• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekk ???

Yoo hiçte zorlaştırmıyor bunu profesörlere bile sordum zamanında 3 kutu bir şey değil ki hormon bozukluğunda da veriyor doktorlar özellikle pcolu olan evlenmemiş genç kızlar bile kullanıyor regl düzeni için öyle olsa doktorlar vermez. Bende kullandım hem de 1 sene sonra birkaç ay ara verdim eşim korundu sonra yine başladım evet bebeğim olmadı ama benden değil eşimden kaynaklı sorunlardan bende sorun yok olmadı da pco var onunda bu hapla ilgisi yok evlenmede önce de vardı yumurtam gelişiyor iğneyle çatlatılıyor ve rezervlerim hala mükemmel. Yani çocuk yapıp yapmama kararını 3. kişiler veremez ne rahat söylüyorsunuz yapın gitsin kısmetiyle gelir diye evlilik oturmadan olan çocuklarda olan çocuklara oluyor ama.
Dogru soyluyo olabilirsiniz ancak ben bu zamana kadar duydugum seylerden dolayi etkiledigini soyledim.. Ayrica rahat bi sekilde yapin gitsin demedim ben arkadasin yazismalarindan bebek istedigi hissine kapildigim icin eger boyleyse ikinizde hazirsaniz korunmayi birakin dedim.. Eger yazdiklarimi duzgun okusaydiniz bana gereksiz yere saldirmanizdiniz diye dusunuyorum..

Ayrıca yumuryalıklar için hatta regli olmak için d.kontrol hapı veriyorlar dr.lardan dahamı iyi biliyosunuz acaba zararı yok tam tersi yararı var :ssz:yıllarca kullandım bende bekarken

Ayrıca yumuryalıklar için hatta regli olmak için d.kontrol hapı veriyorlar dr.lardan dahamı iyi biliyosunuz acaba zararı yok tam tersi yararı var :ssz:yıllarca kullandım bende bekarken
bu sekılde bır yargıyla bence soylemeyın derım hastalık uzerıne doktorlar vermıs bazı hastalıklara gercektende d.k.hapı ıyı gelıyor ama sırf sebep korunmaksa bence vucuda horman yuklenmemelı neden mı bu kadar ustunde duruyorum
esımde saglık sektorunde kendı pazarlıyo d.k.haplarını ama asla kullandırtmadı bana cunku aldıgı egıtımlerde ne denlı boyutlarda kadına zararı oldugunu cok net bılıyor doktorlarda ısıne geldıgı gıbı anlıycagın??? hıpokrat yemını hepsıne yemın olmuyor demekkı?:34:

Son düzenleme:
bebeğim ben evliliğimin 4.ayında yaptım çocuğu kaderde ayrılık varsa bunun zamanı bence önemli değil, Allah korusun tabi ama çocuğum bana engel olmaz destek olur.
ve ben doktora gidiyorum kontrollere bir sürü insan tedavi görüyor bin çeşit sorun var, bunların başına gelmeyeceğini bilemezsin, hatta vakit kaybetme normal bi kontrole git muayene ol eğer problem varsa tedavine başlarsın. Allah isteyen herkese nasip etsin bebiş :)

Bi de şu var .nenden olmasın ki dediğimde hep eskisi kadar rahat olamicaz diye cvp veriyorm kendime.rahatımıza fazla mı düşkün olduk ne? hem eninde sonunda inşallah olacak.daha da rahata alışmadan olsun diyorum

arkadaşım daha 1 ay olmuş,ne rahata düşkünlüğü,
siz daha düğün yorgunluğunu atamamışsınızdır üzerinizden.
çocuk büyütmenin nasıl bir şey olduğunu bilseydin böyle konuşamazdın eminim.
bir dur,bir dinlen,bir evliliğine eşine bak,
ona zaman ayır,evliliğin güzel yanlarını hisseetir adama,aranızdaki bağ kuvvetlensin.
şimdi hamile kalsan 2 aya iğrenç mide bulantıların başlar çıldırırsın,
hormonların coşar,zır zır ağlarsın,
sonra karnın burnuna gelir oturup kalkamazsın,
bir de çocuk olunca zaten eşine 2-3 sene kolay kolay dönüp bir daha bakamazsın.
al sana gerçekler:26:
çocuk kötü bir şey mi,asla,muhteşem bir duygu.
ama senin için çooook ama çook erken.yaşın 35 de olsa 1 aylık evlilikte çocuk düşünmek doğru değil.
çok dert ediyorsan hapla korunma,eşine bırak o işi.

