Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeklerde elini emme sorunu

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
Kızlar bebeğim 3 aylık elini emiyor bu çok guzel sıkıntı etmıyorum gelişimi için gerekli ama sürekli sol eli ağzında sağ elini hiç emmiyor eşim fark etti o söyledikten sonra dikkat ettim sağ elini götürmüyor ağzına acaba normal mi bu durum ya da solak olabilir mi bende solağım çünkü ama yinede korktum kontrolümüze de var daha

Bu bir sorun değil, bebeklerin kendini yatıştırma, oyalama içgüdüsü.
O yaşta bebeğin ellerini ağzına götürmesi dahi gelişiminin bir parçası. Sol elini tercihen götürüyor olabilir, veya daha sağ elini de oraya götürebileceğini keşfetmemiştir. Sağ elini de siz götürüp ağzına dokundurabilirsiniz oyun sırasında. Onun dışında diş kasiyici gibi bebekleri oral yolla oyalamak için yapılmış oyuncakları eline verip ağzına götürerek oynatabilirsiniz.

Bebegin sag sol mevzulari uc yasinda netlesiyor diye biliyorum
Suan oral donemde elleri cok tatli
Birak yesin emsin:)
Ozellikle biraktirmaya calisma
Oyuncak verebilirsin onu kullanir
Endise edecek bir durum yok

Bu bir sorun değil, bebeklerin kendini yatıştırma, oyalama içgüdüsü.
O yaşta bebeğin ellerini ağzına götürmesi dahi gelişiminin bir parçası. Sol elini tercihen götürüyor olabilir, veya daha sağ elini de oraya götürebileceğini keşfetmemiştir. Sağ elini de siz götürüp ağzına dokundurabilirsiniz oyun sırasında. Onun dışında diş kasiyici gibi bebekleri oral yolla oyalamak için yapılmış oyuncakları eline verip ağzına götürerek oynatabilirsiniz.
Evet yapıyorum sağa doğru yatırıp yakın olacak şekilde ağzına getiriyorum dönüyo yine solunu emiyo tabi tercih ediyo olabilir şap şap solu emerken sağı tercih etmemesi korkuttu sadece

Bebegin sag sol mevzulari uc yasinda netlesiyor diye biliyorum
Suan oral donemde elleri cok tatli
Birak yesin emsin:)
Ozellikle biraktirmaya calisma
Oyuncak verebilirsin onu kullanir
Endise edecek bir durum yok
Yesin benim hoşuma gidiyo zaten hele çıkardığı sesler felan ama doğru belki de solu keşfetmiştir sağı bilemiyo da olabilir

Zamanla iki elini birlikte ağzına sokmaya çalışır merak etmeyin.:KK70:benim kızım önce sol eli ile başladı sonra iki elini birden o küçücük ağzına tıkmaya çalışıyordu.sabahın köründe kalkar cok cok cokk diye iki elini emdiği günleri hiç unıtmam.
daha da büyüyünce ne bulursa ağızlarına götürüyorlar:KK56:
Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.

Zamanla iki elini birlikte ağzına sokmaya çalışır merak etmeyin.:KK70:benim kızım önce sol eli ile başladı sonra iki elini birden o küçücük ağzına tıkmaya çalışıyordu.sabahın köründe kalkar cok cok cokk diye iki elini emdiği günleri hiç unıtmam.
Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.[/QUOteşekkür ederim cümlemizinki inşallah

Oyun halısı yok almayı düşünüyorum
Yalniz biran evvel almalisin cunku bes aylikken falan icinden cikiyorlar artik kullanilamaz hale geliyor
Ben iki aylikken kullanmaya basladim cok faydasini gordum
Bizimki bondigo marka idi
Babymall ve e ebebek subat ayinda super indirimler yapiyor
Oyun halilarida girer muhtemel
Bilgi vereyim dedim:)

Yalniz biran evvel almalisin cunku bes aylikken falan icinden cikiyorlar artik kullanilamaz hale geliyor
Ben iki aylikken kullanmaya basladim cok faydasini gordum
Bizimki bondigo marka idi
Babymall ve e ebebek subat ayinda super indirimler yapiyor
Oyun halilarida girer muhtemel
Bilgi vereyim dedim:)
Teşekkür ederim :)

Kızlar bebeğim 3 aylık elini emiyor bu çok guzel sıkıntı etmıyorum gelişimi için gerekli ama sürekli sol eli ağzında sağ elini hiç emmiyor eşim fark etti o söyledikten sonra dikkat ettim sağ elini götürmüyor ağzına acaba normal mi bu durum ya da solak olabilir mi bende solağım çünkü ama yinede korktum kontrolümüze de var daha
Merhabalar benimde bebegim 2 ay 5 gunluk son 1haftadie elini emiyor ama sadece sol elini..sag tarafı arada yuzune getiriyor ama agzini bulamiyor..sizin bebeginizin suanki durumu nasıl sag tarafı da kullaniyormu duzeldimi??

Benim kizim da o aylarda hep sol elini emdi. Simdi 5 aylik artik sol ayak parmağını emiyor. :D Kendi bedenini kesfettikce yeni yeni seyler yapiyor. Geçicidir o durum cok takmayin kafaniza

Benim kizim da o aylarda hep sol elini emdi. Simdi 5 aylik artik sol ayak parmağını emiyor. :D Kendi bedenini kesfettikce yeni yeni seyler yapiyor. Geçicidir o durum cok takmayin kafaniza
Ben cok endise ediyorum sag elini emmiyor diye bide sol eli daha aktif daha cok sallayip hareket ettiriyor normal mi bilemedim

Özel mesaj da atamiyorum size umarim foruma yakin zamanda girer okursun yazdiklarimi bu durumda olan biriyle konusmak istiyorum cok fazla

Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.
Özelinize yazdim bakabilirmisiniz

Back
X