• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nazarla başa çıkma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nazara ben de inanırım tamam da çocuğun burnunu beğendikten 12 ay sonra bronşit olmasını da nazar ile bağdaştırmayin lütfen ya.. okuyun duanızı Allah'a sığının, takıntı haline de getirmeyin bu durumu.
Burnu 12 ay tikali kalsi geniz etinden tut alerjiye alerjiden tur her yer gordu ama kimse bir teşhis koyaamdi ozel hastahaneler dahil her seye bakildi burnu tikali oldugu ifin agizdan hersey cigere inip bronsite çeviriyordu yani bende baglamazdim ama bana baskalari soyledi surejli cocugunu konusuyor diye

Nazara ben de inanırım tamam da çocuğun burnunu beğendikten 12 ay sonra bronşit olmasını da nazar ile bağdaştırmayin lütfen ya.. okuyun duanızı Allah'a sığının, takıntı haline de getirmeyin bu durumu.
Tesekkur ediyorum bu arada

Nazara inanırım ama nazarlık bir hayatım olduğuna inanmıyorum 😆😆

Elham değil Fatiha sürenin adı.

Nazara karşı Nas, Felak ve Ayet el Kürsi okunur. Sabah akşam okuyabilirsiniz.

Tuz serpmek, sirke dökmek ben inanmıyorum o tarz şeylere.
Teşekkür ediyorumm nazar oyle bir sey degil bence ya kimisi var kendinde 10 varken sendeki yarimda bile gozu oluyor malesef

Burnu 12 ay tikali kalsi geniz etinden tut alerjiye alerjiden tur her yer gordu ama kimse bir teşhis koyaamdi ozel hastahaneler dahil her seye bakildi burnu tikali oldugu ifin agizdan hersey cigere inip bronsite çeviriyordu yani bende baglamazdim ama bana baskalari soyledi surejli cocugunu konusuyor diye
Size gelip bu şekilde laf yetiştirenler emin olun eltinize de gelip sizinle ilgili laf yetiştiriyor. Çocuğunuza geçmiş olsun.

Bu arada 12 ay sonra degil 1 sene icerisinde 5 kez bronsit geçirdi yani dogduktan sonra tikandi hemen degil onlarin ziyareti sonrasi.. ne bilim belkide ben manyagimdir..

Size gelip bu şekilde laf yetiştirenler emin olun eltinize de gelip sizinle ilgili laf yetiştiriyor. Çocuğunuza geçmiş olsun.
Biliyorum farkındayım ama ben birileriyle ilgili gidip ona o oyle buna boyle diyen biri olmadigim icin buraya isimsiz konu actim

Teşekkür ediyorumm nazar oyle bir sey degil bence ya kimisi var kendinde 10 varken sendeki yarimda bile gozu oluyor malesef

Valla öyle galiba yaşaya yaşaya öğreneceğim. Genede ben nazarlık bir hayatım olduğunu düşünmüyorum. Rabbim herkese gönlüne göre versin, kimsenin gözü kimsede kalmazsın.

Bence artık kimse kimseye iltifat bile etmemeli o döneme geldik içinde tutulmalı , kuzenim bi akraba düğününde sade (kimsenin beğenmeyeceği) kıyafet giymişti, mutlu olsun diye çok güzel yakışmış dedim, merdivende ayağı takıldı ayyy sende ne göz varmış dedi" O gündür bu gündür kimseye güzel olmuşsun bile diyemiyorum.. Nazara inanıyorum ama art niyetle söyleyip söylemeyeni ayırt etmek gerekiyor.. Arkadaşlar haklı böyle düşünüyorsanız uzak durun eltinizden

Nazara bende inanırım ama doğumda burna edilen lafın çocuk bir yaşında hasta olunca nazara bağlanması da değişik bir kafa kusura bakmayın. Hayatın olağan akışında olan her şeyi ay kesin nazar değdi diye yaşarsanız işiniz var.
Size aile grubundan görüntü alınıp atılması, oradaki lafların taşınması da çirkin. Bu tarz şeylerin peşine düşüp o insanlardan farklı olduğunuzu sanıyorsunuz birde. Size laf taşıyan, sizle ilgili de başkalarına neler diyordur bir düşünün.
İnanıyorsanız birkaç sure var nazardan korunma ilgili onları okur, kendi hayatınıza bakarsınız. O onu demiş, bu bunu demiş derseniz işin içinden çıkamazsınız asıl.

