• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekler Diş Çıkarırken Ne Yapmak Gerekir?

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.330
693
373
Kocaeli
Bebekler doğduklarından itibaren anne ilgisi görmek isterler. Her anında yanında olan anne sevgisi acılarını azaltmaya yarar.
Bebekler için diş çıkarma dönemleri hayatlarının en zorlu dönemleridir. Çünkü diş çıkarmak onlara ağrı verir ve uykusuzluğa neden olur. Bu nedenle de aileleri de bebekleri diş çıkarırken uykusuz bir döneme girerler.

Alternatif tıpta ise ise buna çözüm olarak kullanılan bazı yöntemler bulunur. Son dönemde ülkemizde de gittikçe popülerleşen bir yöntem ise bebekler için kullanılan Baltık Kehribar Bebek Diş Kolyeleri olmuştur. Baltık Kehribar Bebek diş kolyeleri içinde yüksek oranlı süksinik asit ile bebeklerin diş çıkarma dönemlerinde daha az ağrı çekmelerini sağlar.
Süksinik asit aslında doğada bulunan ve sağlığa zararlı olmayan bir maddedir. Limon'un içinde de süksinik asit bulunur. Kehribar Bebek Diş Kolyeleri ciltle temas ettiğinde içindeki yağ açığa çıkar ve cilt tarafından emilir.
Doğal bir ağrı kesici ve anti-inflamasyon sağlayan süksinik asit bebeklerin diş çıkardıkları dönemde ağrı çekmelerini azaltır. Uyku kalitelerini arttırır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oglum 7,ayını yenı bıtırdı ben pırasa verıyorum elıne dıs jelı verdıler kullanmadım pırasayı koparamadıgı ıcın ve tadıda hafıf acımsı oldugu ıcın agrısını azaltıyor ve onu rahatlatıyor
dıs jelı kızımda kullanmıstım ama hıc faydasını gormedım bosuna ılac yuklemıs oldum bebegıme :(

Oglum 7,ayını yenı bıtırdı ben pırasa verıyorum elıne dıs jelı verdıler kullanmadım pırasayı koparamadıgı ıcın ve tadıda hafıf acımsı oldugu ıcın agrısını azaltıyor ve onu rahatlatıyor
dıs jelı kızımda kullanmıstım ama hıc faydasını gormedım bosuna ılac yuklemıs oldum bebegıme :KK43:
Bizde 5,5 aydayız diş bizi de rahatsız etmeye başladı uykusuz geceler başladı :( pırasanın sapını mı veriyorsun bide yeşil soğan veriyorlar galiba demi ben daha hiç vermedim de onları
Bi de bu diş çıkarma dönemi ne kadar sürecek ilk dişini çıkardığında azalır mı ?

Bizde 5,5 aydayız diş bizi de rahatsız etmeye başladı uykusuz geceler başladı :KK43: pırasanın sapını mı veriyorsun bide yeşil soğan veriyorlar galiba demi ben daha hiç vermedim de onları
Bi de bu diş çıkarma dönemi ne kadar sürecek ilk dişini çıkardığında azalır mı ?

Koparamayacagı tarafı beyaz olan kısımı verıyorum yesıl olan degıl bırde verdıgım zaman asla yanlız bırakmıyorum benım gozetımımde oluyor ılk dısınden ıtıbaren hepsı cıkana kadar sancılı bır donem bızde 7.ayımız bıttı kızımda bu kadar zorlanmadım her bebek aynı olacak dıye bırsey yok elıyle nesnelerı kavrayabılıyorsa meyve sebze emzıgıde kullanabılırsın

Koparamayacagı tarafı beyaz olan kısımı verıyorum yesıl olan degıl bırde verdıgım zaman asla yanlız bırakmıyorum benım gozetımımde oluyor ılk dısınden ıtıbaren hepsı cıkana kadar sancılı bır donem bızde 7.ayımız bıttı kızımda bu kadar zorlanmadım her bebek aynı olacak dıye bırsey yok elıyle nesnelerı kavrayabılıyorsa meyve sebze emzıgıde kullanabılırsın
Ne zormuş annelik ben çok zorlanmaya başladım dün 4,5a kadar uyumadı ya :(
Artık hadislerle falan kendimi teselli ediyorum sabırlı olmaya çalışıyorum :(

Oglumda 5.5 aylık alttan birini çıkardı. Oburude zorluyor şimdi
Pırasayı duydum ama vermedim. yagmurgozlum54 yagmurgozlum54 acaba pırasayı versem ağzı gözleri falan yanarmi daha beter aglamasino_O

1 damla karanfil yağı ile 4-5 damla zeytinyağını karıştırıp diş etlerine sürmek gerek...

Oglumda 5.5 aylık alttan birini çıkardı. Oburude zorluyor şimdi
Pırasayı duydum ama vermedim. yagmurgozlum54 yagmurgozlum54 acaba pırasayı versem ağzı gözleri falan yanarmi daha beter aglamasino_O

Merhaba Pırasayı verdıkten sonra gozlerıne surmemesı ıcın sız yanında bulunacaksın benım oglum elıne verdıkten sonra bıraz aranıyor ve dırek agzına goturuyor sonra onu bır dıs kasıyıcı gıbı kullanıyor ısı bıtıncede fırlatıp atıyor :) her bebek kendıne ozeldır ben ogluma dıs kasıyıcı jelde verdım ama 10 dak sonra yıne aynı oldu pırasa verdıım 3 saat uyustu damakları resmen acısını aldı yanında olun bogazına kacırmasın yuzune gozune surmesın sız yonlendırın onu kesfedınce bayılacaktır zaten tabıı karar sızın benım oglum sevdı ama sızın oglunuz kızınız sevmeyebılır dedıgım gıbı her bebek kendıne ozeldır agrısız acısız dıs cıkarmanız temennısıyle...

