Her bebeğin gelişimi farklıdır öncelikle sıkılgan ve meraklı bir yapısı olabilir. Zaten ben çok oyuncakla oynayan çocuk görmedim bu yaşlarda genelde ev eşyalarına odalara ilgi duyarlar keşfetmeyi severler çok normal geldi bana davranışlarıBenim 16 aylık bir kız bebeğim var. 13 aylıkken yürümeye başladı, çok hareketli bir bebek. Pek oyuncağa, kitaba ilgisi yoktu ama önceden biraz oynardık. Yürümeye başladığından bu yana, hiçbir şeyle ilgilenmiyor. Sürekli evin içinde geziyor, elimi tutup odalara götürüyor, orada bir şeylerle ilgileniyor(dolap boşaltma, ev eşyaları, farklı eşyalar vs.). Oyuncaklarının yanına götürdüğümde ya da bir kitap incelediğimizde hemen sıkılıp kalkıyor. Kızımın yaşında bebeklerin oyuncaklara ilgi duyduğunu, kitap, oyun hamuru, kinetik kumlar oynadığını görüyorum. Artık bir sorun mu var diye üzülüyorum. Her şeyi halen ağzına alıyor; hamur, kum boyama denemedim her şeyi yediği için. Yemek yerken bile oturmaz, araba yolculuğunda oturmaz koltuktan iner gezinir, karıştırır. Anne, baba, dede, meme, mama, gel, tamam kelimeleri var. Bu durum normal mi, endişelerim yersiz mi? Yoksa bir sorun mu var ? Aynı durumu yaşayan var mı ?
Ev eşyalarından ziyade son dönemde sürekli gezinme var. Yorulmuyor sanırım. Ve gittiği her yere beni de götürüyor, tüm gün evin içinde geziyoruz.Her bebeğin gelişimi farklıdır öncelikle sıkılgan ve meraklı bir yapısı olabilir. Zaten ben çok oyuncakla oynayan çocuk görmedim bu yaşlarda genelde ev eşyalarına odalara ilgi duyarlar keşfetmeyi severler çok normal geldi bana davranışları
Çok normal öyleler gerçekten benim de oğlum var ondan biliyorum ve çevremde çok çocuk sahibi olan insan var aşağı yukarı hepsi aynı inanın ki. İçiniz rahat olsun anormal bir durum yok. Yorulma konusuna gelecek olursak orasını bende anlamış değilimEv eşyalarından ziyade son dönemde sürekli gezinme var. Yorulmuyor sanırım. Ve gittiği her yere beni de götürüyor, tüm gün evin içinde geziyoruz.
Teşekkür ederim, artık sosyal medyada gördüğümüz bebeklerden mi nedir bebeğimi sorgulamaya başladım. Bir tek benim kızım mı böyle diyorum hep. Hareketlerine baktıköa ben yoruluyorum son dönemlerde onunla bende gezdiğim için, o uyuduğunda üstümde kamyon geçmiş gibi yoruluyorumÇok normal öyleler gerçekten benim de oğlum var ondan biliyorum ve çevremde çok çocuk sahibi olan insan var aşağı yukarı hepsi aynı inanın ki. İçiniz rahat olsun anormal bir durum yok. Yorulma konusuna gelecek olursak orasını bende anlamış değilimyoruldukça enerji yükleniyor sanki
Rica ederim, aynen öyle sosyal medyanın kurbanı oluyoruz ama kızınızın davranışları gayet sağlıklı akıllı maşallah. Akıllı çocuk yorduğundan belli olurTeşekkür ederim, artık sosyal medyada gördüğümüz bebeklerden mi nedir bebeğimi sorgulamaya başladım. Bir tek benim kızım mı böyle diyorum hep. Hareketlerine baktıköa ben yoruluyorum son dönemlerde onunla bende gezdiğim için, o uyuduğunda üstümde kamyon geçmiş gibi yoruluyorum
İnşallah her şey yolunda olsun da yorulmaya razıyım çok teşekkür ederimRica ederim, aynen öyle sosyal medyanın kurbanı oluyoruz ama kızınızın davranışları gayet sağlıklı akıllı maşallah. Akıllı çocuk yorduğundan belli olursağlıklı olsunlar da geçer bugünler de
Benim iki çocuğum da bu aylarda böyleydi, oyuncaklara ilgisi çok kısaydı, çekmece karıştırmak, koltukların üzerine tırmanmak daha cazip geliyordu:) ufak olan 18 aylık, enerjisi hiç bitmiyor. Kum ve hamur denemedim demişsiniz, ben de her şeyi ağzına attığı için tedirgindim. Childgen diye bir marka var, organik içerikli hamur ve kumları var. Bebek yese bile sıkıntı olmuyor. Bir süre oyalıyor bebişleri. Nacizhane tavsiyemdirBenim 16 aylık bir kız bebeğim var. 13 aylıkken yürümeye başladı, çok hareketli bir bebek. Pek oyuncağa, kitaba ilgisi yoktu ama önceden biraz oynardık. Yürümeye başladığından bu yana, hiçbir şeyle ilgilenmiyor. Sürekli evin içinde geziyor, elimi tutup odalara götürüyor, orada bir şeylerle ilgileniyor(dolap boşaltma, ev eşyaları, farklı eşyalar vs.). Oyuncaklarının yanına götürdüğümde ya da bir kitap incelediğimizde hemen sıkılıp kalkıyor. Kızımın yaşında bebeklerin oyuncaklara ilgi duyduğunu, kitap, oyun hamuru, kinetik kumlar oynadığını görüyorum. Artık bir sorun mu var diye üzülüyorum. Her şeyi halen ağzına alıyor; hamur, kum boyama denemedim her şeyi yediği için. Yemek yerken bile oturmaz, araba yolculuğunda oturmaz koltuktan iner gezinir, karıştırır. Anne, baba, dede, meme, mama, gel, tamam kelimeleri var. Bu durum normal mi, endişelerim yersiz mi? Yoksa bir sorun mu var ? Aynı durumu yaşayan var mı ?
