kendi uyuduğundan heralde sallanmadan daha derin ve uzun süreli uyuyor ve çok mutlu kalkıyor sanırım uykusunu tamamen alıyor...deneyin ben şimdiden rahatlığını dün misafirlerim varken hissettim...bıraktım içeri geldim çok şaşırdılar biz kıyamayız falan dediler ama kızım beni utandırmadı yine birkaç dakika çok fazla ağlamadan daldı uykusuna kuzum...sonra da aa ne güzel alıştırmışsın falan ama tabi uyumak istediği anda bunu yapıyorum gözleri küçülüyo ovuşturuyo mızmızlanmaya başlıyo beni uyut diye yaklaşık 10 defayı geçkin yaptım umarım hiç ağlamadan başarırız ileride..diş çıkarana kadar en azından rahat ederizolumunekankayizsmile

Ay ne güzel. Kızlar dün kitabı sordum yokmuş Konya DNR'da ama internetten araştırdım da bu yöntem 4 aylık olunca uygulanmaya başlıyormuş. Daha 1 ayımız var bizim. :) ınşallah uygulayınca işe yarar.

benim uygulama hala başarılı denemekte fayda varkaydirigubbakcemile2

cnm hala arıyorsan kitabı kuledeki dnr da var daha dün sordum.

ilk aylarda beşik ve ana kucağında sallayarak uyutuyordum,
sonraları her gittiğimiz yere beşik vs götüremeyiz diye ayağımda sallayarak uyutmaya başladım
ama ayağımda salladığımda uyur uyumaz yatırıyordum ayağımda hiç bekletmiyordum
birde emziğe alıştırdım uyuturken ağzına veriyordum başka zamanlarda hiç vermiyorum
bu yüzden emziği ağzına alınca hemen uyuyacağını anlıyor

şimdi çok şükürr allahım herkese nasip etsin şuan ;

gündüzleri yerde oyuncaklarıyla oynuyor uykusu geldiğinde emziğini ağzına veriyoruz
üstünede battaniyesini öylece koyuyoruz emziğiyle oynaya oynaya uyuyakalıyor

gece uykusu geldiğindede yine yatağına yatırıyorum emziğinide veriyorum
öpüp kokluyorum sonra kendiliğinden arkasını dönüyo poposunu çeviriyor kuzum
uyuyakalıyorrr

buna alışması için hiçbişey yapmadım ben yada farkında değilim veya bebeğim böyle bilemiyorum
tek dikkat ettiğim şey asla bebeğimin uykusu yokken uyutmaya çalışmıyorum
uykusunun geldiğini anlıyorum öyle yatırıyorum
ha unutmadan bebeğim uykuya kaldığında emziği çıkarıyorum ağzından

Son düzenleme:
Educa: Çok sevindim canım. Umarım hep böyle gider bebeğin de sen de rahat edersiniz. Nasıl yapıyorsun sen, yatırır yatırmaz çıkıyor musun odadan? Ben bekliyorum yatağının yanında uykuya dalana kadar. Kendini terkedilmiş hissedip korkmasın kuzucuğum, güvenle uyusun diye düşünüyorum. Zaten en kötü zamanda bile 10 dakikayı bulmuyor artık.

Chitlembiq: 3 aydan küçük bebekler için de şşşt pat yöntemini öneriyor tracy canım, ona da bir bakabilirsin. Çok detaylı hatırlamıyorum ama temelde aynı yöntem sadece ağladığında kucağa yatay bir şekilde almak yerine omzunuza dik olarak alıyorsunuz bebeği, gazını çıkarır gibi yani, sırtına pat pat diye ritmik olarak vururken kulağına doğruda şşşşt sesi çıkarıyorsunuz. Bildiğimiz pış pışlama:) (3 aydan küçük bebekler 3 şeye aynı anda dikkatlerini veremezlermiş. Hem ses, hem pat patlar olunca ağlamayı unuturlarmış :) O şekilde sakinleştirdikten sonra yatırıyorsunuz yatağına, yine kucakta uyuyakalmasına izin vermeden. Kitapta detaylı olarak anlatılıyor alınca göreceksin. Umarım faydasını görürsün.

Gene aynı kitapta beslenme oyun uyku düzenini anlatan bir bölüm var. EASY rutini diye geçiyor. Ben başlarda kızımın neden ağladığını anlamakta güçlük çekiyordum. Bana çok yol gösterici oldu bu rutin. Zaten içgüdüsel olarak uyguluyorsunuzdur belki ama gene kısaca anlatayım benim gibi acemi anneler için :)
2 aydan 4 aya kadar bebekler için 3 saat, 4 aydan büyük bebekler içinse 4 saatlik rutinler öneriyor Tracy. Rutin dediğimiz bebeğimizin hayat düzeni.

