- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Off arkadaslar bana bi fikir verin lutfen. Simdi oturdugumuz ev 850 tl. Klimali. Banyosu mutfagi kotu. Mutfak dolaplari cok az, banyo da eh iste.
Asil derdim 4 aylik bebeyle klimayla isinmak. Yani cocuk tek odada durmuyor. Oyalamak evin icinde gezdirmek lazim. Hicbisey olmasa mutfaga goturucem yemek yaparken. Salonla cocuk odasinin klimasini acip mutfagi ve koridoru oyle isitmayi dusunduk. Tabi iki klimayla gelecek faturayi dusunmuyorum bile..
Bir diger alternatif su.
Bugun baktim 900 1000 tl te dogalgazli cok guzel evler var yapili mutfagi banyosu. Ama cocukla tasinmak tabiki zor ve birde tasinma masrafi. Emlakcisi depozitosu derken 3500 u bulur..
Cok kararsizim. Siz olsaniz 850 ye klimali idare eder bi evde mi otururdunuz. Masraf yapip cocukla tasinip 900 1000 tl ye dogalgazli bi yere mi gecerdiniz.
Fikirlerini bekliyorummm..
İstanbul mu yazmisim.. İzmir de oturuyorum.Klima diyince ben de kışı sert geçmeyen sahil şehirlerinden birinde yaşıyorsunuz sandım. İstanbulda klima ile daha önceki kışlar zorlanmadınız mı?
Bnm yanimda esimden baska hiiiic kimse olmayacak ama olsun bebegimin hasta olma riskini goze alamam.. Esimle telefonda konustuk boyle karar verdik simdiden. İsten gelince daha ayrintili konusucaz. Ama ortak kararimiz tasinmak. O zaten bu evi de hic begenmiyor. Klima da cabasi oldu.. Cocuktan firsat bulup ev bulmam lazin biran evvelben olsam çoktan taşınırdım, ki taşındım da şuan oturduğum eve taşındığımda oğlum 4 aylıktı. eşim, kayınvalidem yanımdaydı onun çok faydası oldu bana. eşyalar eve geldikten sonra oğlum uyudukça da bir çok şeyi yavaş yavaş yerleştirdim zaten çoğu zamanını uyuyarak geçiriyorlar bu dönemde.
Klima çocuğunuz için zararlı, biraz fazla verip evden eve her şeyi taşıyan nakliye şirketi ile anlaşabilirsiniz özel eşyalarınız dışında her şeyi nakliyecilere bırakıyorsunuz.
doğal gazlı ev her türlü klimadan daha iyidir
Oyle.. Esimde oyle dedi. Acelemiz yok oldugu kadar yerlesiriz napalim.Klimanın ısıtmasıyla bebe zor atlatır kışı.
Bence taşınmanız en mantıklısı.Yavaş yavaş yerleşirsiniz.
Gecen yıl bende taşınmıştım.Oyle.. Esimde oyle dedi. Acelemiz yok oldugu kadar yerlesiriz napalim.
Hasta olmasindansa tabi ki parasi zahmeti solda sifir kalir. El kadar bebe hapsursa icim gidiyo zaten biraz fazla pimpirigim.Ne kadar da benzer haller :)
Benim Doğumda şubatta olacak inşallah ve ev sorunu bende de vardı pimapenler,banyo,kapılar filan bayağı eski doğal gaz, parke yok filan derken bizde hesapladık baktık olmayacak Allahtan şansımıza bu aralarda tayinlerden dolayı kiralık ev yokken bulduk içimize sinen bi ev çıkıcaz bi haftaya inşallah :)
Yanlız uyarayım o evlere eğer netten bakıyorsan hiçte göründükleri kadar geniş değiller hele benim şehrimde aktif olmayan doğal gazlı evleri bile aktifmiş gibi ilana koyuyorlar.. ölçünü al eline koltuğunu,dolabını ölç bakmaya gittiğin evlere de mezronu götür ona göre taşın.