Son düzenleme:
Ha bir de ekstra benim eşim haric akrabalari 1800lerden kalma kafalar bilemezsiniz. Mesela bir ornek daha vereyim ben 3.5 sene dogru biriyle mi evlendim diye korundum. Hepsi arkamdan kısır demişler yuzyuze gelince demedik diyorlar. Sonra hamile kaldim. Kiz bebek istiyorum dedim diye. Erkek doguramayacagi icin demişler. Ben bu dediklerini bir kisiden aile grubundan ssli aldim bu arada ama bu kisi bana bunlari aktariyor diyemiyorum tabi. Demedik diyorlar. Mesela bir ornek daha vereyim bunlarda cocugunuz olmazsa kuma bile geliyor :) EVET HALA BOYLE BIR DONEMDE. Ve beni 3. Ayimdan sonra her gun cinsiyet icinde aradi. Size normal geldiyse ben bilmiyorum. Ama diyorum ya o kadar tatli dille yapıyor ki bu yaptiklarini. Yuzume bisey yok. Gidipte sensin diyemiyorum.
Bu eltiye ve kişilere mesafe koyun mesafe .Hangi hakla bu sözleri söyleyecekler? Alınlarını karışlarım vallahi tabiri caizse.Açmayın telefonunu,işim vardı görmedim deyin.Çalışın,bilmiyorum çalışıyor musunuz da.Kendi sosyal çevrenizi edinin.En sonunda uzaklaşacaktır sizden.Nazar var evet,ama en çok da nazara çok inananlara ve dikkat edenlere değiyor .Çağırır gibi oluyor.Benim çevremde ne hak yiyen insanlar var,rahat, lüks içinde yaşıyorlar,herkesin gözü var üstlerinde (uzun anlatmıyorum) ama hiç nazar değmiyor mesela.Tıkır tıkır işliyor dümenleri. Çünkü böyle şeylere inançları yok.İnananlar için bir çok koruma yöntemi var ama bence en önemli korunma yöntemi; kimseye hayatından bahsetmemek. Sınırlar koymak.Hatta sosyal medyada bile paylaşım yapmamaktır. Net.

Bu eltiye ve kişilere mesafe koyun mesafe .Hangi hakla bu sözleri söyleyecekler? Alınlarını karışlarım vallahi tabiri caizse.Açmayın telefonunu,işim vardı görmedim deyin.Çalışın,bilmiyorum çalışıyor musunuz da.Kendi sosyal çevrenizi edinin.En sonunda uzaklaşacaktır sizden.Nazar var evet,ama en çok da nazara çok inananlara ve dikkat edenlere değiyor .Çağırır gibi oluyor.Benim çevremde ne hak yiyen insanlar var,rahat, lüks içinde yaşıyorlar,herkesin gözü var üstlerinde (uzun anlatmıyorum) ama hiç nazar değmiyor mesela.Tıkır tıkır işliyor dümenleri. Çünkü böyle şeylere inançları yok.İnananlar için bir çok koruma yöntemi var ama bence en önemli korunma yöntemi; kimseye hayatından bahsetmemek. Sınırlar koymak.Hatta sosyal medyada bile paylaşım yapmamaktır. Net.
Çok haklisin zaten ben bunlari duydugumda 4 sene gecmisti ve soyleyen kisiyi aciga cikaramayacagim icin soylemedim. Cunku bunlarin sulalesinde konusan degil aktaran suclu oluyor tefe tutuyorlar. Yuzume soylemediler. Yuzume soyleyende oldu gorusmuyorum. Ben cok boşbogazlik yaptim. Yakin sandim iyi biri sandim her boku anlattim zamaninda aradan 4 sene gectikten sonra suan konuyu okuyanlarin bir cogu saniyor ki bunlarla sinirli. Ama normal kanka gibiydik. Ben bilmiyordum boyle oldugunu duyunca zaten taşlar yerine oturmaya başladı. Ben nazari suana kadar dile bile getirmedim maddi durum olarak biz kiradayiz vs bir seyimiz yok ama konu hep esim ben ve cocugumduk. Mesela o 15 yasinda evlenmis suan 20 yasinda 3 coxugu var erkek cocuk dogurana kadar devam etceksin diye zorbalamislar vs. Ya o kadar degisik seyler ki diyorum ya ben onun icin uzulup aglamistim 15 yasinda evlendigi icin. Ama diyorum ya bu bir ornek ben boyle birini daha once gormedim. Bir kere yakin oldugumuz kanka gibi donemde ona sey soyledim esim bugun ilacimi icirmeyi unutmuş salak gibiyim basim agriyor 6 senedir esim sabah 7 de kalkar ilacimi iciriyodu soyledigim gun adam sonrasi ilac vermeyi birakti bana o gunden beri vermedi 6 senedir veren adam. Bi beni kiskanmiyor bu arada herkesi kiskaniyor..

