bebekle uçak yolculuğu

maviolsun

İçimde kaynayan bir mahşer var.
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
591
526
Merhaba hanımlar biz kızımla 3 aylıkken Pegasula eko bölümde yolculuk yapacağız. ilk uçak yolculuğumuz olacak 1,5 saat sürecek. bana önerileriniz nelerdir ? emzirmem gerektiğini biliyorum . Uçakta bebek bakın odası var mı yani bebeğimin altını değiştirebileceğim yer ? nelere dikkat etmen lazım ?
şimdiden teşekkür ederim

Merhaba hanımlar biz kızımla 3 aylıkken Pegasula eko bölümde yolculuk yapacağız. ilk uçak yolculuğumuz olacak 1,5 saat sürecek. bana önerileriniz nelerdir ? emzirmem gerektiğini biliyorum . Uçakta bebek bakın odası var mı yani bebeğimin altını değiştirebileceğim yer ? nelere dikkat etmen lazım ?
şimdiden teşekkür ederim
uçak kalkarken ve inerken basınçtan dolayı sıkıntı yapıyor bebekler genelde..emziriseniz basıncı azaltmış olursunuz.
nereye uçacaksınız,kısa mesafe uçuşlarda büyük uçak değilse bebek bakım odası yok.

Emzirme bölümü yok diye biliyorum ya da hiç görmedim ama arka taraflarda boş koltuklar oluyor. Belki kullanabilirsiniz.
Pegasus rezalet bir firma. Daracık koltuklar, mütemadiyen rötarlar. Çocukla perişan olursunuz. Mümknse süt sağın havalimanındayken ve biberonla bunu kullanın ya da uçağa geçmeden emzirin ve binin. 1.5 saat emzirmeden durabilir herhalde. Pegasusta ücretli koltuk seçimleri var 5-10 TL ödeyip ön sıra geniş koltuk ya da cam kenarı seçerseniz emzirmek zorunda kalmanız halinde rahat edersiniz. İnşallah kalkışta ağlamaz ve bütün yolu ağlayarak geçirmez, çocuk için mecbur kalınmadıkça zor olur diye düşünüyorum.

Emzirirsiniz iniş ve kalkışta

Kakasını yapmazsa değiştirmek gerekmez de yaparsa bilemedim

Yanınızda tanıdığınız eşimiz vs varsa o kalkar koltukta değiştirirsiniz

Önü boş koltuk seçemeyebilirdiniz bu nedenle koridor tercih edin bence siz kalkınca bebek ile hareketiniz kolay olur

Insanlar Amerika'dan geliyor 1,5 saat çok uzun değil

Bebekli kadnlara cam kenarindan koltuk veriyorlar. Bebek bakim odasi yok wc de altini degistirebileceginiz bir sey var sadece. Ne denir adina bilmiyorum. Aciyorsunuz bebegi yatiriyorsunuz ama cok kucuk. Iyi yolculuklar simdiden

emzirme örtüleri var onlardan alırsanız rahat edersiniz..eniş kalkışta emzilirmesi lazım mutlaka..

düşündüm de otobüsle gidecek ne yapsın :KK70:
ben doğacak bebeğimle nasip olursa 40 günlükken filan otobüsle yolculuk yapmayı düşünüyorum da
benimki çok deli bir düşünce geldi şimdi yol 9 saat birde :) :KK70:
delirdim galiba

Ay bende eşimin ailesine söz verdim mevlütünü orda ( eşimin ailesinin memleketinde) yaparız diye ama şuan öyle pişmanım ki anlatamam.. 40 günlük bebişimle nasıl gidicez uçakla , helak olucak yavrum :KK43:. Allah yola çıkacak tüm bebeklere ve annelere yardım etsin :KK200:

Emzirme bölümü yok diye biliyorum ya da hiç görmedim ama arka taraflarda boş koltuklar oluyor. Belki kullanabilirsiniz.
Pegasus rezalet bir firma. Daracık koltuklar, mütemadiyen rötarlar. Çocukla perişan olursunuz. Mümknse süt sağın havalimanındayken ve biberonla bunu kullanın ya da uçağa geçmeden emzirin ve binin. 1.5 saat emzirmeden durabilir herhalde. Pegasusta ücretli koltuk seçimleri var 5-10 TL ödeyip ön sıra geniş koltuk ya da cam kenarı seçerseniz emzirmek zorunda kalmanız halinde rahat edersiniz. İnşallah kalkışta ağlamaz ve bütün yolu ağlayarak geçirmez, çocuk için mecbur kalınmadıkça zor olur diye düşünüyorum.

