Bebekle desteksiz çalışmak.

dil edebiyat mezunuyum, formasyonum da var. gecmişte yaptım öğretmenlik. hala daha isteyen özel okullar var ama özel okulların calisma saatleri de uzun. eşek gibi çalıştırıyorlar. bir okul var kreşi de var ama iste 3 yas altı çocukları almıyor. yani bebek 3 yasına geldikten sonra her türlü bir sekilde bulurum ama 3 yasına kadar boş durmak, destek olamamak yoruyor.
Evden özel ders baksan online? Böylesi daha mantıklı gibi bazı siteler öğretmen arıyor

yani bana söylenen mantıksız bir fiyat geliyor bana da. tanıdık olduğu için ona sorduk. bakalım baska biri olur da buluruz uygun bir seyler insallah
Evet hayırlısı olsun .
Bu dediğim komşunun evine getiriyorlar çocuğu kendi evinde bakıyor kadın.
Hatta benim büyük ablamın kızına da bakmıştı . 😄
O zamanlar tabi daha uygundu ilk 400 tl ile başlamıştı bakmaya.
Zamanla ablam arttırdı.

Çalışarak bakıcı kreş destekleriyle 2 çocuk büyütmüş biri olarak söylüyorum kreş yaşı gelene kadar imkan varsa çalışmayın.
ben öğretmenim çalışma saatlerim yarım gün olmasına rağmen çok çok zorluklar yaşadım,bebeğin sağlıklı gelişimi için en ideali ilk 3 sene çok önemli.

esim 12-24 calışacak. bebeğim geceleri uyuyor. saat 8 gibi uyuyup sabah 7.30 da uyanıyor ama evet gündğz mesaisi yapacaksam bebeğim en fazla 1.5 saat uyuyor. bakıcı ücretleri çok yüksek ve aileden biri de bebeğe bakamaz. aslında en fazla haftanın 4 günü bakıcı ihtiyacımız olacak. ona da haftalık 12 bin gibi saçma bir fiyat söyleniyor.
Çok ütopik birşey istiyorsunuz evden çalışayım çocuğuma bakayım bu dediğiniz çağrı merkezi için olamaz. 5aylık bir bebekten bahsidorsunuz bebeklerin bir günü bir gününe uymuyor çoçuk bakmak zaten ayrı bir mesai. Yanınızda yardımcı olmazsa çalışamazsınız.

esim 12-24 calışacak. bebeğim geceleri uyuyor. saat 8 gibi uyuyup sabah 7.30 da uyanıyor ama evet gündğz mesaisi yapacaksam bebeğim en fazla 1.5 saat uyuyor. bakıcı ücretleri çok yüksek ve aileden biri de bebeğe bakamaz. aslında en fazla haftanın 4 günü bakıcı ihtiyacımız olacak. ona da haftalık 12 bin gibi saçma bir fiyat söyleniyor.
çocuğunuz bu ay öyle uyur
gelecek ay diş çıkarır
sonra yaz sezonu fazla işe alım olmaz zaten genelde eylülde tekrar başlar (turizm sektörü hariç tabi)
kış gelir, bebek hasta olur
tüm düzen gider , çocukla çalışmak için kesinlikle bakıcınız olması lazım ya da evde anne, başka türlü şu anda uyuyor da olsa yarını bilemezsiniz

ha siz hali hazırda 4-5 senedir aynı işte çalışıyor olup da o işe remote devam edecek olsaydınız o zaman biraz gece çalışır, biraz gündüz uyutunca, çalışır biraz da kocanız evdeyken siz ekstra çalışırdınız vs. mesela. böyle bişey olabilirdi.

ama siz baştan bir işe gireceksiniz
sizden ilk ay günde 10 12 14 saat filan mesailer beklenecek....bebekle zor, bakıcısız imkansız.

maalesef şu an durumlar böyle.

haftada 12 bin de uçmuş bu arada
hele bi taşının yerleşin de belki daha uygun bakacak birini bulursunuz o zaman tekrar düşünürsünüz çalışma durumu

mağaza ola ne mağazası olacak?
sizin böyle bir tecrübeniz var mı?