Çok haklisin zaten ben bunlari duydugumda 4 sene gecmisti ve soyleyen kisiyi aciga cikaramayacagim icin soylemedim. Cunku bunlarin sulalesinde konusan degil aktaran suclu oluyor tefe tutuyorlar. Yuzume soylemediler. Yuzume soyleyende oldu gorusmuyorum. Ben cok boşbogazlik yaptim. Yakin sandim iyi biri sandim her boku anlattim zamaninda aradan 4 sene gectikten sonra suan konuyu okuyanlarin bir cogu saniyor ki bunlarla sinirli. Ama normal kanka gibiydik. Ben bilmiyordum boyle oldugunu duyunca zaten taşlar yerine oturmaya başladı. Ben nazari suana kadar dile bile getirmedim maddi durum olarak biz kiradayiz vs bir seyimiz yok ama konu hep esim ben ve cocugumduk. Mesela o 15 yasinda evlenmis suan 20 yasinda 3 coxugu var erkek cocuk dogurana kadar devam etceksin diye zorbalamislar vs. Ya o kadar degisik seyler ki diyorum ya ben onun icin uzulup aglamistim 15 yasinda evlendigi icin. Ama diyorum ya bu bir ornek ben boyle birini daha once gormedim. Bir kere yakin oldugumuz kanka gibi donemde ona sey soyledim esim bugun ilacimi icirmeyi unutmuş salak gibiyim basim agriyor 6 senedir esim sabah 7 de kalkar ilacimi iciriyodu soyledigim gun adam sonrasi ilac vermeyi birakti bana o gunden beri vermedi 6 senedir veren adam. Bi beni kiskanmiyor bu arada herkesi kiskaniyor..
Mesela benim 2 eltim var ikiside siddet goruyor, ve aldatiliyor. Benim kaynanam bile karsima gecip onlarin karissinda senin degerin yok cunku onlar katlaniyorlar sen bir sey cekmiyorsun olsa katlanmazsin falan dedi kayinvalidemle de gorusmuyorum bu sebebten ve bir cok sebebten ben ilk kez bu kişi de gordum masallah dediginin 3 gun yasamadigini..