Bilgilendirme için teşekkürler. UmRim ağrısız bir şekilde atlatıriz bu prolemi

Merhaba Pırasayı verdıkten sonra gozlerıne surmemesı ıcın sız yanında bulunacaksın benım oglum elıne verdıkten sonra bıraz aranıyor ve dırek agzına goturuyor sonra onu bır dıs kasıyıcı gıbı kullanıyor ısı bıtıncede fırlatıp atıyor :) her bebek kendıne ozeldır ben ogluma dıs kasıyıcı jelde verdım ama 10 dak sonra yıne aynı oldu pırasa verdıım 3 saat uyustu damakları resmen acısını aldı yanında olun bogazına kacırmasın yuzune gozune surmesın sız yonlendırın onu kesfedınce bayılacaktır zaten tabıı karar sızın benım oglum sevdı ama sızın oglunuz kızınız sevmeyebılır dedıgım gıbı her bebek kendıne ozeldır agrısız acısız dıs cıkarmanız temennısıyle...
Ben de taze soğan duymuştum. Önce tedirgin oldum vermedim. Sonra bir dr röportajda tavsiye etti. Jeli bizim dr önermedi. Sonra baktım yavrumun dişleri cok kaşınıyor verdim taze soğan. Cok hosuna gitti doya doya kasidi. Hatta elinden alınca agladi.Ama pirasa daha mantıklı geldi şimdi sizden ogrenince. Yarin da onu denicem :) Sagolun.

Ben de taze soğan duymuştum. Önce tedirgin oldum vermedim. Sonra bir dr röportajda tavsiye etti. Jeli bizim dr önermedi. Sonra baktım yavrumun dişleri cok kaşınıyor verdim taze soğan. Cok hosuna gitti doya doya kasidi. Hatta elinden alınca agladi.Ama pirasa daha mantıklı geldi şimdi sizden ogrenince. Yarin da onu denicem :) Sagolun.

Hazır sız yazmısken ben sunuda belırteyım 5 aylık ve uzerı bebeklere verılır pırasa yesıl soganı denemedım gozlerını yakabılır bırde tadı pırasaya gore daha acıdır pırasa tavsıye etmelerının sebebı uyusturucu bır tad bırakmasıdır bırseyı denemeden once hep sunu dusunurum modern caga ayak uyduracagız dıye bazen bebeklerımızın dılınden anlamayabılıyoruz bundan 30-40 sene evvel sankı dıs kasıyıcılar yada dıs jellerı mı vardı dıs kasıyıcı neyse zararsız ama dıs jellerının recetesını okudugunuz zaman bana hak vereceksınız

Hazır sız yazmısken ben sunuda belırteyım 5 aylık ve uzerı bebeklere verılır pırasa yesıl soganı denemedım gozlerını yakabılır bırde tadı pırasaya gore daha acıdır pırasa tavsıye etmelerının sebebı uyusturucu bır tad bırakmasıdır bırseyı denemeden once hep sunu dusunurum modern caga ayak uyduracagız dıye bazen bebeklerımızın dılınden anlamayabılıyoruz bundan 30-40 sene evvel sankı dıs kasıyıcılar yada dıs jellerı mı vardı dıs kasıyıcı neyse zararsız ama dıs jellerının recetesını okudugunuz zaman bana hak vereceksınız
Kesinlikle katılıyorum. Zaten bunu tavsiye eden dr. da bu gerekçelerle tavsiyede bulunmuştu.

1 damla karanfil yağı ile 4-5 damla zeytinyağını karıştırıp diş etlerine sürmek gerek...
Kasındığı dönemde mi yapılmalı yoksa çıkarma aşamasında mi bizimki 4, 5 aylık yeni kaşınmaya basladi ama çıldırıyor yavrum elini yiyecek nerdeyse acaba faydası olur mu

Kasındığı dönemde mi yapılmalı yoksa çıkarma aşamasında mi bizimki 4, 5 aylık yeni kaşınmaya basladi ama çıldırıyor yavrum elini yiyecek nerdeyse acaba faydası olur mu

Olmaz daha cok kucuk 5 ay ve uzerı bebeklere olur kasınma asamasında fayda eder zaten ne zaman cıkaracagı bellı olmaz kı benım oglumda 4 aydan berı cekıyor 7,5 aylık oldu hala cıkarmadı :(

Kaşıntı değil de daha çok ağrı plan dönemde fayda eder bence. Ben zaten kızımın azı dişleri çıkarken öğrendim bu karışımı. Öncesinde haberim olmadığı için zor yoldan çıkardı dişlerini yavrum. Dişler çıkacağında anlarsınız zaten. Gece uyku haram olur çocuğa ama bence de 6 aydan sonra çıkacak dişler için kullanmak daha mantıklı olur. Yanlış yönlendirme yapmak istemem.

Kaşıntı değil de daha çok ağrı plan dönemde fayda eder bence. Ben zaten kızımın azı dişleri çıkarken öğrendim bu karışımı. Öncesinde haberim olmadığı için zor yoldan çıkardı dişlerini yavrum. Dişler çıkacağında anlarsınız zaten. Gece uyku haram olur çocuğa ama bence de 6 aydan sonra çıkacak dişler için kullanmak daha mantıklı olur. Yanlış yönlendirme yapmak istemem.
Anlaşma dişliği sevmedi , bakalm uykusuz geceler bizi bekliyor o zmn...

Oglum 9 aylik simdi 3 ustte 2 altta disi var alt disleri sogan ve pirasayla cikardik desem yeridir. Yenisini vermek icin elinden alsam agliyordu yavrum. Hem antibiyotik oluyo hemde dislerini uyusturuyo her yonden ilaclardan daha faydali

Back
X