- Konu Sahibi Selvi Giray Korkmaz
-
öncelikle geçmiş olsun..benim kızım şuan 3 yaşında ama bebekliğinde bizde yaşadık benzer durumu hatta hala yaşıyoruz zaman zaman..kullandığınız şampuan kullandığınız deterjan hepsi etkili olabiliyor bu duruma..bizimde aklımıza gelmeyen şampuandı dalin kullanmaya başlayınca kızımın yüzü kızarmaya egzamaya döndü..şampuanı kesip kortizonlu krem kullanarak geçti..neye alerjisi olabileceğini düşünmeniz lazım yoksa krem geçici oluyor..
merhaba arkadasim cok gecmis olsun.bende ayni dertten muzdaribim kizim bes yasina girecek, dogdugundan beri cekiyoruz bu derdi.sana bu konuda tecrubelerimi yazmak istedim...ben bu arada yurtdisinda yasiyorum gunesin az oldugu ulkelerde:)gunesli havalarda disariya cikarmaya calis malum gunes girmeyen eve doktor girermis:)oncellikle bebegin odasi ne sicak ne soguk olacak,sik sik havalandir...elbiselerini parfumsuz yani naturel deterjanlarla yika,banyosunu sik sik yapma.geceleri cok kasindiginda islak bir bezle hafifce sil. banyoda yani suda cok kalmasin bebis ve ozel parfumsuz sampuan kullan.ve vucudunu sik sik kremle.ben bu ara kortizon iceren kremlere kafayi taktim zarari cok uzun sure kullanirsan.sadece olan bolgeye sur..bakimini cok iyi yapmaya calis ben gercekden kucuk bebislerin vucuduna her turlu kremin surulmesini hic onaylamiyorumbirde benim kizin alerjisi var.genelde atopik egzame alerjiyle baglantilidir...insallah senin bebis erkenden atlatir:) umarim yardimci olmusumdur tekrar gecmis olsun.
Benim oglumun yuzunde de kizarikliklar olmustu.5 aylikken sutum bitince azar azar hazir mama ve kavanoz mama vermeye baslamistim.ilk baslarda sorun yoktu.sonra seyahat esnasinda bunlar birkac ogune cikinca yanaklari kizardi.pul pul puturlu oldu.once anlamadim.sakalli biyikli optuler.ondan oldu dedim.neden sonra mamalardan oldugunu anladim.cunku her verdigimde kizariypr birkac gun vermeyince iyilesmeye yuz tutuyordu.sonunda once kavanoz mamayi sonra devam sutunu kestim.normal taze sut verdim.cocugun yuzunde hicbir kizariklik kalmadi.anladigim su ki hazir mamalar in zamanla vucutta biriktirdikleri seyler alerjiye sebep oluyor
dur kurusu kurunude anlatsaydiniz iyiydi :)
Merhaba, Oncelikle belirtmek istedigim kizimda bende atopik cilt yapisina sahipiz. Bir cok urun denedik cogu alerji yapti ve bunlarin en basinda Dalin'in deterjan ve yumusaticisi kizimda erken farkettigimden ciddi bir sey olmadan atlattik fakat o deterjan ziyan olmasin diye kendi camasirlarimda kullandim (bende o kadar tepki vermez diye dusundum) ve 1'5 ay karnimda ciddi yaralar olustu.Dalin'in bu urunlerinde tek sorun yasayan ben degilmisim onu ogrendim.. Size tavsiyem Amway'in bebek deterjani ve yumusaticisiÇok teşekkür ederim. Hakkaten zor bir süreç. Ben şampuan olarak Sebamed kullanıyorum. Gün aşrı yıkıyorum. Oğlumun kullandığı herşeyi dalin sıvı deterjan ve dalin hipoalerjik yumuşatıcı ile yıkıyorum. 1 aydır yumurtalı ve yumurta içeren hiçbişi yemiyorum. Süt ürünlerinden olabilir mi acaba diye düşünmeye başladım. Anne sütüm yetersiz olduğundan günde iki öğün Aptamil bebek sütü kullanıyorum. Süte alerjisi varsa bu üründe yapabilir mi acaba? Bu sitede geçmiş yıllarda yazan yorumları okudum biri HIMALAYA tuzunu banyo suyuna katmış geçirdiğini yazmış. Denesem mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?