- Konu Sahibi pamukannesi
-
evet canım ya kek ısıtılınca kaskatı oluyor onu bir ya da iki saat önce dondurucudan çıkarmak yetiyor.keki ısıtmıyormuşuz canıma.s keki yaptıktan sonra dilimleyerek saklama kabına koymayı düşünüyorum yani inşallah Allah nasip ederse kısmetse kızım da izin verirsekaydirigubbakcemile3
çok memnun olurum canım yazarsan çok teşekkürler.asiye çok doğru sölüyosun... çocuklu bayanlara anlayış lütfen...hele hele en nefret ettiğim şey oturmaya gelince göz ucuyla, etrafı süzmeleri.. ayıp.. zaten uykusuz oluyosun, yorgun oluyosun, bebiş de bi tarafdan sürekli ilgi istiyo.. misafir de otur babam otur... anlayış lazım başka bişey değil.. canım yufkadan yapıp atıorum ben, çıkardığım da hiç bozulmuyo.. üstüne yumurta sarısı sür, fırına ver, gzl oluo... istersen tarifini yazayım canım
konuyu görünce hemen benim de yazasım geldi...ben bu konuda çok sıkıntı çektim...doğum yaptım hastaneden çıktım hemen geldiler eve...bir yatamadım yanii...yanıma görümcemin kızı geldi kalmaya annem de yanımda annem ona hizmet etti...aradan çok geçmedi görümcem geldi 9 gün o kaldı..tabi bu arada her gün gelen giden var...kaynımlar geldiler 3 gün kaldılar evimi batırıp gittiler...ben hiç evde şöyle yatıp uyuduğumu hatırlamıyorum..kızım zaten çok yaramaz benden hiç ayrı durmuyor işimi çok zor yapıyorum...öyle böyle derken kızım 5 aylık oldu kaynanamlar geldi 2 ay falan kaldılar çıldırdım misafir denen şeyden nefret ettim artık...daha yeni geçen gece kaynım ve eşimin teyzesinin oğulları geldiler gece o saatte onlara hazırlık yaptım bir de kızıımı uyandırdılar gecenin 2sinde sonra uyut uyutabilirsen yani doğumdan sonra çok bunalttılar beni özellikle eşimin ailesiçok dertliy,m çok bu konuda...
Doğum yapan kadına gidiliyorsa elinde bir şey götürülür ve çok oturmadan kalkılır çünkü çok yorgun oluyor insan uyuma gereği hissediyor...Yan komşun beni hep uyandırmıştır..bir de evi kontrol ederdi bebekle iş yapılmıyor nasılmış derdi..her gün gelir bana evi kontrol eder toplu mu dağınık mı?
konuyu görünce hemen benim de yazasım geldi...ben bu konuda çok sıkıntı çektim...doğum yaptım hastaneden çıktım hemen geldiler eve...bir yatamadım yanii...yanıma görümcemin kızı geldi kalmaya annem de yanımda annem ona hizmet etti...aradan çok geçmedi görümcem geldi 9 gün o kaldı..tabi bu arada her gün gelen giden var...kaynımlar geldiler 3 gün kaldılar evimi batırıp gittiler...ben hiç evde şöyle yatıp uyuduğumu hatırlamıyorum..kızım zaten çok yaramaz benden hiç ayrı durmuyor işimi çok zor yapıyorum...öyle böyle derken kızım 5 aylık oldu kaynanamlar geldi 2 ay falan kaldılar çıldırdım misafir denen şeyden nefret ettim artık...daha yeni geçen gece kaynım ve eşimin teyzesinin oğulları geldiler gece o saatte onlara hazırlık yaptım bir de kızıımı uyandırdılar gecenin 2sinde sonra uyut uyutabilirsen yani doğumdan sonra çok bunalttılar beni özellikle eşimin ailesiçok dertliy,m çok bu konuda...