Her kış daha da soğuk geçiyor bebekle olmaz hasta olursunuz klimaya vereceğin parayı doğal gaza ver hem her yerin ısınsın hem ilaç parasından,ateşten,halsizlik derdinden kurtul derim.
Sizde bebekle mi tasindiniz. Biz evliligimizden beri 5 ev degistirdik de.. Bebekle ilk olucak..Gecen yıl bende taşınmıştım.
Hemde başka şehirden bir başka şehire.
mobilyaları eşimle halletik. diğer ıvır zıvırı ben 1hafta 10günde yaptım.
rahat rahat ısınmak varken.
taşıncagınız evde ısı yalıtımı varsa , orta katsa dahada ısımı kolay oluyor.
İstanbul mu yazmisim.. İzmir de oturuyorum.
Bnm yanimda esimden baska hiiiic kimse olmayacak ama olsun bebegimin hasta olma riskini goze alamam.. Esimle telefonda konustuk boyle karar verdik simdiden. İsten gelince daha ayrintili konusucaz. Ama ortak kararimiz tasinmak. O zaten bu evi de hic begenmiyor. Klima da cabasi oldu.. Cocuktan firsat bulup ev bulmam lazin biran evvel
Allah razi olsun. Amin ins.Allah yardımcınız olsun, inşallah gönlünüze göre bir ev bulursunuz
Bebek yoktu. olsa daha da uzardı zaman :)Sizde bebekle mi tasindiniz. Biz evliligimizden beri 5 ev degistirdik de.. Bebekle ilk olucak..
kış boyu zaten klimalı evde o masrafın 2 katını ödeyeceksiniz belki ki. giyim ve özel iç çamaşırı vs dışında gelip toplayan taşıma şirketleri varOff arkadaslar bana bi fikir verin lutfen. Simdi oturdugumuz ev 850 tl. Klimali. Banyosu mutfagi kotu. Mutfak dolaplari cok az, banyo da eh iste.
Asil derdim 4 aylik bebeyle klimayla isinmak. Yani cocuk tek odada durmuyor. Oyalamak evin icinde gezdirmek lazim. Hicbisey olmasa mutfaga goturucem yemek yaparken. Salonla cocuk odasinin klimasini acip mutfagi ve koridoru oyle isitmayi dusunduk. Tabi iki klimayla gelecek faturayi dusunmuyorum bile..
Bir diger alternatif su.
Bugun baktim 900 1000 tl te dogalgazli cok guzel evler var yapili mutfagi banyosu. Ama cocukla tasinmak tabiki zor ve birde tasinma masrafi. Emlakcisi depozitosu derken 3500 u bulur..
Cok kararsizim. Siz olsaniz 850 ye klimali idare eder bi evde mi otururdunuz. Masraf yapip cocukla tasinip 900 1000 tl ye dogalgazli bi yere mi gecerdiniz.
Fikirlerini bekliyorummm..
Hasta olmasindansa tabi ki parasi zahmeti solda sifir kalir. El kadar bebe hapsursa icim gidiyo zaten biraz fazla pimpirigim.
Bizde ayni hesabi yaptik. Cocuk odasinin balkon kapisi bozuk simdiden soguk giriyor iceri. Onu yaptirmak lazim. Birkac tesisatci isi var. Mutfaga dolap alicaz pencerelere soguk gecirmez hale getiricez derken baya is ve masraf cikiyor bizde de..
Ya Allah bismillah deyip girisicez sonra da sicacik oturucaz ins.
Zorlanirsam da eskiden bize gelen yardimci ablayi cagiririm diye dusundum.
Aslinda kv de var ama yuzgoz olasim yok. Simdi tasinmak icin kp le bize gelip kalirlar, sigara girla gidiyor. Bebegimi kucakliyorlar o kokuyla. Zaten bi masrafa girecegim yardimci parasi da cok koymaz diye dusundum suan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?