Ben tabii ki doktorlardan daha iyi bilemem. İlaç kullanımından mümkün mertebe uzak duran birisi olduğum için bana her gün hap almak çok doğru gelmiyordu. Zaten doğum kontrol hapları herkese verilmiyor, bazı kriterleri var. Bunlardan birisi de ailede kanser öyküsü olup olmadığı. Çünkü -bilmiyorum herkeste aynı etkiyi yapıyor mu- ama haplar vücuttaki bu tip oluşumları büyütücü etki yapabiliyor-muş. Bunu bir doktora danıştığımda "tüm vücudunu detaylı olarak tarayamayacağımız için bunu bilemeyiz, risk hep vardır" dedi. Tanıdığımız bir profesör de "asla hormonlarınla oynatma, hap map da kullanma" dedi - ki isim vermeyeyim ancak ünlü bir cerrahtır. Yani şüphelerimi destekleyen yorumlar yaptılar. O yüzden kimseye "kullanmayın" diyemem ama ben tercih etmeyeceğim.

24 yaş geç bir yaş değil bence, bu ailenin vereceği bir karardan çok sizin kendinizi hazır hissetmenizle alakalı.

Bu arada ben kızımı 26 yaşımda kucağıma aldım.

1 aylık evlilik bence de çok erken bebek için. Ben tam 5 sene doğum kontrol hapı ile korundum , hemen hemen hiç ara vermeden. Üstelik hormon içeriği en fazla olan bir markayla. Burada evliliğimiz oturdu , gezdik tozduk, maddi- manevi sadece kendimize odaklandık. Bazen Sabahlara kadar film izleyip, akşama kadar uyuduk, basketbol oynadık, kavga etik, barıştık , sonra tekrar kavga ettik :) tatile gittik, cinselliği doyasıya yaşadık. Sonra hayatımızın belli bir rutine oturduğu, herşeyin süt liman olduğu, birşeylerin eksikliğini hissettiğimiz dönemde bebek kararı aldık ve bundan daha doğru bir zamanlama olamazdı bana göre. Hapı bıraktığımın 3. Ayında hamile kaldım.
Bir bebeğin, çocuğun varlığı inanılmaz bir mucize, rüya gibi evet ama uykusuz geceler, yorgunluktan eşinin eve gelişini bile beklemeden uyuya kalmak, sana dokunduğunda " şimdi değil , yorgunum" demek, bebek saatlerce susmadan ağladığında çaresizlikten ağlamak , bazen çok istesen de gün boyu saçını bile tarayamamak , süt lekeli- kusmuklu kıyafetlerle dolaşmak, kırk yılın başı daha az yorgun olduğunda eşinle bir yakınlaşma anında bebeğin avaz avaz ağlaması ,uzun süre sosyal hayata ara vermek , düşüncesiz akrabalarla uğraşmak, kayınvalideye sinir olmak ve hiçbirşey söyleyememek demek. Henüz birkaç aylık evliliğin üzerine bunları yüklemek çok mantıksız geliyor bana. Evet " ya çocuğumuz olmazsa " korkusu bende de oldu, bunun için ilk evlendiğimiz dönemde Dr. A gittik ve bir sorunumuz olmadığını öğrenip, 5 senenin tadını çıkardık, şimdi 5 senedir de çocuğumuzun tadını çıkarıyoruz :) 1-2 sene sonra da 2. Yi düşünüyoruz. Yaşım 31 buarada.

Son düzenleme:
Bir doktor ile görüsmüstüm.
Bir sene hap ile korunmanin hic bir sakincasi olmadigini söylemisti.
Bir seneden fazlasini önermiyoruz demisti.
Ben 13 ay hap ile korundum mesela.

Türk insanin genel bir problemi bu malesef.
Nisanli kiza 'dügün ne zaman'.
Yeni geline 'bebek ne zaman'.