Ah üzümlü kekim folik asit bebesi bunlarBenim 16 aylık bir kız bebeğim var. 13 aylıkken yürümeye başladı, çok hareketli bir bebek. Pek oyuncağa, kitaba ilgisi yoktu ama önceden biraz oynardık. Yürümeye başladığından bu yana, hiçbir şeyle ilgilenmiyor. Sürekli evin içinde geziyor, elimi tutup odalara götürüyor, orada bir şeylerle ilgileniyor(dolap boşaltma, ev eşyaları, farklı eşyalar vs.). Oyuncaklarının yanına götürdüğümde ya da bir kitap incelediğimizde hemen sıkılıp kalkıyor. Kızımın yaşında bebeklerin oyuncaklara ilgi duyduğunu, kitap, oyun hamuru, kinetik kumlar oynadığını görüyorum. Artık bir sorun mu var diye üzülüyorum. Her şeyi halen ağzına alıyor; hamur, kum boyama denemedim her şeyi yediği için. Yemek yerken bile oturmaz, araba yolculuğunda oturmaz koltuktan iner gezinir, karıştırır. Anne, baba, dede, meme, mama, gel, tamam kelimeleri var. Bu durum normal mi, endişelerim yersiz mi? Yoksa bir sorun mu var ? Aynı durumu yaşayan var mı ?
Evet görmüştüm ama onlarla nasıl zaptedeceğimi düşünüyorum. Muhtemelen bir kısmını yer, kalanınına en ücra köşelere kadar dağıtır. Ama deneyeceğim yine de belki ilgisini çeker. Teşekkür ederm.Benim iki çocuğum da bu aylarda böyleydi, oyuncaklara ilgisi çok kısaydı, çekmece karıştırmak, koltukların üzerine tırmanmak daha cazip geliyordu:) ufak olan 18 aylık, enerjisi hiç bitmiyor. Kum ve hamur denemedim demişsiniz, ben de her şeyi ağzına attığı için tedirgindim. Childgen diye bir marka var, organik içerikli hamur ve kumları var. Bebek yese bile sıkıntı olmuyor. Bir süre oyalıyor bebişleri. Nacizhane tavsiyemdir
Ortalığı geçtim de bizim anamız ağlıyorAh üzümlü kekim folik asit bebesi bunlaraynısından bizde de var. Vallahi pert oluyorum hem bedenen hem ruhen. Geçecek geçecek az sabır. Bununla yaşamayı öğren. Kabullen. Ancak öyle üstesinden geliyor insan. Vallahi öğlen olsun da uyusun diye bakıyorum. Uyuyunca da ev sessizleşiyor özlüyorum.
Doktorlar da zaten hareketli çocuktan yana her zaman. Elbette her sakin bebek sorunlu anlamına gelmiyor ama şuan keşif dönemleri. Ortalığın anasını ağlatacaklar
Bu kötü işteOrtalığı geçtim de bizim anamız ağlıyorah yavrum hiç mi yorulmazsın. Benim ayakkarım dayanmıyor artık kızımı uyutunca öyle bir ağrı giriyor ki. Tüm evi topladım kırılıp dökülecek şeyleri rahat gezsin diye. Ama bu aralar bensiz de gezmiyor el ele evi turluyoruz.
İlk yürüdüğündd her şey çok güzeldi. Hatta diyordum, sen yürüyünce görürsün diyenler ne var bundan kendi kendine geziyor diye. Ben iş yaparken odalarda gezer yanıma gelirdi dolanırdı. Ama sonra bir şeyler oldu bensiz hiçbir yere gitmex oldu o çekmece boşaltıyor ben onu izliyorum. Araba vs. demedim muhtemelen bir eline arabayı diğerine beni alır gezer. Odadan çıkartıyor gideceği yere giderkende sürekli arkadına bakıyor izliyor muyum diye. Bir şeyler öğreteyim diyorum etkinlik yapayım yok oturmuyor ki öğrensin yavrumBu kötü işte
Bazen inadı tutuyor bizimkinin de
Ihhh ıhhh diye elimi tutup kaldırıyor beni odaya götürüyoryürüme arkadaşı falan var mıydı onunla gezmeye alışsa. Ya da minik arabalardan falan. Şu ilk arabam’lar var ya
Belki biner üstüne gezer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?