• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek ve misafir :(

bugün benimde misafirim geldi patates salatası hazır kurabiye ve pogaca yaptım sen hazır yufkadan peynirli börekte yapabilirsin çünkü pogacanın hamurunu yapcan beklicen kabarması için yapcan etcen zor iş o yüzden hazır yufkadan peynirli börek daha kolay kekde yapabilirsin bunlar hazır şeyler bebeğini oynayabileceği bi yer yokmu eline oyuncak versen yada dikkatini çeken bişey bence durabilir çünkü benim kızımda 4 aylıkke kucakcıydı ama dikkatini çekebilecek oyuncakları eline veriyordum işimi yapıyodum

arkadaşlar hepinize tşk ederim. ciddi anlamda yardımcı oldunuz. şimdi annemlerden geldim. ona rica ettim. yarın gelip kalıcak. bende rahat rahat hazırlığımı yaparım artık verdiğiniz menülerden kaydirigubbakcemile2 ohh be rahatladım valla, amma kasmışım kendimi..:umursamaz:

[/QUOTE=pamukannesi;12350658]arkadaşlar hepinize tşk ederim. ciddi anlamda yardımcı oldunuz. şimdi annemlerden geldim. ona rica ettim. yarın gelip kalıcak. bende rahat rahat hazırlığımı yaparım artık verdiğiniz menülerden kaydirigubbakcemile2 ohh be rahatladım valla, amma kasmışım kendimi..:umursamaz:[/QUOTE]

hiç valla alışıyo insan cnm ilk zamanlar bende çok zorlanırdım yemek yapamazdım ev işlerini yapamazdım içim öle sıkılırdıki şimdi 9 aylık ama alıştım hemen şipşak yapıyorum yemeğimi kolay yemeklerden evimide o uyurken topluyorum uyanıkken silip süpürüyorum öle böle ustası olcaz bu işin şekerim hiç kasma hem sana gelen 4 aylık bebeğinin olduğunu bilerek geliyo ve senden fazla bişi beklmemesi lazım laf yaparlarsada onların ayıbı hiiç takma kafana elinden geldiği kadar

ooo bu moralle ben bırak 10 kişiyi, 30 kişiyi ağırlarım valla evelallah:hulya: di mi ya, bebekliyim ben, relax relax relax...guclubacismile

benim bebeğim de küçükken kayınvalidem ve kayınbiraderim eşi ve kızlarıyla bize yemeğe geleceklerdi. evde yalnızdım normalde yardımcı olan çok kişi var ama o gün kimse yoktu. kızım allahtan 3 saat uyudu o gün ben de yemek+yemek sonrası pasta çörek yapabilmiştim. benimkiler hazırı asla yemezler öyle bir huyları var ama geldiklerinde onca çeşit yemeği gördüklerinde beni takdir etmişlerdi ki bunu da pek yapmazlar:) hatta kaynım kebap yeriz diye düşünmüştüm sen yemek yapmışsın nasıl becerdin demişti.
ben öyle güzel yemek yapan hamarat biri değilim. kolay ve lezzetli şeyler seçmiştim. mercimek çorbası mantar yemeği pilav ya da makarna tam hatırlamıyorum irmik tatlısı poğaça ve yoğurtlu kabak yapmıştım.
o günden sonra akıllandım en azından çay için annem geldikçe ona börek poğaça yaptırıp dolaba atıyorum kolay oluyor. bir de hazır yufka ve cevizle yapılan bülbül yuvası var gül tatlısı olarak da geçiyor tam bilemiyorum adı nedir ama süper kolay bir tatlı ve çok lezzetli.

sinir oluyorum yaa.
herkes gezecek yer arıyor. ne var sanki öğleden önce yarım saat gelip bir kahve içip bebeği görüp gitseler. yok illa iki gün önceden haber verilecekki hazırlanamadım bahanesi olmasın, öğleden sonra oturmaya gelinecekki saatlerce oturulsun vakit geçirilsin. bebekli insanın kendine ayıracak vakti olmuyorki pasta börek yapmaya, misafir ağırlamaya vakit ayırsın. çok kızıyorum çok...

