Çocuk Hastalıkları Bebekleri öpmeyin/öptürmeyin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Tanan 40 günlük çocuk annesi babası dışında kimse Tarafından öpülmemeli ama bazıları da abartıyor bunu.

Bir yasını doldurmamıs cocugu bırak öpmeyi kucagıma bile almaya cekiniyorum ki hasta falan değilim insanlar nasıl bi vicdansızdır ki hasta oldugunu bile bile kırkı cıkmamıs bebeği öper

Bişey de denmiyor hemen bi alınganlık bi trip. Benim umrumda değil de geri kocam ayırt edemiyor doğruyu yanlışı ona yanıyorum. Ben de saldım gitti..

40 günlük bebegin olduğu eve onca kişi çağırılmamalı her ne sebeple olursa olsun. Muhtemelen mevlüt yapıldı kalabalık bir grup geldi ki kim olduğunu dahi bilmiyorlar. Iki çocuğuma da sırf risk almamak için yapmadım. Gelen giden tabiki oldu ama kalabalık grup kabul etmedim,etmezdim zira bebeķlerin bağışıklığı çok düşük o kalabalıkta kim ne yapıyor takip etmek zor olur muhakkak.
Öte yandan öpen kişi de ne kazandı minicik bebeği öperken anlamadım. Bir lokma bebek zaten öpmeyiver,annesi babası öpmüyordur onu kıyıpta sen kimsin.

Ya en nefret ettiğim şey, ben annesi iken bile öpmüyorum, o kadar öpmek gelse de içimden, çok istersem ya alnına ufak bir öpücük kondururum, ya da başına, o da kendini eminde hisseder, uykuya dalar öpücük sonrası, ama öyle şapur şupur öpmem, öptürmem. Geçenlerde nenemde uçuk çıkmış almış kucağına oynuyor, içimden diyorum inşallah öpmez, arkamı döndüm öpmeye yeltendi, sert ses tonuyla, uçuğun var öpmesene dedim, alaycı bir tavırla, annen uçuğun var öpme diyor kızım diyor 4 buçuk aylık bebeğime, ve aramızda bayağı mesafe vardı, dudaklarını büzdü ve öptü. Dedim ne yapıyorsun ya, öpme diyorum, değdirmedim orayı diyor bir de pişkin pişkin. Aldım karnı acıktı bahanesiyle, elini yüzünü yıkadım ya. Ben iğrendim, kendi canın, kendi kanın, ama kendinden nefret ettiren tipler olunca, en ufak şeyden iğreniyor insan. Bir de gelmişler ben sofra hazırlarken, biri domates veriyor, somursun diye, öteki kaşıkla süt vermeye çalışıyor, diyorum ne yapıyorsunuz ya, alerjik durum da ortaya çıkar, bağışıklık sistemi daha düzgün çalışmıyor, sen ne anlarsın alerjiden, sanki 10 tane çocuk büyüttün de alerji olduğunu bilmiş gibisin, çok pimpiriklisiniz falan dedi, sonra döndü teyzenin kızına bu yaşlardayken (şimdi 2 yaşında), ağzına herşeyi verirdim, yol bal, pekmez, domates, bilmem ne. Yetişkinler ne yerse verirmiş. Geçenlerde de almış muz yalatmaya çalışıyor bebeğime, cinlerim tepeme çıktı bir de iğrenç espirisiyle diyor ki anneannem: hadi siftahı da yaptık. Çok büyük başarı, aferin. Yine sinirlendim aklıma gelince.

Yine öpmeyin de haber direk annenin iddiasını başlık yapmış. Bahsedilen virüs sadece öpmeyle bulaşmıyor. 6 haftalıkken de bebekler aşılanıyor zaten bu virüse karşı. Yeni doğan bebeklere fazla yaklaşmamak lazım sanırım asıl olarak.

Ne yapin edin ilk 3 4 ay koruyun sakının bebeginizi. Buyuse de hijyeni dusuk yerlerden, hastalardan uzak tutun.

Haber garip veya değil.
Genel anlamda yeni doğmuş bebeği öpen insanları anlamıyorum ben.
Ana rahminden yeni çıkmış, o savunma kalkanı yok artık etrafında ve herşeye açık bir bünyesi var, bunu bilerek hangi insan hangi zihniyetle bebeği öper.

Ben de bebeklerin çok küçükken öpülmesine karşıyım.
Benim küçük oğlum 2 yaşında, dedesi hala koklar, öpmeye kıyamaz.
Böyle sevgiye can kurban...

Yeni doğan bebeklerin uzaktan sevilmesi veya görülmesi taraftarıyım.
Zaten büyüdükçe daha da sevilir hal alıyorlar.

Benimkilerde o vakumculardan insanı delirtirler hele bişey olmaz demiyolarmı

vakumluyo demişsiniz ya ne güldüm yaaİzin vermeyin o sizin bebeğiniz ve kendi anneniz bile izin vermezseniz bunu yapamaz değil ki kv.

"Bibiğin mikribi di ihtiyici vir" diyenler gelmeden ben de bir haber ekleyeyim şuraya da izledikten sonra kursunlar bu cümleyi:

Gangsta, şimdi sen dahil birçok anne bana kızacak ama olsun, kızarsanız da kırılmam :) bebekler öpülmez, bebekli eve hasta insanlar gitmemeli, bu konuda duyarlı olmalı herkes, buraya kadar hepinize katılıyorum ama bağışıklık sisteminin güçlenmesi için bebeklerin de mikroba ihtiyacı var, bu gelsin hasta olan herkes çocuğu şap şup öpsün demek değil, öpmesinler bebek öpülmez zaten, hastalığı bırak diş etlerinde dişlerinde sorun vardır bebeğe bulaşır, çocuğun mamasını ağzında soğutanlar var, bebeğin elini ağzına sokanlar var, ben ona bile karşıyım, lakin hastalıklardan korumak için yaptırdığımız aşılar bile zayıflatılmış mikroplardan üretiliyor, demek ki vücudun mikropla savaşması için o mikrobu öğrenmesi gerekiyor.

