• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebekle tek başına gezebilen var mı

• Konu Sahibi Konu Sahibi yrgn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yrgn

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2008
66
1
611
Ankara
doğum öncesi yoğun çalışan ve sosyal biriydim. doğumdan sonra eve kapandım ve hiç dışarı çıkamıyorum. bebeği bırakabileceğim kimsede yok. eşim ise çoğu kez gecede çalışıyor. 1 haftadır hiç dışarı çıkmamışım nasıl geçti zaman bilmiyorum.çocuklada eskisi gibi gezebilmenin imkanı yokmu.hiç değil ihtiyaçlar için.. artık yeni hayatıma alışmalımıyım yoksa durumu modifiye edebilirmiyim. tek başıma biryerlere gitsem bebekle birlikte kapıdan çıkarken kapıyı nasıl kilitlerim, arabanın oto koltuğunda tek başına durur mu ben araba kullanırken ağlarsa paniklermiyim. pusetine koyup onunla gezebilirmiyim.ağlarsa kucağıma alsam puseti naparım.kanguru bu işi çözer mi. .bir sürü korkum var..yani tek başına bebekle dışarı çıkabilen var mı

canım benim,benim henüz çocuğum yok..
ama iki eltimden de gördüğüm kadarıyla bebekle çıkmışlardı..

kanguruya hiç koymadılar bebeğin iskeletini etkiler diye..
ohh ne güzel al bebişini yanına çık doya doya havalar tam bozmadan..
bende kimseye ihtiyaç duymazdım bebişim yanımda olsa:asigim:

bende çıkıyorum bir sorunda olmuyor.ya bebek arabasıyla ya da kanguruyla çıkıyoruz. bir kaç kez çıksan alışırsın

canım benim seni çook iyi anlıyorum
bizde bebişimizle ilk yürüyüşe çıkışımızda kapıdan dönmüştük çok ağlamıştı....
meğersem uykusu gelmiş...aslında bebeğin karnı toksa ve uykusunuda almışsa dışarı rahatlıkla çıkabilirsin bizde ilk başlarda çok tedirgin olmuştuk ve hatta ilk market alışverişmizde de ağlamıştı ve ben araba oturmak zorunda kalmıştım...ne kadar tedirgin ve kendini sıkarsan o kadar kötü oluyo
rahat ol ve arabasıyla her yere gidin ve dışarıya alışsın
baktıkki bizimki alışveriş merkezlerine bayılıyo ışıklar pek bi dikkatini çekiyo....
diyeceğim o ki çocuk bundan sonraki dönemimizde artık hep var olacak o yüzden onunla yaşamayı bi şekilde öğrenmek ve stres yapmamak heleki kendi arabanız varsa hiç korkma zaten istediğiniz zaman gidip emzirip gelebilirsin ve istediğiniz zaman ewe dönebililrsiniz
bende artık alıştım sayılır ve eşimde çocuk bu ağlayacakta zırlayacakta önemli olan çocuğunu tanımış olmak ve nası hareket etmen gerektiğini bilmen
öpüyorum bebeişini :)

canım isteyince olur neden olmasın ama kriz anında paniklememen ve herşeyi önceden planlaman lazım. otokoltuğunda emniyet kemerini takarsan tabiki durur, ağlasada en azından düşmiceni bilirsin o arada uygun bir yer bulup kenara çekersin. aslında şanslısın bak arabayla çıkma imkanın var baktın çocuk durmuyo anında dönersin eve.
ben salı günü yan apt da oturan bakıcımıza tek başıma götürdüm kızmı ama çok zorlandım zaten ağır, battaniyeyle falan taşıma iyice zor oldu. yeni aldığım ayakkabılarımı giymiştim, yürüyemedim, biri merdivende ayağımdan fırladı falan ama gene de başardım benimki biraz aceleden oldu

Bebeğinin huyuna bağlı ben 2 aylıktan itibaren ufak ufak pusetle bahçe, market derken ve çoğunlukla bebekle tek çıkıyorum Ankarada alışveriş merkezi bol hemen hepsinin bebek bakım odası var emzirme ve alt açma sorun olmuyor üstelik üşüdü vs derdi yok ben vitrinlere bakıyorum oda sağa sola çoğunlukla uyuyup kalıyor ve dışarıda gezmeye alıştı bizimkide ev gezmelerini zehir ediyor birileri kucağına alınca sıkılıp basıyor yaygarayı

