Bebek uzuvları eksik

elifoznur

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2023
14
3
6
35
22 haftalık, gebeyim yaşım 34 5 düşük 1 canlı dogumum var 11 yaş kız bebeğimin sag el parmakları yok sol ayak içe dönük kaenımdan sıvı alınması lazımmış alınmasa bile bebegin bu halde bile bi sıkıntısı oldugunu söylediler ne yapıcagımı bilmiyorum lütfen yardım edin ikili taramam negatif çıktı

Doğduğunda nasıl dayanırım bilmiyorum inanın düşünemez hale geldim bi çıkış yolu bulamıyorum
Hayatın kendisi zaten çok büyük bir imtihan ve her şey bizim için hiçbirimiz 1 dakika sonrasına garantisi yok yaşadığınız durum çok zor ama dinen çok açık bebeğe ruh üflendikten sonra anne hayatını riske atmıyorsa Allah'ın verdiği canı almayın diyor. Benim de ilk hamileligimde bebeğimin vücudu ödem toplamıştı doğsa kalp rahatsızlığı nedeniyle az yaşayacaktı bunu bile bile dokunmadım sonra yavrumun kalbi durdu kürtaj oldum veren Allah alan Allah benim haddime değil dedim onun bana verdiğine karışmak bence bol bol dua et. Belki sana cennet bu vasitayla gelecek muhakkak seni böyle bir şey ile siniyorsa kaldirabilecegindendir

3buçuk hafta geriden geliyoruz gerilemede olursa banada sıkıntı dediginiz gibi herşeyi rabb'im bilir inanın düşüklerden sonra psikolojik olarak zaten bende iyi degilim ailem uzak destek alıcak kimsem yok bir kızım var bütün hayatımı ona bağladım tabiki can yaratamıyoruz ama bile bile dogurursam bebegede yazık degilmi

Onu öyle yaratan Allah bizden çok daha hayırlısıni ve iyisini bilir. Bu konu kesinlikle fetva dini görüş alınması gereken bir konu ve İslam'da anne hayatını riske atmayan her bebek aldırma cinayet hükmü yerine geçiyor. Bunun günahını taşıyabilir misiniz

Belki de sakat bir bebeği dünyayı getirip vicdan azabı çekmektense günahına razı olacaktır konu sahibi. Zaten dini bir görüş sormamış.

Benim kuzenim kalp hastası bebeğini dünyaya getirdi.
Türkiyede ameliyatı yapılamadı. Doğar doğmaz Almanya’ya gittiler. Evler arabalar her şeylerini sattılar. Madden çöktüler.
Şu an yatağa bağlı sakat bir çocuk 8 yaşında. maddi imkanlar sınırlı. Abisi koşuyor oynuyor ben neden oynayamıyorum diye ağlıyor kadının verecek cevabı yok.
Bu öyle bir şey değil. Düz mantık. Aldırmak günah diye bakamayız olaya.
Ben günahına razıyım yanayım cehennemde ama çocuk bana o soruyu sormasın.

Ben sizin düşüncenize herhangi bir şey belirtmedim. Benim düşüncem inandığım dinle ortak olmak zorunda ve dinen bu konu da tereddüt bile yok çocuk sağlıklı oluyor doğum esnasında bir şey oluyor sakat kalıyor onu da öldürün o zaman. Şu an söylediğiniz şey şuraya geliyor benim çocuğum sakat olursa aldiririm Allah'ın ilerde bana soracağı hesap umrumda bile olmaz ben ondan iyi bilirim yapmayın kesinlikle bu olay dinen cinayetle eş deger tutuluyor şurada attığınız 2 mesajın bile hesabını vereceksiniz orada

Biz bile duamizda elden ayaktan düşmeden Allah canımızı alsın diyoruz ya. Çocukken yüz felci geçirdim. Bir hafta hastanede yattım ve annem bir kere corbama ekmek doğradı diye ağlamıştım. Aradan 22 yıl geçti o anki duygularımı o kadar net hatırlıyorum ki. Annen dahi olsa birine bağımlı olmak o kadar kötü bir şey ki. Ben de istemem bebeğime bir şey olsun. Ama ya doğduktan sonra bana bir şey olursa. Geçen haberde gördüm. Akraba evliliği yapan bir aileden doğan bütün çocuklar engelli. Anne babaları vefat etmiş. Çocuklardan yetişkin olmuş bazıları ama ayakta dahi duramiyorlar ve durumları o kadar kötü ki. Çocuk açısından düşünmek lazım. İyi değerlendirmek gerekiyor.

İşte ona yapacak bir şey yok. Allah korusun.
Ama diğer türlüsünde o doğmayı tercih eder miydi sorusu geliyor.
Ben çok yönlü düşünmeye çalışıyorum.
Veremeyeceğim hesabım yok

Ama siz körlük konusunda konu sahibini bilmeden yanıltıyorsunuz. Bunun hesabı da sorulur. Haberiniz olsun

Şimdiye kadar farketmediler mi? Yeni mi eksiklikler anlaşıldı? Daha önce görmeleri lazımdı aslında. Çok geçmiş olsun. Bunlar dışında başka sorunlar da olabilir miymiş?

Ben kimseyi yanıltmadim biz bu durumu yaşadık farkındaysanız ben sizinki de iyi olur iyileşir vb bir şey demedim sadece yaşadığımız şeyi anlattım. Peki bebeği aldirdiniz diyelim öbür dünyada yakaniza yapışıp benim yaşama hakkimi neden elimden aldın derse ne diyeceksiniz burada oturup ben cehennemde yanayım ama bebeğim bana ben niye oynayamiyirum demesine benzemez oranın azabı ki o bebek için neyin daha iyi olduğunu en iyi Allah bilir biz değil bence işin içine dinin bu kadar kesin hükümleri girdiği zaman insan diğerini günaha yönlendirecek yorumlar yerine yorum yapmamalı

Anne karnında körlük tespit edilemez.

Anne karnında körlük tespit edilemez.
Ya takıldığınız duruma bakın bize doktor o zaman öyle dedi bunu anlattım ama olay körlükten çok farklı bir bebek var annesinin karnında yaşayan ben dinen alınması Uygun değil diyorum siz ya doğunca üzülecek edecek ben cehennemde yanayım o bana bunu sormasin gibi bir şey diyorsunuz ve gerçekten psikolojik olarak zor durumda olan bir insanı günaha sevk ediyorsunuz bizim konuştuğumuz konu bu günaha sevk etmeniz yetmezmiş gibi bir de benim yorumuma yorum yapıyorsunuz ki benim dediğim her şeyi diyanette de okuyabilirsiniz bu olayın hükmü cinayet ve siz yazdığınız mesajlara bir insanı yok öyle olacağına doğurmam çocuğuma yapmam gibi şeyler söyleyerek yorum yazan insanı da suçlu konumuna getiriyorsunuz hüküm çok net ALLAHİN VERDİĞİ CANİ ALLAH ALIR. Bu kadar ve insanları böyle yorumlar yazarak günaha itmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…