- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi caninfistigi
-
Konum bu bebek istiyorum. 33 yaşındayım ve çalışmalara daha başlamadık. Bir süredir antidepresan kullandığım için ertelemiştik. Şimdi doktor kontrolünde bıraktım sayılır. Kadın doğumcu belirledim. Kan testlerimi yaptırdım. Folikasite başladım. Bir korunmasız sevişme işi kaldı :) Şimdiden biraz paniğim. Onca insana sakin olun stres yapmayın, stres olumsuz etkiliyor böyle şeyleri dedim. Ama başa gelince farklı oluyormuş. İnsanları anlamıyorum nasıl böyle dünya batmış gibi davranıyorlar daha ilk aylarda diye düşünürken şimdi sanki ben de hemen ilk aylarda olmayınca üzülmeye başlayacakmışım gibi.
O kadar dağınık ki kafam. O kadar saçma şeyleri düşünüyorum ki. Bu ay denemeye başlasak mı? Başlarsak ramazanda oruç tutsam mı? Oruç tutmamak için bahane mi arıyorum. Acaba bu ramazan geçse de sonra mı çalışmalara başlasak? Ama zaten 33 yaşındayım bir an önce başlasam mı? Daha olup olmayacağı bile belli değil. Aklımda böyle irili ufaklı acayip bir sürü soru.İlaçlarımı bırakmamla geri gelen ufak tefek takıntılar. Her şeyin başı aslında azıcık sakin olmak ama o da bende yok. Daha olmamış bebeğe kim bakacak, doğum yapınca yanımda kim duracak, doğururken acır mı, emzirirken acır mı, uykusuz gecelere hazır mıyım, daha evi tam çekip çeviremezken anne olmaya hazır mıyım, yahu 33 yaşındayım daha ne zaman hazır olucam, kafamda bin tane düşünce.
Millet savaştan kaçıp çifter çifter doğururken senin daha şimdiden telaşlanmandan anladığım senden çok güzel bir anne olur
Senden bir bebek konusu görünce gözlerim ışıldadı. Hamile olduğunu sandım. Ama niyet de bir başlangıçtır.
Şimdi şöyle söyleyeyim kızıma ilk ay hamile kaldım. Üstüne 5 yıl aklımın ucundan geçmedi neredeyse 2. Çocuk ve hatta çok korktum kaza ile hamile kalmaktan. Nasıl olsa hemen kalıyordum korunmayı bırakınca.
Son 1,5 yıldır 2. Çocuk istiyoruz tam 3 kez kimyasal gebelik yaşadım. Beklemek, stres falan hep yoruyor insanı. Yaşım oldu mu 36.
Vel hasıl kelam her zaman düşündüğün gibi olmuyor. Ben ilk hamileliğim gibi hemen kalırım sandım. Ama olmadı.. Belki hiç olmayacak..
Sen de madem niyetine girdin.. Yapılacaklar çok rasyonel; geriye tek işlem kalmış.
Bence sen bırak oluruna, kendine yediğine, içtiğine dikkat et yeter. Yapabiliyorsan yumurtlama günlerini takip et. Zaman koyma kendine. Sonrasında dersin ramazandan önce hamile kalsaydım doğurmuştum diye.
Ben ilk düşüğümü yapmasaydım şimdi 6 aylık olmuştu bile. Her şey nasip hepsinden önemlisi. Ama başlamanın zamanı geldi bence.
Çok teşekkür ederim. keşke ama sanmıyorum. Biraz fevri biraz sinirli bir yapım var. Küçücük çocuğa bağırmaktan bile korkuyorum. Kendimi biliyorum dayanamaz bağırırım ben. Kedime bağırmışlığım var sinir edince o derece.
ilacı bırakmasamıydın acaba ben buraya takıldım doğrusu.
o bebek doğana kadar acaba sorusu aklından cıkmaz haberin olsun,
Allah dağına göre kar verir merak etme, kaldıramayacağın yükün altına inşAllah sokmaz
ben üşengenc paspaspal biriyken su an özverili bi anne isem herkes bana göre anne olur
Çok teşekkür ederim. keşke ama sanmıyorum. Biraz fevri biraz sinirli bir yapım var. Küçücük çocuğa bağırmaktan bile korkuyorum. Kendimi biliyorum dayanamaz bağırırım ben. Kedime bağırmışlığım var sinir edince o derece.
Çok doğru aslında. Bakalım yarına randevu aldım. Onu da erteleyip duruyorum. Nedense elime bir telefon alıp randevu almaya üşeniyorum. İnsan buna bile üşenirse artık. İş ciddiye binince bi tuhaf oldu anlamadım. Umarım senin de güzel haberlerin gelir. Alah isteyen herkese versin inşallak sağlıklı bebekler.
Bana da hep evlenince düzelirsin dediler. Hamarat olurmuşum. Ama olmadıŞimdi de bebek olunca onun için ne yemekler yaparsın falan deniyor ama bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?