Ayına, karakterine göre değişen bir cevabı var bu sorunun. Benim bebegim 15 ayına kadar düğme, boncuk, toplu igne, kırıntı gibi küçük ve tehlikeli şeyler dışında hiçbir nesneye oyuncak muamelesi yapmadı. Nadiren önüne düğme boncuk koydum ağzına atmaya yeltenene kadar bir kac dakika oynadi. 9-15 ay arası sadece kitap okumak istedi, başka hiçbir şeyle oyalayamadim, çok zorlandim. 15 aydan sonra kitap okumayi azalttı, iki kelimeyle konuşmaya başladı. Konusmayi ve yakınlık kurmayi çok seven sosyal, sevecen bir bebek olduğu icin bir kaç oyuncağına isim takarak ve kişileştirme yaparak bağ kurmasini saglamanin faydalı olacağını dusundum. Bir tane tilda bebegi, bir tane pinokyo oyuncagi, bir de kedi ve köpeği var. Gerçekten de her biriyle bağ kurduktan sonra bu oyuncaklarla vakit geçirmeye başladı. Onlara sarilir, onlari yürütür, uyutur, kalorifer peteginde kaydırır, bizimle onlarla ilgili konuşur.
Pisicik saklanmak istiyormus kızım hadi onu sakla diyorum ya da göstere göstere kendim saklayip onu bulmani bekliyormus diyorum gidiyor oynuyor biraz. Bir de ağır ağaç bir tabure var. Onu ters çeviriyorum içine girip çıkıyor, bahsettigim oyuncaklarını koyup cikariyor, tabure üstünde köprü kurup kendi kendine seviniyor. Böyle uzun uzun yazıyorum ama sanmayin ki uzun uzun oynuyor. Bu kadar cümleyi on dakika için kurdum sadece. 17 aydır hanimefendinin dediği gibi en büyük oyuncağı benim :/