Bebek ziyareti

Haziranda sezaryen doğum yaptım annemle eşim yanimda kaldi kayınvalidem ve kayınpederim 15 gun sonra geldiler oda esim arabayla almaya gitti ve cok dikkatli davrandilar gorumcelerim bebegimi 48 günlüktü gördüklerinde herşey anlayışla yaklaşıyor güzellikle anlattigimizda normalde kayinvalidem kuş olur uçardı torunu için kimse tutamazdı güzellikle konuşup peşine kurallara uymazlarsa gelseler bile çocuğu göstermem odaya kapatırım dedim onlarda anlaşıla yaklaştı sağlıklı olun biz görüntülü aramaylada yetiniriz dediler hala gün aşırı görüntülü arar 5dkda olsa gösteririm karşılıklı anlayışla alakalı sanırım durum

Mayis sonunda dogum yaptim eve kimseyi almadik,sadeve refakatci olan kayin validem vardi,birde hastaneye goturup getiren bir yakin dostumuz ,cunku esim ve 2 kayin biraderim saglikci hepsi karantinadaydi,ben annem kronik hasta kendi evindeydi,bwn arac kullanicak duruma gelesiye annem bile gormedi,esimde kameradan gordu ,sizde diyin goruntulu arariz ,oyle gorursunuz ,eve almayin kimseyi

Devlet hastanesinde doğum yapıcam kısmetse. Eğer erkek refakatçi kabul etselerdi sadece eşim kalacaktı yanımda, etmedikleri için kardeşim kalacak. Oda tek kişilik eşim ve kardeşim dışında kimseyi kabul etmez hastane biliyorum. O yüzden herkesi tembih ediyorum gelmeyin diye, eşimede söylüyorum sakın babamı getirme gelmek isterse diyorum. Kv öyle düşünceli ki, önümüzdeki hafta şehir dışından gelecek, geldiğimiz gün sizde gelinde sizide göreyim diyor.. Eşime söyliycem en az 1 hafta gidemeyiz diye. Bebek ziyareti için kimseyi kabul etmeyi düşünmüyorum. Kardeşim yanımda kalacak zaten eve geçincede. Misafir kabul etmeyi düşünmüyorum ama eşim gelene gelme mi diyelim uzaktan bakar giderler diyor. Bende kimsenin öyle uzaktan bakacağını düşünmüyorum. Herkes kucağına almak isteyecek gibi düşünüyorum. Eşimin teyzesi aylar önce korona çok daha tavan yapmışken bebeği sevdirmemezlik etmezsin dimi diye beni yokluyordu.. Gelen olursa illa ki bebekle temas edecek, sizi çok iyi anlıyorum.. Ama eşinizin kardeşi onlarda. Kendi kardeşimin heyecanını düşünüyorum mesela, ona gelme diyemem zaten bebekten dolayı ekstra dikkatli kardeşim. Görümcelerinizde dikkat ediyorlarsa eğer gelip görsünler.

Ya şu kv ısrarı garip geliyor ya belli ki gelin rahat etmeyecek gelme dimi amaa gelmeeee. İlk doğumda kv ısrarla durdu yalnızca açık aramaya gelmişti ikinci doğumda tutturdu kalacağım yine diye tabi tecrübe ettim 1.doğumda eşime dedim annen kalacaksa ben zorla kalkar giderim doktor falan dinlemem dedim eşim tutup götürdü bak aklıma geldi gerildim şimdi akşam akşam. Aranızda sorun yoksa hiç olmamışsa kvniz de gelsin derim ama sorun varsa sıkıntılı bir tipse doktor katiyen 3 kişi olacaksınız gerisi gelmeyecek dedi dersiniz

Benimde Allah izin verirse ekimin sonunda dogumum sadece esimi refakatci aliyolar evdeki 2 cocuklada ilgilenecek birileri lazim☺ ama eve gecince tabiki annemde kayinvalidemde gelip gorecekler ikiside evden disari adim atmiyo yani ama yinede maske ve titizlikle 5dkka bebegi gorurler cok uzatmayiz hele elletme opturme asla.zaten onun minnak suratina siperlik alcam yaklasmaya kalkanda yaklasamaz

