Birincisi arkadaşınızın yaptığı çok düşüncesizce. Daha yeni bebeğini kaybetmiş birine, beşik monte ettirmek aşmış bir durum. Ama kötü niyetli olduklarını zannetmiyorum. Düşüncesizler işte.
ikincisi, şu anda hassas bir psikolojidesiniz. Neye alınacağınız belli olmaz, o yüzden kendinizi çok ciddiye almamanızı öneririm :)
şu anda sizi hep dahil ettiklerinden Şikayetçisiniz ama tam tersi durumda yine alınırdınız. Mesela Sizi hiç çağırmasalardı, yanınızda hiç konuşmasalardı, ya da iki de bir Allah sana da versin deselerdi gibi...
Üçüncüsü sizi anlıyorum, yaşadığınız anormal değil, çok doğal. Benim bir oğlum var ama yıllardır tedavi gördüğüm halde ikinci çocuğum olmuyor. Ben de çok sevinirken arkadaşlarıma, kimseye belli etmediğim bir burukluk oluyor içimde. Üzülüyorum yani ama kendi içimden bile devamlı maşallah diyorum nazar değmesin diye.
dördüncüsü, biraz fazla abartıyorsunuz durumunuzu. Bu kadar abartmamayı deneyin. Bir bebeğiniz olmuş, kaybetmişsiniz. Gebeliklerin özellikle ilk haftalarında düşükler çok olağandır. Şükredin doğal bir şekilde hamile kalabiliyorsunuz.
Ben 6 senedir uğraştığım ve
tüp bebek tedavisiyle olan bebeğimde düşük yaptım. üzülmeyeyim, yine olur da diyemiyorum, çünkü olmuyor. Hiç çocuksuz yıllarca bekleyenler, tedavi sonucu olup da kaybedenler var.
evet, bir acınız var ama bunu çok abartıyorsunuz. Biraz kendinize zaman tanıyın, biraz zihniniz ve bedeniniz rahatlasın. Ondan sonra gerekli tedaviyi olur, yine bebek düşünürsünüz. Yani düşük yapsanız da şükredin ki, bebeğiniz oluyor.
arkadaşınızın bebeğine de gidin. Hiç de üzülmeyin. Sevinin onlar için, bebeklerini sevin. İleride sizin de olunca onlar sa sizinkini severler.
emin olun, milletin düşüncesizce de olsa sizinle Konuşması, konuşmamasından iyidir. Benim bir birkaç senedir tedavi gördüğümü bilen arkadaşlarım beni mevlütlerine çağırmadılar, gittiğimde bebeklerini göstermemeye çalıştılar, İçeride ağlayan bebeği uyuyor dediler, ben de gittiğimde bebekle yine hiç ilgilenmedim ki nazarı değdi demesinler.
şükredin, abartmayın. Sizin durumlarınızı ve fazlasını yaşamış biri olarak, durumunuz hiç de acınası ya da çok kötü değil.
eat, pray and love şimdiki mottonuz olsun. Bebeğiniz olduğunda da Allah güle güle büyütmeyi nasip etsin.