esim 12-24 calışacak. bebeğim geceleri uyuyor. saat 8 gibi uyuyup sabah 7.30 da uyanıyor ama evet gündğz mesaisi yapacaksam bebeğim en fazla 1.5 saat uyuyor. bakıcı ücretleri çok yüksek ve aileden biri de bebeğe bakamaz. aslında en fazla haftanın 4 günü bakıcı ihtiyacımız olacak. ona da haftalık 12 bin gibi saçma bir fiyat söyleniyor.
çocuğunuz bu ay öyle uyur
gelecek ay diş çıkarır
sonra yaz sezonu fazla işe alım olmaz zaten genelde eylülde tekrar başlar (turizm sektörü hariç tabi)
kış gelir, bebek hasta olur
tüm düzen gider , çocukla çalışmak için kesinlikle bakıcınız olması lazım ya da evde anne, başka türlü şu anda uyuyor da olsa yarını bilemezsiniz
ha siz hali hazırda 4-5 senedir aynı işte çalışıyor olup da o işe remote devam edecek olsaydınız o zaman biraz gece çalışır, biraz gündüz uyutunca, çalışır biraz da kocanız evdeyken siz ekstra çalışırdınız vs. mesela. böyle bişey olabilirdi.
ama siz baştan bir işe gireceksiniz
sizden ilk ay günde 10 12 14 saat filan mesailer beklenecek....bebekle zor, bakıcısız imkansız.
maalesef şu an durumlar böyle.
haftada 12 bin de uçmuş bu arada
hele bi taşının yerleşin de belki daha uygun bakacak birini bulursunuz o zaman tekrar düşünürsünüz çalışma durumu
mağaza ola ne mağazası olacak?
sizin böyle bir tecrübeniz var mı?