Bebek Beslenmesi Bebeklere güneş kremi..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Viola

Yiğitim bitanem..
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2007
1.273
3
358
47
İzmir
Havalar ısındı,yazlık zamanı geliyor..benim,yiğit için güneş kremi almam lazım..doktorumuzada danışıcam ama sizlerin bebekleriniz için kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı...oğluşumun teni hem beyaz hem hassas,çok dikkat etmem lazım:))

ben kızım için sebamed kullunıyorum çocuklar için 35 faktörlü olanından
doktorumuzunda önerdikleri arasındaydı

ay violacım sen çok yaşa
ben de bunu düşündüm geçen gün ama konu açmak aklıma gelmemişti:))
defne de beyaz tenli, bodylerin çıtçıtları bile tahriş ediyor tenini, çok hassas
monpetit de demiş, benim de aklıma ilk sebamed geldi
başka öneriler olursa, onları da inceleyelim

kızlar günaydın..
ben dün doktorumuza sordum.sebamedi önerdi.ben sebamed kullanıcam.yalnız havalar ısınınca dışarıya gündüz çıkarken bile sür dedi bana.

kızlar günaydın..
ben dün doktorumuza sordum.sebamedi önerdi.ben sebamed kullanıcam.yalnız havalar ısınınca dışarıya gündüz çıkarken bile sür dedi bana.
evet canım ben de öyle yapacağım, senin ki daha küçük daha hassastır zaten:))
burda havalar daha soğuk, mont giyiyoruz ona rağmen güneşli günlerdi dışarı çıktığımız için elleri bileğe kadar yamış bile, daha esmer görünüyor
çok hassaslar gerçekten, dikkat etmememiz lazım

Bizde artık havalar ısındı,herkes yarım kollularla geziyor.iki gündür dikkatimi çekiyor ne zaman parka gidip gelsek yiğitin yanakları nokta nokta kırmızı..hem beyaz tenli,hemde alerjik durumu var.gözüm korktu..hemen alıp sürmek istedim,haftasonuda yazlıkta olucaz iyice kötü olmasın çocuk diye..sebamed bencede güzel bir ürün..
Füsfüscum defnede açık tenli,renkli gözlü yiğit gibi maşallah..daha fazla dikkat etmek lazım..

Kızlar çok güzel bir konu olmuş valla bende düşünüyordum gülcede aynı hem beyaz tenli hemde alerjik dr mutlaka kullanmalısınız demişti marka sormamışım nedense sebamed güzel güvenilir ama Mustela nasıl kızlar temizleme losyonunu kullandım güzeldi güneş losyonu nasıldır acaba kullanan varmı

biz yazın tatilde mustela kullanmıştık, o zamanlar 6 aylıktı. Mustela 50 faktör , ben çok memnun kaldım daha doğrusu bir sorunla karşılaşmadım, tavsiye ederim. sebamed de iyi marka ama en yüksek 35 faktör mü? eğer öyleyse mustela daha iyi çünkü daha yüksek faktör

coppertone un bebekler için 70 spf lisi var.suya dayanıklı.güneşten korunmak için mutlaka koruyucu kullanmak gerek ama çok da abartmamak gek.sonuçta hepsi kimyasal....nasıl dengeyi sağlayacağız bakalım...

biz mothercareden almıştık ve chicco da kullandık memnunuz ikisindende

kızlar ben bunu sipariş verdim internetten
bugün yarın gelir
50 faktör ve losyon
kremler de vardı sürmesi zor olur gibi geldi onlar, bir farkı var mı acaba kremle losyonun

Füsfüscüm canım,benim beğendiğimi sipariş vermişsin..Biz yazlıktayız şimdi bende eşime sipariş verdim..çarşamba akşamı getirecek..50 faktörlü olması çok iyi.bende losyon daha kolay sürülür diye tercih ettim,yiğit zaten çok sıkıntılı..istemez krem falan süreyim.güneşe çıkmadan yarım saat önce sürüyormuşuz,3-4 saat etkiliymiş..

bu başlık çok iyi olmuş bende alayım benim kızımında teni bembeyaz... 50 faktör sebamet losyon değil mi kızlar?bebekler için bu güneş kremi değil mi?
losyon daha kolay sürülüyor ve emilimi kolay bunu da iyi düşünmüşsünüz kızlar...

ben de bunu almıştım geçen yaz ama gerçekten kremi sürmek zor
keşke losyon alsaymışım (

ben de bunu almıştım geçen yaz ama gerçekten kremi sürmek zor
keşke losyon alsaymışım (
evet canım ben de bütün vücuduna süreceğimi düşünerek losyon aldım
şöööyle bir bularız her yanlarına kolay olur dedim
gören de haftaya tatile çıkıyoruz ya da çok sıcak memlekette oturuyoruz sanır
int. siparişimiz vardı, bunu da yanına ekleyiverdim:))
ay violacım yazlığa geçtini demek, çok kıskandım yaaa
deniz ısınmış mı girdiniz mi hiç?

