• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerim ve ben... yapabilir miyim?

canım benim kız kardeşimle aram 17 ay annem tek başına bakmış ikimize de üstelik o zaman doğum izni şimdikinden de kısaymış annem bir de yarım gün çalışmış o işteyken babaannem bakmış ama annem der okuldan gelir eve çıkıp sobayı yakayım da çocukları öyle alayım diyemezdim al malını diye yoluma çıkardı diyor bazen toplam bir saat uykuyla işe gidip gelmiş ama yine de sefil etmemiş bizi güven kendine huzurun daha önemli bir de üstüne ben 3 yaş iki aylık kızkardeşim bir buçuk yaşındayken babam bir de askere gitmiş sen düşün

ben baktıysam herkes bakar der annem hep sen de öyle düşün huzur daha önemli sen huzurlu olacaksın ki bebişini emzirebilesin

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.. gerçekten bana çok moral verdiniz.. kendime güvenim yeniden geldi..altı ay uzun bi zaman.. kaynanamda mecbur kalacan, yoksa o bebeler büyümez deyip duruyo.. ne moral bırakıo, ne de sabır..bebelerini düşünüosan gelirsin deyip duruyo..

Öncelikle hayırlı olsun yeni bebeğin. Moralini bozmak istemem ama ikinci bebek için bu kadar erken davranmakla çok büyük hata etmişsin. Benimkilerin arasında 7 sene var. Akla karayı seçtiriyorlar bize

irmako spiralle hamile kaldım ben.. önlemimi almıştım ama kısmet işte.. aldırmayı da kesinlikle düşünmedim... irademin dışında oldu yani..

aslında ben araları 3 yaş olsun istiyordum... 7 yaş çok uzun bi zaman aralığı bana göre.. üstelik büyük olanın okula başlayacağı dönemde, istediğim ölçüde ilgilenemem diye düşünüodum.. Ama o açıdan sorunum olmıcak çok şükür aynı dönemde okula gidecekler

aslında ben araları 3 yaş olsun istiyordum... 7 yaş çok uzun bi zaman aralığı bana göre.. üstelik büyük olanın okula başlayacağı dönemde, istediğim ölçüde ilgilenemem diye düşünüodum.. Ama o açıdan sorunum olmıcak çok şükür aynı dönemde okula gidecekler

evet canım, ben de doğum kontrol hapıyla hamile kalmıştım ikinciye:))
Neyse; Allah hayırlısını versin tatlım. ;Kayınvalidene de gerekli saygı çerçevesinde kendini ezdirme derim..

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.. gerçekten bana çok moral verdiniz.. kendime güvenim yeniden geldi..altı ay uzun bi zaman.. kaynanamda mecbur kalacan, yoksa o bebeler büyümez deyip duruyo.. ne moral bırakıo, ne de sabır..bebelerini düşünüosan gelirsin deyip duruyo..

akil ve ruh sagliginiz hepsinden daha onemli..
cildirmis mi bu kadin? 6 ay insan evinden uzak kalabilirmi hic?
sogan ekmek yerim ama yine evimde olurum..
insanin kendi yuvasindan rahati var mi..
hem ne demek ``MECBUR KALACAKSIN``
eger calismicaksaniz hiiiccc takmayin pasa pasa evinizde oturun, istediginz gini buyutun cocuklarinizi derim ben...

Hiçbirşey için mecbur değilsiniz ..
Görümcem aynı sizin şekilde doğum yapmak istedi ve yaptıda şimdi pişman diyorki 1. çocuğumun hakkını yedim ilgilenemedim diyor . Keşke biraz bekleseydim diyor ...
Allah yardımcınız olsun ne karar verirseniz ...
Bu olayın zorlukları kadar güzellikleride olacaktır tabiki ....

Anca laf işte...

Kayınvalidenizin bu tavrını okuduğumda aklıma ilk gelen şey "ben olsam aylarca bu kadının yanında kalıp ruhen çökmektense bebeklerime içime sindiği gibi bakar gerekirse yorgunluktan çökerim" oldu.