İniş ve kalkışlarda başınçtan dolayı bebeklerin kulakları ağrıyor. Emme refleksi bu duruma iyi geliyor. O yüzden iniş ve kalkışta emzirilmesi tavsiye ediliyor.

Ay bende eşimin ailesine söz verdim mevlütünü orda ( eşimin ailesinin memleketinde) yaparız diye ama şusn öyle pişmanım ki anlatamam.. 40 günlük bebişimle nasıl gidicez uçakla , helak olucak yavrum :KK43:. Allah yola çıkacak tüm bebeklere ve annelere yardım etsin :KK200:

doğumu ankarada yaptım 38 günlükken batmana döndük pusette uyuyan bebeği alın kendinize bağlayın diyorlar o sıkıntı zaten küçücük kemerden de kayıyo ama anlatamıyosun

doğumu ankarada yaptım 38 günlükken batmana döndük pusette uyuyan bebeği alın kendinize bağlayın diyorlar o sıkıntı zaten küçücük kemerden de kayıyo ama anlatamıyosun
Yaaaa inanırmısın nasıl bir bahane bulsamda gitmesek diye şimdiden düşünüyorum, söz verdiğime öyle çok pişmanım ki :KK43:

Ayy sakın imkanın varsa ucak düşün bence
dimi nemicim :)
mahvolacağımızın resmidir.. benim kuzenin eşi gitti de o yüzden bende heveslendim..
uçak imkanı yok malesef.. eşime birinin aracını ayarlamasını söyledim memlekete giden birinin yanına katılalım diye
benzin parasını falan paylaşırız.. öyle 4,5 5 saat falan sürüyor

emzirme örtüsü kullanıyorum inşallah o konuda sıkıntı olmazda altına yaparsa nasıl değiştiririm onu düşünüyorum çünkü çok huzursuz oluyor ayrıca ağlarsa offf off millet çıldırır artık

Bende pegasusla uçtum 1.30?saat sürdü.. Bebek lemeriyle bebeği kendine bağlıyosun.. Sürekli emzirdim hep uyudu kızım.. Bebek bakım odası yok zaten küçücük daracık uçak.. Öndeki bayanın bebeğî sürekli ağladı durdu.. Allahtan kısa mesafe hayırlı uçuşlar inşallah sıkıntısız atlatırsın..

emzirme örtüsü kullanıyorum inşallah o konuda sıkıntı olmazda altına yaparsa nasıl değiştiririm onu düşünüyorum çünkü çok huzursuz oluyor ayrıca ağlarsa offf off millet çıldırır artık
Boşver milleti bebek o ağlasın ağlamakla bişey olmaz.. Kimsede bişe diyemez sakın takma rahat ol çünkü senin stresinn bebeğine yansır..

1.30 saat çok değil ki binince boşken değiştiriverin inince yapmışsa yine değişir olmazmı ki öyle. Tecrübesizim bilemedim o kadar sık yaparmı diye :)

Büyük kızımla ilk yolculuğumuzu 45 günlükken yapmıştık. Benim bebeğim maalesef anne memesini reddetmişti. 6. ayda emmeye başladı 6 aya kadar hep sağıp verdim sütümü. O yüzden uçakta emzirmemiştim. Anne sütünü biberonla verdim kalkerken inerkende tok olduğu için tekrar emmedi emziğini verdim ağzına onu emmişti. Altını maalesef değiştiremezsin kısa uçuşlarda bebek bakım odası yok. Zaten bebek bir kemerle sana bağlı olacak pek kalkmanı tavsiye etmem. 1,5 saa çok uzun bir süre değil binmeden hemen önce altını değişirirsen çok sıkıntı yaşamazsın. Emzik alan bir bebekse seni emmek istemezse emziğini veririsin kalkış ve iniş anına dikkat et. Birde Eğer tek olacaksan çok fazla bir çanta bulundurma yayında herşeyini bagaja ver mümkünse koltuk seçimi yap farkını ver ilk sırayı seç o zaman çantanı rahatlıkla ayağının altına koyarsın. el bagajı yerleştirmek uğraşmazsın. Birde minik bir yastık ve emzirme örtünü yanında kolayında bulundur muhakkak. İyi yolculuklar

X