• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebekle uçak sorunu anneler yardım

canem99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
24
11
3
şu an 6 aylık olan bebeğimle 25 martta memlekete gitcez fakat şimdiye kadar hiç bebekle uçağa binmedim neler almam lazım yanıma bebek arabası almalımıyım yoksa kangurumu yardımcı olursalar deneyimli anneler sevinirim

ikisinede gerek yok.. kucağınızda gidecek zaten.. kalkarken ve inerken emzirin mutlaka..

şu an 6 aylık olan bebeğimle 25 martta memlekete gitcez fakat şimdiye kadar hiç bebekle uçağa binmedim neler almam lazım yanıma bebek arabası almalımıyım yoksa kangurumu yardımcı olursalar deneyimli anneler sevinirim
Takipteyim konunuzu. Deneyimliler bize yardımcı olun yahu. Nisan ayında almanyaya gideceğim bebeğimle napacağımı bilmiyorum. :KK43:

çok kalacaksan yardımcı biri varsa arabasını al cnm yoksa kangurusunu al ben tek gittim hem kollarım koptu hem belim....

çamta olarak sırt çantası düşünüyorum kanguruyu takcam bide onun dışında bi valizim olcak kargo bölümüne gitcek asıl kafama takılan bebek arabası . girişte teslim ediliyormuş inerkende kapının önünde veriliyormuş ama araştırmalarıma göre çoğu anne sorun yaşamış bu konuda bu yüzden tereddütteyim.

Bebek arabasini al canım uçağın kapısına kadar arabayla gidiyorsun zaten uçağa binerken alıyor görevliler inerken de hemen çıkartıp veriyorlar rahat edersin kanguru senin için zor olur

Vala ben ilk birkaç kez arabasiz gittim bebek koltuğu ve kanguru ikisinide denedim çok daha zordu benim için kollarım, belim çok agrimisti bilmiyorum ya ben sorun yaşamadım insanlarımız bebekli olduğum için baya yardımseverdi arabasıyla gittiğim zamanlarda çok daha rahat ettim işlemler sırasında felan

Ben bebek arabasını aldım her yolculuğumda bir problem yaşamadım
Kapıda teslim ettim inincede aldım
Sırt çantası doğru tercih bencede
Ayrıca kalkış ve inişlerde emzirin mutlaka yada biberon kullanıyorsanız mama verin.

Bebek arabasını uçağa kadar götürürsünüz. Çıkışta tekrar alırsınız.iniş ve kalkışta emzirin.

Bebek arabasını götürün eğer valiziniz çekmeli ise rahat edersiniz. İnerken ve kalkarken emzirmeyi unutmayın. Ben çocuklarla çoğunlukla uçağı tercih ediyorum. İnanın araba yolculuğundan daha kolay

Bebeğim ilk üç haftalıkken uçağa bindim ve uçakla çok seyahat ettim öncelikle bebek arabanı kesinlikle al çünkü insan bazen yol yorgunu oluyo kanguruyu bile taşicak hali kalmıyor bebek arabanı ucağın kapısına kadar götürebiliyorsun çıkıştada şansın varsa verıyorlar çocukta rahat sende. Bebeği oyalicak şeyler al yanına. Sıcak su soğuk su mama kulanıyorsanız çabuçak mamayı hazırlamak için. Ben yogurtta alıyordum kücük kavanozlara koyup meyveli yogurt yapıyordum kendim. Üstüne ince battaniye alıyorum uyursa örtmek için. 2 kat yedek kiyafet al nolur nolmaz. Buaradakaç saat uçak seyahatınız bilmiyorum ama benimki 3 saat Almanyaya gidip gelıyorum. Başka sorunuz varsa buyrun

O kadar çok sıcak su soğuk su battaniye ye falan gerek yok ekipten isterseniz vereceklerdir zaten. Ama hangi firma ilé uçacağınız önemli tabi. Çocuğu söyledikleri gibi inişte kalkışta emzirin. Sizde portakal suyu vs gibi asitli gaz yapıcı şeylerden uzak durun bebek arabası ile gidin sorun yaşamazsınız o konuda iyi uçuşlar :)

O kadar çok sıcak su soğuk su battaniye ye falan gerek yok ekipten isterseniz vereceklerdir zaten. Ama hangi firma ilé uçacağınız önemli tabi. Çocuğu söyledikleri gibi inişte kalkışta emzirin. Sizde portakal suyu vs gibi asitli gaz yapıcı şeylerden uzak durun bebek arabası ile gidin sorun yaşamazsınız o konuda iyi uçuşlar :)
İyide bu çocuk sadece uçağın içindemi açıkır bazen çıkıyorsun pasaport kontrolü uzun sürüyor ordada genelikle temin edilebilcek yerler olmuyor :63::D

ya hiç bilgim yok konuyla alakalı ama bişi sorabilir miyim çok merak ettim o_Okalkış ve inişte neden emzirmek gerekiyor :oops:

ya hiç bilgim yok konuyla alakalı ama bişi sorabilir miyim çok merak ettim o_Okalkış ve inişte neden emzirmek gerekiyor :oops:
Basınç çocukların ki yetişkinlere dé oluyor kulaklarında ağrı yapıyor ve çocuk o ağrı ile ağlıyor bağırıyor. Bişeyler yedirmek onu engelliyor. Sizde öyle durumda bişeyler yiyin esneme hareketleri yapın o basıncı azaltın :)

