6. aydan beri hergün kahvaltısına katıyorum.
zaten düzenli balık veremediğimiz için ceviz önemli
canım kahvaltıya öğütüp katabiliyorsun diye duymuştum ben ama kaçıncı ayda olduğunu bilmiyorum
kuruyemişin bebekte alerji yapıp yapmadığını denemeden bilemezsiniz ki.ya allerji olursa diye hiç vermemek de doğru değil.evet ceviz çok faydalı.ayrıca çok allerjik bir bünyeye sahip bir bebek değilse korkmayın kolay kolay allerji yapmaz.ben 7.aydan beri fındık-badem -ceviz üçlüsünü sürekli veririm.ayrıca yazan bir arkadaşın dediğine de katılıyorum fazlası zarar.yani ben çok ceviz vereyim de zeki olsun diye birşey yok.herşeyi ölçüsünde vermek lazım.zaten atalarımız boşuna dememiş herşeyin azı karar çoğu zarar diye
doktorumun dedigine gore,bebek henuz hazir degilken verilen gidalar alerjiyi tetikleyebilir.Yani bebege 6 aylikken ceviz verilmesi ile 3 yasinda ceviz verilmesi ayni tepkiyi dogurmayacaktir.Mesela 2 aylikken ek gidaya havuc suyu ile gecirilen bir bebegin yetiskinlik doneminde havuca alerjik olabilme ihtimali,6 aylikken havuca baslayan bebege oranla oldukca yuksektir.Bu konuda cok bilgi sahibi degilim ama anladigim kadariyla bebegim alerjik olmayacaksa bile belli bir gidayi erken vererek ona ya bebeklikten baslayan yada yetiskinlikte basina dert olacak bir alerji hediye etme ihtimalimin olmasi.Bu yuzden temkinliyim.
Bu arada dogumdan sonra evime gelen cocuk doktorunun ilk tavsiyesi emzirdigin surece fistik yemeyeceksin olmustu,sutten aldigi kadarina bile alerji gosterebildigine gore oldukca riskli kabul ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?