Biz sanırım hasta olan birilerinden veya zaten havada dolaşan, belki annenin kendisinden ya da işe gelip giden babadan kapabileceği mikroplara karşı nasıl önlem alabileceğimizi bilme noktasında hata yapıyoruz, eve bir mikrop girince neler yapılması lazım noktasında sorun yaşıyoruz, bebek ateşlenince, bir hastalığa maruz kalınca veya belki hasta olmasını engellemek için kendimizce aldığımız bir takım önlemler yanlış, mesela çocukları aşırı sıcağa, çok giyinmeye alıştırıyoruz, oysa Rusya'da yeni doğan bebekler, hatta Polonya'da doğanlarda kış ayında dahi doğsa 21 derece sıcaklık üzerinde bir oda sıcaklığında büyütülmez, kat kat giydirmezler, Rus bebeklere çelikleme yapılır ve istatistiklere göre de buz gibi suya sokulan yeni doğanlarda hiç hastalık görülmüyormuş.

Haberdeki bebek müstesna, olay tam da nedir bilemiyorum ama konuda yazan doktor arkadaşlarımızın demesine göre haberde havada kalan birşeyler var, bazı hastalıklar vardır ki o hastalık zaten vücudunuzdadır ve birşeyler onun hemen gün yüzüne çıkmasını tetikler, mesela benim kızımda genetik göz kası tembelliği var, daha doğrusu varmış, 15 aylık olana kadar gözleri gayet sağlıklı görünüyordu ama geçirdiği ateşli havale 6-7 yaşlarında kendini belli edecek var olan göz hastalığını ortaya çıkardı, başlarda üzülsem de götürdüğümüz bir sürü Prof aynı şeyi söyleyince rahatladım.

Ayrıca buradan annelere de kamu spotu olsun, lütfen 9-23 ay arası bebeklerinize menenjit aşısı yaptırın, iyi ki yaptırdım dediğim bir aşıdır.

Son düzenleme:
Bebeklerin bağışıklık sistemi sonradan tamamlanıyor
Bunu bilmeyen yoktur herhalde
Aman dinlemez aman kırılır diye ufacık çocuğu kimseye yaklaştırmayın
Normali zaten budur
Ben gelen herkese şimdilik uzaktan seviyoruz teyzesi biraz büyüsün o zaman seversiniz dedim
Darılan darıldı azıcık beyni olan sorun etmedi zaten

Ancak bu haber internetten üç beş sayfa okuyup bu nedir diye hiç bakmayan yetersiz bir kişi tarafından yapılmış belliki
Neresinden tutsan elinde kalıyor

Mune Müdürüm, nasıl ki aşılar dahi sıradan gidiyor yani misal kızamık için bir yaşa kadar beklenilmesi gerekiyor ve doğan çocuğa bu aşıyı yapamıyorlar, bazı mikropları da ilk aylarda kaldıramıyor bebekler hepimizin bildiği gibi. Bu yüzden kırkı çıkmadan bebeği salyaya bulayanların kendilerince "Mikrop lazım" argümanı, sadece çocuğa zarar, eziyet, sıkıntı ve risk olmaktan başka bir işe yaramıyor.

Gripli bir akrabam, "Bir daha görmeye fırsatım olmaz" diye yeni doğum yaptığım zaman gelmişti ve ben çok sinirlenmiştim mesela. En basitinden (bildiğim kadarıyla), yeni doğan bebekler ağızdan nefes alamıyor, burundan alıyor sadece; o burnun tıkanması demek, burun aspiratörüyle geceleri başında beklemek, daha dikkatli nefes takip etmek zorunda kalmak, çocuğun eziyet çekmesi demek. Bağışıklık aynı bağışıklık; ağızdan nefes almayı başarabileceği dönemde grip olması var, bir de bunu başaramayacağı ve ölme riskinin yüksek olduğu dönemde.

Üşür hasta olur vb. kaygılarla abartma durumunda ise sana katılıyorum; biz annemle ilk bir sene neredeyse bu konuda didiştik ve hatta birinde o kadar rahatsız etmişti ki beni buraya konu açmıştım; çocuğu kat kat giydirmeye çalışıyordu. Hatırlarım; oğlum yaz çocuğu, ben tek zıbın ile odayı 24-25 dereceye sabit ayarlamışken, "Çocuk üşüyor" diye üzerine ne battaniyeler serilip derece arttırılmadı; ayarı geri alır battaniyeyi kaldırırdım ki çocuğu neredeyse isilik edeceklerdi. Bizim kültürde nedense böyle bir durum var. Oysa benim kışın da dahil olmak üzere düzenli aralıklarla evimin 2-3 penceresi hava sirkülasyonu için daim açıktır, temiz havanın önemine inanırım ve havanın soğuk olması evimi havalandırmama hiçbir gün engel değildir.

Bu konu aslında çok tartışmaya açık bir konu da değil ki Mune, herkes ne çekiyorsa kendi çekiyor ve kendi çocuğunu kendi bildiği doğrularca yetiştiriyor/koruyor, ben çocuğumu öptürmedim; öpmeye çalışanları uyardım mesela. Aynı özeni ben de başkalarının bebeklerine gösteriyorum. Öpmem, sevgiden delirmem, illa temas etmem gerekmiyordur gözümle agucuk bugucuk severim tamamdır. Yeni doğana, yetişkin mikroplarımı, kendi tatminim için geçirmeye hakkım yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…