Nazara bende inanırım ama doğumda burna edilen lafın çocuk bir yaşında hasta olunca nazara bağlanması da değişik bir kafa kusura bakmayın. Hayatın olağan akışında olan her şeyi ay kesin nazar değdi diye yaşarsanız işiniz var.
Size aile grubundan görüntü alınıp atılması, oradaki lafların taşınması da çirkin. Bu tarz şeylerin peşine düşüp o insanlardan farklı olduğunuzu sanıyorsunuz birde. Size laf taşıyan, sizle ilgili de başkalarına neler diyordur bir düşünün.
İnanıyorsanız birkaç sure var nazardan korunma ilgili onları okur, kendi hayatınıza bakarsınız. O onu demiş, bu bunu demiş derseniz işin içinden çıkamazsınız asıl.
Yanlis anlamissiniz. Bebegim dogdu ziyarete geldiler 12. Gun ertesi gun burnu tikandi ve 1 sene boyunca tikali kaldi. Ozel hastahaneler kulak burun bogaz alerji her yer gordu tıbbi bir aciklamasini bulamadilar. Bana da annem soyledi bak yine altindan bu cikiyor diye. Ben kimseden ss istemedim kimseye gidip bir şey sormadim irdelemedim. Husnu zan yapiyorsunuz ve buda cok buyuk bir gunah. Bu tarz seylerin pesine dusmedim en son benim safligimi gorup 4 sene sonra biri bana ulasti boyle boyle boyle diye. Ss atti şoka girdim.

Yanlis anlamissiniz. Bebegim dogdu ziyarete geldiler 12. Gun ertesi gun burnu tikandi ve 1 sene boyunca tikali kaldi. Ozel hastahaneler kulak burun bogaz alerji her yer gordu tıbbi bir aciklamasini bulamadilar. Bana da annem soyledi bak yine altindan bu cikiyor diye. Ben kimseden ss istemedim kimseye gidip bir şey sormadim irdelemedim. Husnu zan yapiyorsunuz ve buda cok buyuk bir gunah. Bu tarz seylerin pesine dusmedim en son benim safligimi gorup 4 sene sonra biri bana ulasti boyle boyle boyle diye. Ss atti şoka girdim.
Ve nazara baglayanda bana herkes soyleye soyle kafama soktu sadece bu degil ben 4 sene kanka gibiydim onla bilmiyordum konustugunu diyorum ya. Ben onun icin oturup aglamisligim bile var. Ama bana garip geliyor. Bir yeri cozemiyorum. Peygamber efendimiz demiş insani nazar mezara sokar diye. Kimseye takilmadim ama bu kadar birikince takildim. Cunku bana vucudun soyle diyip ertwsi sabah bi uyaniyorsun koluna kadar catlak. Iste a kocasi ilacini iciriyor 6 sene iciren adam tak birsabah icirmeyi bırakıyor koskoca 6 sene bileemezsiniz. Buyukte konusmayin manyagin biri hasetlenirse basiniza cok sey geeliyor.

Bence artık kimse kimseye iltifat bile etmemeli o döneme geldik içinde tutulmalı , kuzenim bi akraba düğününde sade (kimsenin beğenmeyeceği) kıyafet giymişti, mutlu olsun diye çok güzel yakışmış dedim, merdivende ayağı takıldı ayyy sende ne göz varmış dedi" O gündür bu gündür kimseye güzel olmuşsun bile diyemiyorum.. Nazara inanıyorum ama art niyetle söyleyip söylemeyeni ayırt etmek gerekiyor.. Arkadaşlar haklı böyle düşünüyorsanız uzak durun eltinizden
Olay zaten bunun mumkun olmamasinda. Bende biliyoum uzak durmayi hayran degilim. Kayin validemle görüşmüyorum mesela direk yüzüme kısır vs vs vs dediği için senelerdir. Olay esimin abisinin evlatlik verilmesi cocukken yasayamadiklari icin sik gorusmeleri amcam diye cocuguma gelmesi anlatabiliyormuyum abisi de cok iyi bi inssan..

