Doğuma Hazırlık Bebek yağları zararlı mıdır?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gkt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gkt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
199
4
96
İstanbul
merhaba, doğum yaklaştı ve hazırlıklar hızlandı. ben bebek yağı kullanıp kullanmamakta biraz kararsızım. kısmetse kış bebeği olacağı için kullanmam gerebilmiyorumkismilekebilir. ama erken ergenliğe neden olabildiği soyleniyor. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? kullananlar hangi yağı kullanıyor?

hiç böyle bişey duymamıştım bnm doktorum özellikle bebek yağı sür demişti ben her banyodan sonra masaj yapıyorum çokta iyi oluyo rahatlıyolar hatta bebeklerın en sevdği seylerden biri..

hakkaten bebekler çok seviyor bu yağlanma işini ama için rahat etmiyorsa badem yağı ve hakiki zeytin yağı kullananları duymuştum sende düşünebilirsin ama hakiki zeytin yağı çok kötü kokuyor badem yağıda bebişi daha ozamandan kıllı yaparmıki diye düşünmüyor değilim..:)

johnson's bebe yagını kullanıyorum banyodan sonra vazgecılmezımızdır.oglum cok rahatlıyor hatta bıde aynı markanın uyku kremı var onuda kullanıyorum benım kardesım 17 yasında annem sureklı yag kullanırdı kardesımın butun gelışımı yerınde ergenlıgede erken gırmedı boyle bişey olsaydı kımse kullanmazdı kımsenın dedıgıne bakma kendi bildiğini okuuu

çocuk doktoru özellıkle her banyodan sonra surulmelı dıyor yıkanmadıgında vucudunu temızledıgınızdede ıslak havluyla surun dedı çünkü vucudları narın oldugu ıcın nemlendırıcıyıde ıhtıyacı var.ve anneyle bebeğin birbirine bağ kurmasında cok buyuk etken cıplak tenıne annenın elı değdığınde bebekler cok etkılenıyomuş ve hoşlarına gidiyormuş doktor öle demişti.a.s.

bende kullanıyorum doktrumuz hem yağını hemde nemlendiricisini mutlaka kullan dedi,bende banyo suyunun sonuna yağıda döküyorum,banyodan sonra msj yaparak nemlendirici sürüyorum..

hamileyken aynı başlığı ben de acmıştım canım , o zamanki yorumlara göre ben de aldım bebe yağı ama doğru düzgün kullanmadım...

önce kendimde denedim böyle yapış yapış bi his bıraktı bende rahatsız oldum o yüzden de bebeğime çok kullanmadım..

sadece bazen poposuna ve bacaklarında bezin iz yaptığı yerlere kullandım , kızarıklığa iyi geliyor ama banyodan sonra filan masaj yapmadım...

sonuçta kimyasal bişey , ben cok taraftar değilim böyle şeylerin çocuklarda kullanılmasına...

hamileyken aynı başlığı ben de acmıştım canım , o zamanki yorumlara göre ben de aldım bebe yağı ama doğru düzgün kullanmadım...

önce kendimde denedim böyle yapış yapış bi his bıraktı bende rahatsız oldum o yüzden de bebeğime çok kullanmadım..

sadece bazen poposuna ve bacaklarında bezin iz yaptığı yerlere kullandım , kızarıklığa iyi geliyor ama banyodan sonra filan masaj yapmadım...

sonuçta kimyasal bişey , ben cok taraftar değilim böyle şeylerin çocuklarda kullanılmasına...

o halde siz pişik önleyici krem,nemlendirici krem,şampuan,pudra,sabun da kullanmıyorsunuzdur bebeğinize ne de olsa onlarda kimyasal içerikli :))

Ablamın doktoru petrol türevinden olduğu için bir çok krem ve vücut yağı kullanma mecbur kalmazsan demişti...
Saf zeytin yağı kullanıyor her banyodan sonra ve günde bir kere de bezini değiştirdkten sonra sürüyor..
Bebek yağı hiç kullanmadı gördüğün kadarıyla..

o halde siz pişik önleyici krem,nemlendirici krem,şampuan,pudra,sabun da kullanmıyorsunuzdur bebeğinize ne de olsa onlarda kimyasal içerikli :))

''kimyasal'' içerik sizin için önemli olmayabilir belki ama benim için öyle ve elimden geldiğince de dikkat ediyorum , size de tavsiye ederim..

ayrıca niye böyle manidar bi mesaj yazdınız anlamadım , ama çok merak ettiyseniz cevaplayayım sorunuzu ;

pişik önleyici çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum , (aslında doktorum bile her alt açmada sebamed kullan demişti ama ben cok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum)

nemlendirici kullanmıyorum ,

şampuan en az kimyasal içerikli olduğu söylenen , benimle aynı fikirde olan doktorların da önerisi olan sebamed kullanıyorum ,

pudra asla kullanmıyorum..

sabun kullanmıyorum...

