Bebekle tatil

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
1 yaşında bebeğim var, 1 haftalık tatile gideceğiz. Devam sütü ve ek gıda ile besleniyor. Aşırı terleyen bir bebek ayrıca. Yanıma neler almamı tavsiye edersiniz? Tecrübeli anneler deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Nasil bir yere gideceksiniz?

Pansiyon
Yazlik
Cadir
Her sey dahil otel
Cruise
Ultra her sey dahil

Buna gore yazalim.

Biz bebek oldugundan beri ultra her sey dahil bebek icin donanimli 24 saat servisi olan yerler seciyoruz. Gece mamayi bile yapip getiriyorlar. Bebek sampuanina kadar veriyorlar.

Gittiğiniz yerin imkanlarına bağlı...

Arabayla gidip bagaj sorunu olmayan, tek gözlü elektrikli ocak ve minik tencere götürenler var. Pratik şeyler yapabilirsiniz. Tarhana çorbası, sebze püresi gibi.

Ya da oteli ona göre seçip, otelin servisinden yararlanabilirsiniz 7/24.

Gittiğinizde marketten bebek yoğurdu alıp minibarda bulundurabilirsiniz. Kavanoz mama kaşık maması kullanabilirsiniz. Otel odasında kettle olup olmadığını öğrenin gitmeden önce.

Terleme konusunda da bol bol Müslin bez alın. Tek parça şortlu tulumlardan (romper) alın bol bol.

Nasil bir yere gideceksiniz?

Pansiyon
Yazlik
Cadir
Her sey dahil otel
Cruise
Ultra her sey dahil

Buna gore yazalim.

Biz bebek oldugundan beri ultra her sey dahil bebek icin donanimli 24 saat servisi olan yerler seciyoruz. Gece mamayi bile yapip getiriyorlar. Bebek sampuanina kadar veriyorlar.
Hangi otel acaba isim verebilir misin

1 yaşında bebeğim var, 1 haftalık tatile gideceğiz. Devam sütü ve ek gıda ile besleniyor. Aşırı terleyen bir bebek ayrıca. Yanıma neler almamı tavsiye edersiniz? Tecrübeli anneler deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Bebeğiniz için güneş kremi ve şapka alın. Bol bol yedek kıyafet ateş ölçer ve ateş düşürücü ilaç alın. Hani bir rahatsızlık olmazda olursa yanınızda ilaç bulunsun.

Kolluk ( ben yeni cikan kemerli kolluklardan kullaniyorum cok basarili)
Sapka 2 tane
Slipstop ( olmazsa olmaz)
Mayo bez
Havlu ( iki tane biri deniz biri banyo)
Carsaf
Battaniye
Kova kurek kum oyuncaklari
Bebek arabasi
Bol bol body
Gunes kremi ( parabensiz dogal olanlardan)
Ates durucu
Sinek isirigina karsi krem
Pisik kremi
Gunes golzugu ( her bebek sevmez ama benimki kullaniyor)
Benden bu kadar , iyi tatiller

Bir de bebe biskuvisi , her ihtimale karsi , ve suluk

Hangi otel acaba isim verebilir misin

Grand yazici clup turban marmaris
Concord de luxe lara benim gittiklerim.

Wind of lara ya da bu sene gidecegiz kismetse.

Yalniz bu sekilde belki 100 tane otel vardir

Niyetiniz varsa bunlara takili kalmayin

Tur sirketlerinden filtrelerde secimleri yaparsaniz bir suru alternatif cikacaktir.

Bizde gitcez 1 ay sonra, bence en onemlisi ates dusurucu.. sapka.. ve gunes kremi, pampers, biraz oyuncak, sonra havuza girmesi icin havuz balonu bebekler icin, havuz icin ozel pamperler, sonra bol kiyafet. Okadar bence gecen senede oglum 4 aylikti gitmistik. Eksik olunca gidip alirdik :)

Grand yazici clup turban marmaris
Concord de luxe lara benim gittiklerim.

Wind of lara ya da bu sene gidecegiz kismetse.

Yalniz bu sekilde belki 100 tane otel vardir

Niyetiniz varsa bunlara takili kalmayin

Tur sirketlerinden filtrelerde secimleri yaparsaniz bir suru alternatif cikacaktir.
Teşekkür ederim arkadasim

Bizde tatile çıktıgımzda 7 -8 ay arası olucak konu tam benlik olmuş :)
Ek gıdaya yeni geçtim tadım aşamasındayım ozamana bebe bisküvisi, kavanoz mamalar otelde çıkan kavun-karpuz gibi seylerle idare edıcem. 1 yasına kadar ana öğün anne sütü zaten sizinkide alıyorsa işiniz kolaylaşır

Şu müslin örtüyü hep duyuyorum ne işi yarıyor ?

Bebekleri havuza soktunuz mu ?
Sokduysanız kaç aylıkdı?
Bi sorun yaşadınız mı?

Bizde tatile çıktıgımzda 7 -8 ay arası olucak konu tam benlik olmuş :)
Ek gıdaya yeni geçtim tadım aşamasındayım ozamana bebe bisküvisi, kavanoz mamalar otelde çıkan kavun-karpuz gibi seylerle idare edıcem. 1 yasına kadar ana öğün anne sütü zaten sizinkide alıyorsa işiniz kolaylaşır

Şu müslin örtüyü hep duyuyorum ne işi yarıyor ?

ter emiciliği fazla bir örtü. ince battaniye.

oğlum şu an 20 aylık 3kere tatile gittik şimdiye kadar. ilki 7 aylıktı. ne kadar kıyafeti varsa aldım (çok aşırı kıyafeti yok). lazım olacak ilaçlarını aldım ateş düşürücü özellikle. burun spreyli ve Burun Aspiratörü. oyalayacak kadar oyuncak. yol için yeni bir tane almanız çok iyi olur. otelde pek canları sıkılmıyor zaten.

Ben nereye gidersem gideyim oğlumun bütün kıyafetlerini götürüyorum. Kabin boy valizi tıka basa dolduruyorum şimdilik. Park yatağını da alıyorum mutlaka. Kendi müslin örtülerini, çarşaflarını, minik yastığını da alıyorum. Ama en çok da bez, ıslak mendil, pişik kremi ve şapka, güneş kremi, meyve püreleri, bol kaşık, atıştırmalık vs. alıyorum. Gidilen yer sıcaksa pişik için ekstra furacin alıyorum bir de. İltihaplı pişik olursa pişik kremiyle geçmiyor çünkü. İyi tatiller :)

Doktorlar 2 yaştan önce havuz önermiyor. Ben bu yaşımda havuzdan hala tiksiniyorum. Havuzlar mikrop yuvası bence. Bebeğinizi sokmayın derim..
Açık-kapalı yüzme havuzu olan sitede oturuyoruz bende girmıyorum yıllardır ama çocukken bayılırdım pimpiriklenip mahrum olsun istemıyordum kararsızlığımdan sordum.Sağlıgı hevesinden önemli tabi..
Kısmet diğer yaza diyelim ozaman

Açık-kapalı yüzme havuzu olan sitede oturuyoruz bende girmıyorum yıllardır ama çocukken bayılırdım pimpiriklenip mahrum olsun istemıyordum kararsızlığımdan sordum.Sağlıgı hevesinden önemli tabi..
Kısmet diğer yaza diyelim ozaman
Mis gibi deniz varken hiç maceraya girmeyin bence. Bizim doktor “2 yaştan önce yasak” dedi, bu yıl 2 olacak ben yine de sadece denize sokmayı düşünüyorum. Biraz daha büyüsün o zaman atarım havuza :)

Back
X