Bebek arabanı uçağın kapısına kadar getirme hakkın var o noktada görevli alıyor inerken aynı noktada geri veriyorlar. Ben genelde bebek arabasını uçağa girişe kadar alırım özellikle yanımda başka bir yetişkin olmadan seyahat ettiğim zamanlarda. yanına bebeğinin sevdiği bir oyuncağı minik bir battaniyeyi ve bebeğin yastık kullanıyorsa yastığını almalısın. Kalkış ve iniş anında muhakkak emzir. Emzirme örtünü almayı unutma. Emzik kullanıyorsa yanında yedekli emzik muhakkak bulundur yere düşürme ihtimaline karşı yedeğin olsun. Toksa ve emmek istemez ise kalkışta ve inişte emziğini emmesini sağla. Oda olmazsa biberonla bir şeyler ver. Yani muhakkak emme halinde olsun ki kulakları acımasın ve huysuzlanmasın. Birde sen kendini rahat hisset ki bebeğinde huzurlu olsun. İki kızımla da defalarca seyahat ettik büyük kızımda emzik ve biberon sayesinde hiç sıkıntı yaşamadık küçüğüm zaten parmağını emen bir çocuk emziremediğim zamanlar parmağını emdiği için sıkıntı olmadı. Artık büyüdükleri için kalkış ve inişte muhakkak sakız çiğnemelerini yada bir şey içmelerini sağlıyorum. Birde tavsiyem el çantan olmasın bebeğinin ve senin ihtiyaçların için tek bir sırt çantası olsun yanında. tüm fazlalıklarını bavula koy yedek bir bez ıslak mendil ve cüzdanın dışında emzik biberon battaniye olsun çantanda. Kendi üzerinde mümkünse eşofman tarzı rahat bir kıyafet olsun yanında bebekle güvenlikten geçerken kemer çıkarmak ayakkabı çıkarmak zorunda kalmayasın yorucu oluyor.Uçak körüğe yanaşıyorsa bebek arabası açısından çok daha rahat oluyor körükten değil alandan bineceksen servis otobüsünden indiğin zaman bebek arabasını görevliye teslim edersin. İnişte de bagaj alma noktasından değil uçak çıkışından arabanı teslim almak istediğini belirt bazen unutabiliyorlar. Mümkünse checkin ini erken yap zaten sana en uygun koltuğu vereceklerdir. Hayırlı yolculuklar.

canım ben bebeğim 20 günlükken 2 saatlik bi uçak yolculuğu yaptım aslında 2 saat ama uçak rötar yaptı şöyle söylim akşam 8 de evden çıktık sabaha karşı 4 gibiydi vardık yani 2 saat oldu 8 saat allahtan eşim kaynanam yanımdaydı bebeğimde uyudu bol bol dualarla çünkü bende senin gibi çok korkuyodum senin gene iyi ben lohusaydım üstüne
bebeğin 6 aylıkmış yanına çıngırak ne bileyim onun sevdiği oyalayabilceğin oyuncaklarını al kanguru yerine bebek arabası tercih et derim uçak yanına kadar gelir rahat edersin,sonra görevliler alıyo senden indiğindede merdiven dibinde bebek arabanı hazır ediyorlar çok büyük rahatlık bebek arabası,onun dışında mamasını yiyeceklerini hazır bulundur,ben hostese rica etmiştim biberonu mamayı hazır etmiştim mamasını getirip vermişti zaten yardımcı oluyorlar umarım tek değilsindir yanında eşinde varsa hiç dert etme çok keyifli oluyor iyi yolculuklar :) haa bir de bebeğine uçak kalktığı ve indiği esnada emzik kullanıyosa emzik ver veya su mama herneyse onun bişeyler yemesini sağla ve kulaklarına pamuk tıka basınçtan etkilenmesin

Basınç çocukların ki yetişkinlere dé oluyor kulaklarında ağrı yapıyor ve çocuk o ağrı ile ağlıyor bağırıyor. Bişeyler yedirmek onu engelliyor. Sizde öyle durumda bişeyler yiyin esneme hareketleri yapın o basıncı azaltın :)
tşk ederim cvb için :KK9:genelde ağzımda hep sakız olduğundan farkına varmıyorum demek :KK71:

Ben yurt dışında olduğum için senede en az 4-5 kez uçakla yolculuk yaparım ve cocuklar küçükken sadece kucagima alır binerim. .bebek arabası yada başka birşey gereksiz..hatta bebek arabasıini alırsanız dett bile oluyor uçağa almıyorlar zaten birde orada aldıkları için inince çok zaman beklemek zorunda kalıyorsunuz valizler geliyor o gelmiyor hemen..

Back
X