• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerim ve ben... yapabilir miyim?

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
arkadaşlar oğlum 11 aylık.. ve hamileyim.. oğlum 1,5 yaşındayken doğum yapacağım inş... geçen kayınvalidemle konuştum.. illa bize gelin bizde kalın diyo.. hemde 5,6 ay.. bende istemiorum.. ne bilim kemdi başımın çaresine bakayım istiorum.. elbet ben çocuklarımla baş başa kalacağım.. yanlız kalacağım.. bu en başından olsun istiorum.. kayınvalidem iyidir ama herşeye karışır.. kayınbabam çok sinirlidir.. kendi evim gibi hissedemiorum orda.. bi de dile kolay 6 ay yani.. ne yapayım sizce..kayınvalidem mecbur geleceksin diyo bi de.. kendi başına halledemezsin başa çıkamazsın diyo.. bütün güvenimi de aldı götürdü..gitmek de istemiorum stres oluorum, ne yapayım bana bi akıl verin :(

Sana zor olur tek başına sanırım.Ablamında 13 ay aralı oldu ilk seneler yanında aileden biri oldu genellikle.Denersin bir olmazsa idare edebilirsen gitmezsin.

canım, ben yerinde olsam asla gitmezdim ne kayınvalideme ne başka yere..
ilk yavrun biraz büyümüş olacak zaten inşaAllah...kendine göre düzenini kurarsın..böyle ard arda bebek bakan çok anne var sonuçta..sen de yapabilirsin..
olmak istemediğin bir yerde mutsuz bir altı ay süreceğine evinde belki uykusuz biraz yorgun ama mutlu olursun en azından..
sağlıklı doğumlar ve kolaylıklar diliyorum şimdiden...

Ruh sağlınız yerinizde olsun, Allah'ın izniyle bakarsınız tek başınıza da.
Siz sizden olduktan sonra, yardımlarının bir anlamı yok bence.
Ben rahat edemezdim, siz de rahat edemeyeceğinizi yazmışsınız.
Onların dediği gibi de zorunlu değilsiniz, isterseniz gidersiniz.
Size kalmış artık.
Sağlıcakla alırsınız kucağınıza inş.

Son düzenleme:
Lohusa halinizle tek başınıza 1,5 yaşındaki çocuk ve kundakta bebekle nasıl idare edeceksiniz ki?
Şu an kaynananız için bütün güvenimi götürdü diyorsunuz ya , tek başınıza altından kalkmaya çalışırsanız işte o zaman psikolojinizin ne hale geleceğini bir düşünün isterseniz.
Hem 11 aylıkmış çocuğun , doğum yapalı çok olmamış ne çabuk unuttun bebek bakmanın başlı başına büyük bir sorumluluk olduğunu?
Kayınvaliden haklı , eğer yardım alacak başka kimsen yoksa ve kayınvaliden yanına gelemiyecekse braz mecbursun gitmeye.

öncelikle rabbim sağlıka tamamına erdirsin canım :ecrin_bebek:

benimde kızkardeşim kızı 1,5 yaşınndayken doğum yaptı
annemde sadece 1 hafta kaldı evine gitti pekte şikayetçi değildi
eğerki bakarım zorlanmam diyorsan, gitme
annenin evi bile kendi evin gibi olamıyor yeri geliyor
buna bence en doğru sen karar verirsin
kayınvaliden değil, ne demek mecbursun !!!:umursamaz:

Son düzenleme:
Ne demek mecbursun..
Güya seni düşünüyor yani öyle mi,hııhh...
Madem o kadar düşünüyor
Madem o kadar kolay birinin evinde 6 ay kalmak
O zaman kendisi gelsin kalsınsengözlerimebaksanab

Son düzenleme:
arkadaşlar ilk doğumda 3 ay kaldım.. kaynanam sütün yok sütün yok die die sütüm kesildi.. 20 günlükken bişiler tattırmasya çalıştılar.. gazdan mahfoldu.. şimdi bunda da öle olacak adım gibi eminim.. tamam bana yararı olacak bebek bakımında ama istemediğim şeyleri yapıolar ve ben söz geçiremiorum..şimdi oğlum iştahsız yemek yemior.. kaynanamda dio ki, sen bunda pek bişi verdirmedin bize, 20 günlükken başlıcaktın azar azar, şimdi yerdi:..senin suçun dio..düşünün yani..

pamukannesi benim de iki yaşında yavrum var..ilk bir yılı çok zordu evet ama ikinci yılı yani bebek büyüdükten sonraki süreç daha rahat yaşanıyor...yeni doğan bebeğin de çoğunlukla uyuyacak, sana pek zahmeti olmayacak..dengelersin gibime geliyor...benim doğumumda k.validem on gün kadar kaldı daraldım resmen..iyi bir insandır,karışmaz vs..ama ev ev üstüne olmuyor..rahat edemiyorsun..otur mis gibi bak yavrularına canım..eşin de akşamları destek olur..büyütürsün Allah'ın izniyle..üzülme şimdiden, hamileliğin tadını çıkart..

sinirli kayinbaba, herseye maydonoz kayinvalide...
sen de o evde hamileleik doneminde olursun sinir kupu...
sakin gitme bence :olmaz:

esimin is arkadasinin karisi var eskiden sik sik gorusurduk...
onun da ikinci bebegi olacagi zaman kizi kucucuktu daha 2 yasinda yoktu...
ama ikisine de bakti...
bence kendine guven ve kayinvalidenin sozlerine kulaklarini tika.
hamile hamile seni hasta ederler...