Bu sorunu bende çok yaşıyorum ya. Fazla takıyorum. Herkesi kırıp geçiriyorum çocuk gibi azarlıyorum resmen gelen gideni. Kendimi değil kaynanamı düşünüyorum çünkü. O da bizim evin bebeği gibi. Kalp var tansiyon var şeker var. Allah korusun bir yakalansa kurtulma ihtimali yok. Hem kendimide hiç affetmem. O yüzden biraz katıyım bu salgın konusunda. En son babam geldi bulunduğum şehire iş dolayısıyla. Aylardır hasret kaldiğim babama gel bile diyemedim çünkü gelse dayanamıcam sarılicam eve davet edicem. Zaten yoldan gelmiş çok büyük risk. Dedim baba sen en iyisi gelme. Sizin durumunuzda olsam kafayı yerdim sanırım. Ama karşınzdaki kişilerinde anlayışlı olmaları gerekiyor sonuçta sizin ve bebeğinzin hayatı söz konusu. Yada konuşsanz içeri girmeden kapıdan baksalar sadece.

Onunda torunu ve görmeye merak etmeye hakkı olduğunu düşünüyorum. Gelip görebilir yani kv.

Bugün eşimin testi pozitif çıktı. Hemen 2 yaşındaki oğlumun doktoru ile görüştük.
Daha bugün 22 günlük enfekte olmuş bir bebek baktım, bebek görmeye gelenlerden kapmış dedi.
Bu belanın ne kadar süreceği belli değil, madem Kendilerini izole etsinler bir süre sonra gelsinler bebeği görmeye.
Bebekler ve emziren anneler için covid tedavi ilaçları kullanılamıyor. Bunu unutmayın lütfen.

Eşinizin annesi hakli sizin anneniz kadar oda istiyor ama görümcelerin birazcık gec görsede olur normal bi zamanda değiliz kayinvalideniz sizinle eve görmeye gelmeli diye düşünüyorum ama gorumcekler noo

Simdi soyle bisey, anneniz suan yaninizda mi? Yani bir suredir sizinle mi? Eger oyleyse sizle birlikte doguma gidecek ve sonrasinda da yaninizda olacak. Okey. Kayinvalide disardan geliyor. Bilemeyiz kimlerle temas etti. Oyle bir durumda ben de hastaneye gelinsin istemem. Eve de bir sure sonra gelinsin isterim. Ama anneniz de baska yerden gelecekse kayinvalideye gelme demeye hakkiniz yok.

Şuan çok hassas bir dönemdesin kaygıların da çok normal canım ama maske takıp hijyen kurallarına uyacaklarsa görsünler bence bebeğini kayınvaliden sonuçta kapının önünde beklerim demiş üzüldüm kadına ne kadar görmek istiyor demek ki

Ben mayista doğum yaptım, refakatçi ablamdı (salgın süresince evden çalıştı),ve eşim geldi (O da doğumdan 2 hafta önce izin almıştı izoleydi).kayinvalidemi 65 yaş üstü olduğu için hastaneye almadılar zaten. O dönem 65 yaş üstü izole ve yasaklı olduğu için eve gelip bana bakti. Görümce de bir saat eve uğradı uzaktan gordu çocuğu.
Bence hastane bahçesinde olmanın anlami yok kendilerini en az 14 gün izole edip eve gelebilirler. Tabi ki çocuk kucaklarda gezmesin uzaktan sevilsin.
Benim bebeğim ayın 14 unde zaturee aşısı olacak sonrasında sosyal mesafeli olarak arkadaslarimla görüşmeyi düşünüyorum. (Calismayanlarla ve düğün düğün gezmeyenlerle).

Anneniz yanınızdayken kayınvalidenize gelme demeniz hem eşinizi hem ailesini dışlamak olur. Sizin annenizin ne kadar torunuysa sonuçta onunda torunu. Ya kendi annenizi de çağırmayacaksınız ya da eşinizin - sadece annesi tabi- mesafeli ve dikkatli bir şekilde görmesine izin vereceksiniz.

Hastanenin kapısınının önünde beklemesinler. Hastalık en çok o giriş çıkışlarda bulaşıyor gibi geliyor. Siz hastaneden çıkacağınız zaman gelirler görürler.

Mart sonunda doğum yaptım,hastanede refakatçi eşim kaldı yanımda.Annemler kayınvalidemler 3 aylık olunca gördüler bebeğimi.O zamana kadar da eve hiçkimseyi almadık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…