sinir oluyorum yaa.
herkes gezecek yer arıyor. ne var sanki öğleden önce yarım saat gelip bir kahve içip bebeği görüp gitseler. yok illa iki gün önceden haber verilecekki hazırlanamadım bahanesi olmasın, öğleden sonra oturmaya gelinecekki saatlerce oturulsun vakit geçirilsin. bebekli insanın kendine ayıracak vakti olmuyorki pasta börek yapmaya, misafir ağırlamaya vakit ayırsın. çok kızıyorum çok...

tamamen katılıyorum canım yaa ne anlayışsız meraklı insanlar var:olmaz:

sinir oluyorum yaa.
yanlis anlasilmasin kizlar ama gecen sene istanbuldaydik..gercekten ordaki insanlar misafirlige gidip yemek icmekte cok meraklilar...almanyadakiler okadar deyil.....hatta bazen tembelligim tutuyor hazir kek..cay cerez hazirliyorum..yetiyor..artik arkamdan konusuyorlarmi bilmem..cokta tin...:dilcikar:

kim ne derse desin kınayan da kınasın beni ama
ben bebeğimle kendime yemek bile yapamıyorum öyle anlar oluyorki wc ye zor gidiyorum
bu durumda çok sevdiğim arkadaşlarım çok özel misafirlerim de gelse evde kendim bişeyler yapamıyorum
dışardan alıyorum ne lazımsa ne yapayım
önceden yapmaya çalışırdım bir defasında hemen basit bir kek yapayım dedim
unu koyuyorum oğlişim alıyor ona koşturuyorum sonra tekrar mutfağa süt koy
bir bebek bir mutfak koştur koştur sinirlendim yapmadım bir dahada yapmam dedim

hem birde bebekli eve gezmeye gidilipte saatlerce oturmak bence hoş değil
bilmiyorum benim çocuğum yokkende ben buna çok dikkat ederdim
bebekli arkadaşlarımın yanına gittiğimde bir kahve içerdim sonra sohbet hemen kalkardım
yada samimiysem ben pasta börek yapar götürürdüm

geçen gün misafirlerimiz geldi,dışardan bişeyler almama rağmen
oğlum kucaktan inmiyor durmuyor nereye koysam ağlıyor misafirlere çayı zor hazırladım
çok zorlandım hiçbişey anlamadım sohbettende oturmaktanda misafir ağırlamaktanda

yanlış anlamayın ama inanın ben bebeğim olduktan sonra çoğu zaman kimse gelmesin istiyorum eve
çünkü gerçekten çok zorlanıyorum ne yapayım

yanlis anlasilmasin kizlar ama gecen sene istanbuldaydik..gercekten ordaki insanlar misafirlige gidip yemek icmekte cok meraklilar...almanyadakiler okadar deyil.....hatta bazen tembelligim tutuyor hazir kek..cay cerez hazirliyorum..yetiyor..artik arkamdan konusuyorlarmi bilmem..cokta tin...:dilcikar:

canım olay istanbul veya almanya değil inanki
her yerde her toplumda anlayışlı insanda var anlayışsız insan da

bencede çokta tın :)

canım olay istanbul veya almanya değil inanki
her yerde her toplumda anlayışlı insanda var anlayışsız insan da

bencede çokta tın :)
sende haklisin canim..her yerde olabilir öyle bencil insanlar..belki ben önemsemiyorum arkamdan ne konusurlar diye..bu konuda rahatim biraz....o yüzden burdakilerini farkli düsünüyorum belki...gördünmü bize ne hazirlamis..kuru bi cay koydu..bah bah bah bah.kaydirigubbakcemile3...

