• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekk ???

2 yılım bitti evliliğimde,3'e giricez kısmetse..
ve evlendiğimden beri bende,eşimde bebek istiyoruz..2 defada düşükle sonuçlanan acı tecrübelerim oldu..ama hiç hapla korunmayı düşünmedim,istemedim ve hiç tercih etmedim..erkeğin korunması daha uygun bence :34:

bebek fikri ise kesinlikle karı-koca arasında bi durum..
istemek,hazır olmakla alakalı..
dünyanın en güzel,en masum ve harika olayına tamamen hazır olunca şahitlik yapın,hayata geçirin..çok güzel bi duygu ve Allah'ım isteyen herkese yaşatsın inş..istisnasız..

başkalarının dediğine bakıp (ailen bile olsa) karar vermek asla doğru değil..

hakkınızda hayırlısı olsun ve inş dilediğiniz zaman olsun..

Burada bir kaç kisi daha diyor erkegin korunmasi daha uygun diye. Sorumun özel oldugunu biliyorum fakat siz neden öyle düsünüyorsunuz? Hani hap almak niye uygun degil?

Şu yazılanları okuyorum da ne kadar basıtleşmışiz.. bikere bebek olunca sosyal hayata yada gezme tozmaya ara vermek gıbı bırsey sadece bız turklerde var sanırım.. avrupada daha 20 gunlk bebeklerle tatıle havuza gezmeye tozmaya gıdılıyor bızım ulkemızde ise 1 2 yıl evden cıkmaya bıle korkuyoruz. neymiş bebek hayatı etkılıyormus asıl hayatı etkıleyen annelerdir aıle cevresıdır. özgürlükdeki kıtlıkdır. 1.5 ay erken olabılır ama ınsan kendıne guvenıyorsa esıne guvenıyorsa hıcde erken degıldir. neyı yaşarsanız cocukla yaşarsınız. tabıkı cocugun zorlukları var fakat cocuk aıleytı babayı anneden uzaklaştırmaz yakınlaştırır aıleyı aıle yapar. kafamızı eskı annelere göre degıl modern annelere göre bılınclendırmelıyız. bırsuru dergıler kıtaplar var. bence hersey ıcın sende esınde hazırsa cocuk hayata engel degıl hayata yenıden başlayış.. kıt göruslu olmayalım lütfen pasif anne hıc olmayalım..

Valla çocuklu hayat çocuksuz gibi olmuyor, özellikle günümüzde kabul gören standartlarda yetiştirmeye kalkarsan hiç olmuyor, ben ablamda anladım onu. Örnek veriyim sana, söz konusu bebeğin doğduğundan beri tonla bakıcak insanı ayrıca gündüz bakıcısı filan var. Dışarı çıkmalarını engelleyen bir durum yok 3 aylıktan itibaren enerjilerini toplarlarsa arada çocuğu bırakıp arada yanlarına alıp çıkıyorlar şehirdışına gidip geliyorlar vs. ama bebek dediğin öyle koyduğun yerde duran birşey değil. Bi kere gece en az 2-3 kez kalkıp beslemek gerekiyor, sabahın 6sından önce uyanıveriyor yine de. Sonra yanında tv izlenmemesi gerekiyor, 5 aylıktan sonra sürekli gözünün içine bakıyor senden onu oyalayacak aktivite bekliyor, saçma-sapan çocuk şarkıları ezberlemen, onu mutlu eden basit oyunları bin defa yapman, bütün gün kucağında odadan odaya gezdirmen gerekiyor. Böyle olunca 8-9 gibi uyusun da biz de uyuyalım diye gözünün içine bakıyor insan.

Bir de bırakıcak yeri olmayanları düşün, 4 yaşına kadar bir sinemaya-tiyatroya bile gidemeyeceksin çift olarak, akşam eğlenmeye gitmen zaten kendi kendine takılacak yaşa gelene kadar mümkün değil. Arabasız biryerden biryere kalmalık gitmen mümkün değil bebeklikten çıkmadan,çünkü karun gibi bir ton eşyayla taşınıyorlar ordan oraya.

Yani yeni evli insanların çocuk yapmadan biraz vakit geçirmek istemesi basit, ya da Ortadoğu'ya özgü bir davranış değil, olması gereken bu zaten. Evcil hayvan bile insanın yaşam tarzını nasıl değiştiriyorsa çocuk haydi haydi değiştiriyor. Medeni olan bir insanın bu sorumlulukların bilincinde olup kendini hazır hissetmeden çocuk sahibi olmamasıdır.

Burada bir kaç kisi daha diyor erkegin korunmasi daha uygun diye. Sorumun özel oldugunu biliyorum fakat siz neden öyle düsünüyorsunuz? Hani hap almak niye uygun degil?

boşuna dengeyi bozmaya hap kullanmaya gerek yok ki.. Üstelik bünyeye göre değişiyo ama kilo aldırıyor.. Benim bünyem kilo almaya çok uygun mesela,anında aldırırdı.. Benim tercih sebebim bu yönde :34: erkeğin korunması daha kolay ve net çözüm

