Bebekleri nasıl uyutuyorsunuz ?

seyra

*Canım Prenseslerim*
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2007
1.541
8
316
42
Trabzon
Kızlar benim gibi olan varmı merek ettim.3 aylıktan beri battaniyeyle 2 kişi sallıyoruz o şekilde uyuyor ayakta sallamayı hiç sevmedi sürekli dönüyor zaten yastıkta hiç durmuyor bizde çareyi ayakta sallamakta buduk .Geceleri emerek uyuyor ama gündüzleri bu şekilde nasıl başka şekilde uyutabilirim:uhm:

Gündüzleri sallanan sandalyemize oturuyoruz müzik dinelrken uyuyor..

Gecede bazen ayagimda uyuyor bazende babasiyla yatarken uyuyup kaliyor.

zordur canimya elinizde sallamak büyüdüler artik.

bende küçükken ana kucağında uyuturdum..şimdide ayağımda sallıyom uyuyo..sen kötü alıştırmışsın canım ya..işin zor gerçekten..

valla seyra çok zormuş seninki de .Ben de ayağımda sallıyorum maalesef.Küçükken kucağımda uyutuyordum emerken falan uyurdu.Büyüdükçe kollarıma sığmadı haliyle ayağa geçtik.Ama iki sallamayla uyuyo bazen.Dert etmiyorum o yüzden.Kendi uyusun diye bırak dediler zamanında çok ağlar diye dayanamadım bu şekildeyiz şimdi.sağlık olsun napalım:))

seyracım gerçekten battaniye ile sallanmaya kötü alıştırmışınız.. benim ablamın oğluda öyle uyurdu salla salla kollarımız yorulurdu.. sonra ayağa alıştı düzene girdi..
benim oğlanlarda önceden ana kucağında sallar uyuturdum yada biberon içerken uyurlardı şimdi uykuları gelince hemen biberonu gösteriyorlar sütümüzü yapıp yağa geçiyoruz hemen uyuyorlar.. ama bu ara kaan tekrar anakucağına terfi etti.:))) geçen arkadaşa vereyim diye çıkardım onda sallanınca hoşiuna gitti benimde kolayıma geldi biri ayağımda biri anakucağında sallayıp uyutuyorum ama zor sığıyor helede kaan tosun paşam yani.. babamız salıncak alacak alana kadar böle devam eder..
aslında sizde bir salıncak alsanız kurtulursunuz elle sallamaktan ..salıncağı her bebek seviyor ve çabuk uyuyorlar..

seyracım işin zor canım yaa yağmur gece biberonunu içtikten sonra uyuyor yatağa bırakıyorum çıkıyorum odadan
gündüzde öyle ya emerek uyur yada biberondan sonra uykusu geldiği zman sızıyor benim kuzummm sende vazgeçirmeye çalış çok uykusunun gelmesini bekleee

En son 10 kiloydu elimde battaniyenin izleri çıkıyor sallamaktan ilk 3 ay kucakta uyuttum sonra hep battaniyede
Nazlımelek kaçıncı ayda ayğa geçtiler biliyormusun

seyracım zor bir durum canım, bizde 3 aya kadar koyardım uyurdu en fazla kucağımda pış pışlardım, sonra ben çalışmaya başlayınca ayağa alıştı zor bir dönemdi, özellikle son zamanlarda ayaktan kaçıyordu falan, yaz tatiline girince yine sallanmadan uyumaya alıştırdım, genellikle beraber uzanıyoruz tv karşısına öyle uyuyor, en fazla salıncağına koyuyorum yine reklem izlerken dalıyor,

sanada salıncağı tavsiye edebilirim uykusu gelince koyrsan zorlanmadan dalabilir, battaniyede sallamaya başka alternatif düşünemiyorum

bir an 9 sene öncesine döndüm benim kızımda gece gündüz sürekli battaniyede sallanarak uyurdu gecenin bir yarısı uykulu uykulu sallardık allahtan oğlum daha insaflı ya ayakta ya ana kucağında uyuyor
ben çareyi salıncakta bulmuştum yaşından sonra sende deneyebilirsin canım
çok zor bilirim