Canım,biz hergün dışarıdayız.oğlum mutlaka çıkmak istiyor.arabasına koyuyorum,geziyoruz,alışveriş yapıyoruz.parka gidiyoruz,o bakınırken bende gazete okuyorum.rahat ol,baktın durmuyor ağlıyor dönersin evine.

bebeğin kaç aylık canım çok küçükse zaten uyur farkına varmaz bile pusetle rahat edersin hem kolların da yorulmaz arabanın ön koltuğuna yüzü arkaya gelecek şekilde ana kucağını ya da oto koltuğunu bağlarsan seni görebilir ve müdahale etmen de kolay olur ama tabi puseti ana kucağını ve çantayı arabana kadar taşımak biraz zor olabilir ha bi de bebek var tabi onu da unutmamak gerek çık gez alışırsın kolay gelsin

ben 3 aylıkken şehir dışı gezdim başıma gelmeyen kalmadı evde duran benimki gider gitmez hava değişikliği olsa gerek hiç durmadı.şuan mesela ağrıdan afyona kadar kendim başıma kızımla geldim yollar sıkıntılı ama bi şekilde göze aalmak lazım kendimi kısıtlamadım bebek olunca.arabayıda seviyo benimki, umarım seninkide sever kolay gele

canım bende ilk zamanlarda aynı senin korkularını yaşıyordum ağlarsa ne yaparım bide dışarıda rahat emziremeyen biriyim neyse şimdi alıştım artık zaten ek gıdayada geçti ben puseti arabanın bagajına bırakıyorum eve çıkarmıyorum hava almaya yada annemlere gideceğimde kızı arabaya bırakıyorum puseti açıyorum çantasını falan rahat yerleştirebiliyorum arabayla tek sadece annemlere gittim oda kısa mesafe olduğu için sorun yaşamadım alışveriş merkezinde bi kere eşim tek bıraktı ama bizim kız özellikle uykusu geldiğinde çok huysuz pusette uyumuyor neyazıki ogün çok zorlandım hem kızı kucağımda taşıyorum hemde arabasını bir yandanda alışveriş çıkayım dedim cüzdanı evde unutmuşum okadar alışveriş bırakamadımda artık eşimi bekledik emzirme odasıda yoktu emzirme odası olan yerleri tercih edersek sorun olmaz birde bir şey soracağım bebekleriniz pusette duruyormu benimkine hiç belli olmuyor bazen çok güzel duruyor bazen ağlıyor siz ağladığında hemen kucağınıza alıyormusunuz dışarda gezerken milletin çocuğuna bakıyorum güzel güzel arabada gidiyorlar

canım bende ilk zamanlarda aynı senin korkularını yaşıyordum ağlarsa ne yaparım bide dışarıda rahat emziremeyen biriyim neyse şimdi alıştım artık zaten ek gıdayada geçti ben puseti arabanın bagajına bırakıyorum eve çıkarmıyorum hava almaya yada annemlere gideceğimde kızı arabaya bırakıyorum puseti açıyorum çantasını falan rahat yerleştirebiliyorum arabayla tek sadece annemlere gittim oda kısa mesafe olduğu için sorun yaşamadım alışveriş merkezinde bi kere eşim tek bıraktı ama bizim kız özellikle uykusu geldiğinde çok huysuz pusette uyumuyor neyazıki ogün çok zorlandım hem kızı kucağımda taşıyorum hemde arabasını bir yandanda alışveriş çıkayım dedim cüzdanı evde unutmuşum okadar alışveriş bırakamadımda artık eşimi bekledik emzirme odasıda yoktu emzirme odası olan yerleri tercih edersek sorun olmaz birde bir şey soracağım bebekleriniz pusette duruyormu benimkine hiç belli olmuyor bazen çok güzel duruyor bazen ağlıyor siz ağladığında hemen kucağınıza alıyormusunuz dışarda gezerken milletin çocuğuna bakıyorum güzel güzel arabada gidiyorlar

valla benimkinin uykusu geldiyse asla durmuyor pusette
ne yapsam kandıramıyorum
anca uyutmam lazımm
ama alışveriş merkezleri rahat oluyor bebek bakım odaları sayesinde
ben eğer çok yakınsa gideceğim yer kanguruya koyuyorum
yakın yerlere gitmeyi dene önce sonra yavaş yavaş mesafeyi uzat o da alışacaktır...