Ha bir de dogumda laf etmedi sadece dogdugundan bu yana belki 60 kez burnunu soyledi cocugun beyazligini soyledi vs vs sizce bu kadari normal mi yani diyorum ya sanaane dicem sus dicem bisey dicem esim diyor deme saygsiizlik. Gorusmeyeyim dicem abisi devamli gelip gidiyor iyi biri diyemiyorum gelme. Benim aslinda konuda ki maksadim da biseyleri tartismakta degil. Mutlaka agir nazar geciren ve cozum bulan biri vardir cunku okduugum dualarin hic biri bi ise yaramadi

Yanına giderken bol bol dua edip kendinizi ailenizi ve malınızı manevi olarak zirhlayacaksiniz ve asla gerçek bilgileri vermeyeceksiniz , ve her bilginizi son dk yaptıktan sonra öğrenecek ( tatil etkinlik ev alma gibi gibi )( çocuğun burnu belli ve güzelse bile hayır ya çok çirkin inanılmaz büyük bir burnu var gibi gibi ). Gözün içine baka baka kolpa atılmasına sinir olurum ama bazı insanlardan korunmak için başka yol malesef yok .

Ben hemcinslerime iltifat etmeye korkar oldum . Güzellik kompleksim yok bence gayet güzel bir hatunum ve yanımdaki kadınların güzel olması hoşuma gider beğenirsem söylerim saçı elbisesi veya makyajı . Asla demorilize etmem . Ama malesef cok yanlış algılanıyor . 155 cm ve +110 kg olan bir tanıdığımizin elbisesini çok beğenip ne hoş elbisen demiştim gerçekten beğenmiştim bana herkesin içinde azıcık ses yükselterek maşallah de nazarın değer dedi 🥴😶‍🌫️😶‍🌫️😬 birkaç kere başıma geldi o yüzden artık no . İltifat ayağına laf sokup ignelesem alay etsem bu tepkileri almazdım ama .

Son düzenleme:
Kizlar direk konuya giricem lutfen nazara inanmayanlar fikrini beyan etmesin. Benim oldugum musluman dininde hadis var kaderi geçecek bir sey olsaydi bu nazar olurdu diye. Bir cok hadis var başıma gelenlerden sonra ne yapacağımı sasirdim.
Benim bir eltim var. Bildigimiz kiskancin onde gideni. Inanilmaz kiskanc. Size simdi ornekler vericem.
Ben bir kere giyiniyordum pat diye odaya girdi vucudunun kıymetini bil dogum yapinca boyle olmuyor dedi eve geldim sabah bir uyandım kolumdan tut bacagima kadar mosmor çatlak.
Sonra benim eşim araba aldi, siz araba aldiysaniz ev alirsiniz dedi araba ayni hafta perti gitti.
Sonra bu arada benim eltimin 4 5 evi var. Yani maddi durumu bizden cook yuksek biz kiradayiz beni ilgilendirmiyor zaten de. Gozu tok degil belirtmek icin soyledim.
Daha sonra ben hamile kaldim kendisi estetikli ve cocuklarinin burnu estetiksiz hali gibi
Her ulttasona gittigimde her ay ariyordu burnu nasil diye bende bilmiyorum suyun içinde anlasilmiyor diyordum. Okka burunlu bir cocuk dogurdum. Geldi gordu... ve 12 ay cocugumun burnu tikandi bronsit oldu hastahane gördü ben ne yapacagimi sasirdim. Esim abisini cok seviyor. Abisi de iyi biri. Alttan alttan kiskandigi icin acikca sensin diyemiyorsun ama nasil kendimi koruyabilirim. Çünkü artik bu keskin bakışlar beni cok cok yoruyor. Bu kadarinin denk gelmesi mumkun degil.
ben nazara çok inanan ve korkan biriyim nazar öldürür bile sana tavsiyem evine adım attığı anda yüzüne baka baka onun sürekli nas felak oku hergün 7 ayetel kürsi muhakkak, çocuğunada muska yaptır, evinden gittiği zaman üzellik denir bizim yörede üzellik adaçayı kaya tuzu yakabilirsin sirkeli suyla evi silebilirsin birde enerjiyi hep itmen lazım mesela inanarak diceksin ben bu kötü enerjiyi reddediyorum kötü gözü kötü sözü reddediyorum kendimi kötüye kapatıyorum

Konuşmadan önce eşinden izin almana gerek varmı.direkt sanane demede elticigim nazarın değiyor galiba maşallah de falan de

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X