Bişey de denmiyor hemen bi alınganlık bi trip. Benim umrumda değil de geri kocam ayırt edemiyor doğruyu yanlışı ona yanıyorum. Ben de saldım gitti..Ben gecen sene doğm yapan görümcemi hast.de ziyaret ettm,kvdem almış 2 saat once doğmuş bebeği,top gbi çeviriyor elinde
ben sokkk
gaz cıkarıyomus güya
Kendisinin ellerınde tıtreme rahatsızlığı var ustelk
Tabak bıle tasımz doluyken dokerım diye..
Aklım cıkmıstı dusurck çocuğu dıye
Benimkilerde o vakumculardan insanı delirtirler hele bişey olmaz demiyolarmıBunu benim kayınvalideme söylesem beni ruh hastası ilan eder ki yapmışlığı var. Kadın çocuğumu doğduğundan beri yanaklarını yalayarak ve içine çekerek öpüyo öpmek değil bildiğiniz vakumluyo.. Çocuğun yanakları morarıyo ve bunu söylediğimde de cildi hassas bişey olmaz diyo. Çok üstelersem sen çok takıntılısın çocuğun da psikolojisini bozarsın diyo bi türlü başedemedim.
Bunu benim kayınvalideme söylesem beni ruh hastası ilan eder ki yapmışlığı var. Kadın çocuğumu doğduğundan beri yanaklarını yalayarak ve içine çekerek öpüyo öpmek değil bildiğiniz vakumluyo.. Çocuğun yanakları morarıyo ve bunu söylediğimde de cildi hassas bişey olmaz diyo. Çok üstelersem sen çok takıntılısın çocuğun da psikolojisini bozarsın diyo bi türlü başedemedim.
"Bibiğin mikribi di ihtiyici vir" diyenler gelmeden ben de bir haber ekleyeyim şuraya da izledikten sonra kursunlar bu cümleyi:
Gangsta, şimdi sen dahil birçok anne bana kızacak ama olsun, kızarsanız da kırılmam :) bebekler öpülmez, bebekli eve hasta insanlar gitmemeli, bu konuda duyarlı olmalı herkes, buraya kadar hepinize katılıyorum ama bağışıklık sisteminin güçlenmesi için bebeklerin de mikroba ihtiyacı var, bu gelsin hasta olan herkes çocuğu şap şup öpsün demek değil, öpmesinler bebek öpülmez zaten, hastalığı bırak diş etlerinde dişlerinde sorun vardır bebeğe bulaşır, çocuğun mamasını ağzında soğutanlar var, bebeğin elini ağzına sokanlar var, ben ona bile karşıyım, lakin hastalıklardan korumak için yaptırdığımız aşılar bile zayıflatılmış mikroplardan üretiliyor, demek ki vücudun mikropla savaşması için o mikrobu öğrenmesi gerekiyor.
Biz sanırım hasta olan birilerinden veya zaten havada dolaşan, belki annenin kendisinden ya da işe gelip giden babadan kapabileceği mikroplara karşı nasıl önlem alabileceğimizi bilme noktasında hata yapıyoruz, eve bir mikrop girince neler yapılması lazım noktasında sorun yaşıyoruz, bebek ateşlenince, bir hastalığa maruz kalınca veya belki hasta olmasını engellemek için kendimizce aldığımız bir takım önlemler yanlış, mesela çocukları aşırı sıcağa, çok giyinmeye alıştırıyoruz, oysa Rusya'da yeni doğan bebekler, hatta Polonya'da doğanlarda kış ayında dahi doğsa 21 derece sıcaklık üzerinde bir oda sıcaklığında büyütülmez, kat kat giydirmezler, Rus bebeklere çelikleme yapılır ve istatistiklere göre de buz gibi suya sokulan yeni doğanlarda hiç hastalık görülmüyormuş.
Haberdeki bebek müstesna, olay tam da nedir bilemiyorum ama konuda yazan doktor arkadaşlarımızın demesine göre haberde havada kalan birşeyler var, bazı hastalıklar vardır ki o hastalık zaten vücudunuzdadır ve birşeyler onun hemen gün yüzüne çıkmasını tetikler, mesela benim kızımda genetik göz kası tembelliği var, daha doğrusu varmış, 15 aylık olana kadar gözleri gayet sağlıklı görünüyordu ama geçirdiği ateşli havale 6-7 yaşlarında kendini belli edecek var olan göz hastalığını ortaya çıkardı, başlarda üzülsem de götürdüğümüz bir sürü Prof aynı şeyi söyleyince rahatladım.
Ayrıca buradan annelere de kamu spotu olsun, lütfen 9-23 aylık arası bebeklerinize menenjit aşısı yaptırın, iyi ki yaptırdım dediğim bir aşıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?