Ben de şu yazdığınızı okuyunca henüz çocuk sahibi olmadığınızı şıp diye anladım :) dışardan gördüğünüz, kitaplarda dergiler de okuduğunuz gibi olmayabiliyor bazı şeyler. Yaşayıp görmek lazım ;) benim eşim yabancı , ben de hiç öyle klasik anne modunda değilimdir , buna rağmen ısrarla " bebek için acele edilmemeli" yi savunuyorsam, gerisini siz düşünün :) Allah sizin de gönlünüze göre versin , ama bebek sahibi olduktan sonra şu konuyu tekrar konuşmak isterdim sizinle, nasip olur inşallah :)

bıldınn bende bebk sahıbı degılım ama ablam bı bebege sahıp suan 1 yasına gırıcek ama yazın ıllakı ufak tefek sorunlar oluyo ama tatılı mahvedecek kadar olmadı sureklı uyuyodu zaten bılmıyorum bazı kısılerdede bunu gördum ben hıc aksılık olmaz yada bebek hayatı asla degıstırmez demıyorum ama eve kapanıp kocadan uzaklaşacak kadrda olmamalı haksızmıyım:40:

Valla çocuklu hayat çocuksuz gibi olmuyor, özellikle günümüzde kabul gören standartlarda yetiştirmeye kalkarsan hiç olmuyor, ben ablamda anladım onu. Örnek veriyim sana, söz konusu bebeğin doğduğundan beri tonla bakıcak insanı ayrıca gündüz bakıcısı filan var. Dışarı çıkmalarını engelleyen bir durum yok 3 aylıktan itibaren enerjilerini toplarlarsa arada çocuğu bırakıp arada yanlarına alıp çıkıyorlar şehirdışına gidip geliyorlar vs. ama bebek dediğin öyle koyduğun yerde duran birşey değil. Bi kere gece en az 2-3 kez kalkıp beslemek gerekiyor, sabahın 6sından önce uyanıveriyor yine de. Sonra yanında tv izlenmemesi gerekiyor, 5 aylıktan sonra sürekli gözünün içine bakıyor senden onu oyalayacak aktivite bekliyor, saçma-sapan çocuk şarkıları ezberlemen, onu mutlu eden basit oyunları bin defa yapman, bütün gün kucağında odadan odaya gezdirmen gerekiyor. Böyle olunca 8-9 gibi uyusun da biz de uyuyalım diye gözünün içine bakıyor insan.

Bir de bırakıcak yeri olmayanları düşün, 4 yaşına kadar bir sinemaya-tiyatroya bile gidemeyeceksin çift olarak, akşam eğlenmeye gitmen zaten kendi kendine takılacak yaşa gelene kadar mümkün değil. Arabasız biryerden biryere kalmalık gitmen mümkün değil bebeklikten çıkmadan,çünkü karun gibi bir ton eşyayla taşınıyorlar ordan oraya.

Yani yeni evli insanların çocuk yapmadan biraz vakit geçirmek istemesi basit, ya da Ortadoğu'ya özgü bir davranış değil, olması gereken bu zaten. Evcil hayvan bile insanın yaşam tarzını nasıl değiştiriyorsa çocuk haydi haydi değiştiriyor. Medeni olan bir insanın bu sorumlulukların bilincinde olup kendini hazır hissetmeden çocuk sahibi olmamasıdır.

bazısına katılıyorum bazısına katılmıyorum cunku benım genel olarak bahsettıgım ev hanımları evde durup cocuk sahıbı olanlar suan bende evdeyım calısmam ıcın 3 yıl war ve bu 3 yılda cocugumu baskasına bırakmamak ıcın cocuk yapmayı dusunuyorum. ev hanımları kı suan bende dahıl bi cocuk bı aıleyı aılelıkden cıkarmaz benım demek ıstedıgım olayın özu bu bebek aıleyı aıle yapar kendım şahıt oldum buna bırcok örnegıde var. daha hamıleyken eşler karısına daha duskun olurken ona bı canlı verdınız nasıl ustunuze tıtremesın (her es aynı degıl tabıkı ) bı baba anneye yaklasınca anne of yorgunum vs bu sekılde seyler soyleyıp kendınden uzaklaştırırsa sonu msogukluk olur.ne ıcın böyle dıyo bebek ıcın anlatabılıyomuyum. bebek hamur gibidir nasıl sekıl verırsenız öyle yogrulur. bılmıyorum belkide hala cocuk sahıbı olmadıgım ıcın bunlar böyledır ama hcbısey kolay degıl zaten bu haytta helede calısan anneler için.

Ben 1 buçuk aylık evliyim.Bir çoğunuz erken diye düşünebilir.Fakat bebek konusunda aileemden bir baskı var.daha doğrusu korunmamam konusunda.çünkü yaşıtlarımdan 3 4 kişi maalesef hamile kalamıyorlar.benimde öyle olmamdan korkuyor ailem.Hapla korunuyorum sizce bırakmalı mıyım?Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin :(

Canım doğum kontrol hapını regl düzensizliğim sebebiyle 23 yaşından beri aralıksız içtim 26 yaşında evlendim 27 yaşında hapı bıraktım ve 2 ay sonra hamile kaldım. Şimdi 29 yaşındayım ve 2. bebeğime hamileyim. Doktorunla görüş doğum kontrol hapları kısırlık yapmaz.

Bence daha evliliginizde cok erken bi donem oldugunuz icin ilk once esinizle guzel bir sekilde evliliginizi oturtun derim. en azindan ilk 6 ay cocuk olmamasi taraftariyim. Onun disinda hapla korunanlarin yumurtaliklari yavasliyormus fikrinin dogru olmadigini belirtmek istiyorum ben eczaciyim. kist tedavisinde ve adet duzenlemesindede kullanilan ve cogu kadinin hap kullanirken bile hamile kalabildigi bi korunma yontemi. Hapi birakip birakmamak sizin karariniz. Aile baskisiyla olcak sey degil bu dunyaya bir insan geliyor sonucunda. Senin esinle oturup birlikte alicaginiz bir karar bu.

Back
X