Bebekle deprem korkusu

Taurusss

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2023
142
132
23
29
Herkese merhaba,
Öncelikle gecmiste ve yakin gecmiste depremde yakınlarını kaybeden herkese başsağlığı diliyorum, rahatsızlığı devam edenlere acil şifalar diliyorum, kapanmayacak manevi yaralar için de Rabbim sabır versin...

Depremden hep korkan biriydim. Karadenizde doğup büyüdüğüm için hiç aşina değildik depreme. 2019 yılında İstanbula yerleştim ve o sene ilk defa yaşadım, ama bu kadar etkilenmemistim. Şimdi ise küçük bebeğim var 8 aylık, Nisan ayındaki istanbul depreminden sonra hala korkumu asamiyorum. Aklıma çok kötü şeyler geliyor hep. Gündüz gece hep aklımda yani ve bebeğim için endiseleniyorum. İş durumundan dolayi şehir değişikliği yakın zamanda yapma şansımız yok. Nasıl asabilirim bu durumu bilmiyorum

Herkese merhaba,
Öncelikle gecmiste ve yakin gecmiste depremde yakınlarını kaybeden herkese başsağlığı diliyorum, rahatsızlığı devam edenlere acil şifalar diliyorum, kapanmayacak manevi yaralar için de Rabbim sabır versin...

Depremden hep korkan biriydim. Karadenizde doğup büyüdüğüm için hiç aşina değildik depreme. 2019 yılında İstanbula yerleştim ve o sene ilk defa yaşadım, ama bu kadar etkilenmemistim. Şimdi ise küçük bebeğim var 8 aylık, Nisan ayındaki istanbul depreminden sonra hala korkumu asamiyorum. Aklıma çok kötü şeyler geliyor hep. Gündüz gece hep aklımda yani ve bebeğim için endiseleniyorum. İş durumundan dolayi şehir değişikliği yakın zamanda yapma şansımız yok. Nasıl asabilirim bu durumu bilmiyorum
Bazen bende düşünüyorum ama yapacak bir şey yok az öncede bi arkadaşa söyledim teslimiyet halinde olmamız lazım diye nefesi aldın verebilecek misin en basiti böyle düşün
Korkma endişe etme Allah büyüktür
Yine aşamıyorum dersen psikolog yardımı alabilirsin ilaçsız tedavi olarak
Kötü düşünme
Bebişine odaklan
Güzel şeyler düşün
Ne diyoruz tedbir bizden takdir Allah tan

Bazen bende düşünüyorum ama yapacak bir şey yok az öncede bi arkadaşa söyledim teslimiyet halinde olmamız lazım diye nefesi aldın verebilecek misin en basiti böyle düşün
Korkma endişe etme Allah büyüktür
Yine aşamıyorum dersen psikolog yardımı alabilirsin ilaçsız tedavi olarak
Kötü düşünme
Bebişine odaklan
Güzel şeyler düşün
Ne diyoruz tedbir bizden takdir Allah tan
Çok haklısınız, ne güzel söylemişsiniz tesekkur ederim. Boyle anlarda beni rahatlatan tek şey teslimiyet oluyor, onun da farkındayım.
Belki de bir uzman yardımı gereklidir dediğiniz gibi

Maltepede e5 in üst tarafında kalıyor mahalle girne mahallesi. Bina 2018 yapımı ama güvenli midir bilmiyorum
O taraf sert zemin diye biliyorum. Anadolu yakası biraz daha şanslı zemin konusunda. O nedenle endişe edip bebeğinizin güzel zamanlarını kaçırmayın. Kayınvalidemin 35 senelik evi Malatya’daki depremlerde sadece duvarlarda çatlak ve zeminde kayma hasarı aldı. Önemli olan binanın altında kalmamak diye düşünüyorum bu noktada da İstanbul’daki insanlar çok korkutuluyor. Elbette altında rant da var. İstanbul’da doğdum büyüdüm oradaki sıkıntı kalabalık. Binanız da yeniymiş olacağa yapacak bir şey de yok bence.

Herkese merhaba,

Benimde deprem korkum vardı üstüne bu deprem tuzu biberi oldu iki küçük cocugum var büyüğü 2 bucuk yaşında diğeri daha bir yaşında bile değil ikisine aynı anda yetisebilecek miyim ya birine yetişip diğerine yetisemezsem vs kafayı yiyecek durumdayım sabaha karşı uyuyorum bir kac saat sonra da çocuklar uyanınca bir iki saatlik uykuyla kalıyorum maraş depreminidr yakın bir sehirde olduğum için hissetmistim o zaman lavaboya bile yalnız gidemiyordum kapıda bekliyordu eşim ahh ülkece kafayı yiycez bu gidişle tek sen bende degilizdir şu an kim bilir kaç kişi bizim gibi. Evimiz güvenli bile olsa ya misafirlikte ya başka yerde yakalansak diyorum ah ne vardı sanki bütün binalar evler sağlam yapılsa hepsi sıkı denetimden geçse . Psikologa git diyor herkes banada gitsem ne olacak diyorum evler sağlam olmadıktan sonra kendimi güvende hissetmedikten sonra ne değişecek insan oğlu için en önemli en temel ihtiyaç degil mi kendini güvende hissetmek 99 depreminden bu yana 26 yıl geçmiş her yıl bir ilçeyi yenilemek çok mu zordu acaba yanımızdaki bina deniz kumuyla yapılmış direkleri dışarıdan görünüyor gelde rahat uyu işte kendimden de geçtim kendimi teslim ederim ya iki yavrum.. bide en zoru ya onlara birsey olur ben kurtulursam onların acısını yaşarsam offf offff resmen eziyet resmen işkence...

Herkese merhaba,

Kusura bakmayın belki korkulariniza korku ekledim dolup taşmıştım içimi döktüm benim gibi olan birini görünce umarım aşarız bu korkuları en kısa zamanda

Back
X