bence hiç korkma. rahat rahat çık bebeğinle gez dolaş.ben arabanın ön koltuğuna pusetini yerleştirip emniyet kemerini bağlayıp çıkıyorum bir yere giderken.yanımda olduğu için müdahale etmem de kolay oluyor. ağlamaya başlarsa kenara çekip onunla konuşuyorum ,müziği açıyorum hemen sakinleşiyor. zaten hemende uyuyup kalıyor. kendini ve bebeğini eve hapsetme. havalar güzelken tadını çıkarkaydirigubbakcemile4

ben kanguru aldım çok rahat oldu.her gün olmasada gün aşırı çıkıyorum gezip geliyorum.bazen arkadaşlarla buluşuyoruz.bebek arabası hafif,indirmek zor olmuyor ama ben yine arabaya koydum.ordan alıp gezdiriyorum oğlumu.yani bazen kanguru baze de bebek arabasını kullanıyorum.

Allah bağışlasın arkadaşlar hepinizin bebişlerini,
evde bebekle sürekli kapalı kalmak gerçekten çok zor seni anlıyorum o yüzden cesaret edip çıkmalısın ben oğlumla heryere gidebilirim en rahat ettiğimiz yol pusetle çünkü eşyası çok oluyor malum çantamızı pusetin sepetine atıyoruz bebeğimde pusette hafifte bişey gidip geziyoruz heryerde alışveriş yapıyoruz arabayla bilmiyorum nasıl olur ama metroyla bile gezmeye gittik biz :))))

bebeğimin karnını doyurup altını deiştiriyorum,uykusu da yoksa koyuyorum bebek arabasına kısa mesafeli gezmelere çıkıyorum,pazara,parka ,markete gibi..uzun mesafeli yerlere eşimle gitmeyi tercih ediyorum..arabamız olmadığı için otobüse bebek arabasını koyamam bu yüzden eşimle gidiyorum..ama kucakta bi kaç kez otobüs yolculuğu yaptığımız da var..iş sanırım uykusunun olmaması ve karnının tok olmasıyla alakalı..

valla ben oglum dogdugundan beri gün asiri cikiyorum
bizde basta zorlandik ama alisti bir kac gün icin
ve bence gün asiri bebegin disari cikmasi gerekiyor yoksa cok syk hasta oluyor cocuklar

ben de burada okuduklarımdan sonra gaza geldim
hava da çok güzel
hadi bebişim gezmeye gidelim dedim(yakında çok güzel bir park var)
sonra yarın kayınvalidemlerin ankaradan geleceği aklıma geldi...başladım temizliğe:(((bu saat oldu
benim de suyum çıktı bu arada,bebiş de melül melül oturdu ana kucağında tv seyretti:(((

sağolun bayağı cesaret topladım.yakında ilk denememi yapacağım. zaten aşıya bile tek başıma ben götüreceğim için alışsamda iyi olacak.-eşim işten izin alamıyor-. yani pek çok konuda kızımla yalnız başarmaya alışmalıyız.busırada kızım 2,5 aylık.2 kez otobüsle uzun gece yolculuğu yapmışlığı var. birnde daha kırkı bile çıkmamıştı. yolda hep uyudu.
yalnız oto koltuğunu öne bağlamak tehlikeli olmaz mı.yani allah korusun kaza olsa air bag ona zarar verebilir.yoksa ön daha kullanışlı.
ilk dışarı maceramızı sizlerle paylaşacağım.sizin paylaşımlarınızın devamını bekliyorum

bızde cıkıoruz ufakken esımle cıkardık dolasırdık yazdan berı kendım cıkıorum arabasına koyuyorum market alısverıs merkezı akraba doktor hıc cıtı bıle cıkmıyo bayılıyo uyuyup kalıo genelde hatta bı gun kardesım varken bakırkoye gıtmıstık arabasınıda aldık hemde mınubusle gezdık geldık ılk baslarda tedırgın oluyosun ama alısıosun zamanla

Back
X