Bebek Beslenmesi bebek yoğurdu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gxoxkyxuxzxuxm16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
160
1
96
Bursa
Geçen hafta yoğurt vermeye başladım bebeğime,doktorumuz pastörize süt kullan dedi,ancak iki çeşit var,biri günlük biri de uzun ömürlü.Ben doktorun uzun ömürlüyü kast ettiğini zannediyorum ama internette gezerken günlük olan kullanılır yazıyor.Ben mi yanlış anladım acaba?Küçük bir ilçede görev yaptığımız için günlük pastörize süt bulmak zor,mama ile mayalamaya çalıştım hiç olmadı.Açık süt bulabilirim ama o da ne kadar sağlıklı ki...Gerçi pastörize sütte sağlıksızmış güya.Kafam çok karışık,siz yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz?
 
ben de günlük süt kullanıyorum.ama eğer bulamazsam uzun ömürlüyle de yaptığım oluyo.bence şartları zorla ve günlük süt bulmaya çalış.2-3 gün gidiyo zaten. yerini bulursan 3 günde bir ayırttırırsın ama bulma şansın hiç yoksa yapacak bişey yok tabi.
 
ikside olurkaydirigubbakcemile2
sütü acıp kalan sutu 1 tasım kaynat kalnı 2 gun kullanabılırsın..yıne kaldysa bırdaha kaynat 2 gub daha gıder.
 
günlük sütün besin değeri uhtye göre daha iyi.ama kaynatmayın lütfen.çünkü kullanılan tüm teknolojinin amacı süttekiyararlı bakterileri ve proteinleri kaybetmemek.kaynatırsanız hepsi boşa gider.mayalama sıcaklığına kadara ısıtın öyle kullanın.eğer günlük süt imkanınız yoksa mecburen uht kullanırsınız ama sakın açık süt almayın..
 
arkadaşlar benimde kafam karıştı yoğut konusunda devam maması ile mayalıyorum ama süte geçmek istiyorum açık alabileceğim yer yok ...günlük süt derken marka verebilirmisiniz ??
 
bende çok kararsızım ya bu konuda.
yokmu başka akıl verecek kimse .
ben biberon maması ile yapılabildiğini duydum ama hala tam emin değilim .sizler ne yapıyorsunuz?
lütfen yardım
 
vallahi ben bildiğiniz sarı kızın sütünden yapıyorum.2 günde bir sütçü amcam getiriyor bi güzel kaynatıyorum sonra mayalıyorum.içirdiğim zaman da pastorize kullanmayı düşünmüyorum. hazır olan,uzun ömürlü olan herşeye karşıyım açıkçası hazır meyveli yoğurlardan dahi vermedim oğluma.
 
Ben açık süt alıyorum.Tek ineğin sütünü yani.
Kaynattıktan sonra biraz ılınmaya bırakıyorum.Günlük mayalamıyorum valla haftalık mayalıyorum ben.
Löpür löpür de yiyor kuzum.İlk zamnalar günlük mayalıyordum ama
 
ben devam sütü ile mayalıyorum yoğurdunu.. bildiğim kadarıyla daha besleyici oluyormuş.. normal süte göre daha sulu oluyor mayalanan yoğurt devam sütü ile. ama yoğurt tadı olmuşsa tamamdır zaten..
 
Sütaşın günlük sütleriyle yapacağım. Çevremdeki birçok arkadaşım da bu şekilde yoğurt yapıyor.( Cam şişede olan sütlerle.) Açık süt almayı düşünmüyorum.
 
çok teşekkür ederim canlarım:asigim:
biraz olsun içim rahatladı.çok kararsız kalmıştım .teşekkürler olumunekankayizsmile
 
çok teşekkür ederim canlarım:asigim:
biraz olsun içim rahatladı.çok kararsız kalmıştım .teşekkürler olumunekankayizsmile
beryalcim ben de 2 gündür yoğurt vermeye başladım. pastörize sütle mayaladım fakat benim küçük adam yoğurdu sevmedi. bugün ona pirinçli mama yaptım (bebelac) onu yedi şaşırdım. meyve püresi de yemiyor ne yapacağımı bilemedim. senin oğluş yiyor mu yoğurdunu?
 

Canım daha çok erken hemen kabul etmiyorlarki ek gıdayı, benim oğlanda yemiyordu hafta sonra tekrar verdim yiyor artık. Çocukların en sevdiği şeylerden biri yourt çok az çocuk ititraz ediyor yoğurda, hiç yemiyorsa içine cicibebe yada sevdiği meyve falan katabilirsin.
 
bugün denemeye ara verdim canım. yarın yine vericem dediğin gibi zamanla kabul edecek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…