Ne kadar dayatmacı bir kadın olduğu açık ve net, onun müdehaleleriyle hayatınızı karartacağınıza bence kendi evinizde çok daha fazla yorulun, en azından kafanız rahat olur. Hem eşiniz de anlayışlıymış. O kadar zaman için kendi alıştığınız düzenden uzakta kalıp iki bebekle despot bir kadının yanına sığınmak bana göre akıllıca değil.

Siz annesiniz, bebekleriniz için yapamayacağınız şey yok, zamanı geldiğinde içinizde o gücü bulacaksınız bence. Yakın aralıklarla ard arda doğmuş bebeklerini ikiz gibi büyütüp yetiştiren bir sürü kadın var, neden siz de yapamayasınız? Ben kayınvalidenizin sizi iyi niyetle çağırdığına inanmadım, dinlemeyin onu, güveninizi kırmasına da izin vermeyin. Evet zor olacağı ortada, ama yapabilirsiniz. Kaynana dırdırından canınızdan bezeceğinize bebeklerinizin ağlamasından bezin daha iyi diyorum.

Allah kolaylık versin.

arkadaşlar oğlum 11 aylık.. ve hamileyim.. oğlum 1,5 yaşındayken doğum yapacağım inş... geçen kayınvalidemle konuştum.. illa bize gelin bizde kalın diyo.. hemde 5,6 ay.. bende istemiorum.. ne bilim kemdi başımın çaresine bakayım istiorum.. elbet ben çocuklarımla baş başa kalacağım.. yanlız kalacağım.. bu en başından olsun istiorum.. kayınvalidem iyidir ama herşeye karışır.. kayınbabam çok sinirlidir.. kendi evim gibi hissedemiorum orda.. bi de dile kolay 6 ay yani.. ne yapayım sizce..kayınvalidem mecbur geleceksin diyo bi de.. kendi başına halledemezsin başa çıkamazsın diyo.. bütün güvenimi de aldı götürdü..gitmek de istemiorum stres oluorum, ne yapayım bana bi akıl verin :(

kendi evinde daha rahat edirsin bu bir..birilerinin senin yanına yardıma gelmesi daha iyi olur öncelikle kendi ailenden birileri olabilir annen kız kardeşin vs gibi..yada yakın akrabalardan eğer bu mümkün diilse kayın validen gelsin bi süreliğine o da en fazla 40 çıkana kadar 4-5 aya gerek yok bence ...

kızımda kayınvalidem 40ım çıktıktan sonra 5 gün kaldı gitti benim sütüm kesildi onlar gelince 3. günü sürekli benim sütüm şööyle akardı bööyle dolardı memelrim diyip duruyodu ben de etkileniyordum tabi onlar gidince ben çocuğuma bakamıyorum psikolajisine girip depresyona girdim şehirdışındaki annemlerde aldım soluğu 40gün cesaret edemedim eve yanlız başıma gitmeye ama annemlerde de rahat edemedim haliyle kızımın çoğu eşyaları kendi evimizdeydi annem bile olsa insanın kendi evi gibi olmuyor
ikinci olursa Allah kısmet ederse annem gelsin ben ayaklanana kadar tamam ondan sonra kimseyi istemiyorum çocuk 6 aylık olana kadar
ha bi de kayınvalidemlerin bi huyu var sanki hiçç ağlayan bebek görmemiş gibi hemen telaşlanıp ayyy bu çocuk hasta mı hastaneye götürelim baamadık çocuğa gibi insanı bunaltıcı bi durumu vardır ben sakinleştiriyodum bebek bu ağlar susar sakin ol diye ama düşündükce daha sinirleniyorum!!!

canim bencede gitme, psikolojin bozulur, iyice bakamazsin cocuklara...
Benim arkadasimin cocuklari arasinda 11 ay var ve oda herseyi yalniz yapti, kimseden yardim almadan

Back
X