Herkese merhaba bebeğim yaklaşık 11 aylık kulaklatını deldirmek istiyorum ama erken mi bilmiyorum bir akıl cerebilir misiniz avantajları yahut dezavantajları var mı
Ben bebeklere küpe yakıştıramıyorum, ayrıca çok riskli geliyor bana, kendisi veya başka bir çocuk küpesini çekse neler olabilir. Ve bebek anlamadığı, istemediği bir acı yaşayacak. Yaşı biraz büyüdüğünde ve kendisi acıyacağını bile bile istediğinde izin veririm.
16-13 yaşında kızlarım var kulakları delik değil. Birini 4 yaşlarında deldirdim küpe takmayinca kapandi . Şimdi Kendileri istemiyor istediklerinde deldirirler. Daha bebek boşuna bu acıyı çekmesine gerek yok. Üstelik kendi de çekebilir veya başka bir bebek de çekebilir riskli geliyor bana.
Sizin için söylemiyorum. Genel konuşuyorum: Bebek küpeden ne anlar? Bebeğimize küpe takınca bizim hoşumuza gider, bize güzel görünür. Sırf kendi isteğimiz için bebeklerin kulaklarını deldirmek, o acıyı yaşatmak doğru mu? Büyüyünce kendi deldirir istiyorsa
bence yapmayin. ablamin mesela ailem guzel bir yerde deldirmis ama kulak büyüdükçe orantisiz kaldi deligi, cocukluk fotolarinda kupeler esitken buyuyunce degisti. yani boyle birsey de var. kiz da ergenken vs hic kupe takamadi heveslendigi halde çünkü biri asagida biri yukarida...sonda bir delik daha deldirdi de normale dondu.
bence gerek yok. büyüsün zaten kendi heveslenir o zaman yaptirirsiniz.
3yaşında deldirdik biz. Çok istedi çok seviyor şuanda. Daha çok küçük kızınız muhtemelen eller kulağını çeker yara olur kulağı. Biraz daha aklı başına gelince isterse deldirin. Ben daha büyüdüğünde kendi istediğinde deldirsin diyordum. Ama çok isteyince kıyamadım tamam dedim.
Herkese merhaba bebeğim yaklaşık 11 aylık kulaklatını deldirmek istiyorum ama erken mi bilmiyorum bir akıl cerebilir misiniz avantajları yahut dezavantajları var mı
Merhaba benim kızımın 1.5 yaşında kulaklarını deldirdik sonra çıkardı ağzına atıyordu hemen fark ettik çıkardık kaldırdık pişman olduk sizede tavsiye etmiyorum çok sakıncalı kulağını çekip zararda verebilir