evet ben de sinir oluyorum çocuk görme bahanesiyle akşam oturmasına geliyorlar saat gece 12 oluyor öyle kalkıyorlar ben de bi onlara hizmet bi çocuğa koştur tırlatıyorum.bi de gelenler genelde çocuklarını da getiriyor çocukları etrafı halletip gidiyorlar arkalarından 1 günüm de temizlikle geçiyor valla ben de istemiyorum kim ne derse desin alsanaalsanasmile

aha bana gelen kimse yok kızlar:))) geçen biri geldi o da akşam 5te haber vermiş evden de çıkamadım kociş işten gelirken akşam 7de yufka ve baklava almış acele bir börek yaptım bi d eyanında baklava ama kadın o kaa düşünceli ki ben sen hazırlanma çocuğun küçük deyü geç haber verdim sana dedi:) gene de böreği pişirmeyi başardım oleee:)))

evet ben de sinir oluyorum çocuk görme bahanesiyle akşam oturmasına geliyorlar saat gece 12 oluyor öyle kalkıyorlar ben de bi onlara hizmet bi çocuğa koştur tırlatıyorum.bi de gelenler genelde çocuklarını da getiriyor çocukları etrafı halletip gidiyorlar arkalarından 1 günüm de temizlikle geçiyor valla ben de istemiyorum kim ne derse desin alsanaalsanasmile

Birinin bebeği olduğu zaman ben de gidiyorum görmeye..Şimdi içime kurt düşürdünüz arkamdan böyle mi düşünüyolar acababilmiyorumkismileGitmezsem de bi gelmedi diye dedikodu yaparlar..Eeeee napıyım ben şimdibilmiyorumkismile

arkadaşlar aniden gelsinler, haber vermeden.. evde Allah ne verdiyse yeriz.. ama taaa bi hafta önceden haber verirlerse, hazırlık yap demek oluyo.. üstelik 10 kişi :( biraz düşünceli olmak lazım bu konularda.. kardelen sende haber vermeden git bundan sonra kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar aniden gelsinler, haber vermeden.. evde Allah ne verdiyse yeriz.. ama taaa bi hafta önceden haber verirlerse, hazırlık yap demek oluyo.. üstelik 10 kişi :( biraz düşünceli olmak lazım bu konularda.. kardelen sende haber vermeden git bundan sonra kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Ben haber vermeden gidiyorum zaten..Doğum yapıyolar evde oluyolar..Lohusa olduğu için dışarı çıkamıycağı için haber vermiyorum nasıl olsa evdedir diye..:sinifsinif:

kardelen valla en iyisini sen yapıyosun.. bende keşke öle olsa diyorum.. ne bilim ben gitcek olsam, haber vermem.. sonuçta hazırlık yapacak.. bence de bebek görme dediğin senin ki gibi olur.. pijamayla falan mazur görürler lohusa diye.. içimi okudun valla... en iisini sen yapıyosun canımkaydirigubbakcemile3

Henüz bebeğimin doğmasına çok var ama beni şimdiden gelenlerin sıkıntısı sardı :D bende her zamanki yöntemimi uyguluycam müsait oldukça 3-4 çeşit yapıp buzluğa atıyorum misafir geleceği zaman çıkar hemen ısıt çok kolaylık oluyor :)) yanına en fazla bi salatayla bi tatlı yapıyorum..

ben doğum yapmış hatuna ilk 15 günde falan gidilmesinden yanayım. muhakkak o zamanda yanında birileri kalıyo yardım etmek için. hem bebekte sürekli uyuyo oluyo genelde. lohusa hatundan da hizmet beklenmez . zaten evde genelde ikramlar falan çok olur ilk zamanlar.2 aylık 3 aylık olduktan sonra gelmeleri daha zul oluyo ev sahipleri için bebeğe mi baksın hazırlık mı yapsın çok zor. biz ki bazen bebişle ilgilenmekten yemek yemeye bile fırsat bulamıyoruz.

Back
X