E - eat- beslenme yani
A - activity- aktivite
S - sleep - uyku
Y - your time - sizin zamanınız

Diyor ki: bebekler uyanır, yemek yer, yaşlarına göre oyunlarını oynarlar, sonra uyurlar. Uyku süreleri gün içerisinde annelerin kendine ayırdıkları zamanlardır. Yani bebeğinizi beslediniz, altını değiştirdiniz, biraz oynadınız. Huysuzlanmaya başladığında bunun anlamı artık rutinde sıranın uykuya geldiğidir. Ben biraz da sütümün az gelmesinden ötürü her huysuzlandığında çocuk acıktı sanıyor, beslemeye çalışıyordum. O yüzden gereksiz yere emen çocuk gazlanıyor, bir de gaz yüzünden sancı çekiyordu boşu boşuna.

2-3 aylık bebek için 3 saatlik rutin şöyle oluyor yani:
30 - 40 dakika beslenme,
30 - 45 dakika aktivite (alt değiştirme, üst değiştirme, kucakta gezinme, banyo hep aktiviteye giriyor)
1 buçuk - 2 saat uyku

4-6 aylık bebek için de 4 saatlik rutin şöyle:
30 dakika beslenme
1 buçuk saat aktivite
1 buçuk - 2 saat uyku

sonra hooop başa, yeniden beslenme.. Bu rutinin kesin hatları yok. Sadece yol gösterici oluyor. Çocuk da bu düzene alışınca bir sonraki adımın ne olacağını tahmin ediyor ve yadırgamıyor. Ben faydasını gördüm, belki sizin de işinize yarar.

Ha bir de unutmadan, gece uyku saati geldiğinde artık aktivite yapmıyoruz. Sadece gerekiyorsa beslenme ve yeniden uyku. Altını değiştimek şartsa loş ortamda sakince yapıyoruz, yeniden uyutuyoruz.

Son düzenleme:
seaborne: hala çok az da olsa ağlıyor, en fazla 5 dk. kadar ve de çoğunluğu mızıldama...1-2 dakika oda da duruyorum ninni söylüyorum ve yavaş yavaş uzaklaşıyorum, ve zaten kısa sürede uykuya geçiyor...

aslında yazının sonunda anlattığın yöntemi ben bilmeden 2.ve 3.ay içerisinde uyguladım..belki de bu kendi kendine uyumaya alıştırabilmem şimdi o emeklerin sonucudur...bizim herşeyimiz saatli idi...artık o istemeden yemek vermiyorum çünkü o da saat gibi artık..uykusu geldiğini de belli etmeye başladıktan sonra zaten bu uygulamaya karar verdim...yanında duramıyorum çünkü o zaman uykuya dalması daha uzuyor gibi daha çok ağlamak demek bu yavaş yavaş ninniyi kesmeden uzaklaşıyorum...ne biliyim bu da benim yöntem işte

ve hiçbir zaman uyumak istemediğinde onu 5-10 dakikadan fazla sallayarak uyutmaya çalışmadım...sallanacağına boşuna oyun oynattım...doktorumuz o zamanlar bebek uykusu geldiğinde istediği kadar uyur dert etme derdi...şimdi de acıktığında istediği kadar yer diyor...cokacimcoookaslında o rutini bebekler çok seviyor yalnızca başlarda onlara bunu biraz göstemek gerekiyor heralde...

emzik konusunda da sadece parmağını emmesin diye yeni yeni alıştırmaya çalışıyorum...ama daha ilk defa bugün biraz tuttu sonra sıkıntı yaptı onu uykuya dalamayınca onunla sinirlendi ben de alışkanlığı bozulur korkusuna zorlamadım onu...parmak emmesi daha kötü diyor annem sizce ne yapmalıyım?emziğe zorlayayım mı pek istekli değil çünkü..parmak emmek önde gibi..

Ben hamileyken emzik yok kesinlikle diyordum. Ama anneler rahat edersin mahat edersin diye diye bi şekilde kabul ettirdiler. Başta pek istemedi benim kız da ama o ilk aylardaki yoğun emme refleksiyle alıştı zamanla. Şimdi uykusu geldiğinde alıyor, uyuduktan sonra atıyor. Bir zararını görmedim, sakinleştirme anlamında yardımı da oluyor cidden, de işte ileride bıraktırması sıkıntılı olabilir.

