• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeklere yapılan aşılar??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

bsrakyaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
50
Puanlar
98
Merhaba sevgili anneler ve anne adayları ben büşra 29 yaşında ikinci çocuğunu yeni kucağına almış bir anneyim kaç gündür kafamı kurcalayan bebek aşıları hakkında sizler neler düşünüyorsunuz bir kesim yaptırma taraftarı diğer bir kesimde asla yaptırmama kararında yaptırmak istemeyen anneler neden böyle bir karar aldınız. Neye göre karar verdiniz eğer yazarsanız çok sevinirim benimde kafam çok karıştı ne yapacağımı bilmiyorum ilk kızımın bütün aşıları tam ve özel aşılarınıda yaptırdım ama şimdi kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum sizeleri bekliyorum

Merhaba sevgili anneler ve anne adayları ben büşra 29 yaşında ikinci çocuğunu yeni kucağına almış bir anneyim kaç gündür kafamı kurcalayan bebek aşıları hakkında sizler neler düşünüyorsunuz bir kesim yaptırma taraftarı diğer bir kesimde asla yaptırmama kararında yaptırmak istemeyen anneler neden böyle bir karar aldınız. Neye göre karar verdiniz eğer yazarsanız çok sevinirim benimde kafam çok karıştı ne yapacağımı bilmiyorum ilk kızımın bütün aşıları tam ve özel aşılarınıda yaptırdım ama şimdi kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum sizeleri bekliyorum
İlk çocuğun aşılarını yaptırdın bir sıkıntı yaşadın mı?

Aşı=Toplum Bağışıklığıdır.
Senin çocuğuna aşı yaptırmaman benim çocuğumu olumsuz etkiler ya da benim çocuğuma aşı yaptırmamam senin çocuğunun sağlığını olumsuz etkiler.Aşların otizm yapmadığı hakkında milyon tane yazılmış makale ve kanıtlanmış çalışma var.Biraz komplo teorisi belki ama aşı karşıtlarının ilaç firmalarının gizli destekleyicileri oldukları bile söyleniyor ki pek de mantıksız gelmedi bana :D
Şimdi eee covid aşıları şöyle böyle diyenler gelecektir, covid aşılarını savunmuyorum evet çünkü yeterli klinik çalışma yapıldığını düşünmüyorum ama çocukluk çağı aşılarının en az 50 yıllık klinik çalışma ve araştırma süreci var.
Neyse sonuç olarak aşı yaptırın.

Aşı otizm yapmaz. İlk çocukta yaptırmışsınız ikincide neden tereddüt yaşıyorsunuz ki? Ayrıca aşı karşıtlığını çok cahilce buluyorum kim ne derse desin.

Aşı otizm yapmaz. İlk çocukta yaptırmışsınız ikincide neden tereddüt yaşıyorsunuz ki? Ayrıca aşı karşıtlığını çok cahilce buluyorum kim ne derse desin.
Bende aşı karşıtı biri değilim aslında yok aşı yaptırınca astım oldu yok aşıdan sonra hasta kaldı yok aşıdan otizm oldu yiyenler olunca kafa karışıklığı oldu sonuç olarak kızımın aşılarını yaptırdım

Butun asilari yaptirmayi dusunuyorum. Ayina gore yapilmasi gerekenler zaten yapildi. Asi sadece bizim bebegimizi ilgilendiren bir konu degil. Benim bebegimin sinif arkadasini, oyun arkadasini da ilgilendiren ve onlara karsi da sorumlu oldugum bir konu. Yani daha toplumsal bir boyutu var. Ayrica ulkemizde yillardir gorulmeyen onemli ve olumcul cocuk hastaliklari var. Bu hastaliklar bugun tarihe gomulduyse bu asilar sayesinde. Bebeklerimizi asilamayalim da bu hastaliklar geri mi donsun? Ne guzel ilk cocugunuzun asilarini yaptirmissiniz.

Back
X