''kimyasal'' içerik sizin için önemli olmayabilir belki ama benim için öyle ve elimden geldiğince de dikkat ediyorum , size de tavsiye ederim..

ayrıca niye böyle manidar bi mesaj yazdınız anlamadım , ama çok merak ettiyseniz cevaplayayım sorunuzu ;

pişik önleyici çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum , (aslında doktorum bile her alt açmada sebamed kullan demişti ama ben cok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum)

nemlendirici kullanmıyorum ,

şampuan en az kimyasal içerikli olduğu söylenen , benimle aynı fikirde olan doktorların da önerisi olan sebamed kullanıyorum ,

pudra asla kullanmıyorum..

sabun kullanmıyorum...
canım hepimiz bebeklerimiz için kendi bildiğimiz doğrultuda bieyler yapmaya çalışıyoruz.tabiki herşeyde kimyasal ürünler var ve dikkat etmeliyiz,ama annelerimiz bizlerede kullanmış ve hepimiz sağlıklıyız,eğer ki bebek için ciddi bir tehlike içeriyor olsa bu ürünler üretilmez ve doktorlarımız önermez.herkesin kendibileceği bişey tabiki.ama biraz daha rahat olursanız bebeğiniz daha sağlıklı büyür emin olun.

canım hepimiz bebeklerimiz için kendi bildiğimiz doğrultuda bieyler yapmaya çalışıyoruz.tabiki herşeyde kimyasal ürünler var ve dikkat etmeliyiz,ama annelerimiz bizlerede kullanmış ve hepimiz sağlıklıyız,eğer ki bebek için ciddi bir tehlike içeriyor olsa bu ürünler üretilmez ve doktorlarımız önermez.herkesin kendibileceği bişey tabiki.ama biraz daha rahat olursanız bebeğiniz daha sağlıklı büyür emin olun.

tabiki öyle , ömrünün sonuna kadar bu tip şeylere fazlasıyla maruz kalacak , hayatının başında ne kadar dikkat eder onu korumaya çalışırsak kardır diye düşünüyorum...ciltleri çok hassas çünkü...

yoksa cok pimpirikli biri değilimdir.......

yok bebek yağı zararlı mıdır yok kimyasal içerdiği için hayatının başında bebeğime sabun bile kullanmıyorum vs mantığında olan annelere tavsiyem bebeklerini emzirdikleri dönem boyunca düzenli periyotlarla sütlerini analiz ettirsinler,kaç çeşit kimyasalla karşılaşacaklarını merak ediyorum.

konuya uygun olarak ;

ben bebek yağını zararlı buluyorum , çok mecbur kalmadıkça böyle ürünlerin kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum...

Son düzenleme:
Organik olmayan tüm ürünlerin bebek için zararlı olduğunu düşünüyorum. Ama bir de organik diye reklamı yapılan ama organik olmayanlar var, onlar daha beter, çünkü aynı zamanda kandırıyorlar. Ben oğlumda motherlove ürünlerini kullanmıştım. Şimdi hamileyim yine çok yeni henüz ve karın çatlak ürünleriyle başladım yine. Bebek yağları bebeği çok rahatlatıyor bence, bir de derisini besliyor, pütürlenmeyi engelliyor. Üstelik anne bebk tensel teması bebeğin özgüvenini de destekliyormuş. Motherlove tavsiye ederim ama ben bulmakta zorlandım. Eczanelerde var ama her yerde değil. internetten bulup mail attım bana bulabileceğim yerleri bildirdiler filan. Ama değdi. zrytinyağı, kayısı gibi kokular var çinde. hayırlı doğumlar sana, darısı başıma...

Bebek yagını johnsons babynınkılerden aldım.Dun komsumuza gıttım.bebek yagı bebege alerjı yapmıs,Bebek yagını surmusler heryerı kabarmıs.Belkı de cocugun cıldı cok hassasstı ondan.Gorumcem de hep aynı urunu kullandı ve cok memnun kaldı.Ben hala kullanıp kullanmamkta kararsızım

Rica ediyorum konuya uygun yotumlar yapın.Konu dışına çıkmasın lütfen olumsuz düşünceleriniz.
İyi paylaşımlar diliyorum hepinize:a.s.:

merhaba, doğum yaklaştı ve hazırlıklar hızlandı. ben bebek yağı kullanıp kullanmamakta biraz kararsızım. kısmetse kış bebeği olacağı için kullanmam gerebilmiyorumkismilekebilir. ama erken ergenliğe neden olabildiği soyleniyor. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? kullananlar hangi yağı kullanıyor?

Merhaba, bebe yağlarının mineral yağ içerdiğine dair bilgiler var. Mineral yağ petrolden elde edilir ve cildinizin üzerinde emilmesi çok zor bir tabaka bırakarak cildiniz bloke eder. Böylece cildiniz gözenekleri tıkanacağı için hem toksinleri atamaz hem de nefes alamaz. Detaylı bilgi için web siteme bakabilirsiniz. Sezgi'nin Doğal Bakım Projesi: Bebe Yağının Zararları

Back
X