Bebekle desteksiz çalışmak.

Çalışamaz görünüyorsun anca freelancer olabilir ben şuan hamileyim bir iş aldım sadece 1 iş ona bile zamanım gitti bi arkadaşım bebeğiyle çeviri işi yapıyor yeminli tercüman. Bi arkadaşım proje yazarlığı yapıyor ama düzenli bir gelir yoktur ortada. 1 sene bekleyip bebe kreşe anne işe
çeviri işi ben de yapıyordum ama artık saçma sapan paralar teklif ediyor şirketler.

Neresi ki o fiyatın istendiği yer, ben hiç duymuyorum etrafımda bu paraları.
valla biz güvendiğimiz biri olsun istedik sorduk işte bi ablaya ki kendi çocukları da var dedik gelirsiniz yersiniz içersiniz biz temizlik vs de istemiyorum sadece bebekle ilgileneceksin. günlük 3 bin istedi

yanında bir destek olsa kesinlikle çalış derdim ama bu durumda bakıcı parası falan zorlamaz mı? Kazandığın bakıcıya gidecek gibi bir şey olacak. Tabi bulduğun bakıcı nasıl çıkar o da meçhul 😔 bence çocuk 2 yaşına gelene kadar bekleyip, 2 yaşından sonra kreşe vermek daha mantıklı. Hem sosyalleşmiş olur çocuk, hem 2 yaşına kadar anneyle büyür.
ailem bakmaya çok istekli. ailemin işletmesi var ama sezonluk. onlar da sezonda gel sen çalış biz bebeğe bakalım diyor ama bu sefer de esimden ayrı kalmış olucaz. 100 km mesafe var. izin günlerinde vs gelebilir evet ama ne biliyim ben çok gönüllü değilim

Bence artık eksi hesap yapın, işe dönmeye değecek mi değmeyecek mi diye. Çok zora girmeyecekseniz el kadar bebeği bakıcıya kreşe vermeye gerek yok. 1-1,5 sene idare edebilirseniz kreşe verir öyle dönersiniz. Birikim vs var mı hiç sizi idare edebilcek kadar?
İşe gitmesi bi iş kıyafet yol, evde bebek var ev düzeni bebeğin yemeği, bakıcı olsa güvenilir olması lazım onun maaşı vs var. Kreş olsa sürekli hasta oluyo bebekler yani bilemedim ben senin şartlarında çok sıkışmazsak çalışmazdım.
ya öyle aman aman zorlanmıyoruz ama borca girdiğimizden beri her seyi kıstık zaten. yine Allaha şükür eksiğimiz yok. ama işte kiralar yüksek.. hala araştırıyoruz ev isini ama bilemiyorum bulur muyuz. gideceğimiz şehir biraz kücük. çok fazla seçenek olmadığı için kiralar da yüksek

Neresi mantıklı tam olarak? Haftada 4 gun çalışmayla ayda 50 bin alan bakıcı mantıklı mi?
bana da saçma geldi tanıdık diye de bir sey diyemedim. çok dedim sadece. siz bilirsiniz dedi 😂yani pazarlık dahi yapmaya yanasmadı. ki ben ekstra hiçbir iş istemedim. sadece bebek bakımı. ve eğer evden çalışırsam yine kendisi rahat çalışmış olacak. tanımadığım birine de nasıl güvenip bırakırım çocuğu bilmiyorum.

Ben varım.
Ama kendi işim diye yapabiliyorum. Yerime tek eleman alabilsem alırdım da bu arada ama tam 3 kişilik iş yapıyorum.
Dükkan vs de olmaz çünkü haftada 5 6 gün sürebilecek bir tempo değil. Ben de 3 günde falan tutmaya çalışıyorum.
Üzülerek söylüyorum ki sürdürülebilir ve makul değil.