Yok güzelim yaa deniz buz gibi..hiç kıskanma valla..tatil olsun al defnemide gel,başımızın üstünde yeriniz var..yiğite değişiklik olsun diye geldik yazlığa..ama güneş yakıyor tabi,o yüzden losyon bir an evvel alınsın istedim..burada hemen dibimizde sitenin yönetim binası var,orada da wireless var..bana da iyi oldu..internete giriyorum..bu hafta bir ara dönücez çünkü suçiçeği aşımız var..

6 AY VE DAHA KÜÇÜK ÇOCUKLAR
Yeni doğmuş bir bebeğin cildi çok hassastır. Amerikan Çocuk Hastalıkları Akademisi altı ay ve daha küçük çocukların ailelerinin, güneşten koruyucu kremler kullanmamaları gerektiğini bildirmektedirler. Çünkü bu yaş grubunda, bu maddelerin bebekler üzerindeki etkisi tam olarak bilinmemektedir. Fakat pediatrics dergisinin son zamanlardaki çalışmalarında, güneş kremlerinin bu yaş grubundaki bebekler üzerinde zararlı etkilerinin olmadığı bildirilmiştir

<Yinede en iyi olan, 6 aydan küçük bebeklerin güneşten uzak tutulması, eğer bu mümkün değil ise; Yüz kısımları ve ellerinin arkası gibi küçük alanlara, oldukça az miktarda güneş koruyucu kremler sürülmeye çalışılmalıdır
<Bebeğin üzerini güneşten korumak amacı ile açık renkli sıkıca dokunmuş pamuk giysiler ile örtülmelidir. Açık renk kullanmanın amacı güneş ışınını yansıtması dolayısı iledir. Öte yandan bebeğin vücut ısısı çabuk arttığından dolayı bebeğin üzeri gereğinden fazla giydirilmemelidir.Bebeği muhakkak gölgede tutmak gereklidir

<Geniş kenarlı şapka giydirmek yararlı olur.
<Eğer mümkün ise, bir yetişkin ve küçük bir çocuğu alabilecek güneş çadırı alınması uygundur

ALTI AYDAN BÜYÜK BEBEKLER
Üreticilerin tavsiyelerine göre, bir bebek altı aylık olduktan sonra rahatlıkla güneş koruyucu madde kullanabilir. Ancak tüm güneş koruyucu maddeler aynı etkiye sahip olmadığından, bu tür ürünleri alır iken üzerindeki etiketi dikkatlice okumak ve uygun ürünü seçmeniz gerekmektedir. Üründe aramanız gereken özellikler şunlardır:

<Güneş koruyucunun en az 15 koruyucu faktörlü olmasına (15 SPF) dikkat edilmelidir. Bunun anlamı; Bebeğin güneş koruyucusu kullanmadan yandığı sürenin en az 15 katı kadar uzun bir süre içerisinde aynı derecede yanacağını belirtmektedir

<Güneş koruyucu madde "geniş etkili" (broad spektrum) olmalıdır. Bunun anlamı ise; Güneş koruyucu maddenin hem Uv B hem de Uv A ışınlarını bloke ettiğini göstermesidir. Uv A ışınlarını bloke eden güneş losyonları mutlaka "titanium dioxide, oxybenzene yada dioxibenzenne" içermelidir. Zararlı ışınların çoğunu bloke ettiğinden ötürü titanium dioxide çocuklar için tercih edilen bir maddedir. Bu madde ciltte geçici macunumsu beyaz bir tabaka bırakmaktadır, fakat bu çocuğu rahatsız etmez.

<Günün ilk güneşine çıkmadan 20-30 dakika önce ve ondan sonraki her 1,5-2 saate bir losyonu çocuğunuzun vücuduna bolca sürün. Ürünün üzerinde her ne kadar "suya dayanıklıdır" ibaresi yer alsa dahi yüzdükten sonra mutlaka tekrar sürülmelidir.
<Tıpkı bebeklerde olduğu gibi sadece güneş koruyucuların kullanılması güneşten korunmak için yeterli değildir. Koruyucuların yanı sıra güneşten korunmak için onları geniş kenarlı şapka giymeye özendirmek, kapalı mayolar almak, ve gerekir ise hoş görünmese dahi tişörtleri ile yüzmeye teşvik etmek lazımdır.

tip2000.com dan alıntıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…