Salıncağıda var eğer çok uykusu yoksa onda uyumuyor çok ağlatmakta istemiyorum yoksa alıştırırım herhalde ayakta sallamaya
Ben işteyken annem bakıyor evde gündüz yalnız olduğu için karşı komşuyu çağırıyor sallamak için oda garibim 3 çocuklu kadın uykulu uykulu sallıyor sağolsun :))

seyracım bende çok çektim öyle sallamaktan battaniyede sallıyoduk eylül de bilir ona gittiğimde sallıyoduk:) çok nadir emerkende uyuyodu
10 gündür alıştırdım ayağımda uyuyo şimdi nasıl rahatladım anlatamam
alışmaz diye korkuyodum ama bir gecede alıştı çok rahat böyle
piraye alıştıysa senin kızında alışır muhakkak cnm

biz kendi akılsızlığımızdan alıştırdık yavrum emerek yada anakucağında uyuyordu 5.aydan sonra nerden estiyse bize alıştırdık çocuğu neyseki kurtuldum

seyracım cnm ısın cok zor ya elde sallamak buyuduler zaten agırlastılar bırde gıttıgın yerde de zor olur.ben dogdugundan berı yatagına bırakıyorum kendı kendıne uyuyor Allah sukur.ama yatagından baska yerde de uyumaz yanı alanı genıs olmalı cunku uyuyana kadar cok pozisyon degıstırıyor.donup duruyor yatakta. ılk 3 aylık donemde gaz sancımız oldugu ıcın sıkıntısı oldugunda yanı bazen kucagımda bazen ana kucagında uyuttum.ama 4.aydan ıtıbaren hep yatagında kendı basına uyuttum.aglama olcusune gore de yanı kendını yırtmıyorsa almadım acıkcası.cok nadır arada ayagımda salladıgım oldu o da huzursuzsa falan yanı.bırde gecen ay pasahamaktan bebek hamagı aldık sallanmayı cok sevıyor oglum zevkı olsun dıye arada koyup sallaıyorum onda.cok hosuna gıdıyor.portatıf de bısı demonte gıttıgın yere goturebılıyorsun cantası da var.boyle bısı aslında senın kurtarıcın olur en azından kendı basın uyumayı ogrenene kadar.

Son düzenleme:
Gerçekten işiniz sor.Gerçi benimde zor.Ne ayakta sallanıyo ne salıncağında bizimkisi kafasını koycak üzerimde uyuyacak.Bazen sabaha kadar öle kalıyoruz.Her yanım uyuşuyor.Tilki uykusundayım yani.Ama sonra yatağına tabi.

seyracım benim oğlanlar 4- 5. aydan itibaren ayağa alıştılar.. 6. ayda anakucağı kalktı.. ama dediğim gibi geçen tesadüfen kaan onda sallanınca hoşuna gitti bende iki tane olunca kaldırmadım birinide anakucağında sallıyorum hala..
ablamın oğlunu hatırlamıyorum ama bayağı büyümüştü çok ağırlaşmıştı son zamanlar zor sallıyorduk ablamın kayınvalidesi bakıyordu sonra annem bakmaya başladı o alıştırdı ayağa.. o şimdi üniversite öğrencisi bir delikanlı...:))

Ay canım gerçektenmi demekki bizimki içinde umut var.

yağmurcum internetten bulabilirmiyim acaba burada çok baktım hamak türü şeyler bulamadım

Ben tesasitçı çağırdım.Yatak odasının uygun yerine küçük kulplar koydurarak hamak gibi salıncak yaptırdım bebeğime.Çünkü anneme gidince koltuklar arası mini salıncak yapıyordu bebeğimde alışınca evde de yapmak zorunda kaldım.Zorluğu bir başka yere gidince arıyor bir de gece sürekli salınmak istiyor.

benim bebeğim emerken uyuyor gün içinde gece ise uyandığında sallıyorum tekrar dalıyor yatak odamda küçük sallanan bir yatağı var orda yatırıyorum geceleri gündüz odasında uyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…