Bebek Yapmalı mıyız?

Finrod Felagund

God protect you
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2018
2.411
5.471
108
Selamlar, öncelikle sorumu yanlış anlamayın. Tabii ki bebek yapıp yapmamayı buradaki yorumlara göre seçmeyeceğim. Sadece fikirlerinizi merak ediyorum. Lütfen bu doğrultuda yargılamadan cevap yazarsanız sevinirim.

2 yıldır evliyiz. Mutlu ve heyecanlı bir evliliğimiz var eşim ile. Bu zamana kadar detaylı bir şekilde bu konuyu hiç konuşmadık. Hep arka plana attık, erteledik. Ben özellikle kız çocuklarını çok seviyorum, eşim de belli etmese de seviyor. 26 yaşındayım, eşim de 28 yaşında. Bu konuyu açmalı mıyım eşime? Yoksa daha erken mi? Çocuk veya hamilelik aramıza bir duvar olarak girer mi? Çünkü bu aşamada olan çoğu kişi benzer durumları yaşıyor. Eşimle çok iyi bir birlikteliğimiz var. Böyle bir şeyin aramızda soğukluk yaratmasını istemem. Ben hiç açmadan onun bir şey demesini mi beklemeliyim? Ne düşünüyorsunuz? Çalışan biriyim bu arada.

Bunu ikinizinde istemesi gerekiyor eşinle konuş onunda düşüncesini ögren eger ikinizde hazır hissediyorsanız artık düşünebilirsiniz bebek evde neşe mutluluk sevinç bereket herşey mutlulugunuzu bozmaz tam tersi mutlulugunuza mutluluk katar ama ikinizde çalışıyorsanız tabi daha detaylı düşünmeniz lazım kim bakacak bebege zaman ayırabilecekmisiniz çalışan bayana biraz daha zor oluyor bebek olunca bazıları eşini unutuyor kendine bakmıyor salıyor herşeyi ihmal ediyor oda sogukluk oluyor arada eşle orta noktayı siz ayarlayacaksınız hayırlısı olsun Allah gönlünüze göre versin

Teşekkür ederim. Bu konuda çok inceyimdir. Bebek oldu diye eşime ilgimi azaltmam veya kendi bakımımı düşürmem. Bu konularda hassasımdır. Dediğim gibi 2 yıldır evliyiz ve ben yavaştan istemeye başladım. Eşim ne istiyor ne de istemiyor havasında. Net konuşmadığımız için bir şey söyleyemiyorum. Çalışıyorum ama doğum izni vb. alabilirim. O yüzden bir süre sorun olacağını sanmıyorum.

Ya açıkcası bunun oturulup karar verilmesi gibi bi durum gelmiyor aklıma, bazen bi bakış bi tebessüm bile o an’ın geldiğine artık hazır olduğunuza işaret oluyor.

Yaşınız genç daha, mahalle baskısına maruz etmeyin kendinizi, o an gelince zaten duramazsınız.

Teşekkür ederim. Bu konuda çok inceyimdir. Bebek oldu diye eşime ilgimi azaltmam veya kendi bakımımı düşürmem. Bu konularda hassasımdır. Dediğim gibi 2 yıldır evliyiz ve ben yavaştan istemeye başladım. Eşim ne istiyor ne de istemiyor havasında. Net konuşmadığımız için bir şey söyleyemiyorum. Çalışıyorum ama doğum izni vb. alabilirim. O yüzden bir süre sorun olacağını sanmıyorum.

Sizin için bi sorun olmaz ozaman eşinizde istiyorsa zaten 2 yıl olmuş evliliginizde aranıza bi minik katılsa fena olmaz :)

Canım şuan hamile biri olarak söylüyorum yanlış anlaşılmasın sakın maddiyat neyse de manevi olarak hazır isen eşin ile konuşabilirsin
Bilmiyorum, hazır olduğumu düşünüyorum açıkçası.
Yaşınız genç daha, mahalle baskısına maruz etmeyin kendinizi, o an gelince zaten duramazsınız.
Yok baskı yapmıyoruz birbirimize. Hatta bu konuları hiç konuşmayı sevmiyoruz diyebilirim. Eşim de ben de acele etmiyorum, o an gelince dediğin gibi olur zaten.

Sizin için bi sorun olmaz ozaman eşinizde istiyorsa zaten 2 yıl olmuş evliliginizde aranıza bi minik katılsa fena olmaz :)
Çok mutlu bir evliliğimiz var, bir minik o mutluluğu daha da arttırır umarım :)

Henuz daha gencsiniz, kac cocuk istiyorsunuz bilmiyorum ama aceleniz yok gibi. Cocuk olunca yapmasi zor olacak, sunu da yapsam dediginiz seyler var mi onlari konusabilirsiniz esinizle. Biz 3 yil once konustuk, etraftan cocuk icin ideal yas artik geciktirme denen yastaydik ama benim is icin onume cok iyi bir firsat gelmisti. Erteledik ve ben firsati degerlendirdim. Sizin gibi daha notrdum o zamanlar, su anda ise istiyorum bebegi. Daha olgunlastik, iyiki ertelemisim, o tecrube cok iyi oldu benim icin. Hem zihnen hem de ekonomik olarak da su anda daha rahatiz.

Esimle her ne kadar cok uzun suredir birlikte olup birbirimizi tanisak da, evlilik yeniydi o zamanlar. Aileleri tanimak, dogru iletisimi kurmak vb de zaman aliyor.

Tam oyle soylemeseniz de sanki esiniz henuz %100 istiyor gibi degil, kendinizden eminseniz bile onunla mutlaka konusun, ne istedigini bilin. Sonucta birlikte buyuteceksiniz.

Henuz daha gencsiniz, kac cocuk istiyorsunuz bilmiyorum ama aceleniz yok gibi. Cocuk olunca yapmasi zor olacak, sunu da yapsam dediginiz seyler var mi onlari konusabilirsiniz esinizle. Biz 3 yil once konustuk, etraftan cocuk icin ideal yas artik geciktirme denen yastaydik ama benim is icin onume cok iyi bir firsat gelmisti. Erteledik ve ben firsati degerlendirdim. Sizin gibi daha notrdum o zamanlar, su anda ise istiyorum bebegi. Daha olgunlastik, iyiki ertelemisim, o tecrube cok iyi oldu benim icin. Hem zihnen hem de ekonomik olarak da su anda daha rahatiz.

Esimle her ne kadar cok uzun suredir birlikte olup birbirimizi tanisak da, evlilik yeniydi o zamanlar. Aileleri tanimak, dogru iletisimi kurmak vb de zaman aliyor.

Tam oyle soylemeseniz de sanki esiniz henuz %100 istiyor gibi degil, kendinizden eminseniz bile onunla mutlaka konusun, ne istedigini bilin. Sonucta birlikte buyuteceksiniz.

Aynen. Oyle 3 4 cocuk istemiyoruz. 1 ideal gibi. Belki 2 olur. Ben kendimi hazir hissediyorum ama esimle kurulu bir duzenimiz oldugu icin bir yandan da bozulmasindan endiseliyim. Evet esim %100 istekli degil ancak onunla ben istiyorum seklinde konusursam kesinlikle olumsuz cevaplamaz. Bu yuzden iyi dusunmek istiyorum. Bir yandan da daha erken gibi geliyor yas olarak...

Back
X