Kurumsal bir sirkette evden calismaniz neredeyse imkansiz su sartlarda. Evden online Ingilizce dersi verebilirsiniz. Temeliniz var ise YDS IELTS sinavlarina hazirlik kurslarinda online ders verebilirsiniz. Bircok ders verme sitesi mevcut gecmiste ben de calismistim bu sekilde ogrenciyken. Komisyon aliyolar ancak ogrenci sayiniz artarsa ek bir gelir olur size.

düzelttim.. haftalık 12.000 denmiş.. saçmalamışlar
ben aylık 12.000 sandım da az dedim :)
İstanbul ve birçok yerde 30.000 bakıcı haftanın 5 günü

bebeğiniz maşallah diyelim şimdilik uyuyor olabilir.. bunun dişi var atak dönemleri var
annenizden falan rica etseniz gelmez mi?

düzelttim.. haftalık 12.000 denmiş.. saçmalamışlar
ben aylık 12.000 sandım da az dedim :)
İstanbul ve birçok yerde 30.000 bakıcı haftanın 5 günü

bebeğiniz maşallah diyelim şimdilik uyuyor olabilir.. bunun dişi var atak dönemleri var
annenizden falan rica etseniz gelmez mi?
yukarda açıklamıştım ama evet annem maalesef gelemiyor. dedem ailemle yasıyor ve annem evden ayrılınca triplere giriyor 🥲😂

ben bu bahsettiğim bakıcıya da hani ben evde online bi iş bulurum, ben çalışırken o da bebekle ilgilenir hani evde abla kardes gibi oluruz diye teklif ettim. asgari ücret vardı benim aklımda eeennn fazla ki o bile bence fazla cünkü haftanın en fazla 4 günü gelecek. esim 12-24 çalışıyor yani bi gün işte bi gün evde olacak. ama gğnlük 3 bin istedi 🥲

Sızın ekonomık durumunuz ıyı degılmıs sanırım evınız dahı yok bu durumda sanki çocuk yokken esınız bırde ailesine mı harcıyordu? Çünkü çok bol harcıyoruz esımın sırketı vs var diyordunuz kayınbırader de para mı istiyordu durmadan?
Öyle aklımda kalmıs.
Sızın şuan halı hazırda işiniz yok bence bebek büyüyene kadar bekleyın.
Aldığınız verdiğinize gıder anne kaynana da bakmıyorsa.

Sızın ekonomık durumunuz ıyı degılmıs sanırım evınız dahı yok bu durumda sanki çocuk yokken esınız bırde ailesine mı harcıyordu? Çünkü çok bol harcıyoruz esımın sırketı vs var diyordunuz kayınbırader de para mı istiyordu durmadan?
Öyle aklımda kalmıs.
Sızın şuan halı hazırda işiniz yok bence bebek büyüyene kadar bekleyın.
Aldığınız verdiğinize gıder anne kaynana da bakmıyorsa.
karısık hatırlıyorsunuz 😂 esim şirkete ortaktı ama ayrıldı ve borçlarımızı ödedik. kenarda da bir miktar paramız var. ev ve araba taksidi ödüyoruz su an. bu yüzden de çalışmak istiyorum en azından ev ihtiyaclarını karşılayabilmek için.

işte ben online iş bulursam bakıcıya da yardım edeceğim ve haftanın 4 günü geleceği için çok istemezler sandım ama bizim bakıcı biraz pahalı çıktı 🙄😂

karısık hatırlıyorsunuz 😂 esim şirkete ortaktı ama ayrıldı ve borçlarımızı ödedik. kenarda da bir miktar paramız var. ev ve araba taksidi ödüyoruz su an. bu yüzden de çalışmak istiyorum en azından ev ihtiyaclarını karşılayabilmek için.

işte ben online iş bulursam bakıcıya da yardım edeceğim ve haftanın 4 günü geleceği için çok istemezler sandım ama bizim bakıcı biraz pahalı çıktı 🙄😂
Kaç para alacaksınız bu önemli?
Bakıcı fıyatı zaten uçuk.
O kısı hayal alemınde.
Evde desteksız yıne olmaz kı.

Siz sanki bebeğiniz hep aynı düzende gidecekmiş gibi plan yapmak istiyorsunuz. Daha diş çıkaracak, aşılarını olacak , krizler geçirecek, uyku düzeni bozulacak, ek gıda taşımlarına başlanacak, bir süre sonra her yapmak istediğimiz şey için direnç gösterecek. Hava güzel olunca gergin dışarı çıkartmanız gerekecek. Siz zaten çocukla ilgilenirken , kendinize bakacak vaktiniz kalmayacak , çalışmanız mümkün değil. Daha küçük bir eve geçebilirsiniz 1+1 gibi, ailenizden maddi yardım alıyor musunuz bilmiyorum ama onlardan destek iseyebilirsiniz. Ev ve araba borcunu sonuçta bilerek yaptınız , biraz borçlanarak veya birikiminizden yiyerek atlatmaya çalışın.

