bebek ve misafir :(

oy oyy baklavam sen dogurdunmu prensesiniiiiiiiii maşaşlahh olsun..çok sevindim...

ben onu bunu bilmem bebekli eve misafir gidilmemeli.

çünkü çok zor oluyor. gelenlerde görgüsüzse vayyhaline annenin bebekle ilgilensin hazırlıkmı yapsın geleni hoşmu tutmaya calışsın.

beni de şimdiden bunun stresi sardı.8 aylık hamileyim ve 15 aylık bir bebeğim daha var.yardımcı olacak kimsemde yok.misafirleri nasıl ağırlayacağımı düşünüyorum.okuldan öğretmen arkadaşlar,veliler...özellikle bu toplu olarak gelecekler çok korkutuyor.

15 aylık nedir ki o da bebek..bir bebek daha ve birsürü misafir...
kendine yakın gördüğün bir arkadaşını yardıma çağır bence canım...ya da velini..
tek başına altından kalkamazsın..stres olursun üstüne birde

konu açılalı çok zaman olmuş ama yarama tuz oldu. benim kızım da 9 aylık olcak, diş çıkarıyor. gün boyu çok huysuz. eşim oruç tutuyor, akşama onun yemeğini zor hazırlıyorum. (ama mutlaka hazırlıyorum :)) da bir de çağırmak istediği iş arkadaşları falan var. Ben ona karşı çok mahçubum, durumumu da görüyor ama yine de yemeğe alabilir miyim diye gözüme bakıyor.

Yemeğe almak da öyle kolay değil ki. Bir de ramazan yemeği. Çorbası, salatası, ana yemeği, tatlısı, meyvesi, çayı vs. Kızım 8buçuk olunca sazı alır eline uyuyacam diye. Onu emzirip uyutana saat 9buçuk 10 olur. E onca millet beni mi bekleyecek gelse de bişeyler getirse diye. Benim de hiç yardımcım yok. İşin kötüsü öyle ücretle çağıracağım kimseler de yok etrafta. Zaten burda öyle yapsam bi daha gelmezler :)) Neyse kültür farkına değinmeyeceğim.

Eşim çok anlayışlıdır ama ben anlıyorum, çağırmamı istiyor. Bana basit menüler üretiyor. Kızı da biraz geç yatırırız aslında falan diyor. Hergün bi cesaret yarına düşüneyim bari diyorum, cık olmuyor, pat diye akşam oluveriyor.

Yazık bize yaaaaa

benim 3,5 yaşında ikizlerim var ve 7 aylık hamileyim..bana haberli gelsinler belki evim dağınık tuvaleti yıkayacam toz alacam,çocukların üstü kirli ikramlık bişeyim yok,belki çay bardaklarımın hepsi makinede aaaaayyyyy hiç sevmem.ben de gidersem haber veririm ama bişey yapma derim hatta ben yapar götürürüm.gittiğim yerde de bebekli şart değil her zaman her türlü hizmetine yardım ederim.tabak hazırlamasından,servisine,toplamasına hatta bulaşıkları yıkamaya kadar.tabi bebek varsa erken kalkmak gerekli.yazıktır o anneye de..bi de bebek olması şart mı Allah aşkına ne olur yapıverseler beraberce yense içilse ev sahibi de oturabilse onlarla..bu görgü meselesi tabiii...elim elim üstünde oturulmaz gezmede benim bildiğim.tabi mutfağına sokmak istemeyenler de olur onlar belli eder zaten..hoş bana burda pek kimse gelmez kim gelecek ki amaaann.gelirlerse de bi gün önce haber verirlerse çok sevinirim

Son düzenleme:

canım ben doğumdan önceki hafta (planlanan haftada olursa doğumun tabi) bir tatlı bir de tuzlu kurabiye yapmıştım 4-5 tepsi. (bu kurabiyelerin özelliği kolay kolay bayatlamıyor neredeyse 3 hafta filan idare etti beni, buzluğa koyanlarda varmış o zaman daha fazla idare eder tabi) bir de yanına lohusa şerbeti hazırlamıştım o da dolapta durunca ilk ay ikramlarım çıktı. zaten neyseki çevremde öyle ağız burun kıvıracak görgüsüz insanlar olmadığı için bu yaptıklarımı bile zahmet olarak gördüler ve beni strese sokmadılar. hatta bazılar elinde börekleriyle, kekleriyle gelmişlerdi. zaten bebek görmeye gidip ağır ikramlar beklenmez, bu hem görgü hem ahlak kuralıdır (hatta dinimiz de insanları zora sokucak şeyler hoş karşılanmadığına göre din kuralıdır bile denebilir) hem de bizim ananelerimizde de böyledir. o yüzden sen bebeklerile ilgilen canım, diğer insanları düşünüp strese sokma yavrularını...

