Bebek Beslenmesi Bebeklere püre kaç ayindan baslayarak verilmeli?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

VaniL

Seni kendime sakladim....
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
427
8
68
- Yurtdışı
Hanimlar, sorum olucak sizlere.
Kaç ayindan itibaren bebislerinize püre vermeye basladiniz? Tam olarak 3. Ayi tamamlayincami 4. Ayi tamamlayinca mi?
Bide nasil verdiniz, ne kadar verdiniz yazarsaniz sevinirim.
Mesela diyelimki havuç püresi vermek istiyorum ilk önce bir kasik suyunu mu vereyim, ? izah etseniz.

bu konuya kimse cevap yazmamış bende aynı soru için konu acacaktım ama kmse yardımcı olmamış

valla cevap gelmeyince konuyu uzman doktorlardan oğrendim bende :)
4. ay bittikten sonra 5. ayımızdan başlayarak bebeğe bir iki damlayla başlayarak organik havuç ve elma suyu verilir. 2 hafta gibi. deneme süreci. eğer arzuolunmaz bir değişiklik olursa- ishal, kabızkık ve s. kesiyoruz. demek bebek o gıdayı almaya hazır değil. 5. ayımız bittikten sonra brokloli, havuç, elma, muz püresine başlıyoruz. gene 2 hafta deneme süreci. 1 tatlı kaşığıyla başlıyoruz. maksat doyması değil alışması. hangi gıdayı iyi benimsiyorsa onu artırıyoruz. 3-4 kaşığa kadar. 6. ayımızdan mamalara geçiyoruz. ev yapımı. yağsız lor, yoğurt falan veriyoruz. ondan sonra bisküviler ve s. umarım yardımcı ola bilmişimdir. :13:
ha unutmadan elma katiyyet kırmmızı olmamalı yeşil elma veriyoruz. Kırmızı elma daha allerjenmiş

Biz pürelere basladik bile.
Armut püresi veriyorum. Pisirmeden. Organik memleketten getirtdik. Yumusacik. Bebegim cok seviyor.
Elmayi azcik pisiriyorum sert olmasin. Onu pek sevmiyor.
Muzda veriyorum.
Sebzelere geçmedik daha. Havuçla baslamak lazim

günçel. ek gıdaya başlamakla ilgili sorular için günçellerdim. umraım faydalı olur

sebze pürelerinizi mutlaka buharda haşlayın kaynatmayın.

ayrıca elmayı hafif pişiriyorum demişsiniz ya pişirmeyin, cam rendede rendeleyip vermenizi öneririm.

çocuğunuz şuan kaç aylık oldu? çorbalara da geçiş yapmışsınızdır sanıyorum. blendır kullanmanızı tavsiye etmem, ileriki dönemlerde çocukta katı gıdalarda yutma problemi olabiliyor. mümkün olduğunca süzgeçten geçirin veya çatalla ezdirin.

yoğurdu mutlaka evde kendiniz yapın,piyasadaki çocuklara yönelik hazır yoğurtları kesinlikle vermeyin.

pirinçunu muhallebisi bebeğe çok faydalı, ondan çeşitli mamalar yapabilirsiniz.

hergün 1 adet ceviz vermenizi öneririrm. mamalarına katabilirsiniz, ince rendeler var un ufak yapıyor cevizi, ondan almanızı öneririm..

daha fazlasını aklıma geldikçe yazarım, benim size önerilerim bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…