Henüz cok yeni evlisiniz sahsen ben ve esim 1,5 sene sonra bebek istemeye basladik.
Yani bu ay ilk calismalarimiza baslayacagiz insaAllah.

Insanlarin ne söylediklerine aldirmayin.

Bebeginizi insanlarin agzi dursun diye yapacak degilsiniz yada onlar istedigi icin.
Siz bir yuva istediginiz icin sevdiginiz adamdan bir parca büyütmek istediginiz icin.

Bu karari siz ve esinizden baskasi veremez bunu asla unutmayin.
Baskalarinin sizi korkutmasina da müsade etmeyin.

Rabbim 'ol' desin yeter ki olmayacak sey yoktur kainatta.. :16:

24 yaşındayım.ben çok istiyorum ve çocuklara aşığım ama erken diye de düşünmüyor değilim.fakat hiç çocuğu olmadan korunanların yumurtalıklarının tembelleştiği bi gerçek işte bu yüzden korkuyorum :(

cnm ben 2.5 yıllık evlılık sonrası, ailelerin (kaynanamı pek takmamda) annemın ve ananemın artık korunmayı bırak 2,5 yıldır korunuyosun (eşim korundu hıc ılac kullanmadım) yumurtalkların tembellesmıstır cocugun olmıcak dedıler. esım zaten artık ıstyodu cocuk bende karar verdım aılemnde söylemlerınden sonra ve denedigimz ilk ay hamile kaldım:52:
hiç öyle tembelleşmiyormus yumurtalklar fln:27:
bence ılac kullanma esın korunsun ben ılaca hep karsıydım..

ben de ilacı bıraktıktan sonra hemen hamile kalmıştım.hiç de yumurtalıkları falan tembelleştirmiyor.galiba bunlar şehir efsanesi.kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman korunmayı bırak hemen hamile kalırsın.ben evliliklerin 1.yılından sonra çocuk olması taraftarıyım.

Ben 1 buçuk aylık evliyim.Bir çoğunuz erken diye düşünebilir.Fakat bebek konusunda aileemden bir baskı var.daha doğrusu korunmamam konusunda.çünkü yaşıtlarımdan 3 4 kişi maalesef hamile kalamıyorlar.benimde öyle olmamdan korkuyor ailem.Hapla korunuyorum sizce bırakmalı mıyım?Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin :(

kimse karışamaz senın bebek yapıp yapmamana ,ailende olsa ver cevabını,ben hap ile korunmadım tavsıyede etmem şahsen,en azından 1 yılı geçirin evine kocana evliliğe alış sonra zaten olur herşey ,herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir şey yok zaten bebek planladıgın zaman doktor kontrolunden gecmen gerek bence kafana takma sen senın ıcın dogru neyse onu yap

Ecmel ; once bi pre.nereye kaubolsugunu anlamadik bi sure sonra fark ettik icerde ciktigini dr gidecekke ciglik kiyamet cikardik :(

3 kutu yasmin kullandım.bıraksam hemen olur mu ki?kondoma da ben fazla güvenemiyorum.çünkü bi kaç kez kullandık ve bi keresinde çıktı.iyi ki hap kullanıyodum dedim.yada biz mi beceriksiziz anlamadım :S

ben kactane kutu ictim, sayisini unutum:) ve bende yasmin kulandim.
Kesinlikle 3 yil bebek dusunmuyordum ama, hic sanetigimiz gibi olmuyor hic bir sey.

simdi, hap yuzundenmi kaynaklaniyor bilmiyorum, ama bilim adamlari alakasi olmadigini soyluyor!!
fakat bende cok duydum buyuklerden, hapin iyi olmadigini..
artik topu, sucu hapa atacaz ne yapalim:)

