Bebek Beslenmesi Bebekleri memeden kesme dönemi için öneriler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.750
48
breastfeeding-perth.jpg


Anne için de memeden kesmenin bazı olumsuzlukları vardır. Aniden emzirme kesildiğinde süt kanallarında tıkanıklık ya da mastit denilen iltihabi durum oluşabilir. Ayrıca psikolojiniz üzerine de etkisi olur; bir kayıp duygusu yaşayabilirsiniz. Bu dönemi en az hasarla atlatmak için;

Bu dönemde bebeğinizle daha çok ilgilenin. Ancak gece uyanmalarında bebeğinizle yeni duruma alışana kadar eşiniz ya da bir aile büyüğünün ilgilenmesi daha uygun olacaktır. Memeden kesme dönemleri her çocuk için zorlu bir süreçtir. İlk doğduğu günden itibaren size bu kadar yakın olduğu, teninizle rahatladığı bir süreci bırakmak ona üzüntü verecektir. Alıştığı bir şeyi yeniden yaşayamamak huysuzlaşmasına neden olacaktır . Bu oldukça doğaldır. Önemli olan annenin bu süreçte yaşanan stresin doğal olduğunu kabul etmesi ve bu dönemde sabırlı davranmasıdır .

Memeden kesmeyi aniden yapmayın, hedeflediğiniz tarihten birkaç hafta önce yavaş yavaş başlayın. Günde bir kez emzirmeyi atlayarak işe başlayın. Kademeli olarak bir öğün-bir öğün azaltın, bebeğiniz zamanla alışacaktır. Emzirme sürenizi kısaltın. Emzirme sonrası yaşına uygun ek besin verin. En iyi azaltma şekli her seferinde emzirme sayısını bir adet azaltmaktır. Bebeğiniz yeni beslenme programına alıştıkça birer öğün azaltın.

Emzirmeyi erteleyin ve ilgisini başka tarafa çekin. Bir yaşından büyükse bebeğinize nerede ve ne zaman emzireceğinize dair kısıtlamalar koyabilirsiniz:

Bu dönemde babalara büyük iş düşer. Siz etrafta değilken eşinizin beslemesi faydalı olabilir.

Gece öğünlerinin kesilmesi her zaman daha zordur. Bu nedenle gece emzirmeyi kesmeyi en sona bırakın. Gece uyandığında eşiniz veya bir yakınınız kucağına alsın ve sakinleştirmeye çalışsın.

Çevrenin anneyi desteklemesi, tepki gösteren bebeği sakinleştirmede yardımcı olması ve kararın doğruluğu konusunda anneyi desteklemesi önemlidir. Eğer emzirmeyi kesmeyi denediniz ve hiçbir şekilde başarılı olamadıysanız belki sizin bebeğiniz için emzirmeden kesmek için uygun zaman değildir. Bir süre sonra tekrar deneyin. Sütten kesme anne ve bebek için doğru zaman seçildiğinde sorunsuz biter. Bu nedenle en önemlisi kesmeye karar vermek değil, doğru zamanı bulmaktır.
 
X