bebeklerimin adı :(

drtl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
838
195
63
Ankara
ikiz bebeklerime hamileyim eşimin ailesi sürekli adı şu olsun bu olsun diye karıştığı için çok sinirliydim ve ilk hamile kaldığımda kayınvalidemin yanında anneme bi kaç kez off o ne biçim isim istemem onu ya da kimse karışmasın diye ters çıkışlarım oldu ama yalnız kalınca hemen açıklarım kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı yaptım ona söyleyemediğimi sana söyledim üstüne alınsın sen darılma diye

şimdi annem uzakta doğumuma 2 ay kaldı isim konusu açılınca isim bi boncuk çok önemli değil siz bilirsiniz diyo ama benim içime acaip dert oldu çok huzursuzum annemi çok yaralamışım gibi hissediyorum her işime koştu herşeyimi yaptı ve ben buna karşılık fikir söyleme hakkını bile elinden aldım en azından kırmadan reddetmeliydim gibi kendimi çok kötü hissediyorum (

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

isim olayı anne felan dinlemiyor ancak benim ismimde aynen öyle konulmuş.anneannem bunu koyun demiş.sonra yok koymayız felan derken o gidince üzülmüşler ve koymuşlar.

yine de içinize sinen bir isim olmasına dikkat edin.ben 6 yıl düşündüm kızımın ismi için.

kızınızın adı ne??

Açıkcası en en en garipsediğim konu bebeğin annesi/babası dışındakilerin ismi şu olsun diye gönül koymaları.
Annem de oğlum olsaydı Onur koyacaktım (3 kızı var) neyse artık sizin oğlunuz olursa ona koyarım demişti de ben direk "anne sen hayalindeki isimleri biz de kullandın bırakta ilerde doğacak çocuklarımızda da biz hayalimizdeki isimleri koyalım" demiştim.
Onun istediği ismi koyarsam kendi istediğimi kimin çocuğuna koyucam. 9 ay taşıyım adını da hatır gönül olsun diye istemediğim bi'şey mi koyayım.

Her neyse bence annen kv öyle deyip sen de öyle tepki verince genel görüşün öyle sanıp geri planda kalmayı tercih etmiş. Arar açıklarsın sorun kalmaz bence

anneme ben açıkladım bu durumu ama yine de üstünden vakit de geçmiş olmasına rağmen içime dert oldu sanırım hamileliğin de etkisi oldu biraz annem de uzakta olunca etkilendim sanırımm

en nefret ettiğim şey daha biraz önce annemle bu yüzden tartıştım sinirlerimi bozdu herşeye karışma kendi bildiğinden şamayıp bağırıır tonları boğasım geliyor artık isim önerenleri

Ben de hamileyken her ihtimale karşı sizin yaptığınız gibi yaptım. Esimin ailesi uzakta ama esimin yanında hep anneme cocuğun adını ben koyacam. 9 ay ben taşıyorum benden baskasına izin vermem falan dedim. Ve bir cok kez yaptım.
Amacım esimin duyup ailesi bir sey derse müdahale etmesiydi:)

Ama anneme de hic bi zaman açıklama yapmadım. Çünkü onun da karışmasını istemezdim. Bene cok da dert etmeyin.

en nefret ettiğim şey daha biraz önce annemle bu yüzden tartıştım sinirlerimi bozdu herşeye karışma kendi bildiğinden şamayıp bağırıır tonları boğasım geliyor artık isim önerenleri

klasik hamile psikolojisi sanırım bizdeki ya da klasik aile psikolojisi :) allahtan benim kendi ailem karışmıyor

amaç aynı evet ben annemin karışmayacağını da biliyorum ama sanki anneme sert çıktım ve karışmayacak olmasına rağmen torununa sevinmesine bile kalbini kırarak engel oldum gibi geliyor sanırım hamilelik beni anneme karşı daha hassas yaptı

(sert çıkışım da espri olsun diye söylediği bi isme off anne yaa hayır tabi kii o ne öylee falan demekti) bi de kaynanama kızdıkça yaa şu isim diye tutturdu of pöh diye anneme anlattım hep kendisine gönderme yaptığımı düşünmüştür diye üzülüyorum biliyorum mantıksız şeyler ama aklımda çıkmıyo işte halbuki annem böyle şeylere takılacak biri değill

ooovvvvvv çok sert :) bir tanıdık var kayınbabasının adı cafer tutturmuşlar bebenin adı da cafer olcak diye yazık kız cafer efe koymuş :) sinir fitil oluyorum böyle şeylere kız efe diyo erkek tarafı cafer diyor. büyük konuşmayayım da o çocuğu içimden çıkarmam yine cafer koymam ne alaka yani :) ben de hamile kalmaya çalışıyorum Allahtan eşim mantıklı sevmez öyle şeyleri .. bakalım bizim başımıza ne gelecek :) peki isim buldun mu çocuğuna sen

eşimde bana babasının ismini koyacağını söylediğinde (daha yeni evliyiz hamilelik falan yok) git istediğin kişiden çocuk yap ve adını da ne koyarsan koy ama benden olan çocuğuna asla demiştim ve inanılmaz bi kavga etmiştik şimdi vazgeçti çok şükür :) daha karar veremedik isim konusunda aslında illa şöyle bi isim olmalı diye bi takıntım yok sadece iki isme karşıyım aynen yazdığın olaydaki gibi olmasın diye bi de ilerde çocuklarımı zor duruma düşürmeyecek bişey olmalı

şaka bir yana da insan huzuru bozulmasın diye bazı şeylere diş sıkıyorsun çok takılma adıyla yaşasın bebeklerin Allah herkesin bebişlerine uzun uzun sağlıklı ömürler versin umarım gönlüne sinen isimler olur .. tabi ki büyüklerimizde öneride bulunur ama ana baba adı takma işini hiç sevmiyorum benim torunum olsa ben koydurmam kendi adımı şahsen , gelin çocuğuna sinirlendikçe adıma laf söyler adı batasıca gitti de adına çekti diye :))))

İsim konusunda karar vermedik derseniz,fikir veren çok olur.

Bence ismi hazır deyip geçiştirin.
Sorarlarsa,şimdilik bizde saklı deyin veya beğendiğiniz isimlerden birini söyleyin.
İsmi değiştirirseniz,kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.
Bunu duyduk,kanımız ısındı değiştirdik dersiniz.

Son düzenleme:

aminn rabbim isteyen herkese naisp etsin inşallahh aynenn ahmet oğlu mehmet , mehmet oğlu ahmet diye giden bi döngü oluşuyo sonra :) ki ben küfürlü konuşurum sevişim bile eşek sıpası diye olur :))

bu konuda amcamız uyanık davrandı imdadımıza yetişti benim kızım yok ben isim önerisinde bulunabilrmiyim beğenirseniz koyarsınız beğenmezseniz ne isterseniz onu koyun dedi bizde ok dedik şimdi herkes amcası isim söyleyecek adını amca koyacak diye ses çıkaramıyo bizde eşimle düşünüyoruz bu arada :))

umarım amca iyi bi isim bulur o da gidip anasının adını söylüyomuş :)

umarım amca iyi bi isim bulur o da gidip anasının adını söylüyomuş :)

kendi çocuklarının adı gayet modern onun için içim rahat zatenn :))) ayy aslında ilk günler arada aklıma gelmedi değil ben benimkilere koyamamıştım siz koyun der diye kabusss :))) ama yapmaz öyle bişeyy

ben cınsıyetı bıle bellı olmadan koydum oglumun adını kımse de su olsun dıyemedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…