Alışmadıysa hiç başlamasın derdim ama sizin durumunuzda parmağa her an ulaşabileceği için kontrol edebileceğiniz bir nesneyi emmeye alışması daha iyi sanki... Bizim kız da 2. aydan beri boş bulduğu her an elini emiyor, diş kaşıma amaçlı. Öyle bariz bir parmağı değil de, neresi denk gelirse orayı emiyor. O yüzden alışkanlık haline gelir diye korkmadım ben hiç.

Aslında o şşşt pat yöntemini uyguluyorum ben sanırım. :) Ama tabi bilmeden. Ama ben emzirirken uyguluyorum. Emzirirken karnı ağrıyor( sanırım antibiyotik kullandığımız için ) ve ben de her ağlamaya başladığında bu şşşt pat ı yapıyorum. Zira ben de diyorum neden yan emzirme pozisyonundayken karnı ağrıyor da dik tutunca ağlamıyor diye dediğin gibi dikkatini veremediğinden heralde.

Şu rutin olayı da aslında var. Özellikle bu sıralar iyice düzene girdi. Ne zaman acıktığı ne zaman uykusu geldiği belli oluyor ve hep aynı sırada.

Bu kitabı mutlaka alacağım. Çok yararlı bilgiler var sanırım ve annelerin işini kolaylaştırıyor. Çok teşekkürler bu kitabı farkememizi sağladığınız için. hihoyyyt

biziki şimdi 2 aylık 20 gün öncesine kadar dizde sallanarak uyuyordu,ve emzik hiç emmiyordu,emziği zorlada olsa aldırmayı başardk şimdi emziği ağzına veriyorum yüzünü küçük bi kıyafetiyle örtüyorum başımı azcık okşayınca dalıveriyor güzel uykusuna....

educa arkadaşım emzik emmesi parmak emmesinden elbette iyi,benimkide emziği almadı halada gün içinde almıo ev emzik çöplüğüne döndü 5 tane emziği var en sonunda chicconun tamamı kauçuk olan kocaman bi emziği var her yeri kauçuk olduğundan dudaklarına değen yer sanırım anne memesi dokusuna benzediğinden bunu almakta direnmedi,şimdi uykusu geldiğinde veriyorum yüzünüde kapatınca hemen dalıyor....

merhaba benim oğlumda 55 günlük aynı dediğin gibi. gerçi bizde birde gaz sancıları var akşamlarımız ağlayıp kucakta yada battaniyede sallayıp susturmaya çalışmakla geçiyor ama uyku ne gündüz ne akşam yok ,aç olmadığınada eminim.

canım benim kızımda tam tersini yapıyordu akşam 10 da kalkıyordu sabah 8'e kadar hiç uyumuyordu ve sürekli ağlıyordu artık ne yapacağımı şaşırıyodum 3 ay böyle devam etti ve bir gün sabahtan uyumaya başladı ve ertesi gün sabaha kadar uyudu sadece acıktığı zaman kalktı gtekrar uyumaya devam etti sabah kalktı akşama kadar uyumadı böylece değişti düzeni çok şükür şimdi geceleri uyuyor. ay ne zor gece uyumayan çocuk ya delirtiyor insanı..

canım benım benim sorunumu bırebır yasamıssın bneım oglumda uyuyamıyordu ben ha bıre beşigi sallayıp duruyordum megersem cocuk aclıktan uyumazmıss..mamaya basladıktan sonraa bebeşim kendıe geldı. bvu kezde sallanmadan uyumuyordu gece bılee besıgı sallıyordum sabaha kadar..ben cok kortum hep bölemı gıdecek dıye ama korkam sakın bebegım kendı kendıne tek etttı. şimdi ben bıle ınanamıyorum.beşiği uyusun dıyee salladıgım zman çıldırırcasına aglıyor ölee ıcıne koyuyorum besıgın kendı kendıne o yana bu yana done done uyuyor.su an 8 aylık vee hemn ehemn 1 aydır böle kenı kendıne uyuyorr.baya bır cektım beşik kahrı am asuan cok ıyıyız ıkımızde.o yuzden sakın korkma gecer bebegın kendı bırakıcakk ama sabırr gerek ben tam 7 ay full gece gunduzz besık salladım ..allah yardımcın olsun canım

benimde bebegim kolik çok gazlı, aglama atagı geldiginde önce battaniyeyle sallayıp sakinleştiriyoruz sonra kundak yapar gibi battaniyesine sarıp agzına emzigini verip tüm yüzünüde kapatıp yan çevirip poposuna pat pat vurup ayakta sallıyoruz uyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…