ya öyle aman aman zorlanmıyoruz ama borca girdiğimizden beri her seyi kıstık zaten. yine Allaha şükür eksiğimiz yok. ama işte kiralar yüksek.. hala araştırıyoruz ev isini ama bilemiyorum bulur muyuz. gideceğimiz şehir biraz kücük. çok fazla seçenek olmadığı için kiralar da yüksek
Eşiniz size bir iş yeri açmaktan bahsetmiş bu da yüklü meblağ gerektiren bir durum yani ben anlamadım maddi sıkıntınız var mı yok mu inşallah yoktur tabii de
Bu arada en normali kreş yaşına kadar bekleyip kreşe verip çalışmak diye düşünüyorum bebek planlarken dikkat edilmesi gereken mühim detaylardan biri de bu aslında hani insanlar hazır değiliz bebeğe derken doğurmaya veya emzirmeye hazır olmak değil kast ettikleri bebek anneyi eni konu iş hayatından 2 yıl kadar men edecek buna da hazırlıklı olmak meselesi var
Sizin yerinizde olsam 1.5 yıl sabreder sonrasında başlardım güvenli bağlanma içinde bu çok önemli
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

ailem bakmaya çok istekli. ailemin işletmesi var ama sezonluk. onlar da sezonda gel sen çalış biz bebeğe bakalım diyor ama bu sefer de esimden ayrı kalmış olucaz. 100 km mesafe var. izin günlerinde vs gelebilir evet ama ne biliyim ben çok gönüllü değilim
Açıkçası bana da mantıklı gelmedi, bebek babasından neden ayrı kalsın ki🥹 keşke en azından annen yanına gelebilse. Sezonda yine geri döner belki. Hatırlıyorum daha önce konuşmuştuk bu konuyu. Bence biraz sabredip bebişi kreşe verdikten sonra çalış canım. En mantıklısı o, düzen de bozulmamış olur. Çocuğu alıp başka bir yere gitmek de zor geçici bile olsa. Çeviri yapıyorum demişsin. Ücret az da olsa onu tekrar deneyebilirsin en azından evden yaparsın ve sıkılıyorsan da iyi gelir sana.

Sen öğretmen değil miydin kız? Yanlış mı hatırlıyorum ingilizce öğretmeni olarak kalmışsın aklımda
dil edebiyat mezunuyum, formasyonum da var. gecmişte yaptım öğretmenlik. hala daha isteyen özel okullar var ama özel okulların calisma saatleri de uzun. eşek gibi çalıştırıyorlar. bir okul var kreşi de var ama iste 3 yas altı çocukları almıyor. yani bebek 3 yasına geldikten sonra her türlü bir sekilde bulurum ama 3 yasına kadar boş durmak, destek olamamak yoruyor.

Eşiniz size bir iş yeri açmaktan bahsetmiş bu da yüklü meblağ gerektiren bir durum yani ben anlamadım maddi sıkıntınız var mı yok mu inşallah yoktur tabii de
Bu arada en normali kreş yaşına kadar bekleyip kreşe verip çalışmak diye düşünüyorum bebek planlarken dikkat edilmesi gereken mühim detaylardan biri de bu aslında hani insanlar hazır değiliz bebeğe derken doğurmaya veya emzirmeye hazır olmak değil kast ettikleri bebek anneyi eni konu iş hayatından 2 yıl kadar men edecek buna da hazırlıklı olmak meselesi var
Sizin yerinizde olsam 1.5 yıl sabreder sonrasında başlardım güvenli bağlanma içinde bu çok önemli
Sağlıkla büyütün bebeğinizi
500-600 bir paramız var onu kullanmak istiyor ama ben o paraya dokunmak istemiyorum. altında para. onu bozup garantisi olmayan bir işe yatırmak doğru gelmiyor

Anladım evet.
Bebekliyken çalışmak
Zor olabilir tabi.
Karar verirken iyi düşünün .
evet iste vicdan da yapıyorum. yarın bir gün bebeğim kötü bir deneyim yasar veya gelişiminde bu konu yüzünden bir sorun olursa asla kendimi affedemem. o yüzden ben hani evden çalışırım bakıcı da bulurum en azından ben de evde olurum diye düsünüyordum.. ama dediğim gibi istediği fiyatı versem zaten bir anlamı kalmıyor ki.. dertleniyüüürüüüümm 😂

Bu şartlar altında çalışamazsınız şahsen ben çalışamadım imkansız yani

evet iste vicdan da yapıyorum. yarın bir gün bebeğim kötü bir deneyim yasar veya gelişiminde bu konu yüzünden bir sorun olursa asla kendimi affedemem. o yüzden ben hani evden çalışırım bakıcı da bulurum en azından ben de evde olurum diye düsünüyordum.. ama dediğim gibi istediği fiyatı versem zaten bir anlamı kalmıyor ki.. dertleniyüüürüüüümm 😂

evet bakıcı fiyatlarıda artmıştır tabi.
Zamanla.
Annemin bir komşusu 8 milyara bakıyordu .

Back
X