bu konuda çok dertliyim ben de.eşimin memleketinde yaşıyorum ve hiç akrabam yok.
15 günlük loğusayken akın etmeye başladılar.inanın günde 3 posta ağırladığım olurdu.öğleden önce,öğlen ,akşam...yataktan pijamayla çıkıp misafir karşıladığım oldu.yemek yemeye vaktimiz olmazdı.dertleri neydi anlamıyorum.bir de hep yemek vakitlerinde gelirlerdi.hala çıldırıyorum düşündükçe.kimine hazır aldım,kimine kendim yaptım.bebeğim 6 aylık,hala bitiremedim.en kötü 15 günde bir illaki gelen olur.aynı evin içindeki gelin ayrı geliyor,kaynana ayrı.
şimdi bu söylediğime kızanlar olacak belki ama gelirken getirdikleri 5 liralık takım.tamam hediyenin büyüğü küçüğü olmaz belki ama bu kadarı da ayıptır bence.durumları olmasa neyse.bana yaptıkları ağırlığa değmez.

ben hazır almaya karar verdim.daha doğrusu ben veremedim de daha,eşim illa öyle yapalım diyor.
aslında kendim yapmaya cesaret edemiyorum.17 ve 1 aylık iki bebek.durmayacakları tutarsa deliririm.
şimdi size sorum hazır almam hoş karşılanır mı?ağırlamak isterim ama çok zorlanırım hatta belki altından
kalkamam!ve hazır olarak neler almalıyım?

daha yeni bi arkadaşıma bebek görmeye gittim ikiz bebekleri vardı 1.5 aylık tamamen hazır şeyler almış çay demlemiş tabaklar hazırdı hemen getirdi bende hiç ayıplamadım sonuçta bende o dönemlerden geçtiğim için gayette normal karşıladım sonuçta bişeyler yemeğe gitmiyoruz hazır kurabiye börek alabilirsin tepsiyle suböreği falan satılıyoya onlardan alırsın buzluğa atarsın gelene ikram edersin zaten bebek görmeyede uzun oturulmaz

canım Allah kolaylık versin. marketlerde kemal paşa şekerpare gibi paketli satılıyorya onlardan alıp üstüne bi şerbet yaparsın ev tatlısı gibi olur, pastanelerde ev keki gibi kekler var anlamazlar bile hazır aldığını geçen bi arkadaşıma gitmiştim bebek görmeye havuçlu cevizli bi kek almış ama ben o yaptı sanmıştım sölemese bilmezdim. dondurulmuş sigara börekleri satılıyor bide pratik oluyor yada önceden sen yapıp buzluğada atabilirsin, çözdürmeden kızartıyorum ben 5 dk da hazır.

ben yeni doğum yaptığımda sağolsun hep annem vardı o yaptı bide çok yakın bi komşumuz vardı o geldi yardıma ..ama benim bi arkadasa gittik annemle bebek görmeye o çocukla yapamaz diye ben poğaça yaptım,annemde yaprak sarması yaptı.bide kek yaptık birazda bişeyler aldık yemek için hazır gittik kendide hazırlamıştı görünce çok mutlu oldu düşündüğümüz için

dogumum yurt disinda oldu ve orda da ilk 40 gun keisnlikle kimse bebek evine gelmez,ayip karsilanir.Ondan sonra gelenlere de hep hazir ikram ettim.Turkiyeye tasindiktan sonra gelenlere de hazir aldim hep,hos karsilanir mi diye bir dusunce de hic aklima gelmedi dogrusu.Bebegimi aglata aglata kan ter icinde bir seyler yapsam zaten onlara ikram edesim gelmezdi,ustelik hic dogru bulmuyorum misafirlige gelenlerin ellerini kavusturup sadece yiyip icip,ev sahibinin de sadece hizmete kosturmasini.Sonucta beni ve bebegimi gormeye gelmiyorlar mi,e surekli mutfak salon arasinda mekik dokuyacaksam ne anladim ben o isten.Beni bilen bilir zaten,misafirin basimin ustunde yeri vardir ama koyarim orta sehpaya butun yiyecek icecekleri,herkes alir tabagina istedigini istedigi kadar yer icer,ben de yanlarinda olurum sohbete katilirim.Hatta misafirler gitmeden tabak bardak dahi kaldirmam,onlar gidince yaparim isimi,temizligimi.Yakin arkadaslarim geldiginde zaten sobet edebilelim diye sadece kahve isterler,malum cocuktan her zaman firsat olmuyor.

