Bebeklerde kabizlik

nikimiferihakoydum

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
524
760
303
Konya
Merhaba arkadaşlar. 2 aylık kızım var 25 gündür kendisi kaka yapamıyor. Ne yaptıysak olmadi. Yağ icirmeler saatler suren masajlar veya yediklerine dikkat etmeler filan hic biri ise yaramadı. 2 defa lavman yapmak zorunda kaldik rahatlamasi için. Bugün doktora gittik idrar kan ve röntgen testi yapıldı sonuçlar daha çıkmadı. Insallah bir sorun cikmaz ama başına böyle bir şey gelen varmi

Merhaba arkadaşlar. 2 aylık kızım var 25 gündür kendisi kaka yapamıyor. Ne yaptıysak olmadi. Yağ icirmeler saatler suren masajlar veya yediklerine dikkat etmeler filan hic biri ise yaramadı. 2 defa lavman yapmak zorunda kaldik rahatlamasi için. Bugün doktora gittik idrar kan ve röntgen testi yapıldı sonuçlar daha çıkmadı. Insallah bir sorun cikmaz ama başına böyle bir şey gelen varmi
Merhaba. Gazlı bebekler kaka yaparken zorlanır. Benim bebeğim alerji kaynakli yoğun gaz sebebiyle 3 ay boyunca zor kaka yapti. 3 aydan sonra biraz daha rahatladi ama müdahale ettiğim de çok oldu. Şu an 17 aylık, kakasınin kıvamı normal ama dışkılamasi hala problemli. Onun da alerjinin bagirsaklara verdiği tahribatla ilgili oldugunu düşünüyorum.

Bebeğiniz makat kaslarını kontrol edebilene kadar makatini uyarirsaniz yarım saat içinde dışkısını yapabilir. Bir parça doğal sabunu inceltip fitil şekline getirip bebeğin poposuna bir cm kadar sokup çıkarın yada kulak çubuğunu zeytinyağa batirip makat çevresinde gezdirin, makata çok az sokup cikarin. Makatina bir şey degdiginde bebek makatini sıkıp gevsetir anlarsıniz goruntuden, makati sıkarken bir şey sokmak için zorlamayin canı yanabilir. Damlaliklarin cam olanı var, dışı pürüzsüz ve kalınlığı ideal. Onu da her seferinde temizlemek şartıyla zeytinyaga batırıp makatina sokup çıkarabilirsiniz. Elinizde varsa nurse harvey damlanin damlaligi çok uygun, ben onu kullandım, tahriş etmez kesinlikle. Sabun makati kurutup zamanla tahriş edebilir, pamuk da sürtünme olusturacagi için tahris edebilir dikkatli kullanin. Yine de diskilayamazsa son çare lavman. Dikkat etmeniz gereken şey lavamani mümkün olduğu kadar az kullanmak. Lavman içeriği bağırsağı tahriş edip sizi kısır döngüye sokabilir ve bebeğinizin dışkılamayi öğrenmesine engel olabilir. Doktora danışıp hazır lavmanlar yerine ballı su ya da sadece su gibi doğal bir sıvıyı lavman olarak uygulayıp uygulayamayacaginizi sorun. Bilmiyorum ama eger lavman bagirsagin hacmini genisleterek dışkılama hissi veriyorsa bir kimyasal yerine su kullanmak daha mantikli. Bir yerde okumuştum bu arada ballı su lavmanini.

Eklemeyi unuttum, makati uyardiktan sonra hemen bezini baglayin ansızın kaka yapabilir. Bacaklariyla bisiklet sürme hareketi yaptırıp beş altı turda bir iki dizini birden karnına bastirin. Yada alaturka tuvalete oturur gibi bir pozisyonda gezdirin. Bebeğin sirtini karnınıza yaslayin, dizinin ustunden tutun. Popo hafif aşağıda olacak. Bu pozisyonlar kaka yapmayi kolaylaştıriyor.

Son düzenleme:
Atlamisim, lavmanlarin ucu yeterince bombeli olmadigi için makat catlagi yapabiliyor. Benim bebegimde lavman sebebiyle çatlak olusmustu maalesef. Cam damlalık kullanirsaniz dışının pürüzsuz olduğundan emin olun mutlaka.

Atlamisim, lavmanlarin ucu yeterince bombeli olmadigi için makat catlagi yapabiliyor. Benim bebegimde lavman sebebiyle çatlak olusmustu maalesef. Cam damlalık kullanirsaniz dışının pürüzsuz olduğundan emin olun mutlaka.
Ilgili yorumunuz icin cok teşekkür ederim. Bende de oglumdada alerji var ozaman kizimdada olabilir bunu araştırayım ozaman. Çok faydalı oldu yorumunuz. Onun dışında dünkü test sonuçları normal cikti. Az önce kakasini yaptirmayi basardim. Bu sefer doğal zeytinyagi ıcirdim fark olarak. Yine bisiklet sürme ve bacak masajları yaptim. Birde karin kısmına masaj yaparken sırt üstü degilde sağa ve sola çevirerek 4 der dakika kadar o şekilde masaj yaptim ondan sonra yaptı kakasini. Bence sağa veya sola yatırarak karna masaj yapmak etkili oluyor. Bu gibi sorunlar yaşayanlar umarim yararlanır konumdan. Teşekkürler tekrar iyi gunler

Mrb benim arkadasimin kizindada oldu ayni durum mama veriyorsaniz ondan kaynaklida olabiliyormus birde hareketsiz bebeklerdede oluyormus sizinki kucuk ama siz cok ugrasin hareket ettrin kucakta ugrasmanin bile faydasi oluyormus

Mrb benim arkadasimin kizindada oldu ayni durum mama veriyorsaniz ondan kaynaklida olabiliyormus birde hareketsiz bebeklerdede oluyormus sizinki kucuk ama siz cok ugrasin hareket ettrin kucakta ugrasmanin bile faydasi oluyormus
Merhaba. Anne situ aliyor mama vermiyorum ve çok hareketli elleri kolları durmadan hareket halinde

Back
X