Doğum yapan kadına gidiliyorsa elinde bir şey götürülür ve çok oturmadan kalkılır çünkü çok yorgun oluyor insan uyuma gereği hissediyor...Yan komşun beni hep uyandırmıştır..bir de evi kontrol ederdi bebekle iş yapılmıyor nasılmış derdi..her gün gelir bana evi kontrol eder toplu mu dağınık mı?
iyi yapiyorsun..:lepi:kaydirigubbakcemile3haha ben her kapı çaldığında kalkıp bakmıyorum bile bana kimse gelmez diye
şimdi içime bi kurt düşürdünüz gelen oluyor mu acaba?
tüm yeni anneler aynı yoldan gecıyor buna emınım..kucucuk bır bebekle mısafır agırlamak herkese korkunc gelıyor haklı olarak..bunun ıcın yapmanız gereken bence bebegınız gunduz uyudugunda yemek işini halletmek,,,eşiniz aksam evdeyken 1 saat ona emanet edıp ılgılenmesını ıstersınız sızde hergun temızlıgınızı yaparsınız boylece evınız her daım temız kalır...
yemek ve ıkram konusunda sunları soylıyım...ben cok delı bır dondurucu kullanıcısıyım..her turlu seyı atarım dondurucuya..,,su anda mesela kruvasanlarım,,,tuzlu kurabıyelerım,,yaprak sarmam,,,sarılmıs sıgara boreklerım(pişmemiş) hazır bekler dondurucuda..mılfoy hamurum zaten hıc eksık olmaz..bıkeresınde haslanmıs makarna bıle atmıstım fazla gelmıstı yazık olmasın dıye:)
yaptıkca mayalı pohaça ,kek atarım ..sabahtan cıkarınca kendılıgınden cozulur,,tadı daha ıyı olur..
bunlardan hangılerı varsa cıkarırım mısafır gelecegı zaman..yanına tatlı yaparım..ya da tuzlu azsa kısır,,patates salatası vs..
ben doguma az kala bu sorunla karsılacagım ıcın bolca sıgara boregı,,yaprak sarması ve pohaça yapıp koymustum dondurucuya cok ısıme yaramıstı.sımdı hem cocuk hem iş,,temızlık vs.. yıne cok ısıme yarıyor..
lor peynır mesela her zaman evde bulunmadıgı ıcın ben donrucuya koyarım acıl lazım oldugunda cıkarır kullanırım pohacaya,börege..
yemeklı mısafırler ıcın de cok hazırlıklıyımdır gercekten..kendı yaptıgım köfteleri yuvarlayıp koyarım,,tavuk haslamasıdır,garnıtur ıcın mısır,,ve yemeklıklerı yanı taze fasulye,bezelye falan onları hıc saymayayım bıle her turlusunu sakalarım..dolmalar ve sarmalar ıcın her zaman fazla fazla ıc yapar onları bır yapımlık posetlere ayırırım..
baklıyatlarımı suda bekletır ,haşlar paketlerım herzaman(nohut,yesıl mercımek,fasulye.vs.)
nohuttan ve yesıl mercımekten cok kucuk paketler de yaparım pılavlara eklemek ıcın..(pırınce nohut,bulgura yesıl mercımek)kızım oldugu ıcın de bu tarz seyler cok ısıme yarıyor sadece mısafır den dolayı degıl..anneysenız helekı calısıyorsanız ve mısafırı de sevıyorsanız bu sekılde pratık cozuler bulmalısınız...