1 hafta önce 9 kişilik misafirim geldi benim de bebek görmeye yaptıklarımı söyleyeyim belki aynı durumda olanlara yardımcı olur

kıymalı pide yaptırdım (börekle poaçayla uğraşamazdım)
ev yapımı tatlı tuzlu kuru pasta aldım
kek yaptım
patates salatası yaptım bukadar

bebek varken iş yapmak çok zor zaten hem evi toparlayıp temizliyosun hem hazırlık yapıyosun kimse kusura bakmaz heralde

of arkadaşlar sormayın yaa.. 2 yaşında oğlum, 5 aylık kızım var.. komşular haber göndermişler yarın gelecez diye... güya bebek görmeye geleceklermiş.. bende geceden zarla zorla kurabiye börek yaptım.. hazır almam için çok geçti sölediklerinde.. neyse geldiler.. taaa dıdısının dıdı yani.. konşumun komşusu.. offf çok stres oldum.. oturdular, kalkmıyolar.. çaylarını doldurmaya bile gitmiyolar.. bebekler durmuyo ağlıyo.. güya bebek görmeye gelmişler.. güle güle kullansın diye bana hediyelerini verdiler.. kızım 5 aylık, biri sıfır üç ay kullanılabilen hastane çıkışı getirmiş.. o kadar küçük ki... tamam saolun elinze sağlık ama biraz düşünce yahu... !!! keşke hiç bişey getirmeseydiniz.. bi güle güle büyüt deseydiniz.. yemin ederim daha çok makbule geçerdi.. hediye beğenmediğimden falan değil yanlış anlaşılmasın.. sadece göz göre göre böyle bişey yapmak çok tuhaf.. çok sinir bozucu... anlayacağınız bi misafir geldi 4 saat 4 yıl gibi geldi... bi daha böle olacak diye insanın çocuk doğuracağı falan gelmiyo.... !!!!

bu konuya daha önce yazdığımı sanıyordum ama yazmamışım hayret:)
çok çektim bu bebek görme meselesinden kızım 10 aylık olacak hala çekiyorum.
15 günlük loğusaydım akın etti resmen misafir.sabahın 10'unda gelen oldu,yataktan kalkıp kapıyı açtım.günde 3 posta bile ağırladım.baktım işin ucu kaçtı,hazır şyler ikram ettim.ama burda bahsedlen gibi öğlen vakti bir de hberli gelen olunca illaki bir şeyler hazırlıyorsun.
insanların düşüncesizliğine hayret ediyorum artık sadece.akşam 8'de gelip gece 3.30 'da (yanlış okumadınız evet) kalkan misafirim oldu.hem de kızım deli gibi hastayken,onların yanında fokur fkour kusmuşken,kalkıp gitme lütfunda bulunmadılar.
10 gün önce geleceğiz diye haber verip gelmeyenlerim de oldu,1 hafta tatil vardı(bayram) her gün onları bekledik...artık misafir deyince bütün keçilerim tepinmeye başlıyor valla çok kızgınım

canim illa pastane isi olmasin diyosan bulundugun bolgedeki kiz meslek liselerine siparis verebilirsin
ya da butik cafe lerden yani disariya servis yapan yerlerden isteyebilirsin

benim kayinvaliden hep ole yapar..bi misafirimi gelecek hemen arar kiz mes lis sini..onlar disariya siparis aliyolar
verir parasini sarmasini mantisini su boregini yaptirir..hic de kendini yormaz

arkadaşlar ne anneyim ne babaenne ne de anneanne..sadece teyzeyim.ama şu misafirlerden gerçekten gına geldi.çıldırmak üzereyim.sürekli biri geliyor ve ben aklımda hep bu akşam ne yapsam sorusu.yeğenimi bile tam manasıyla sevemedim.mis kokusunu koklayamadım.sabah 8 akşam 5 çalışıyorum.işten çık,koştur koştur eve git.ev almış başını gidiyor.annem ve ablam bebek bakımıyla bütün gün uğraşıyorlar.ben bi gayret yemek yap evi topla.peşinden pasta börek çörek.ve gelen misafir en az 12den önce kalkmıyor.hizmet et.arkada bebek ağlar ağlar.ablamın göğüsler şiş.bebek emmek istemez.kadınlar odadan çıkmaz.kız lohusa.ay tam bi cümbüş.10 gündür gece 2 den önce yatamadım arkadaşlar.bu nedir yahu?gelin yarım saat gör git allah aşkına ya.bi çeyrek takıp valla yiyiyp gidiyorlar.annem ayrı bi terane zaten.çay boş olmazmış en az 3 çeşit yaptırıyor.arkasından laf etmezmiş.ya diyorum çay muhabbeti uzadıkça uzuyor.2 bardak 3 bardak derken demlik elimde oturamıyom bile.alalım bi meyve suyu.yok anacıma anlatamadım.geçecek diyorum.hep böyle olmayacakya.şu an iş yerindeyim ve inanın içim uyuyor.ve umarım inşallah bu akşam misafir gelmez.ay kızlar içimi döktüm bir anda çok şükür....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…