• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek ve misafir :(

kardelen valla en iyisini sen yapıyosun.. bende keşke öle olsa diyorum.. ne bilim ben gitcek olsam, haber vermem.. sonuçta hazırlık yapacak.. bence de bebek görme dediğin senin ki gibi olur.. pijamayla falan mazur görürler lohusa diye.. içimi okudun valla... en iisini sen yapıyosun canımkaydirigubbakcemile3

Genelde lohusa şerbeti diye bi şey var bilir misiniz? Ondan ikram ediyolar:sinifsinif: Hiç te sevmem ama mecburen içiyorum..:sinifsinif:

bende hiç sevmem.. ama gelen bişeyide geri çevirmek olmuyo dediğin gibi.. meğer ne kadar dertli anne varmış bu konuda haklı olarak..akannehir

kızlar bu konuda en dertlilerden biri benimdir herhalde oğlum 14 aylık oldu ve bana hala bebek görmeye geliyorlar.sanki bebek mevlüdünü boşuna okuttuk.gerçi onada 100 kişi falan gelmişti hakkını yemeyeyim .çevremiz çok kalabalık sevenimiz çok allah razı olsun ama benim oğlum çok hareketli yeni yürümeye başladığı için.sürekli çekmece karışıtıyor evi dağıtıyor..gözüm hep üstünde kendine zarar vermesin diye.sık sık düşüp bir yerleri morarıyor. annemlerle aynı semtteyiz ama her seferinde onları çağarmaya bende utanıyorum.oğlumda günde sadece 1 kez ve 1 saat uyuyor.yani o saatte temizlik mi yapayım.gelenlere hazırlık mı yapayım.siz buraya dolaba attığınızı söylemişsiniz yaptıklarınızı.çıkardığınızda tadı değişmiyor mu? ben bir kez patatesli börek koymuştum sanki tadı değişmiş gibiydi.
gelene gelme denilmiyor buyursunlar ama kusur bulur bakışlardan hoşlanmıyorum.sanki kendileri herşeyi dört dörtlük yapmış.yeri geliyor diş çıkarma dönemleri hastalıklarında uykusuz günler geçiriyoruz. insanın kendine hali olmuyor. birde en hazetmediğim şey görüryorlar geç saat olmuş çocuk durmuyor onların yanındada uyumuyor. e gelmeyi bildiğiniz gibi kalkmasınıda bilin kardeşim diyeceğim geliyor.toplum olarak eğitilmeye hakikaten çok ihtiyacımız var...

asiye çok doğru sölüyosun... çocuklu bayanlara anlayış lütfen...hele hele en nefret ettiğim şey oturmaya gelince göz ucuyla, etrafı süzmeleri.. ayıp.. zaten uykusuz oluyosun, yorgun oluyosun, bebiş de bi tarafdan sürekli ilgi istiyo.. misafir de otur babam otur... anlayış lazım başka bişey değil.. canım yufkadan yapıp atıorum ben, çıkardığım da hiç bozulmuyo.. üstüne yumurta sarısı sür, fırına ver, gzl oluo... istersen tarifini yazayım canım

kendileri yapıp getirceklerine ayaklarına hizmet mi bekliyolar.... neyse daha başka bişi demiyim günaha girip duruyorum herkese kızıp kızıp burda. alsanaalsanasmile

december kaydirigubbakcemile3 bir dokun bin ah işit durumundayız resmen..

kızlar bende dolaba yapıp bişeyler koyuyorum poğaçayı pişiriyorum misafir gelmeden çıkarıyorum çözülüyor sonrada tost mak ısıtıyorum ilk piştiğinden dahada güzel oluyo börekte aynı şekildee tavsiye ederim

Birinin bebeği olduğu zaman ben de gidiyorum görmeye..Şimdi içime kurt düşürdünüz arkamdan böyle mi düşünüyolar acababilmiyorumkismileGitmezsem de bi gelmedi diye dedikodu yaparlar..Eeeee napıyım ben şimdibilmiyorumkismile

benim anlatmaya çalıştığım çok farklı tabiki de çocuk görmeye gidilir bu nezakettir ama diğer arkadaşların da dediği gibi erken kalkılır evdeki bebek düşünülerek.bana gelen sağolsun 12ye kadar oturuyor ve çocuğuna sahip çıkmıyor her tarafı halledip yediği tabağı kaldırma nezaketi bile göstermeden kalkıp gidiyor.arkalarından ben ev temizliyom al baştan.böylesini istememkte haksızmıyım acaba ? :olmaz:

vvallaha geçen kaynana onun ablası ve gelinleri hepsinin eşi dahil geldiler teyze bebek görmeye geldi elam buarada 5 aylık olmuş,bende 2 çeşit baklava aldım koyduk önlerine kimsee kusura kalmasın vallaha bebeğimin huysuzluğu tuttuğu için çayları ikramları herşeyi eşim yaptı bitane çay doldurmadım onlarda bitane bardağı kaldırmadılar