ben cok uzun yazdım ama kusura bakmayın artıkopuyorumnanaktan
çok sağol canım en kısa zamanda yapıcam :)Allah hepimizin yardımcısı olsun. meğer ne kadar dertliymişiz bu konuda.. şimdi kurabiye yapcam.. bugün geleceklerdi perşembeye kaldı...yarın da ufak tefek bişeyler... aslında yanımda ki şeytan yat uyu dio ama, diğer yanımda ki melek doğru mutfağaa diye fısıldıyo bana.. :) sevgili asiye, yufkayı ser, üstüne süt ve yağ karışımından sür.. her yerine gezdir, onun üstüne ikinci yufkayı ser.. yine süt ve yağ karışımını sür.. sonra sonra yufkayı 12 parçaya kes.. sigara böreği gibi düşün.. sonra içten koy.. sigara böreği gibi sar.. buzluğa at.. bu böle böle devam edio... ve tadından bişey kaybetmio canım... yufkayı tek kat sarma ama çok ince oluo..kolay gelsin hepimize... :hulya:
tüm yeni anneler aynı yoldan gecıyor buna emınım..kucucuk bır bebekle mısafır agırlamak herkese korkunc gelıyor haklı olarak..bunun ıcın yapmanız gereken bence bebegınız gunduz uyudugunda yemek işini halletmek,,,eşiniz aksam evdeyken 1 saat ona emanet edıp ılgılenmesını ıstersınız sızde hergun temızlıgınızı yaparsınız boylece evınız her daım temız kalır...
yemek ve ıkram konusunda sunları soylıyım...ben cok delı bır dondurucu kullanıcısıyım..her turlu seyı atarım dondurucuya..,,su anda mesela kruvasanlarım,,,tuzlu kurabıyelerım,,yaprak sarmam,,,sarılmıs sıgara boreklerım(pişmemiş) hazır bekler dondurucuda..mılfoy hamurum zaten hıc eksık olmaz..bıkeresınde haslanmıs makarna bıle atmıstım fazla gelmıstı yazık olmasın dıye:)
yaptıkca mayalı pohaça ,kek atarım ..sabahtan cıkarınca kendılıgınden cozulur,,tadı daha ıyı olur..
bunlardan hangılerı varsa cıkarırım mısafır gelecegı zaman..yanına tatlı yaparım..ya da tuzlu azsa kısır,,patates salatası vs..
ben doguma az kala bu sorunla karsılacagım ıcın bolca sıgara boregı,,yaprak sarması ve pohaça yapıp koymustum dondurucuya cok ısıme yaramıstı.sımdı hem cocuk hem iş,,temızlık vs.. yıne cok ısıme yarıyor..
lor peynır mesela her zaman evde bulunmadıgı ıcın ben donrucuya koyarım acıl lazım oldugunda cıkarır kullanırım pohacaya,börege..
yemeklı mısafırler ıcın de cok hazırlıklıyımdır gercekten..kendı yaptıgım köfteleri yuvarlayıp koyarım,,tavuk haslamasıdır,garnıtur ıcın mısır,,ve yemeklıklerı yanı taze fasulye,bezelye falan onları hıc saymayayım bıle her turlusunu sakalarım..dolmalar ve sarmalar ıcın her zaman fazla fazla ıc yapar onları bır yapımlık posetlere ayırırım..
baklıyatlarımı suda bekletır ,haşlar paketlerım herzaman(nohut,yesıl mercımek,fasulye.vs.)
nohuttan ve yesıl mercımekten cok kucuk paketler de yaparım pılavlara eklemek ıcın..(pırınce nohut,bulgura yesıl mercımek)kızım oldugu ıcın de bu tarz seyler cok ısıme yarıyor sadece mısafır den dolayı degıl..anneysenız helekı calısıyorsanız ve mısafırı de sevıyorsanız bu sekılde pratık cozuler bulmalısınız...
ben cok uzun yazdım ama kusura bakmayın artıkopuyorumnanaktan
evet öyleler gerçekten öncelikle kendi rahatları herkes senin gibi düşünmüyor maalesef...sizinkilerde çok acımasızlarmış ya pes yani gerçekten kendimiz rahat etçez diye karşımızdakine eziyet emmememiz gerekiyor...
bu ne yaa..ne düşüncesiz insanlar war..ayrıca senin komşundan bende de war mors olup gidiyor umduğuyla karşılaşamayıncaguclubacismile[/QUOTE]
aynen öyle canım nasıl mors ediyorsun???iyi ediyorsun herkes haddini bilmeli...
