Bebekle desteksiz çalışmak.

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
11.824
10.389
218
29
Kızlar 4 aylık bir bebeğim var ve biz temmuz ayında batıya tasınacağız. Ailemize komşu şehire çıktı tayinimiz.

İş alanı geniş bir alandan mezunum ve işletme yönetimi konusunda tecrübem var. Tasındığımızda bebeğim 5.5 aylık olacak. Bebekle ne iş yapabilirim?

Bankaların müsteri temsilciliğine baktım ama eğitim için istanbula çağırıyorlar. Öyle bir imlanım yok. Ama çalışmam lazım cünkü ev ve araba borcuna girdik. Gideceğimiz sehirde de kiralar 20-25 arası iyi bir ev istiyorsak. Bu arada bebeği bırakacağım kimse yok. Bakıcı tutsam diyorum ama bakıcı maasları da yüksek. Çalıştığımın hepsi bakıcıya gidecekse de bir anlamı yok ki.

Bebeği olup çalışan varsa fikir verebilir mi? Esim mağaza falan açalım sana diyor ama ya tutmazsa? Açıkcası riskli bir işe tüm paramızı yatırmak istemiyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok memnun olucam

Evden çalışacaksanız da bebek durumu ofise gitmenizle eşdeğer. Özellikle de kurumsal bir yerin müşteri temsilciliği gibi performansın çok önemli olduğu hatta takip de edildiği yerlerde. Bebek ağladığında hattaki müşteriyi bırakıp gidemezsiniz ki. Ya da bir toplantının saati bellidir, kamera açıktır bebekle gene ilgilenemezsiniz. Sizin bakıcı ya da destek olacak bir ahbap bulmanız şart eğer çalışmak istiyorsanız.

esim 12-24 calışacak. bebeğim geceleri uyuyor. saat 8 gibi uyuyup sabah 7.30 da uyanıyor ama evet gündğz mesaisi yapacaksam bebeğim en fazla 1.5 saat uyuyor. bakıcı ücretleri çok yüksek ve aileden biri de bebeğe bakamaz. aslında en fazla haftanın 4 günü bakıcı ihtiyacımız olacak. ona da haftalık 12 bin gibi saçma bir fiyat söyleniyor.

Bebek bugun bu şekilde uyur yarın dış cukarir öteki gün emekler başka bir gün hasta olur 3 gün hiç uyumaz düzeni değişir malasef bebek bakımı rutin olmaz bence siz bakıcı bulacaksınız oda maddi olarak getiri sağlamaz boşuna yorulursunu yada calismayacaksiniz bence çalışmamaniz daha mantıklı bebek çok küçük yoruldugunuz yiprandiginizla kalırsınız.Ama coook iyi maaş olur o zaman tamam

Maalesef artık şirketler değil bebeğinizin olmamasını, hayatınızın olmamasını isteyecek şekilde davranıyorlar. Bunun mesaisi olur, ofise gitmesi olur. Bebeğin hastalığı, başka sorunu olur. Onun uyku saatine göre program yapamazsınız. Ya bebeğiniz kreş yaşına gelene kadar ona bakacaksınız ya da bakıcı bulacaksınız. Sizin için başka seçenek yok gibi.

Çalışamaz görünüyorsun anca freelancer olabilir ben şuan hamileyim bir iş aldım sadece 1 iş ona bile zamanım gitti bi arkadaşım bebeğiyle çeviri işi yapıyor yeminli tercüman. Bi arkadaşım proje yazarlığı yapıyor ama düzenli bir gelir yoktur ortada. 1 sene bekleyip bebe kreşe anne işe

Neresi ki o fiyatın istendiği yer, ben hiç duymuyorum etrafımda bu paraları.

Gaziantep’te asgari ücret alıyor bakıcılar. Ben devlet anaokuluna gönderiyorum 10 bin civarı
Konu sahibinin söylediği günlük 3bin.
Orta-alt gelir grubunda hiç duymadım böyle bir ücret.

Sizin okulda ekstra bir şeyler mi var, burada(Bursa) tam günler 6,5 diye biliyorum.
10bin de iyi gerçi.

Sizin okulda ekstra bir şeyler mi var, burada tam günler 6,5 diye biliyorum.
10bin de iyi gerçi.
Yardımcı abla gideri var, kulüp ücreti tam günler için bu, okul aidatı, bir de ikindi kahvaltısı ayrı bir gider.
Günlük 3 bin mi saçmaymış o. Devlet anaokulu öğretmeni o kadar almıyor. İmkansız yani günlük 3 bin.

yanında bir destek olsa kesinlikle çalış derdim ama bu durumda bakıcı parası falan zorlamaz mı? Kazandığın bakıcıya gidecek gibi bir şey olacak. Tabi bulduğun bakıcı nasıl çıkar o da meçhul bence çocuk 2 yaşına gelene kadar bekleyip, 2 yaşından sonra kreşe vermek daha mantıklı. Hem sosyalleşmiş olur çocuk, hem 2 yaşına kadar anneyle büyür.

Bence artık eksi hesap yapın, işe dönmeye değecek mi değmeyecek mi diye. Çok zora girmeyecekseniz el kadar bebeği bakıcıya kreşe vermeye gerek yok. 1-1,5 sene idare edebilirseniz kreşe verir öyle dönersiniz. Birikim vs var mı hiç sizi idare edebilcek kadar?
İşe gitmesi bi iş kıyafet yol, evde bebek var ev düzeni bebeğin yemeği, bakıcı olsa güvenilir olması lazım onun maaşı vs var. Kreş olsa sürekli hasta oluyo bebekler yani bilemedim ben senin şartlarında çok sıkışmazsak çalışmazdım.

Şuanda bebeğe bakacak biri olmasan çalışman imkansız gibi, dükkan açsan ne olacak hergun bebeği yanında götürmek zorunda kalacaksın kucuck bebek yazı var kişi var, bebeğim ek gıdası vs vs bir süre sonra dükkanda oyalamak da çok zor olacak, kurumsal bir iş de bebeğinizin günü gününe tutmaz zaten....sonuç olarak destek veya bakıcı olmadan çok zor, bence bebeginz küçük kirası uybun bir evde oturun giderleri olabildiğince kısıp idare edin yapacak birşey yok

Sizin okulda ekstra bir şeyler mi var, burada(Bursa) tam günler 6,5 diye biliyorum.
10bin de iyi gerçi.
Uygulama ana okulu ya da kulüp etkinliği ile bağımsız anaokulları 10bini buluyor

Oniki bin niye saçma olsunki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…