tıpın içinde biri olrk haplar hormonları zorlar..evt bazıları bırakınca olur bazılarını tembelleştirir..ben prof doktra sordum hapı kesnlkle tavsiye etmyr..bi arkadaş pko lular için verilyr demiş evt onlara verilyrki östrojen hormon yüklennce kist küçülür cnm..evliyim bende tam ilk gecedn hamiel kaldım bebeğim var 6 aylk oğlum var dünya tatlısı evt zor ama güzel evlat sonunda olck..yaşında uygun keşke daha erken evlat sahibi olunsa berbar arada yaş farkı fazla olunmasa daha güzel..sen şansa bırak bence iki gönüllüsün hiç istemeyn biri dielsn ..eşin korunsun yada çekme yöntemi vs..çünkü ilk çocuk olmadn kullanmayın hap fln.ha kaza filan oldu hamile kaldın ol çok mutlu olursun inan hayatın deişyr canlılık neşe glyr..tabi senn kararın.. saygı duyarız..tecrübe konuşuyr.ben şuan spirial ile korunuyrm 2-3 aydr takıralı memenunum çok kaza oldu eşim bilrk tı kyok iyi koruyr hormonsuz..tavsiye edrm yalnız çocuk olduktn sonra ;)

tıpın içinde biri olrk haplar hormonları zorlar..evt bazıları bırakınca olur bazılarını tembelleştirir..ben prof doktra sordum hapı kesnlkle tavsiye etmyr..bi arkadaş pko lular için verilyr demiş evt onlara verilyrki östrojen hormon yüklennce kist küçülür cnm..evliyim bende tam ilk gecedn hamiel kaldım bebeğim var 6 aylk oğlum var dünya tatlısı evt zor ama güzel evlat sonunda olck..yaşında uygun keşke daha erken evlat sahibi olunsa berbar arada yaş farkı fazla olunmasa daha güzel..sen şansa bırak bence iki gönüllüsün hiç istemeyn biri dielsn ..eşin korunsun yada çekme yöntemi vs..çünkü ilk çocuk olmadn kullanmayın hap fln.ha kaza filan oldu hamile kaldın ol çok mutlu olursun inan hayatın deişyr canlılık neşe glyr..tabi senn kararın.. saygı duyarız..tecrübe konuşuyr.ben şuan spirial ile korunuyrm 2-3 aydr takıralı memenunum çok kaza oldu eşim bilrk tı kyok iyi koruyr hormonsuz..tavsiye edrm yalnız çocuk olduktn sonra ;)

demek gerceten haplarin etkisi var:)
peki, ne kadar uzun kulandiysan hormanlarinda normale donme suresi degisir diyorlar, zamana hitiyaci olduguda dogrumu?cunku bunuda yalanliyorlar.
Mesela yaklasik 10 ay kadar kulandiysan, hormanlar ne kadar sure icerisinde normalesir? bir fikrin varmi:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kizimda bir yil kullandim buraktigim ay hamile kaldim
Sonra 4.5 yil kullandim ikinci ay hamile kaldim rdusuk oldu arkasindan yine gebe kaldim rabbim ol desin canim yeterki

Siz hazir oldugunuzda bi bebek sahibi olun kimseyi donlemeyin

Kizimda bir yil kullandim buraktigim ay hamile kaldim
Sonra 4.5 yil kullandim ikinci ay hamile kaldim rdusuk oldu arkasindan yine gebe kaldim rabbim ol desin canim yeterki

Siz hazir oldugunuzda bi bebek sahibi olun kimseyi donlemeyin

kisiden, kisiye degisiyor iste:)
bu yuzden bazen hapla alakasi yok diye dusunuyorum. Baksaniza hemen hamile kalmissiniz. benim bir arkadasimda 3,4 sene sonra burakdigi ay hamile kalmis:)
fakat hastane kontrolu icin ben bir kagit doldurdum ve orda hapi ne kadar sure kulandim diye sorular vardi..:44:

Çocuk olana kadar hap falan içme bunların hepsi yumurtaliklari etkileyebilir hiçbirimiz doktor degiliz tabi ama en zararsizi arkadaşların dediği l
Ayrıca bebek icin çok erken önce evliliğe alışını evlilik zaten agir bir sorumluluk buna birde bebek sorumluluğu çık zorlanirsiniz çocuk olduktan sonra hayatınız çocuktan ibaret oluyor önce esinle yapmak istediklerini yap gez toz çocuk olunca Hayat çok kisitlaniyor sen baskı yapanlara aldırış etme onlar sadece seçecekleri sen bakacaksınız.
Torun tatlı olur derler neden çünkü biz bakıyoruz onlar seviyor;)

Back
X