sana kolay gelsin canım Allah yardımcımız olsun hepimizin....Allah hepimizin yardımcısı olsun. meğer ne kadar dertliymişiz bu konuda.. şimdi kurabiye yapcam.. bugün geleceklerdi perşembeye kaldı...yarın da ufak tefek bişeyler... aslında yanımda ki şeytan yat uyu dio ama, diğer yanımda ki melek doğru mutfağaa diye fısıldıyo bana.. :) sevgili asiye, yufkayı ser, üstüne süt ve yağ karışımından sür.. her yerine gezdir, onun üstüne ikinci yufkayı ser.. yine süt ve yağ karışımını sür.. sonra sonra yufkayı 12 parçaya kes.. sigara böreği gibi düşün.. sonra içten koy.. sigara böreği gibi sar.. buzluğa at.. bu böle böle devam edio... ve tadından bişey kaybetmio canım... yufkayı tek kat sarma ama çok ince oluo..kolay gelsin hepimize... :hulya:
öyle canım açık aramaktalar boş insanlar işte kafası sadece o tür şeylerle dolu...bazen açmıyorum kapıyı uyuyordum duymadım diyeee...ecetuba seni çok iyi anlıyorum... herkes bebeği olunca nerde ne hata yapacak acaba.. evi derli mi toplu mu diye açık arıyo resmen.. ama bunu yapan senin komşun.. mesafe koy canım ya, her kapıyı çalışında açma bence..
bu da güzelmişkaydirigubbakcemile3haha ben her kapı çaldığında kalkıp bakmıyorum bile bana kimse gelmez diye
şimdi içime bi kurt düşürdünüz gelen oluyor mu acaba?
benim icimde rahat etmezdi..öncelerden kendi ellerimle yapardim misafire ne ikram edersem...baktim gittigim yerde hazir keki falan birak sadece cerez cay ikram ediyorlar...gerci ben yapamam sadece cerez cay ikram etmeye..ama artik bende hazir kek falan ikram ediyorum..burda genelde öyle..bence haber vermeleri çok güzel bir davranış. habersiz gelen misafirleri hiç sevmiyorum. çalışan bir bayan olarak evim her zaman toplu olmuyor yada toplasam bile eşim dağıtıyor yine. bende misafirlerime hazılrık yapan birisiyim ama nedense hiç bir kimse bize hazırlık yapmazlar hep önümüze hazır kek bisküvi koyarlar nedense. eşimde bu sebebpten çok kızar hatta bazı kişiler geleceği zaman hazırlık yaptırmaz onlar bize önem vermiyor sen neden yapıp duruyorsun diyor. misafir 9 nasibiyle gelir 1 ini yer 8 ini bırakır gidermiş. yoruluruz ama olsun değer verip geliyorlar ya allah razı olsun. biryerleri karıştıranları sevmem o ayrı bir dert hemen yüzüm asılır tepkimi belli ederim.
aha bunu bilmiyordum ben:)canım ıstedıgın zaman sesını kapatabıldıgın ve çalma sevıyesını kendın ayarlayabıldığin zıllerden taktırabılırsın..
bu da iyiymiş:)şekercik en iyiysi hehe... benim bebiş zil sesinden uyanıyo malesef.. bende zile her basana gıcık oluyorum...en sonunda eşime zili söktürdüm... napim uyanınca uyumuyo kolay kolay :)
bence haber vermeleri çok güzel bir davranış. habersiz gelen misafirleri hiç sevmiyorum. çalışan bir bayan olarak evim her zaman toplu olmuyor yada toplasam bile eşim dağıtıyor yine. bende misafirlerime hazılrık yapan birisiyim ama nedense hiç bir kimse bize hazırlık yapmazlar hep önümüze hazır kek bisküvi koyarlar nedense. eşimde bu sebebpten çok kızar hatta bazı kişiler geleceği zaman hazırlık yaptırmaz onlar bize önem vermiyor sen neden yapıp duruyorsun diyor. misafir 9 nasibiyle gelir 1 ini yer 8 ini bırakır gidermiş. yoruluruz ama olsun değer verip geliyorlar ya allah razı olsun. biryerleri karıştıranları sevmem o ayrı bir dert hemen yüzüm asılır tepkimi belli ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?