Ben börek, poğaça, kurabiye, kek ne olursa piştikten sonra soğutup saklama kaplarını sıkıca kapatıp buzluğa atıyorum misafir geldiğindede mini fırınım var ikram edeceğim kadarını tepsiye dizip bi 10 dk ısıtıyorum mis gibi oluyor hiç tadıda bozulmadı çay demlenene kadar ikramlıklar hazır yani :)) Sizlerde mutlaka deneyin adı üstünde misafir önüne bişey koymasan olmuyor ee zaman dar yada müsait olmayıncada insan stres oluyor elinizin altında birkaç çeşit olması her zaman işe yarayacaktır üstelik 2-3 çeşit 1 tepsiden buzluğa attıklarınız kaç kez misafir ağırlar :D

benim anlatmaya çalıştığım çok farklı tabiki de çocuk görmeye gidilir bu nezakettir ama diğer arkadaşların da dediği gibi erken kalkılır evdeki bebek düşünülerek.bana gelen sağolsun 12ye kadar oturuyor ve çocuğuna sahip çıkmıyor her tarafı halledip yediği tabağı kaldırma nezaketi bile göstermeden kalkıp gidiyor.arkalarından ben ev temizliyom al baştan.böylesini istememkte haksızmıyım acaba ? :olmaz:

Valla canım ne bileyim ben daha öncede söyledim haber vermeden gidiyorum..Lohusa olduğu için dışarı çıkamaz diye haber verme gereği duymuyorum..1 hafta 10 gün oldu mu gidiyorum..Sizler böyle yakınınca acaba gidilmese daha iyi mi diye düşündüm..fisfisfis

bende bebek görmeye gidince yarim saat önce haber veriyorum..olurya dagnik olur falan utanmasin kadincaz diye...fazlada kalmak iyi deyil tabi..helede cocuklu olunca..kadinin stressi kendine yetiyordur zaten..bu konunun acilmsi cok iyi olmus aslinda...nasil ne sekilde davranacagimizi daha iyi biliriz en azindan...ayrica öyle yemeye icmeye gitme bahanesiylen misafirlige gitmekte bence cok ayip, bebek görmeye gidildiginde..yemeye davet edilirse o baska....hatta kendimiz birseyler yapip götürsek daha güzel olur..birde öyle kücük bebisleri olan hanimlara haber verdigimde diyorum bazen birsey hazirlama kendini yorma diye..

Ben börek, poğaça, kurabiye, kek ne olursa piştikten sonra soğutup saklama kaplarını sıkıca kapatıp buzluğa atıyorum misafir geldiğindede mini fırınım var ikram edeceğim kadarını tepsiye dizip bi 10 dk ısıtıyorum mis gibi oluyor hiç tadıda bozulmadı çay demlenene kadar ikramlıklar hazır yani :)) Sizlerde mutlaka deneyin adı üstünde misafir önüne bişey koymasan olmuyor ee zaman dar yada müsait olmayıncada insan stres oluyor elinizin altında birkaç çeşit olması her zaman işe yarayacaktır üstelik 2-3 çeşit 1 tepsiden buzluğa attıklarınız kaç kez misafir ağırlar :D

canım poğaçayı atıyorum da kek kurabiye atıldığını ilk kez duyuyorum iyi bişeymiş..normal saklama kabına demi?ısıtırken bişey olmuyo mu dağılma falan..çok cahil hisstettim kendimi birdenohaoldumsmile

derdıne dert katma kım ne derse desın valla sen bak keyfıne hıcc kasma kendını canım,hazır al bencede bımde hazır pastalar var bı gul börek bana daha kolay gelıyo bıde kurabıye bı gece öncede olduda bıttıkaydirigubbakcemile4

kek nasıl ısıtılırki bısey olmazmı bende yapıyım bari boş gunumde bılen arkadaslar yardımcı olurmuuuumafoldumben mını fırınım yok var da normal mını fırın mıkro dalga degılaklinialirimsmile

cnm hiç strese gerek yok.
yapacağın bir kısır bir kek.
çocuklu bayansın tutupta böreğinden salatasından kısırına kadar yapamazsın zaten.
kısır ve kek yanınada çay yeter.
yada patates salatası kek.

canım poğaçayı atıyorum da kek kurabiye atıldığını ilk kez duyuyorum iyi bişeymiş..normal saklama kabına demi?ısıtırken bişey olmuyo mu dağılma falan..çok cahil hisstettim kendimi birdenohaoldumsmile
ısıtma işini mikrodalgada yapabilirsin. şayet yoksa ikram etmeden iki saat önce buzluktan çıkarırsa çözünür canım. ısıtmana gerek kalmaz.

ısıtma işini mikrodalgada yapabilirsin. şayet yoksa ikram etmeden iki saat önce buzluktan çıkarırsa çözünür canım. ısıtmana gerek kalmaz.

poğaçayı böreği ben mini fırında çözünmesini beklmeden ısıtıyorum canım..kurabiye kek denicem bakalım:sm_cool:

poğaçayı böreği ben mini fırında çözünmesini beklmeden ısıtıyorum canım..kurabiye kek denicem bakalım:sm_cool:

Börek poğaça tamam,zaten kek ve kurabiyeyi ısıtmana gerek yok vaveyla..Oda ısısında 1 saatte çözülür zaten..Ben de mutlaka bulundururum ani gelen misafirlere karşı..yerimseniben

kek nasıl ısıtılırki bısey olmazmı bende yapıyım bari boş gunumde bılen arkadaslar yardımcı olurmuuuumafoldumben mını fırınım yok var da normal mını fırın mıkro dalga degılaklinialirimsmile

keki ısıtmıyormuşuz canıma.s keki yaptıktan sonra dilimleyerek saklama kabına koymayı düşünüyorum yani inşallah Allah nasip ederse kısmetse kızım da izin verirsekaydirigubbakcemile3

Back
X