arkadaşlar ilk doğumda 3 ay kaldım.. kaynanam sütün yok sütün yok die die sütüm kesildi.. 20 günlükken bişiler tattırmasya çalıştılar.. gazdan mahfoldu.. şimdi bunda da öle olacak adım gibi eminim.. tamam bana yararı olacak bebek bakımında ama istemediğim şeyleri yapıolar ve ben söz geçiremiorum..şimdi oğlum iştahsız yemek yemior.. kaynanamda dio ki, sen bunda pek bişi verdirmedin bize, 20 günlükken başlıcaktın azar azar, şimdi yerdi:..senin suçun dio..düşünün yani..

k.validen böyle her şeye karışan birisi ise sana da gelmesin bence akannehir
lohusa psikolojisi üstüne böyle söz dinlemeyen büyükler tuz biber oluyor..
sakın sakın gitme canım :3:

saolun arkadaşlar.. kaynanam, eğer bebelerini düşünüosan sefil olmalarını istemiosan gelirsin dio.. bu sözü de çok dokundu.. gerçekten sefil mi olurlar gitmezsem die düşünmeye başladım.. bu arada eşim bana çok yardımcıdır.. her konuda.. allahtan o şansım var.. bende şöle düşünüorum yeni doğan bebek emer uyur zaten.. asıl zor zamanı 6 aydan sora.. bende o zaman eve gelcem.. bu seferde dicekler ki, kal bi altı ay daha.. çok bunaldım şimdiden

hiçte sefil olmazlar.
bende oğlum 12 aylıktı hamileliğimi öğrendiğimde.
şimdi kızım 4 aylık oldu bile.
Allah yardım ediyor,zor ama bakamazsın diye birşey yok.
doğumdan sonra 1 hafta yanında biri olsa yeterli.
düzenini bozmana hiç gerek yok.

canım zor olucak belkide senin için kayınvalidende iyiliğini düşünüyo ama orda rahat edemiceksen gitmenin ne anlamı kaldıki sen bilirsin tabi

gitmeye mecburmuymuşsun...ne alaka yaa sen bir kadınsın altından kalkarsın alimallah..aslanlar gibi bakarsın çocuklarına kimseye ihtiyacın olmamalı .kayınvalidene gidersen kayıvalidenin ve kayınpederişnin lafını sözünü dırdırını çekiceğine evde bebişlerinin ağlama seslerini dinle..o ses huzur veriri en azından:)

Kusura bakma da burda gülmem geldi
Artik doktorlar tvde bile anlatiyor cocuk bakimini falan hicmi görmemis ?? sempatiksalakcinni
Bende surda 2-3 hafta sonra dogum yapacagim (belki sezeryanli bebegin basi yukarda)
Ve benim 2,5 yasinda oglum var ve cok hareketli
Buna ragmen birak baska bi yerde 5-6 ay kalmayi evimde yalniz olmayi isterim rahtlik bakimindan

Esin ne diyor bu duruma???

destekleriniz için tşk.. eşim bana bırakıor.. en nası rahat edeceksen öle yapalım dior.. bi de kayınvalidem dio ki, şimdi sen kalmaya gelmezsen herkes, beni tanıyanlar ayıplarlar beni dio.. gelinini torunlarını yanlız bırakmış bakmamış die dio.. yaw allah allah illa senin mi bakman lazım.. kendini mecbur hissedio ele güne ne derim dio.. ne garip di mi.. nası bi psikoloji anlamadım

destekleriniz için tşk.. eşim bana bırakıor.. en nası rahat edeceksen öle yapalım dior.. bi de kayınvalidem dio ki, şimdi sen kalmaya gelmezsen herkes, beni tanıyanlar ayıplarlar beni dio.. gelinini torunlarını yanlız bırakmış bakmamış die dio.. yaw allah allah illa senin mi bakman lazım.. kendini mecbur hissedio ele güne ne derim dio.. ne garip di mi.. nası bi psikoloji anlamadım

Bana ne canim elalemden ben kendi rahatima bakarim :olmaz:
Böyle seylere sinir olurum elalem nedermis cok lazimdi sanki
Esin yanindaymis iste oh negüzel
Kayinvaliden birdaha israr ederse kibar bir sekilde kabul etme
Yok dinlemiyorsa esin konussun annesiyle kesin ve net
Sakin bunun icin huzurunu kacirma sen bebegine odaklan :CüvCüv:

valla o kadar el gün ne diyecek diye düşünüyorsa kaldırsın poposunu o gelsin bebek doğduğunda..hem benim anlamadığım daha şimdiden nereye çağırıyor ,hadi son zamanalr yada doğum olsa amenna diceyeceğimde..aylar var..
Hem kusura bakma sanada kızdım şimdi,kaynanan ne söylerse ay öylemi olurlar ,ay ben bakamam mı ,ay sefilmi olurlar..yaa niye olsunlar?? sen bir kere en önce tecrübeli bir annesin artık,az çok herşeyi biliyorsun..ayrıca eşinde sana bırakmış ,evinde kalmak varken neden 6ay kendini kasıp bebeğide stresli yapasın..ayrıca kayananan anlattığın gibi söz dinlemiyorsa dahada sinirlerin bozulur..benimkide öyleuydi ve bütün lahusalığımı burnumda getirdi,hala hatırladıkça sinirden çığlık çığlığa bağırsım geliyor..birde annen hayatta değil mi? doğumda o gelse daha makbul bence..

hem bak bence o seni değil milletin yapacağı dedikodoyu düşünüyor...!!:uhm:

Back
X