Siz sanki bebeğiniz hep aynı düzende gidecekmiş gibi plan yapmak istiyorsunuz. Daha diş çıkaracak, aşılarını olacak , krizler geçirecek, uyku düzeni bozulacak, ek gıda taşımlarına başlanacak, bir süre sonra her yapmak istediğimiz şey için direnç gösterecek. Hava güzel olunca gergin dışarı çıkartmanız gerekecek. Siz zaten çocukla ilgilenirken , kendinize bakacak vaktiniz kalmayacak , çalışmanız mümkün değil. Daha küçük bir eve geçebilirsiniz 1+1 gibi, ailenizden maddi yardım alıyor musunuz bilmiyorum ama onlardan destek iseyebilirsiniz. Ev ve araba borcunu sonuçta bilerek yaptınız , biraz borçlanarak veya birikiminizden yiyerek atlatmaya çalışın.
su anda da atlatılamayacak bir durumda değiliz ama kısarak ilerliyoruz. ben de en azından benim de desteğim olsun, biraz daha rahat edelim istiyorum.

yukarda da söylediğim gibi ben ilk basta online çalışıp beraberinde bi bakıcı tutmayı istedim ama teklif ettiğimiz kişi çok yüksek miktarda bir ödeme istedi. yoksa ben de istemem bebeğimi bırakıp çalışmak. sadece yapabilir miyim bebekle, yapan anneler var mı diye merak ediyorum.

birkaç arkadasım var bankada veya yurt dısı merkezli şirketlerde çalışan. çok yoğun değiller, özellikle geceleri 4-5 çağrı max alıyorlar. o da sesli görüşme değil, yazışma ile. hani belki öyle bir sey olabilir ama dediğim gibi o da eğitim için istanbula çağırıyor.

kolay olmadığını ben de biliyorum. buradaki yorumlardan sonra uygun bir bakıcı aramaya ve eğer bulamazsam işi ertelemeye karar verdim.

bebeğim de bu zamana kadar hiçbir aşıya fazla reaksiyon göstermedi, uykusu etkilenmedi. bir diş kaldı önğmüzde bakalım onu da sağ sağlim atlatırız insallah 😂 ama tabii ki bebek bu, bir anda her sey değişebilir de.. bilemiyorum valla..

Sizce haftalık 12 bin tl bakıcı ücreti normal mi aya vurunca 48 bin tl ediyor.Mesleğe yeni balşayan memur ile neredeyse aynı maaş.Kim ne kadar maaş alacak ki aylık o parayı verecek bence de çok saçma
hanımefendi aylık 12 bin sanmış o yüzden öyle söylemiş 🥰

Sizce haftalık 12 bin tl bakıcı ücreti normal mi aya vurunca 48 bin tl ediyor.Mesleğe yeni balşayan memur ile neredeyse aynı maaş.Kim ne kadar maaş alacak ki aylık o parayı verecek bence de çok saçma
Ben iki katını da verseler 5 aylık bebeğe bakmak istemedim, hem çok küçük , hem riskli. İnsan kendi çocuğuna bakarken zorlanıyor. Memurlukla karşılaştırıyorsunuz ama bütün gün bebek bakmak mı , memurluk mu zor deseniz , ben bebek bakmak derim. Zaten bu yüzden iş bırakma ya da izin alma imkanı olan kadınlar çalışmayı bırakıyorlar bir süre. İki yaşında tüm gün kreşe verirsiniz , daha ucuza gelir.

Ben iki katını da verseler 5 aylık bebeğe bakmak istemedim, hem çok küçük , hem riskli. İnsan kendi çocuğuna bakarken zorlanıyor. Memurlukla karşılaştırıyorsunuz ama bütün gün bebek bakmak mı , memurluk mu zor deseniz , ben bebek bakmak derim. Zaten bu yüzden iş bırakma ya da izin alma imkanı olan kadınlar çalışmayı bırakıyorlar bir süre. İki yaşında tüm gün kreşe verirsiniz , daha ucuza gelir.
Hanımefendi insanlar bir memur olabilmek için yıllarca okuyor, sınavlara giriyor, dirsek çürütüyor, masraf ediyor , mülakatlara giriyor.Bakıcılık ile aynı şey mi ... Nasıl ücretler birebir veya yakın olabilir .Ülkedeki ekonomik algı bozulduğu gibi ,okuyan insan ile okumayan arasında ki statü farkıda yok oldu

Bakıcı çok uçuk bir ücret söylemiş. Bakmaya niyeti olmadığı için sizin kabul etmeyeceğinizi bildiği bir ücret söylemiş olabillir bence. Bebek bakmak kolay değil gönlü yoktur. Daha makul ücretlere 25-30 muhtemelen ( şehirden şehire değişebilir ) bakıcı bulabilirsiniz bence. Ama çalışacağınız işte be kadar kazanacağınız da önemli.
Eğer bunun değecek miktarda üstünde bir iş bulamazsanız eşinizin evde olduğu günler için part time iş bulup çalışmak daha mantıklı olabilir bence.

Back
X