Bebekle ilk tatil

bygl ess

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2025
36
13
3
31
Bebeğimle ilk kez tatile çıkmayı düşünüyorum tatile çıktığımızda 4 aylık olacak yanıma neler almalıyım denize girdirebilir miyim tecrubeli annelerden fikir almak isterim

Bebeğimle ilk kez tatile çıkmayı düşünüyorum tatile çıktığımızda 4 aylık olacak yanıma neler almalıyım denize girdirebilir miyim tecrubeli annelerden fikir almak isterim
Şahsen ben sokmazdım Deniz veya havuza doktorlar genelde önermiyor. Yetişkin kişiler dahi enfeksiyon kaprken küçücük bebeğe yazık olur

aşıların bir kısmı tamamlanmadığı için doktorlar ilk 6 ay önermiyor diye biliyorum ama 40 günlükken sokanlar da var açıkçası. bence o kısmı doktorunuza danışın.

onun dışında zaten ek gıdaya ihtiyacı olmadığı için beslenme kısmı kolay olacaktır.

ben tecrübe edemedim henüz. tecrübeli anneler daha iyi cevap verecektir ama ben ateş takıntılı olduğum için sanırım yanıma ateş ölçer ve ateş düşürücü kesinlikle alırdım.

Tesekkur ederim evet bunları yanıma alıcam

Bebeğim 4 aylık, bebekle en azından bu kadar küçük bebekle ağustos ayında tatil olmuyor. Ben tatil şehrinde yaşıyorum gündüz dışarı çıkmıyoruz daha doğrusu çıkamıyoruz. Bebek için çok çok sıcak oluyor akşamları hava karardiktan sonra çıkıyoruz, onda da ağaçlık deniz olan yerleri tercih ediyoruz ki serin olsun. Bu yıl hep hava karardiktan sonra denize gittim. Demem o ki eğer tatile gidecekseniz bebeği düşünerek hareket edin. Ben tatilimi akşamları yaşarım derseniz gidin yoksa bebeği çok yorarsınız. Bunların dışında bebeğimi 2 kez denize soktum kendime sarılarak soktuğum için ağlamadı ama yüzdü sevdi de diyemem. Bunların dışında sahile giderken bebeğe bir kaç takım zibin alın çünkü denizden çıkınca direk emzirirseniz vs bebeğin üstü de ıslanıyor. Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım

Eylülün ilk haftası gidicez otel tatılı yapıcaz öok zorlanmam gibi geliyor ama yasayıp görücem güneş kremi kullandınız mı

5 aylık ben kucağımda vücudunu daldırdım denize ama üşüyüp ağladı. küvetini sahile götürüp deniz suyu doldurup ona soktuk çok mutlu oldu

Kızımla ilk tatilimizi biz de 4 aylıkken eylül ayında yapmıştık. Ben denize soktum. Doktoru havuzu önermem ama denize sokabilirsiniz demişti. Boyun simidiyle yüzmüştü bazen de kucağımızda. Hava sıcaklığı da idealdi biz çok rahat tatil yapmıştık.

Eylülün ilk haftası gidicez otel tatılı yapıcaz öok zorlanmam gibi geliyor ama yasayıp görücem güneş kremi kullandınız mı
O zamana hava biraz serinler rahat edersiniz ben hemen gidiyorsunuz sandım. Güneş kremi aldım ama dediğim gibi gündüz dışarı çıkarmadığım için 1 kez kullandım, umarım çok eğlendiginiz bir tatil olur

En çok neler kullanmıştınız neler lazım oluyor sahil için anakucağını yanıma almayı düşünüyorum başka önerebileceğiniz şeyler var mı

Tesekkur ederim
Aşıları tam bitmeden doktorum önermiyor Deniz ve havuzu
Doktorumuza sormadım daha ama öneren de var önermeyen de suyu seven bir bebeğim var en azından ayaklarını girdirebilmek istiyorum bakalım

En çok neler kullanmıştınız neler lazım oluyor sahil için anakucağını yanıma almayı düşünüyorum başka önerebileceğiniz şeyler var mı
Ufak bir yatağı vardı babynest mi ne deniyordu onlara unutttum onu götürmüştük otelde yatırmak için. Bebek arabası zaten mecbur. Biz havuza girdiğimizde o arabasında uyuyordu. Emzirme önlüğü götürdüm, her yerde emzirdim. Başka da bir şeye gerek yok zaten kıyafet, havlu ve bezden başka.

5 aylık ben kucağımda vücudunu daldırdım denize ama üşüyüp ağladı. küvetini sahile götürüp deniz suyu doldurup ona soktuk çok mutlu olduen

Tesekkur ederim

Bizde eylül ayında gideceğiz kısmetse 3 aylık olacak Muğla'ya gıdıcez deniz suyu soğuk olmazsa en azından ayaklarını sokmak istiyorum. Tenteli simitler var onlardan alsak içine koysak durabilir mi sizce

Öne yada arkaya çok yaslnarak belki ama bana güvenli gelmedi bunlar emniyet kemerli olanlar var ama biraz fazla ücreti eşim çok sıcak bakmadı siz belki düşünürsünüz hepsi burda trendyolda falan var

Eklentiler

• Screenshot_2025-08-23-01-46-52-397_com.pozitron.hepsiburada.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_2025-08-23-01-46-47-136_com.pozitron.hepsiburada.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 11
Öne yada arkaya çok yaslnarak belki ama bana güvenli gelmedi bunlar emniyet kemerli olanlar var ama biraz fazla ücreti eşim çok sıcak bakmadı siz belki düşünürsünüz hepsi burda trendyolda falan var
Alıp bir deneyeceğiz eşimle ek birşeyler yapabilir miyiz diye. Birde deniz suyunu yutmadığı sürece bir mikrop kapmaz diye düşünüyorum değil mi en olmadı kucağımızda ayaklarını sokarız. Bunları gördüm ama aşırı pahalı geldi. Devamlı kullanıcak birşey olsa neyse seneye kullanılmaz ve sene de bir kere 4-5 gün için gereksiz bir rakam.

Evet bencede yutmadığı süreci mikrop kapmaz diye düşünüyorum bende bide dalgadan korumak lazım bizim gideceğimiz yer biraz dalgalı bir deniz kulağına falan deniz suyu kaçırmamaya dikkat edin

Güneş kremi olmaz dört aylık bebeye , ama uzun kollu ve uzun şort deniz kıyafetleri var denize girerken onu giydirin çıkınca gölgede olsun üzerini değiştirin penye kıyafete geçin. Kafasını sokmayın suyu severse ne ala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…